Полив огірків у відкритому грунті

Скільки приємних емоцій приносить самостійно вирощений урожай! Хоч це і не так складно – виростити овочі для себе на стіл, але потрібно знати деякі нюанси. Як доглядати за огірками у відкритому грунті, коли їх поливати: ввечері або вранці, як вони відгукуються на крапельне зрошення. Застосуйте ці поради і порадійте результатами!

Як правильно поливати огірки у відкритому грунті

У цієї культури з родини гарбузових коренева система добре розвинена. Вона, за винятком минає вглиб головного кореня, розташовується близько до поверхні. Це дозволяє огіркам збирати поживні речовини та вологу з великої площі. Якщо ґрунт на грядці з цими рослинами буде добре зволожена, урожай буде щедрим, а плоди – швидко зростати і не будуть гіркими.

Що повинно входити в догляд за огірками у відкритому грунті, щоб вони раніше почали дозрівати і плодоносили тривалий час? Для цього дачникові потрібно знати і дотримуватися кілька загальних правил поливання городу.

  • Не можна поливати огірки прямо зі шланга холодною водою. Для правильного зрошення воду треба попередньо набрати вранці у велику ємність – на сонці вона за день прогріється до потрібної температури.
  • Поливати потрібно з лійки, акуратно, стежачи, щоб не розмивалася грунт біля коренів рослин.
  • Частота поливання залежить від погоди: від одного разу за тиждень до зрошення кожні два дні.

Як поливати огірки у відкритому грунті до цвітіння

Правильне зрошення є гарантією хорошого розвитку рослини і рясного плодоношення. Воно буде відрізнятися залежно від того, висіяні огірки на город насінням або висаджені попередньо вирощеною у теплиці розсадою. Рослини, які зійшли на грядці, потрібно поливати потроху раз в 2-3 дні, адже коренева система сходів вже почала гарно розвиватися в землі. Розсада, пересаджена з горщиків, може захворіти на відкритому ґрунті, тому краще рясно полити лунку при переміщенні паростків на город, а наступне зволоження зробити приблизно через тиждень.

Як часто поливати огірки у відкритому грунті до того, як вони ще не зацвіли, і скільки води при цьому використовувати? Для молодих країн рослин вистачить 3-5 літрів на 1 м. кв. Періодичність поливу городникові потрібно буде коригувати залежно від погодних умов. При посухи зволоження може знадобитися і кожен день, а при дощовою, похмурою погодою можна буде обійтися без поливу і більше тижня. Орієнтуватися слід на вологість ґрунту під кущами огірків. Також не можна забувати про розпушуванні грядки, щоб корені могли дихати і не дивувалися прикореневій гниллю.

Коли пагони рослин невеликі, їх можна поливати рано вранці, слідкуючи, щоб вода була теплою (18-25 градусів) і бризки не потрапляли на листя. Крапельки води під променями сонця стануть маленькими лінзами, і рослина отримає опік. З цієї причини, а ще з-за того, що днем велике випаровування вологи сприяє розвитку захворювань кущів, багато городників воліють проводити полив ввечері, коли сонце сідає. Для тих, хто не може приділяти стільки часу, рекомендується зробити крапельне зволоження, використовуючи спеціальне обладнання або звичайні пластикові пляшки.

Полив огірків під час цвітіння

Які особливості догляду протягом цього періоду? Полив огірків у відкритому грунті під час, коли вони зацвіли, потрібно проводити ввечері практично кожен день з розрахунку 8-12 л на 1 кв. м. Воду, яка повинна бути теплою, треба наливати не тільки навколо кореня, але і зробити між кущами борозенки глибиною 7-9 см і рясно їх зволожувати. Якщо часто бувати на дачі часу немає, організуйте рослинам краплинний полив, використовуючи пластикові пляшки. Для цього зробіть отвори в пробці, відріжте дно. Вкопати біля коренів 1-2 пляшки об'ємом 2 л пробкою вниз і наповніть їх водою.

Як поливати огірки в період плодоношення

Наявність достатньої кількості води в час, коли на кущах починає формуватися зав'язь і виростають плоди, безпосередньо впливає на врожайність. Особливістю поливу огірків у відкритому грунті в цей період є те, що землю треба зрошувати не рідше, ніж через день, використовуючи відро води на один дорослий кущ. Поливати рослини слід увечері теплою водою або використовувати крапельний метод. Навіть якщо передбачається дощ, не треба пропускати полив, краще зменшити його обсяг. Такі правила випливають з того, що огірки ростуть вночі. Плоди будуть соковитими і без гіркоти, якщо води вдосталь.

Полив і підживлення огірків у відкритому грунті

Як поєднати ці два процеси? Перед проведенням підживлення обов'язково проводять полив огірків у відкритому грунті, щоб на корені не потрапило зайва кількість добрива, і кущах не було заподіяно шкоду. Вперше підгодівлю проводять у фазі 2-4 листків, якщо насіння висівали на город, або через тиждень після висадки розсади. Удобряющий розчин вносять не під корінь, а по борозенках між кущами, за яким потім ще раз проводять полив для кращого розподілу підживлення. Вирощування огірків у відкритому грунті більш ефективно, коли корисні речовини розпилюють і на листя рослин.

Відео: як треба поливати огірки у відкритому грунті

СУПЕР СПОСІБ ОТРИМАТИ БАГАТИЙ УРОЖАЙ ОГІРКІВ БЕЗ ЗАСТОСУВАННЯ ДОБРИВА,

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!