Полотенцесушитель електричний для ванної - як вибрати і де купити. Огляд кращих электрополотенцесушителей

Взимку швидко висушити випрану білизну і зберегти тепло в кімнаті не завжди вдається, особливо якщо у вас центральне опалення. Для виконання цих функцій буде потрібно установка додаткової системи сушіння. Як вибрати електричний полотенцесушитель для ванної? Дізнайтеся особливості деяких видів пристрою, щоб вибрати правильно.

Електрична рушникосушка для ванної

Така покупка не завадить людям, у яких вдома центральне опалення, адже, коли гарячу воду відключать, прилад залишиться теплим. У цьому і є одна з головних переваг перед водяній моделлю. Електрорушникосушка для ванної, крім автономності роботи, має ще ряд значних переваг, які потрібно враховувати при покупці:

  1. Спрощена система монтажу: установка вимагає лише кілька кріплень і розетки близько пристрою.
  2. Дозволи і документи на установку не потрібні.
  3. Мобільність пристрою, його можна розмістити в будь-якій точці будинку або поєднати ще з одним у ванній кімнаті.
  4. Економічний витрата електроенергії (можна порівняти з лампою).
  5. Якщо є регулятор, тобто можливість вибирати температурний режим і нагрівання від 30 до 70 градусів.
  6. Включати і вимикати можна при бажанні в будь-який час доби. Існують моделі з таймером, який включить сушку в обраний вами час.
  7. Контур сушарки закритий, не буде повітряних пробок, а сам апарат буде довго служити.

Масляний полотенцесушитель

В залежності від наповнювача труб, існують: кабельна (суха) і волога сушіння (масляний полотенцесушитель, антифризовый). Олійна електросушарка для рушників у ванну працює за принципом звичайного нагрівача: підігріте масло всередині циркулює по трубах пристрою. Таку установку зробити важче, вона дорожча за рахунок підвищених вимог до пристрою.

Нагрівальний ТЕН під корпусом передбачає обов'язкову вертикальну установку. Такі моделі більш потужні в «розігріві», але і не занадто економічні. Така сушарка використовує набагато більшу кількість електроенергії, але і максимально краще підходить для ванної, щоб не тільки висушити білизну, але і прогріти кімнату. Багато масляних моделей включають в себе функцію регулювання нагріву, що в кабельних пристроях представлено рідше. Холонуть вони повільніше, що дозволить зберегти тепло в кімнаті довше.

Полотенцесушитель кабельний

Якщо ви зробили вибір на користь рушникосушки кабельного, то вам вдасться заощадити електроенергію, його витрата не більше звичайної лампи. Його набагато простіше установити, ніж масляний, знадобиться тільки зручне розташування поряд з розеткою і кілька кріплень. Можна розташувати прилад не тільки вертикально завдяки його мобільності та відсутності нагріваючого Тена.

Ідеально такий варіант підходить для сушки білизни і прогріву маленьких приміщень. Труби такого рушникосушки швидко остигають, але і швидко стають теплими. Купити кабельний прилад вийде за більш вигідною ціною, ніж масляне пристрій, тому як при виробництві виконується не настільки посилений контроль герметизації електричної сушарки.

Електричні рушникосушки з низьким енергоспоживанням

Як вибрати електричні рушникосушки з низьким енергоспоживанням, щоб заощадити на оплаті квитанцій? Сучасні пристрої можна включати на тривалі періоди і витрати електроенергії не будуть занадто високі. Витрата залежить від типу обігрівача, його наповненості, матеріалів виготовлення і розміру. Оптимальна температура приміщення – 24-25 градусів при підвищеній вологості. На кожен квадратний метр кімнати пристрій повинен віддавати тепла рівного 100 Вт.

Якщо ваша ванна кімната величиною 4 квадратних метри, то вам потрібний обігрівач потужністю близько 500-600 Вт. Щоб довше зберігати тепло і регулювати температуру в кімнаті, бажано придбати сушарку з терморегулятором, термостатом. Так ви не будете «топити» зайві кіловати електроенергії і притримувати оптимальний температурний режим кімнати.

Електрорушникосушка для ванної з терморегулятором

Що краще вибрати: електрорушникосушка для ванної з терморегулятором або без? Існують теплоносії, в яких змінити постійну температуру не можна, але в них може бути датчик, який визначає, коли потрібно призупинити роботу сушарки. Такий апарат коштує недешево, набагато простіше придбати рушникосушка з терморегулятором, завдяки якому вдасться виставити діапазон температур самостійно.

Кімната охолола або потрібна термінова сушка – виставите максимальну температуру. Якщо потрібно тільки підтримувати тепло в кімнаті, то поставте на мінімум. Такі моделі сушарок користуються гарним попитом, тому як складність конструкції не перекриває головного їх якості – зручності у використанні і комфортному температурному режимі кімнати. Вартість таких електричних апаратів дорожче звичайних на 10-50%.

Полотенцесушитель електричний – потужність

Висока потужність електричного полотенцесушителя не завжди виправдана. Якщо приміщення, яке потрібно обігріти маленьке, то занадто потужний апарат буде тільки нераціонально використовувати електроенергію. Вираховуєте по площі приміщення ванної кімнати: на 1 квадратний метр потрібно 100 витрачаються ват. Такий пристрій забезпечить нагрів кімнати приблизно до 18 градусів.

Як вибрати полотенцесушитель електричний

Критерії вибору оптимальної електричної сушки для вашого приміщення:

  1. Плюс сушіння сухого типу: вартість практично завжди дешевше.
  2. Невеликий мінус – монтаж і підключення масляного обігрівача складніше: нагрівальний елемент обов'язково повинен бути внизу, тому його встановлюють тільки вертикально. Кабельні пристрої розташовувати можна як завгодно.
  3. Потужність вибирайте виходячи з того, навіщо вам прилад. Для сушіння рушників краще «сухий» тип, для обігріву приміщення – масляний.
  4. Масляний полотенцесушитель нагрівається повільніше, але довше зберігає тепло.
  5. Можливість регулювати температурний режим.

Ціна на полотенцесушитель електричний

Рейтинг виробників широкий, найпопулярніші з них: Energy, Navin, Zorg, Termosmart, Ніка, Арго, Богема, Сунержа. Вони користуються високим попитом і є надійними за відгуками споживачів. Вартість коливається в залежності від фірми, зовнішнього вигляду, типу полотенцесушилки, наявності терморегулятора, розмірів пристрою та потужності. Ціна становить від 2600 рублів до 45 000, їх можна купити в інтернет-магазині, замовити в каталозі виробника, вибравши побутової бренд, потрібні характеристики, дизайн, форму (драбинка, образна, змійка).

Відео: полотенцесушитель електричний Terminus

Електричний полотенцесушитель Terminus (Домотерм) з 10 пе

Відгуки

Ірина, 38 роківМій відгук буде позитивним у бік виробника Terminus. Ми придбали полотенцесушилку, з «сухим» принципом роботи і залишилися задоволені. Ціна 5 000 рублів повністю виправдана, для нашої маленької ванни в самий раз. Замовили по каталогу магазину, привезли товар точно як на фото. Економний апарат, простий в експлуатації, всім рекомендую.
Володимир, 35 роківПерш ніж купити товар ми з дружиною прочитали багато відгуків і вирішили зупинитися на полотенцесушилке Ніка у формі драбинки. Замовили в інтернет-магазині, ціна близько 12 000 рублів, відразу уточнили в оператора, скільки коштує, чи немає прихованих мінусів роботи і всі характеристики пристрою. Відразу хотіли купити з полицею, але підкупили ціна та відгуки на товар.
Ірма, 44 рокиПереживала, що буде споживати дуже багато енергії, але сушка виявилася економною, так ще й корисною штукою в будинку. Купила електричну фірми Термінус вартість не більше 6 000 рублів. Регулярно підтримується тепло ванної кімнати і швидко сушиться випрану білизну, включаючи банні рушники. Рекомендую, річ хороша.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!