Як правильно ставити свічки від геморою

Лікарські препарати в формі супозиторіїв призначаються лікарем для лікування внутрішнього геморою на будь-яких стадіях хвороби.Вони володіють хорошим знеболюючим ефектом і мають протизапальну дію. Як вставляти свічки від геморою дорослим, як правильно вводити супозиторій у пряму кишку дітям, в якій позі краще всього це робити, наскільки глибоко, довго тане препарат - все це повинна знати кожна людина, що зіткнувся з даним захворюванням.

Застосування свічок від геморою

Призначити лікування і пояснити, як правильно користуватися свічками від геморою, повинен проктолог. Перевага їх застосування полягає у можливості впливу активних компонентів прямо на вогнище хвороби, що допомагає швидше вилікувати. Потрапивши усередину прямої кишки, ліки швидко тане, проникає в кров і слизову, усуваючи симптоми хвороби і знімаючи біль. Існує багато видів супозиторіїв від геморою при загостреннях і на будь-яких стадіях захворювання, відрізняються за ціною, складу і дії. Застосовувати свічки від геморою потрібно для того, щоб:

  • поліпшити кровообіг;
  • зміцнити стінки судин;
  • залікувати зовнішні анальні тріщини;
  • запобігти тромбоутворення;
  • зупинити гемороїдальні кровотечі;
  • отримати знеболюючий ефект;
  • зняти свербіж, печіння;

Підготовка до введення супозиторіїв

Свічки рекомендується вводити, попередньо спорожнивши кишечник. Якщо цього не зробити, то свічка буде знаходитися всередині недовго і не зможе дати очікуваний ефект. Рекомендується попередньо прийняти душ, щоб уникнути інфікування. Якщо є проблеми з шлунково-кишковим трактом (запори), можна поставити клізму до введення препарату, а потім вимити з милом анальний отвір. Вводити ректальні супозиторії краще всього на ніч, так компоненти препарату зможуть максимально довго впливати на запалені ділянки.

Як правильно вставляти свічки

До використання препарату при симптомах захворювання слід переконатися в тому, що зберігалися супозиторії в холодильнику. Якщо ліки зберігалася неправильно, то застосовувати його не рекомендується, тому що діючі речовини у складі препарату розпадаються від тепла і не виконують своїх функцій. Потім необхідно прочитати інструкцію, де роз'яснюється, як правильно вставляти свічки від геморою. Свічки дістаються з упаковок і вводяться відразу після того, як були вийняті з холодильника.

Поза тіла для правильного введення свічки

Для швидкого і легкого введення свічки глибоко в пряму кишку рекомендується вибрати спосіб введення лежачи. Лягти потрібно на бік. Хтось воліє виконувати процедуру присівши або з положення стоячи і злегка нахилившись вперед. Однак у стоячій позі проводити процедуру введення без сторонньої допомоги набагато складніше.

Як правильно ставити свічки ректально дорослому

Ставити ректальні свічки в пряму кишку можна тільки після консультації з проктологом, хворому не варто займатися самолікуванням і призначити свічки собі самостійно. Існує ряд протипоказань, з-за яких деяким пацієнтам буде розумніше віддати перевагу кремам або інших видів лікарських засобів. Якщо хворий страждає від запалення внутрішніх вузлів, анальних тріщин, то можливі больові відчуття під час проштовхування супозиторія всередину анального отвору. Користуватися свічками від геморою слід як на фото:

  • Взяти в руку препарат, лягти на бік.
  • Вільною рукою розсунути сідниці, ввести супозиторій глибоко у задній прохід, щоб він пройшов сфінктер і потрапив усередину прямої кишки. Якщо пацієнт вміє правильно користуватися супозиторіями, то при їх введенні не повинно виникати больових відчуттів.
  • Для простоти введення можна кінчик супозиторія змастити дитячим кремом або вазеліном.
  • Запобігти витіканню свічки допоможе позиція лежачи на животі не менше півгодини.

Як правильно ставити свічки ректально дитині

Особливих відмінностей в тому, як вставляти свічки від геморою дорослим і дітям, немає. Маленьким пацієнтам вводити препарат при проявах геморою простіше під час сну, так дитина не зможе відмовитися від процедури і не встигне негативно відреагувати. Розпаковувати препарат слід безпосередньо перед застосуванням, інакше він може забруднитися, що негативно позначиться на запаленні гемороїдальних вузлів. Вводити потрібно за наступною схемою:

  • Рекомендується використовувати свічки від геморою тільки після дефекації і підмивання.
  • Розпакувати засіб і трохи потримати в руці, щоб злегка нагріти.
  • Найлегше ввести свічку в положенні дитини лежачи на боці з зігнутими колінами. Так практично не буде відчуватися біль і дискомфорт.
  • Однією рукою розвести сідниці, другою рукою вставити супозиторій гострим кінцем в анальний отвір.
  • Для ефективного лікування потрібно з'єднати сідниці і потримати кілька хвилин.

Можливі проблеми

Після введення ліків можлива повторна дефекація. Якщо це сталося в перші 15 хвилин, тоді потрібно вводити супозиторій ще раз. Після розчинення речовини якусь кількість всмоктується в стінки кишки, з-за чого починається газоутворення. Виходять з кишечника гази приносять дискомфорт і незручності.

Особливо обережно слід застосовувати ректальні препарати під час вагітності, краще віддати перевагу засобу, що містить натуральні компоненти, наприклад, облепиховые свічки, супозиторіїв з прополісом, препарат Реліф.

Скільки розчиняється свічка в прямій кишці

Після приміщення супозиторія в пряму кишку рекомендується полежати на животі в межах півгодини. Саме стільки часу потрібно для її повного розчинення, як стверджує інструкція. Краще всього проводити процедуру на ніч, після акту дефекації і гігієнічних маніпуляцій. За час сну ліки повністю всосется і виконає свою лікувальну «місію».

Відео

РЕКТАЛЬНА СВІЧКА. Як правильно вводити?

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!