Очищувач повітря для астматиків та алергіків

Люди з бронхіальною астмою або алергією починають страждати, якщо повітря всередині приміщення наповнене пилом, шкідливими алергенами або іншими дрібними частинками. Тому для них необхідний якісний очищувач повітря для будинку. Дізнайтеся, які бувають і як вибрати очисник повітря для алергіків і астматиків.

Як вибрати очисник повітря для будинку

Вибір очисника повітря для астматиків та алергіків – дуже важливий процес. Враховуються всі характеристики, особливості кожного агрегату. Коли дійде час вибирати пристрій, астматику необхідно приділити увагу ефективності властивостей моделі, яку обирають. Очищувач повітря від пилу представлений в різних моделях.

Функція енергозбереження

Важливим критерієм очисника повітря для астматиків та алергіків є споживання електроенергії. Якщо в квартирі живе домашня тварина, шерсть якого викликає алергічну реакцію, то необхідно, щоб очищувач повітря для алергетиків працював цілодобово, інакше захворювання людини дасть серйозні ускладнення. В цьому випадку треба звертати увагу на споживану потужність пристрою – від неї залежить, скільки електрики буде використовувати агрегат.

В іншому випадку: якщо тільки сезонні умови (наприклад, пилок) викликають напади чхання у господаря-астматика будинку, то можна придбати спеціальне обладнання, яке буде виробляти свою дію в приміщенні лише час від часу. Тоді слід розуміти, що критерій енергозбереження не зіграє своєї ролі в зв'язку з тим, що астматик буде користуватися ним не постійно.

Однак якщо ви плануєте використовувати пристрій не часто, то не варто зупинятися на зволожувачах у зв'язку з тим, що всередині них не можна залишати воду: вона може протухнуть. Якщо ж ви впевнені, що будете використовувати, а потім виливати воду, після чого сушити пластини вентилятора, то можете сміливо придбати таке пристосування в магазині.

Розмір жилого приміщення

Очищувач повітря для будинку, його тип і модель залежать від того, в яку кімнату ви плануєте ставити пристрій. Якщо кількість кімнат будинку і кількість очищувачів збігається, то слід підійти індивідуально до вибору електричного приладу для кожної кімнати. Площа обслуговування, зазначена в паспорті агрегату повинна збігатися з реальними розмірами приміщення. Тоді пристрій буде очищати від пилу якісно.

Якщо хочеться заощадити на покупці, придбати тільки один очищувач повітря для астматиків та алергетиків, то необхідно орієнтуватися на габарити самої великої кімнати. У приміщеннях меншої площі очищення буде проходити швидше. Для зовсім маленьких куточків квартири можна використовувати дрібний автомобільний або настільний очищувач. Принцип їх роботи не відрізняється від інших приладів.

Функції мийки повітря

Очисники з функцією миття повітря використовують процес очищення через воду. Найдрібніші частинки шкідливих речовин залишаються всередині води, при цьому вони не повертаються на поверхні кімнати. Додаткова функція попередньої іонізації поліпшить процес зволоження повітря, це пов'язано з тим, що намагнічена пил прилипне до пластин і нікуди не полетить. Такі прилади стануть відмінним доповненням до стандартного лікування алергії.

Очищувачі повітря для будинку від алергії

У специфічних кліматичних умовах алергія може проявлятися по-різному. Однак якщо відомо, що у людини є схильність до такого захворювання, краще всього заздалегідь убезпечити себе і придбати очищувач повітря для астматиків та алергіків. Прилади з різних матеріалів володіють різним ступенем очищення. Можна представити вашій увазі основні види, їх особливості, характеристики.

Електричні іонізатори повітря

Завдяки процесу іонізації вся пил з повітря осяде на поверхнях в кімнаті: на столах, книжкових полицях. Після включення приладу треба буде лише пройтися вологою ганчіркою по всіх покриттях, і пилу більше не буде. Так як пристрій не збирає брудні частинки всередині себе, його не треба буде мити. Завдяки великій кількості іонів максимум алергенів знищується під час очищення приміщення. Крім того, іонізація корисна для здоров'я в цілому і покращує настрій.

Очищувач повітря з вугільним фільтром

Одним з найпопулярніших повітроочищувачів можна назвати той, у фільтрі якого використовуються гранули вугілля. Його зручно використовувати для знищення неприємних запахів в приміщенні, наприклад, запаху тютюну або гару. У дрібних порах вугілля осідають всі «аромати», завдяки цьому повітря приміщенні стає знову свіжим. Проте цей тип не вважається найефективнішим серед очищувачів, тому що усуває запахи, але не знищує бактерії, алергени.

Система тонкої очистки повітря

Фільтри-НЕРА – найпопулярніший і високоякісний спосіб очистити і поліпшити повітря всередині кімнати. Пристрій зроблено так, що всі порошинки, в незалежності від їх розміру і інших критерій, потрапляють у пори фільтра і залишаються там. Створюється своєрідний заслін для пилу і алергенів у повітрі. При цьому даний фільтр не вимагає постійного очищення: вистачить того, щоб використовувати пилосос раз в місяць і змінювати сам фільтр два рази за рік.

Фотокаталітичний очисник

Ультрафіолетове випромінювання використовується в фотокаталітичних приладах. УФ-промені разом з каталізатором знищують всі шкідливі речовини, а не збирають їх в одному місці. Ці прилади вбивають мікробів у повітрі і запобігають неприємні запахи. Любителів довгострокових товарів порадує, що в даному пристрої треба буде поміняти лише лампу ультрафіолетового випромінювання, яка служить три роки і більше. Іноді в пристрій вбудовують додаткові фільтри, це впливає тільки на ціну пристрою.

Проте ідеальних приладів не буває, і у цього очисника є свої недоліки. Під час роботи він галасливий. Якщо ви виберете недорогу модель (порівняно з іншими), то шум від роботи може перевищувати п'ятдесяти децибел. При цьому вони споживають пристойно електроенергії. Ціна приладів значно вище, ніж у аналогів з більш простим пристроєм, мова про які йшла вище. Однак мета виправдовує засоби, і фотокаталітичний очищувач не розчарує якістю своєї роботи.

Озонатори для будинку

Ще один вид пристроїв використовує озон, який розкладає токсичні речовини, знищує шкідливі мікроби. Прилад побудований на потужних окислювальних властивостях озону. Однак великим мінусом даного пристрою є те, що його треба використовувати в абсолютно порожньому приміщенні. Доведеться включати очищення повітря і виганяти усю родину на прогулянку. Невелика кількість озону позитивно позначається на імунітеті людини.

Відео: очисники повітря для алергетиків

Зволожувачі та очищувачі проти алергії і сухого повітря

Відгуки

Олександр, 25 роківРаніше на початку кожної весни я починав страшенно задихатися, краплі не допомагали, ліки теж. Як ні провітрений будинку, дихати було неможливо. Пилок викликала страшенну алергію. В цьому році прочитав в інтернеті, що очисник повітря може серйозно вирішити мою проблему. І не прогадав! З тих пір хоч вдома є порятунок від цього страшного алергії.
Катерина, 31 рікОчищувач повітря з вугільним фільтром – моє спасіння після того, як донька підібрала на вулиці кота і принесла додому. Заборонити дитині піклуватися про тварину я не могла, а алергія мене мучила нестерпно. Але зволожувач повітря мене врятував. Радію, що живемо мирно разом з чотириногим другом.
Максим, 37 роківНіколи не страждав із-за кількості пилу, спокійно робив вологе прибирання один раз за тиждень, і все було добре. А з недавніх пір пил стала викликати алергійну реакцію. Накопичив грошей і купив НЕРА-фільтр. Забиратися став у чотири рази рідше, а пилу немає зовсім. Дихаю і радію! Більше не чхають, а очі не сльозяться.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!