Кутовий диван на кухню: вибір меблів

Кухня – це місце прийому їжі, проте багато роблять її зоною комфорту, намагаються облагородити м'яких, корпусних меблями. Це зручно, але не завжди практично. Диван-куточок на кухню стає компромісним рішенням, оскільки використовує мінімум простору, створює зручність і затишок під час прийому їжі, в процесі готування.

Кутові дивани для кухні

Цей предмет інтер'єру потрібно вибирати відповідно до переважаючого метражу кухні, щоб не перегороджувати прохід і вільне переміщення домочадців. Вибір кухонних меблів величезний, так що з дизайном проблем не буде, та й асортимент оббивки і наповнювачів приємно вражає своїм різноманіттям. Дивани кутові на кухню стильні та зручні, створюють комфортні умови для трапези, відпочинку та сімейного спілкування. Для просторій кухні підібрати кутовий диван простіше, для маленької – труднощів з розміщенням меблів не уникнути.

Зі спальним місцем

Якщо квартира – малометражка, кухня довільно стає житловою кімнатою з повноцінним спальним місцем. Ситуація не стандартна, але вельми поширена для власників житла «радянської споруди» і не тільки. Кутовий диван в кухню зі спальним місцем є зоною для сну, тому одночасно потрібно забезпечити зручність прийому їжі і повноцінний відпочинок вночі.

Частіше ставлять кухонний кутовий диван конструкції «трансформер», щоб після сну спальне місце без особливої праці трансформувалося в не менш комфортну зону відпочинку, прийому їжі. Каркас повинен відрізнятися підвищеною міцністю, оскільки не виключено прийом і розміщення гостей за святковим столом.

Малий кутовий диван на кухню

У такій ситуації основним критерієм вибору стає компактний розмір при зручних і містких сидіннях. Каркас невеликий, наповнювач більше підійде не м'який, а спинка і борти по конструкції підходять тільки невеликих розмірів. Маленькі кутові дивани для кухні частіше виконуються на замовлення, тим більше, у майстра на руках обов'язково знайдеться величезний каталог моделей. Купівля вийде дешевше, гарантія якості від виробника забезпечена.

З ящиком

Це сучасна конструкція, яка відрізняється особливою місткістю. Наявність ящика дозволяє заощадити простір, отримати у розпорядження додаткову полицю. Наприклад, це може бути ємність для зберігання консервації або відділ для постільної білизни. Кутовий диван для кухні з ящиком зручний, при цьому сам м'який куточок займає мінімум корисного простору, що вирізняється своїм оригінальним і свіжим дизайном. Таку модель можна купити в інтернет-магазині або виконати на замовлення за індивідуальними вимірами.

Кутовий диван на кухню своїми руками

У багатьох сім'ях замість стільців до обіднього столу ставлять невеликий диванчик форми літери «Р» для домочадців і всіх запрошених гостей. Кутовий диван для маленької кухні можна зробити своїми руками при наявності елементарних навичок або за допомогою майстра. Важливо вибрати матеріал для каркаса, диванну тканина наповнювач, визначитися з моделлю і заздалегідь придбати всі необхідні кріплення. Не завадить підготувати креслення і в ньому розбиратися. Тільки у цьому випадку можна зробити кутовий диван на кухню своїми руками. Основні правила такі:

  1. Розширити функції кутового дивана можна за рахунок монтажу ящиків, прихованих сидінь, розкладного спального місця.
  2. Основні елементи конструкції м'якого куточка – спинка, сидіння, дві симетричні боковини, кріплення. Це каркас, який збирається першим.
  3. Сидіння після складання конструкції необхідно обклеїти поролоном, після чого за допомогою будівельного степлера оббити диванної тканиною.

Як вибрати кутовий диван на кухню

Жінка, остаточно визначаючись з вибором, робить основний акцент на дизайні моделі, колір і кінцевої вартості такого актуального придбання. Чоловіки більш практичні, тому крім розцінок додатково враховують технічні характеристики корпусних меблів. Наприклад, краще вибирати натуральне дерево, однак ДСП обійдеться дешевше. Інші вимоги, що пред'являються до вподобаної моделі, повинні бути такими:

  1. Параметри. Висота спинки з ухилом позбавляє від підвищеної напруги спини. Глибина і ширина спального місця відповідають параметрам кухонного столу, щоб зручно і комфортно сидіти одному або декільком домочадцям.
  2. Вибір тканини, наповнювач. Чохол повинен бути виконаний з матеріалу, що миється, а наповнювач бажано вибирати доступний за ціною. Наприклад, найдешевший поролон, а ось пінополіуретан коштує дорожче. Зате він надійний і довговічний, легко піддається ремонту, чищенню.
  3. Дизайн. В даному питанні вибір робиться індивідуально. Наприклад, для малогабаритних квартир краще вибирати мінімалізм або класику, а для великого простору кутовий диванчик на кухні може бути виконаний в стилі ретро або прованс.
  4. Остаточні ціни. Тут краще дивитися каталоги, де заявлена корпусні кухонні меблі. Вартість залежить від ряду параметрів, тому покупцеві залишається тільки зважити свої фінансові можливості.

Ціна

Якщо замовити і придбати модель в інтернеті з фото, вийде набагато дешевше. Визначальними критеріями остаточної ціни є якість матеріалів, природа каркаса, дизайн, рейтинг фірми виробника. Якщо це недорогий кутовий диван, купити його можна в межах 10 000 рублів, на розпродажі буде дешевше, як модель минулого сезону. Якщо підбирати більш вишукану конструкцію, її вартість сягає 20 000-30 000 рублів, шкіряні моделі обійдуться ще дорожче. Ось різні приклади:

Поширені моделі

Ціна, рублів

зі спальним місцем фірми Соната

18 000-24 000

класична модель Марсель

25 000-30 000

надувна модель від Intex

10 000-13 000

Не розкладна модель без внутрішнього ящика

від 7 000

Відео

Диван кутовий на кухню

Відгуки

Аліна, 35 роківМені такий диванчик чоловік своїми руками змайстрував. Загалом, вийшло непогано, але все одно вважаю, що таку корпусні меблі повинен робити тільки майстер. Наприклад, у нас маленьке простір, і консервацію ставити нікуди. Був би ящик для її зберігання, а так конструкцією не передбачено. Прошу на день народження новий диванчик, але вже покупної.
Максим, 40 роківБув у батьків такий диван в стилі прованс, але ручки дуже незручні. До того ж, багато місця займають. Спочатку все влаштовувало, потім зробили ремонт і знадобився інший кут конструкції. А він незмінний, так що довелося нові меблі брати. Всім раджу звертати увагу на трансформери, щоб надалі не переплачувати.
Світлана, 36 роківНа маленькій кухні така корпусні конструкція дуже незручна і не практична. Місця все одно займає багато – не розвернешся. Краще відразу замінити її стільцями, а для зручності монтувати навісні полиці. Коли прибрали свій кухонний диванчик після ремонту, місця стало набагато більше, анітрохи не шкодуємо, що відмовилися від нього.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!