Крісло-ліжко для щоденного використання

У кімнаті ліжко займає більшу частину місця, тому власники маленької житлоплощі змушені шукати компактні варіанти. Хороший вибір – крісло-ліжко. Існують різні варіанти цього виду меблів, кожен з них має плюси, мінуси, особливості щоденного використання. Про них і піде мова далі.

Крісло-ліжко з ортопедичним матрацом для щоденного використання

Цей вид меблів повинен володіти такими характеристиками:

  • мати зручну розкладну конструкцію (акордеон, єврокнижка, седалифт тощо);
  • бути виготовленим з міцних деталей – щоденне використання призводить до швидкого зносу механізму;
  • мати невелику вагу;
  • бути обладнаним якісної ортопедичною основою.

На останньому пункті слід зупинитися детальніше. Є моделі, які йдуть без матраца, до них варто купувати цей елемент окремо. У такому випадку вибирайте спальну основу, яка буде ідеально вписуватися в габарити крісла. Хороші матраци для хребта – з незалежним пружинним блоком, з пінополіуретаном і латексом, кокосовою койрою в якості наповнювача. Ортопедичне крісло-ліжко стоїть на 1000-1500 грн. дорожче звичайних зразків. Комфортний сон забезпечать матраци товщиною не меншою, ніж ваша долоня.

Крісло-ліжко без підлокітників

Для тих, хто звик спати на широкій поверхні, ця модель стане актуальною. По-перше, вона не обмежує руху підлокітниками. По-друге, в зібраному вигляді займає менше місця в квартирі і виглядає більш мініатюрно. Третій плюс ‒ крісло-ліжко для щоденного використання з такою конструкцією має меншу вагу, ніж громіздкі моделі.

Щоб меблі прослужили вам довго, вибирайте товар на основі металлокаркаса. Ця модель більше підійде для вітальні або дорослої спальні, ніж для дитячої кімнати, оскільки малюкам часто необхідні обмежувачі, представлені підлокітниками. Крісло-ліжко без боковин має такі різновиди:

  • Акордеон. Чудовий варіант на кожен день. Ложе виходить цілісним і створює комфортні умови для сну. В якості наповнення служить пінополіуретан пружинний блок. Стандартна висота спального місця – 50-55 див.
  • З викатним механізмом. Найкраще підходить для щоденного використання, не вимагає великої фізичної сили. Однак конструкція має дві горизонтальні складки, тому чутливим людям доведеться підкладати матрац.
  • Крісло-ліжко без підлокітників з ящиком. Масивна модель, в якій близько третини спального місця займає ящик. Механізми розкладки: акордеон, викочування. Відсік ховається за чохлом певної довжини і передній висувною панеллю.

Крісло-ліжко з шухлядою для білизни

Якщо місця в квартирі зовсім мало, така модель допоможе зекономити. Крісло-ліжко для щоденного використання обладнано білизняним ящиком, який розташований під сидінням. Модифікація зустрічається в зразках з наступними механізмами розбирання:

  • акордеон – об'єм відсіку не дуже великий, але для комплекту постільної білизни вистачить;
  • выкатная конструкція – практично завжди йде з ящиком;
  • єврокнижка – після трансформації крісла у ліжко утворюється ємність, куди можна скласти речі;
  • клік-кляк – білизняний ящик виступає головним опорним елементом.

У механізмах седалифт, дельфін, конрад, пума наявність ящика виключається. У продажу зустрічаються зразки шириною 85-90 см, більш вузькі крісла не обладнуються відсіком. Недоліком меблів є порівняно малий обсяг ящика: зимовий ковдру і велика подушка туди не помістяться. Не в кожен інтер'єр підійде це крісло, оскільки конструкція є масивної навіть у компактних моделей.

Крісло-ліжко для дитини

Якісні варіанти для підростаючого організму мають такі плюси:

  • безпечні для малюка;
  • компактні і легкі;
  • мають абсолютно рівну поверхню;
  • часто обладнані відсіком для білизни;
  • комплектуються знімними чохлами, що спрощує догляд за ліжком.

Якщо ви хочете, щоб дитина сам складав-розкладав крісло-ліжко дитяче для щоденного використання, вибирайте выкатные моделі або механізм акордеон. Трансформації за типом дельфін або французької розкладачки викличуть у юного створення труднощі. Зверніть увагу на моделі з підлокітниками. За дерев'яними легко доглядати, а м'які оберігають малюка від ударів. Крісла на основі металевого каркаса зручніше для щоденного застосування, тому що мають меншу вагу, але дерев'яні екологічно сприятливіші.

Кутове крісло-ліжко

У цієї моделі дві спинки формують прямий кут, що дозволяє щільно приставити її до смыкающимся стін. Поширений механізм трансформації: єврокнижка, викочування. Ліжко може розкладатися на ліву або праву сторону. Зустрічаються і напівкрісла – моделі з високою спинкою і одного боковиною. Їх використовують не тільки в якості спального місця, але і як доповнення до дивану, якщо є необхідність подовжити його.

Крісло-ліжко кутове для щоденного використання, має компактні розміри і органічно вписується практично в будь-який стиль інтер'єру. Воно створює навколо себе атмосферу затишку, налаштовує на повноцінний відпочинок і сон. У магазинах зустрічаються зразки на ніжках і з колесами. Який вибір зробити, залежить від особистих переваг і стилю інтер'єру. Крісло на коліщатах легше пересувати по квартирі, але опора на ніжках впишуться в класичні і мінімалістичні види дизайну.

Де купити і скільки коштує

Придбати недорогі крісла-ліжка можна в спеціалізованих інтернет-магазинах, на Авіто та інших сайтах, де люди розміщують приватні оголошення. У меблевих магазинах вашого міста ціни на товар, особливо від відомих виробників начебто Novelty, Пинскдрев, Rival, Боровичі-меблі будуть на порядок вище. Середня вартість крісел-ліжок – 12000-13000 рублів. Мініатюрні прості моделі можна придбати за 7000-8000 рублів, а витончені якісні зразки з оригінальним дизайном – від 30000 рублів.

Відео: крісло-ліжко викочувальне з ортопедичним матрацом

Крісло-ліжко "Вояж" фабрики "Катунь"

Відгуки

Михайло, 45 роківСпочатку у нас крісло-ліжко призначалося для гостей, які приїжджали на кілька днів. Всі говорили, що спати дуже зручно (модель широка з ортопедичним матрацом). Потім донька замість громіздкого дивана поставила собі крісло – місця в кімнаті стало набагато більше, та й простір виглядає акуратніше.
Сніжана, 36 роківВзяли світле розкладне крісло в Ікеа. Сидіти на ньому добре: м'яко, комфортно, спина і сідниці розслабляються. Спати незручно. Занадто мало місця (після двухспалки є з чим порівняти), поверхня жорсткувата, потрібен ортопедичний матрац. З чисткою проблем не виникає завдяки знімним чохлам: кидаю їх у пральну машинку на делікатному режимі.
Карина, 28 роківВирішили взяти крісло-ліжко для дитини, тому що на повноцінне ложе місця в квартирі не було. Зупинилися на широкій моделі з боковинами. Син спить на ній вже декілька років, не скаржиться. Сам навчився збирати-розбирати, механізм викочування, тому труднощів не виникло. Використання щоденне, але меблі виглядає пристойно.
Ніка, 37 роківБрала років 8 тому дуже дешевий трансформер, ліжко в однушку фізично не вміщалася. Конструкція сама звичайна, выкатная, але служить, як новенька. Я кожен день розкладала крісло-ліжко, ніколи механізм не заїдав, все, як по маслу. Раз на рік брат змащував кріплення, щоб не було скрипу. Зараз цю модель предназначаю для ночівлі гостей.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!