Подушка з гречаного лушпиння: користь наповнювача і ортопедичний ефект

При обробці гречаної крупи від ядер відокремлюється лузга, яку використовують при виробництві спальних аксесуарів. Широке застосування матеріалу для наповнення подушок пояснюється його користю для організму. Для отримання лушпиння крупу обмолочують вже після очищення і просушування, тому кінцевий продукт безпечний і не містить домішок.

Користь і шкода подушки з гречаної лузги

Постільна виріб з екологічним наповнювачем має ряд позитивних якостей:

  1. Ортопедичні властивості. Лушпиння вільно переміщається, підлаштовуючись під анатомічні особливості тіла. Це забезпечує підтримку шиї, плечової області і голови. Гречка попереджає остеохондроз, сколіоз та інші захворювання хребта. Судячи з відгуків, біль у шиї проходить вже через 3-7 днів.

  2. Подушка забезпечує легкий масажний ефект. Це покращує циркуляцію крові у судинах головного мозку, і тому нормалізується артеріальний тиск. Вона приносить користь при частих головних болях.
  3. Подушка з гречаного лушпиння пропускає повітря і вбирає зайву вологу. Вона не викликає алергію завдяки тому, що в ньому не збирається пил і не селиться постільний кліщ. Варто купити тим, хто сильно потіє під час сну.
  4. Гречишное масло заспокійливо діють на нервову систему і поліпшують стан органів дихання. Варто придбати при безсонні.

Під час використання можуть відчуватися такі недоліки:

  1. Наповнювач-жорсткий порівняно з пухом і пером.

  2. При русі пустотілі частинки гречки видають тихий шурхіт. Судячи з відгуків, іноді це заспокоює.
  3. Незвичний і специфічний запах гречаного олії.
  4. Важливо вчасно міняти лушпиння гречки, інакше користь піде, а наповнювач почне виділяти токсин. Замінюйте не рідше 1 разу в 5 років.
  5. Подушка швидко втрачає форму і вона важка в порівнянні з виробами з інших наповнювачів.

Як вибрати подушку з гречки

Звертайте увагу на такі особливості аксесуара:

  1. Матеріал чохла. Краще придбати виріб, в якому використовується сатин. Він відрізняється щільністю, довговічністю, повітропроникністю і більш високою вартістю. Чохол з бязі тонше, і, за відгуками, швидко зношується. Твк погано вбирає вологу, тому зменшує лікувальні властивості наповнювача.

  2. На користь лушпиння гречки впливає її чистота, наявність сміття і рослинних залишків. Для перевірки потрібно промацати наповнювач, а ось розрізнити дрібні фрагменти сміття візуально практично неможливо. Ідеальним матеріалом є откалиброванная лушпиння.
  3. Безліч форм і розмірів. Для сну краще купити аксесуар з гречаної лузги прямокутної форми з розмірами 40×60 см або більше. Тільки такий виріб якісно підтримує плечі. Судячи з відгуків, квадратна форма не зручна для постійного сну. Перед застосуванням гречаного наповнювача для дітей порадьтеся з педіатром.

Моделі подушок з наповнювачем з лузги гречки

Вітчизняні бренди виготовляють подушки з лушпинням, які можна купити в Москві за доступними цінами. Товари фірми Ліка, Faberlic, Ecotex користуються особливою популярністю. Купити аксесуар для сну можна всього за 450-500 рублів. Відгуки про подушки з гречаної лузги дають зрозуміти, що вітчизняні виробники пропонують якісний товар.

Для сну

Подушка для сну з лушпиння Гречка Ліка 40Х50 см

Виріб допомагає розслабитися і швидко заснути завдяки мірного і неголосного шелестіння наповнювача. Гречана лузга підлаштовується під анатомічні особливості тіла, добре підтримує шию і голову під час нічного відпочинку. Виріб важить 2 кг

Основні плюси:

  • анатомічна підтримка;

  • наволочка з блискавкою.

Мінуси:

  • велику вагу;

  • шум під час рухів.

Подушка з наповнювачем з лузги гречки Здоровий сон

Виріб має розмір (60x40 см) і важить близько 2,4 кг. Гречане подушка від компанії Faberlic дозволяє приймати зручне положення під час сну завдяки ортопедичним властивостям.

В результаті використання покращується стан судин, які живлять мозок.

Основні плюси:

  • приймає анатомічну форму;

  • поглинає вологу під час сну.

Мінуси:

  • чохол на липучці;

  • жорсткість наповнювача.

На стілець

Подушка для сидіння з гобелена 40Х40 см (з лузги гречки)

Виріб в натуральному чохлі з велюру, завдяки чому приходить в норму водний баланс шкіри. Гречана подушка служить профілактикою алергічних висипань, проявів целюліту і захворювань статевої сфери. Наповнювач нормалізує циркуляцію крові і покращує стан здоров'я при сидячій роботі.

Основні плюси:

  • забезпечує мікромасаж і хорошу вентиляцію області малого тазу;

  • гіпоалергенна;
  • гігієнічна;
  • дихаюча.

Мінуси:

  • жорсткість;

  • тільки суха чистка.

Подушка Затишок 40х40 см лушпиння гречки/поліестер

Призначена для тих, хто проводить більше 4 годин в день сидячи (працівники офісів, учні і вчителі, водії). Можна використовувати на стільці, кріслі, дивані. Ортопедичні та легкі масажні властивості поліпшують загальний стан організму і сприятливо впливають на органи малого тазу. Чохол складається на 35% з бавовни і на 65% з поліестеру.

Основні плюси:

  • універсальний розмір;

  • підлаштовується під форму тіла.

Мінуси:

  • не можна прати;

  • чохол не знімається.

Для дітей

Подушка дитяча з лузги гречки Ліка 30Х40 см

Виріб підходить дітям, схильним до алергічних захворювань. Гречане лушпиння вбирає в себе вологу, тому шкіра не запревает під час сну. Сон дитини на такий подушці більш спокійний, відбувається повне розслаблення м'язів. Зовнішня наволочка має блискавку для легкого зняття.

Основні плюси:

  • знімна наволочка;

  • поліпшення якості сну.

Мінуси:

  • шум при рухах може будити малюка;

  • не можна використовувати після їжі до зригування.

Baby Nice (ВТК)

Ортопедичну подушку з лушпинням можна використовувати з народження завдяки особливим властивостям натурального наповнювача. Гречане лушпиння сприяє хорошій циркуляції повітря, тому шкіра голови не пріє. Розмір – 40x22 см, вага 0,5 кг. Дитині зручно спати на такій подушці, тому що вона добре підтримує шию.

Основні плюси:

  • знімна сатинова наволочка;

  • підходить для новонароджених.

Мінуси:

  • шурхіт при рухах може порушити чуйний сон.

Як доглядати за подушкою з гречаним лушпинням

За відгуками спальний аксесуар з гречкою вимагає особливого догляду. Допоможуть зберігати користь подушки тривалий час деякі правила:

  1. Не можна прати наповнювач.

  2. Сухе чищення виконуйте за допомогою пилососа крізь напірник не рідше 1 разу в місяць при постійному використанні. Перші півроку краще очищати подушку кожні 14 днів.
  3. Перед пранням чохла вийміть гречане лушпиння.
  4. Провітрюйте наповнювач кожен день або через день. Влітку краще просушувати гречане лушпиння на сонці.

Відео

Подушка з гречаного лушпиння Faberlic

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!