Рідкий пластик для вікон, ціна на фарби і клей, інструкція по застосуванню

Якщо необхідно придбати герметик по обробці стиків вікон ПВХ, звернути увагу рекомендується на рідкий пластик, який відрізняється високою якістю з'єднання і доступною ціною. Цей сучасний матеріал має кілька областей застосування, і в кожній є незамінним помічником. Щоб правильно його використовувати, новачкові рекомендується уважно вивчити інструкцію, а у досвідченого майстра при роботі з герметиком додаткових питань точно не виникне.

Що таке рідкий пластик

Проблеми при роботі з неякісними герметиками виникають часто, наприклад, шви змінюють колір, деформуються і відшаровуються від оброблених поверхонь. Рідкий пластик – це рішення проблеми, оскільки з'єднувальний матеріал за властивостями є високоміцним, надійним і довговічним, мати масу достоїнств. Він здатний закрити простору не тільки у ПВХ конструкцій, але і успішно «працює» по дереву, металу, на практиці вважається універсальною замазкою. Щоб не помилитися з вибором, належить купувати продукцію перевірених брендів, не заощаджувати на покупці.

Застосування

По своїм властивостям це рідкий полімер, який підходить для фарбування будь-яких поверхонь за винятком підлогових покриттів. Його використовують для зовнішніх і внутрішніх робіт по оздобленню приміщень, житлових споруд. Область застосування охоплює цегляні стіни дерев'яні конструкції, елементи з фанери, покрівлю з композитних матеріалів, ДВП, ДСП, МДФ. До того ж, це надійна антикорозійна обробка металевих конструкцій, ідеальний варіант для шпалер під фарбування.

Перш ніж купити цей обробний матеріал, варто вивчити і інші його області застосування:

  • монтаж віконних конструкцій будь-якої складності, установка укосів;
  • надійний захист автомобіля від появи корозії металу;
  • якісна обробка внутрішньої поверхні басейнів;
  • усунення іржі з будь-якого виду металевих поверхонь;
  • міцне з'єднання пластиком двох металевих деталей за принципом дифузійного зварювання;
  • обробка і декоративне оформлення стін у місцях підвищеного скупчення людей.

Cosmofen

Це продукція відомого німецького виробника «Weiss», яка на вітчизняному ринку оздоблювальних матеріалів користується помітною популярністю. Cosmofen замінює будь-які герметики і склеювальні склади, продуктивно працює з усіма полімерними поверхнями. Відносно недавно областю застосування такого клею стало скло, шкіряні вироби, кераміка, полікарбонат, гума, різні сполуки металу.

Серед основних переваг такої покупки варто виділити збереження кольору і технічних характеристик, протистояння ультрафіолетового випромінювання. Недоліком вважається обмеження області застосування на поверхні, часто дотичні з водою. Рідка пластмаса в тюбиках фірми Cosmofen має наступні характеристики, які також відображені у каталогах від виробника:

  • ціна: від 200 до 400 рублів за тюбик в залежності від ємності;
  • характеристики: склеює полістирол, жорсткий пластик, органічне скло, пластик, полікарбонат, жорсткий ПВХ, поліуретану, поліетилентерефталат; швидкість з'єднання – 4 з, остаточне затвердіння – 14-16 годин.
  • плюси: велика сфера застосування, доступна ціна, моделювання цілісних поверхонь, прозора структура підвищеної еластичності по своїй консистенції, швидка сушка,Ю тривалий ефект;
  • мінуси: неможливість отримати пластичний шов, необхідність у попередній обробці алюмінієвих поверхонь, хімічна інертність пластику, взаємодія з підвищеними температурами.

LazerBond

Щоб замазувати щілини або вибирати обробний матеріал під фарбу, рекомендується звернути увагу на рідкий пластик LazerBond. Виготовленням цього інноваційного продукту займається американська фірма, яка дає гарантію якості за досить доступною вартості. Такий інноваційний клей для пластикових вікон є відмінним рішенням, а використовувати його можна при монтажі склопакетів і укосів будь-якої складності. Щоб вийшло недорого, замовити та купити у інтернет-магазині краще, причому якість продукції на фото у каталогах нітрохи не нижче.

Зазначений пластиковий герметик рідкої форми має наступні характеристики:

  • ціна: 450 рублів;
  • характеристики: витримує навантаження до 160 кг, форма упаковки – прозорий пакет, клей білого кольору, в'язкої консистенції, вага 55 г, час з'єднання – 3 с, з'єднання пластику водонепроникне;
  • плюси: міцний зв'язок з будь-якою поверхнею, висока ступінь водонепроникності і герметичності, простота в повсякденному використанні, швидке висихання, витримка великих навантажень, доступна ціна, рідка консистенція;
  • мінуси: відсутні.

Bondic

Якщо ціна питання не має значення, а для покупця головне – домогтися бажаного результату, можна купити рідкий пластик Bondic. Це відмінний варіант, ніж замазати щілини у пластикових вікнах, оскільки проблема вирішується один раз і назавжди. По суті, це зварювальний інструмент мініатюрних розмірів, оскільки крім тюбика з клеєм в комплектації йде УФ-випромінювач для кристалізації, затвердіння виконаного шва.

У рідкому стані заливка може зберігатися роками, але при зіткненні з ультрафіолетовими променями тут же стає вічним герметиком. Литтєвий пластик може навіть прибрати видимі щілини в стіні і віконних укосах, щоб підтримувати стан тепла і затишку в приміщенні. Використовувати рідку пластмасу рекомендується на всіх поверхнях, результат виконаної роботи однозначно порадує.

  • ціна: 2 000 рублів;
  • характеристики: міцно з'єднають пластмасові деталі, дерево, металеві та поліуретанові конструкції, скло, ПВХ, вініл, кабелі, шкіряні вироби, кераміку, вініл, поліпропілен, кевлар;
  • плюси: швидко сохне, замінює лиття і дифузійну зварювання, має зручну форму випуску, гарантує тривалий і стійкий ефект, не залишає слідів;
  • мінуси: висока ціна, складність пошуку продукції.

Dufa

Це ще один виробник, який випускає якісний і довговічний герметик для пластику. Використовується для внутрішніх і зовнішніх оздоблювальних робіт, має ряд вагомих переваг. Наприклад, емаль рідкий пластик Dufa представлена в різних колірних виконаннях, є навіть чорна. Може використовуватися в тому числі і на підлогових покриттях під фарбування. Завдяки високим характеристикам, рідка смола є лідером продажів на ринку, при цьому недорого коштує. Ось що відомо про це інноваційний продукт:

  • ціна:1 000 рублів;
  • характеристики: атмосферостійкість, зносостійкість, міцність, висока стійкість до хімічних складів, полімерна емаль на базі ПВХ, висихає за 1 годину, час з'єднання – пару секунд, підвищена стійкість до масел і жирів;
  • плюси: захист оброблюваного підстави від вологи й вогкості, висока адгезія, доступна ціна, висока ефективність;
  • мінуси: не придатна для підлогових покриттів в гаражі.

Як вибрати

Перед покупкою потрібно проконсультуватися зі знаючим чоловіком. Одна справа даремно витратитися і зовсім інша, коли ремонтований предмет не підлягає відновленню. Щоб уникнути неприємностей, вибір рідкого пластику потрібно робити обдумано, при цьому враховувати поради і цінні рекомендації досвідчених майстрів. Нижче представлені правила, дотримуючись яких покупка буде своєчасною і доречною. Отже:

  1. Виробник. Не рекомендується брати пластик рідкої форми сумнівних фірм, оскільки час з'єднання помітно збільшується, а в результаті взагалі відсутня бажаний ефект склеювання. Дешеві марки не здатні витримати навантаження більше 100 кг.
  2. Область застосування. Необхідно розібратися, для яких цілей потрібна рідка смола. Наприклад, продукцію бренду Dufa краще не використовувати для обробки підлогового покриття, зате при роботі з емаллю у ванній їй немає рівних по ефективності. Важливо з'ясувати, який пластик рідкої форми і для яких потреб купувати актуально.
  3. Форма випуску. Різниця принципова, питання тільки в зручності застосування. Наприклад, для усунення щілин в укосах краще вибирати тюбики з загостреним кінцем для важкодоступних місць, а для ванної більше підійде загальнодоступна аерозоль. Так що все залежить від побажань покупця.
  4. Технічні характеристики. Щоб зрозуміти, який пластик рідкої консистенції краще вибрати, рекомендується перед покупкою вивчити інструкцію, додатково ознайомитися з відгуками в мережі. Особливо важливі параметри – цей параметр навантаження, час з'єднання та тривалість сушіння.

Відео

використання рідкого пластику космофен

Відгуки

Василь, 35 роківЯ рідкою смолою заклеював щілини в гаражі, щоб волога після дощу не проникала. Виробник – непринципово, я взяв самий дешевий клей (пластик). Результат приємно порадував. Вже дві зими в гаражі ніякої вогкості і вологи. За тюбик тоді віддав порядком 500 рублів, але тепер розумію, що явно не дарма. При щілинах у стінах це ідеальний вихід.
Марк, 30 роківЯ у мами таким пластиком рідкої форми величезну дірку під вікном замазував після відходу монтажників пластикових вікон. Протяг по всій квартирі ходив, а вони сказали, що ні до нього претензії. От і купив рідку смолу, причому двох тюбиків цілком вистачило, щоб усунути їх недоліки. Буду робити укоси, теж куплю цей герметик. Називається він Космофен.
Ганна, 28 роківА я регулярно використовую рідку смолу на кухні та у ванній кімнаті. Наприклад, на такий надпотужний клей закріплюю гачки для рушників. По будинку це незамінна річ, яка ніколи не лежить без потреби. Чоловік кілька років тому купив по своїм потребам, причому герметик за цей час не зіпсувався. Для мене ж став надійним помічником по господарству.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!