Вироби для саду майонезних відерець

Порожня тара, що зберігається без справи в коморі – чудовий матеріал для творчості. Використовуючи ідеї для саду і городу, можна виготовити оригінальні вироби. У творчому процесі будуть раді взяти участь діти, племінники, внуки. Милі саморобні речі прикрасять територію дачі, зроблять її затишній, по-домашньому теплою.

Що можна зробити з майонезних відерець

Пластикова тара, будучи простим і доступним матеріалом, дає широкий простір для прояву фантазії. Вироби для саду майонезних відерець у вигляді садових кашпо і декоративних ємностей, дзвіночків і ліхтариків, фігурок тварин, лякала і казкових героїв, бордюру для клумби, пісочниці та доріжки служать прикрасою дачного ландшафту. Всі ці речі виготовляються з непотрібної майонезній тари, яка роками лежить у коморі.

Ідеї для саду своїми руками слід втілювати так, щоб прикраса оригінальних виробів, призначених для вулиці, було стійке до погодних явищ. Спеціальний лак захистить вироби для дачі від намокання. У разі, якщо предмет буде вкритий від дощу, його прикраса може бути будь-яким: нитками, тканиною, паперовими елементами. Особливу увагу потрібно приділити кріпленню. Якщо ємність не буде заповнена землею, її понесе вітер. В цьому випадку краще прикріпити садову саморобку саморізом або трохи присипати її грунтом.

Як прикрасити сад квітковими кашпо

Горщики, виконані з майонезних відерець, виглядають привабливо, відрізняються практичністю. Якщо рослина буде посаджено в саму ємність, потрібно зробити дренажний отвір. Хороший результат виходить шляхом декупажу. Для декорування горщика приготуйте:

  • пластикові ємності;
  • акрилові фарби;
  • пензлика або губку;
  • симпатичні серветки з малюнком;
  • клей;
  • трафарет;
  • лак;
  • декоративні прикраси (камінчики, кольорові скельця, намистини тощо).

Виріб виготовляється так:

  1. Обезжирьте поверхню відерця спиртом.
  2. Нанесіть білу фарбу, використовуючи губку.
  3. Дайте цеберку висохнути. Можете накласти ще один шар.
  4. Розріжте серветки на частини з деталями малюнка.
  5. Відокремте шар із зображенням.
  6. Покрийте поверхню ПВА.
  7. Покладіть зверху картинки, розправте зображення.
  8. Дайте цеберку висохнути. Домалюйте пензлем відсутні деталі.

Вироби для саду майонезних відерець оформляються звичайною кольоровим папером. Від намокання при поливі такий дизайн захищає прозорий акриловий лак. Перший шар повинен бути тонким, щоб матеріал не розбухнув. Інший варіант оформлення – з використанням паличок від морозива. Обручем для скріплення елементів служить вовняна нитка або конопляна мотузка. Поверхня паличок покривається прозорим клеєм, щоб деталі не зміщувалися. Бажано, щоб горщики для дачі пофарбовані у світлі тони, щоб уникнути перегріву квітки на сонці.

Садові вироби для освітлення

Майонезное відерце в умілих руках може легко стати симпатичним світильником. Електричний патрон встановлюється в дно пластикової тари. Для використання підходить звичайна лампа розжарювання невеликої потужності – до 40 Вт. Саморобний плафон прикрашається кольоровим склом, яке кріпиться на міцний клей. Поверхня відерця обробляється наждачним папером для підвищення міцності зчеплення.

Два майонезних відерця різного розміру, вставлені одна в іншу, можуть стати садовим світильником в оригінальному стилі. У меншій ємності встановлюється патрон. Лампочку краще взяти енергозберігаючу – вона майже не нагрівається. Вільний простір між відерцями заповнюється деталями, що опинилися під рукою: частинами дитячого конструктора, коктейльними паличками з цікавими зображеннями, коробочками від кіндер-сюрпризів. Вдень такі вироби в сад не виглядають красиво. Увечері ж, при включеній до лампочки, вони перетворюються.

Скульптурні вироби для саду своїми руками

Оригінальні композиції цікаво майструвати на дачі з дитиною. Найбільш прості і цікаві ідеї для саду – фігурки тварин. Якщо матеріалу багато, можна виготовити цілу ферму, розмістити персонажів за клумбами, газонами або на паркані. Для роботи крім пластику вам знадобляться фарби, пензлики, додаткові деталі: дзьоби, очі, носи, лапи, крила, хвости. Елементи вирізаються з кришок від відер, пластикових пляшок. Деталі скріплюються водостійким клеєм або за допомогою прорізів на підставі за розміром елемента.

Відео: вироби з майонезних відерець

Квітковий горщик з відерця майонезного

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!