Як часто поливати огірки

Незалежно від способу вирощування овоча, будь то полікарбонатна теплицю, парник або відкритий грунт, рослина вимагає правильного поливу. При цьому важливим аспектом є не тільки якість води, але також частота процедури, від якої залежить, наскільки здоровим і багатим буде врожай.

Як поливати огірки в теплиці

Городникам, які вирощують плоди в парнику, слід брати для поливу теплу воду. При цьому рідина не допускається кип'ятити – підходить винятково сира вода. Щоб підігріти її, наповніть об'ємні пластикові пляшки і залиште на деякий час під сонцем. Для цього зручно використовувати спеціальну садову бочку, до якої приєднується шланг для поливу.

Як часто потрібно поливати огірки в теплиці? Аграрії радять робити це не частіше разу на день, при цьому найкраще проводити процедуру ввечері або вранці до 6-7 годин, коли грунт холодна. Якщо ви займетеся зволоженням грунту вдень, то завдати шкоди рослинам, оскільки потрапили на листя краплі нагріються і обожгут зелень. Ще один аргумент на користь вечірнього поливу: найактивніше огірки ростуть вночі, чому посприяє своєчасно доставлена їм волога.

Багато цікавляться тим, як правильно поливати огірки в теплиці? Різкі перепади, нерівномірність і несистематичність процедури призводять до пошкодження врожаю. Якщо ви пропустили кілька поливів, в черговий раз трохи скоротіть обсяг води. Поступово повертайте овочів колишній обсяг рідини, завдяки чому можна запобігти загнивання коренів.

Садівники рекомендують при плодоношенні (з самого його початку) трохи підсушити грунт – це необхідно, щоб уповільнити зростання гички. Так, всі сили і поживні речовини культура пустить на зміцнення бутонів (зав'язі), які пізніше перетворяться в соковиті, великі плоди. Повернутися до більш частого краплинний полив слід під час активного цвітіння огірочків.

Як поливати огірки у відкритому грунті

Найкращим часом для поливу вважається період між 6 і 7 годинами вечора, коли рослина максимально вбирають вологу, а сильної спеки вже немає. Навіть, якщо ви будете лити акуратно, уникаючи листя, денна процедура не дасть очікуваних результатів, оскільки рідина буде випаровуватися, не досягаючи коренів. Як часто поливати огірки, що ростуть у відкритому грунті? Щоб отримати соковиті, пружні плоди, необхідно забезпечити щоденне надходження до коріння вологи, особливо, коли стоїть посушлива, спекотна погода.

Як правильно поливати огірки у відкритому грунті? З цією метою краще використовувати не пляшку, а лійку з розсікачем, яка зможе забезпечити крапельний полив культури. Процедуру слід здійснювати по всій розсаді, не боячись потрапити на листя і стебла. При цьому бажано використовувати підігріту воду – холодна рідина згубно впливає на коріння рослини.

Як часто поливати огірки під час дощів? Як і при зниженні температури повітря, в такий період не потрібно щоденного зволоження грунту. Орієнтуйтеся не на час, а на стан землі і проводите процедуру так часто, як це необхідно. Надмірно вологий грунт – ідеальне середовище для розвитку дріжджів та інших згубних для врожаю грибків, однак і її не можна пересушувати. Щоб уникнути цього, варто удобрювати грунт торфом і гноєм, які чудово зберігають вологу.

Як часто треба поливати огірки в теплиці з полікарбонату

Якщо ви здійснюєте посадку огірків в умовах парника з полікарбонату, забезпечуйте рослини вологою з урахуванням стану ґрунту. До моменту цвітіння бажано помірне зволоження землі (приблизний обсяг на 1 кв. м грядки – до 5 літрів). Як поливати огірки в теплиці з полікарбонату? Не треба лити воду під самий корінь, краще залишати грунт навколо стебла сухим. Це запобіжить загнивання корінців або їх оголення.

У теплиці крапельний метод поливу небажаний, оптимальним варіантом буде не занадто часте зволоження землі за допомогою борозенок, зроблених вздовж рослин. З цією метою доцільно використовувати пляшки з вузькою шийкою. При появі зав'язей, об'єм води, що поставляється збільшують. Під час цвітіння тепличні огірочки поливають кожен другий день, забезпечуючи кожен квадратний метр 10-12 літрами теплої рідини.

Відео: полив огірків у відкритому грунті та теплицях

СУПЕР СПОСІБ ОТРИМАТИ БАГАТИЙ УРОЖАЙ ОГІРКІВ БЕЗ ЗАСТОСУВАННЯ ДОБРИВА,

Огірки в теплиці. Полив

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!