Ліжко-горище з робочою зоною для підлітка

Багато мріють купити ліжко-горище для дітей, особливо якщо в сім'ї їх два або більше. Ідеальний варіант для дитини підліткового віку – це двоярусна конструкція, що має на першому поверсі робочу зону: тумби, шафи, стелаж, комп'ютерний столик. Крім функціональності, така додаткове ліжко економить простір в дитячій.

Види двоярусних ліжок

Маленькій людині потрібно зручне і безпечне спальне місце, яке залишало б у кімнаті багато простору. Площа приміщення дитячого зобов'язана дозволити без праці спілкуватися з товаришами, займатися спортом і улюбленою справою, наприклад, розкласти пазл або великий конструктор. Найвдалішим варіантом для невеликої кімнати буде купити ліжко-горище з робочою зоною для підлітка, моделей яких існує кілька видів.

Ліжко-горище з шафою і столом

Дитяче ліжко-горище з робочою зоною – це місце для сну на другому ярусі, на який ведуть сходи, а знизу розташовується письмовий стіл, тумбочка або ящик, шафа для одягу. Дітям дуже подобається сам процес залізти наверх по сходах, так як в будь-якому віці вони допитливі і активні. Спальні моделі розраховані на різний вік:

  • підлітки;
  • молодші школярі;
  • діти від 2 років;
  • відразу кілька малюків.

Ліжка-горища для підлітків з робочою зоною відрізняються наявністю множинних елементів, щоб розмістити в них всі особисті речі. Оптимальне спальне місце для старшого школяра – конструкція, розташована на висоті 1,8 метра і більше, що залежить від висоти стелі в кімнаті. Дитина повинна мати можливість сидіти на ліжку, не згинаючись. Необхідний атрибут конструкції – це щити безпеки або бортики, щоб підліток не впав під час сну.

З робочою зоною для дівчинки

Відрізняється ліжко-горище зі столом для дівчинки наявністю ігрового простору з полицями для ляльок, дитячих книжок і інших приналежностей. Деякі моделі передбачають у торці або куті конструкції ніші для зберігання дитячого одягу. Спальне місце дівчинки може бути низьким у форматі комода з шухлядами або високим під стелю. Не варто забувати про ортопедичному матраці, на якому дитині буде зручно спати. Найкраще кольорове оформлення спального місця дівчинки – це яскраві кольори: помаранчевий, салатовий, рожевий, а забарвлення стін в більш спокійних тонах: бузковий, білий, персиковий.

Міні ліжко-горище

Маленьке дитяче ліжко зі столом актуальна тоді, коли потрібна економія простору. Встановлюють таке компактне місце також, якщо у дитини немає власної кімнати. Спальна зона піднімається над підлогою, а в утворився просторі міститься невеликий стіл, стелаж для книг і інших потрібних речей. Міні-ліжко з робочою зоною підходить малюкові від 2 до 5 років. З-за малих габаритів дитині більш старшого віку на ній буде некомфортно.

Ліжко-трансформер двоярусна для підлітків

Конструкція меблів горище-трансформер в зібраному стані являє собою шафа з полицями і дзеркалами, який в двоспальне ліжко перетворюється легким дотиком руки. Модульна система передбачає ліжко-горище з різною робочою зоною для підлітка:

  1. Выкатные механізми, коли спальне місце на час сну висувається, перетворюючись в ліжко. Відмінне рішення для маленької площі – подіум-пенал, на якому в складеному стані легко розміщуються стіл, стільці, тумбочка, а ввечері спальне місце дуже просто викочується і встановлюється.
  2. Розсувні конструкції, що дають зручну можливість регулювати розмір ліжка. Можна цю меблі використовувати для дітей від 2 до 12 років.
  3. Відкидні механізми, які вдень знаходяться у вертикальному положенні, трансформуючись на час сну в спальне місце. Вдень конструкція знову піднімається, звільняючи малюкам зону для ігор.

Ліжко-горище з диваном внизу

Ергономічний диван-трансформер – це ще один варіант зберегти зайві пару квадратних метрів в дитячій. Він теж має декілька варіантів виконання, найпростіший з яких – стіл зі всім вмістом прибирається, після чого підлітку самостійно легко встановити диван. Інший варіант – це шафи, антресолі і стіл, що аналогічно першого типу складаються й фіксуються ременями, а дитина отримує комфортне спальне місце. Дізнайтеся, як вибратиліжко-горище з диваном внизу.

Як вибрати двоярусне ліжко

Вибираючи ліжко для підлітка, слід враховувати його характер. Якщо він спить неспокійно, то краще відмовитися від занадто високого варіанту в цілях безпеки. Важливо враховувати і екологічність матеріалу, з якого зроблені меблі. Краще зупинити свій вибір на виробі, виготовленому з натуральної дерев'яної дошки, яке буде більш довговічним. Варто подбати про надійне скріплення металевих деталей. Перед покупкою обов'язково перевірте наявність всіх болтів і скруток, щоб ліжко не хиталася, а всі частини були скріплені належним чином.

Купуючи ліжко-горище з робочою зоною для підлітка, потрібно відштовхуватися від сімейного бюджету. Зараз легко підібрати підходящу недорогу меблі, яка по виготовленню відповідає заданим параметрам і підходить під інтер'єр кімнати. Головна умова вибору спального місця дитини – безпека. Вибирайте двох'ярусну конструкцію з високим бортиком, а буде це стіна або поручень – вирішуйте самі. Він повинен підноситися над матрацом мінімум на 15 сантиметрів. Наявність невисокого бортика загрожує падінням підлітка.

Робоча зона для підлітка

Двох'ярусне ліжко – це оригінальний предмет меблів, який сприяє продуктивної навчанні і хорошому сну, поділилася мале простір на дві частини: робочу і зону відпочинку. Зручні для підлітка висувні кутові столи, розмір яких вистачає і для комп'ютера, і для книг з зошитами. Освітлення – теж важливий момент облаштування робочої зони. Ліжко-горище часто в нижньому ярусі висвітлюється слабо, тому батькам слід подбати про додаткове світлі, щоб підліток не зіпсував зір.

Дизайн ліжка-горища

Купуючи в магазині ліжко-горище з робочою зоною для дитини підлітка, бажано звернути увагу на дизайн меблів. Конструкція не тільки повинна поєднуватися з інтер'єром дитячої кімнати, бути безпечною і комфортною, але і бути багатофункціональною. Зростаючий дитина має все більше захоплень, у нього стає більше особистих речей, тому краще вибрати частини-модулі, які за необхідності можна замінити.

Двох'ярусне ліжко-горище може мати верхнє, а нижнє розташування, тобто спальне місце може знаходитися зверху. Виготовлені з дерева драбинки теж можуть розташовуватися в найнесподіваніших місцях, кріпитися в бічній частині або з боку довгого краю, мати нахил або бути вертикальними. Велика кількість варіантів поєднання модулів, широка кольорова палітра, екологічні матеріали та яскраві кольори створять в кімнаті підлітка ту атмосферу, яка допоможе йому розвиватися і реалізовувати свої таланти без зусиль.

Відео: двоярусні дитячі ліжка

Ліжко-горище для дитячої

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!