Як душа померлого прощається з рідними і коли йде з тіла

Навіть затяті матеріалісти хочуть знати, що відбувається після смерті з близьким родичем, як душа померлого прощається з рідними і повинні живі допомагати їй. У всіх релігіях є повір'я, прив'язані до поховання, поховання можуть проводитися за різними традиціями, але суть залишається спільною — повага, шанування і турбота про потойбічний шляху людини. Багато хто задається питанням, чи бачать нас померлі родичі. У науці немає відповіді, але народні повір'я, традиції рясніють порадами.

Де знаходиться душа після смерті

Століттями людство намагалося зрозуміти, що відбувається після смерті, можна зв'язатися з потойбічним світом. Різні традиції дають різні відповіді на питання, чи бачить душа померлої людини своїх близьких. Деякі релігії розповідають про рай, чистилище і пекло, однак середньовічні погляди, на думку сучасних екстрасенсів і релігієзнавців, не відповідають дійсності. Не існує вогню, котлів і чортів — тільки поневіряння, якщо близькі відмовляються згадувати померлого добрим словом, а якщо близькі пам'ятають покійних — вони перебувають в світі.

Скільки днів після смерті душа перебуває вдома

Родичі померлих близьких задаються питанням: чи може душа померлого приходити додому, де вона перебуває після похорону. Вважається, що протягом перших семи-дев'яти днів преставився приходить прощатися з будинком, з родиною, земним буттям. Душі покійних рідних приходять в те місце, яке вважають по-справжньому своїм — навіть якщо стався нещасний випадок, загибель була далеко від рідного дому.

Що відбувається через 9 днів

Якщо брати християнську традицію, то душі, що перебувають в цьому світі до дев'ятого дня. Молитви допомагають залишати землю легко, безболісно, не заблукати по дорозі. Відчуття присутності душі особливо відчувається в ці дев'ять діб, після чого поминають померлого, благословляючи його на остаточний сорокаденний шлях на Небеса. Горе спонукає близьких з'ясовувати, як поспілкуватися з померлим родичем, але в цей період краще не заважати, щоб дух не відчував розгубленості.

Через 40 днів

Через цей період дух остаточно покидає тіло, щоб більше не повертатися — плоть залишається кладовища, а духовна складова очищається. Вважається, що на 40 день душа прощається з близькими, але не забуває про них — небесне перебування не заважає померлим стежити за тим, що відбувається в житті родичів, друзів на землі. Сороковим днем відзначені другі поминки, які вже можуть відбуватися з відвідуванням могили преставившегося. Не можна надмірно часто приходити на кладовище — це тривожить похованого.

Що бачить душа після смерті

Околосмертный досвід багатьох людей дає вичерпне, докладний опис того, що чекає кожного з нас в кінці шляху. Хоча вчені піддають свідоцтва пережили клінічну смерть сумніву, роблячи висновки про гіпоксії мозку, галюцинаціях, викид гормонів — враження дуже схожі у абсолютно різних людей, несхожих ні за віросповіданням, ні з культурного фону (повір'ями, звичаями, традиціями). Знаходяться часті згадки про наступні явища:

  1. Яскраве світло, тунель.
  2. Відчуття тепла, комфорту, безпеки.
  3. Небажання повернутися.
  4. Зустрічі з родичами, що знаходяться далеко — наприклад, з лікарні «заглядали» в будинок, квартиру.
  5. Власне тіло, маніпуляції лікарів бачаться зі сторони.

Коли задаються питанням, як душа померлого прощається з рідними, потрібно мати на увазі ступінь близькості. Якщо любов між преставившимся і залишилися в світі смертними була велика, то і після закінчення життєвого шляху зв'язок збережеться, покійний може стати ангелом-охоронцем для живих. Неприязнь пом'якшується після закінчення земного шляху, але тільки якщо молитися, просити прощення в того, хто пішов назавжди.

Як покійники з нами прощаються

Після смерті близькі не перестають любити нас. Протягом перших днів вони присутні зовсім поруч, можуть з'являтися уві сні, розмовляти, давати поради — особливо часто приходять батьки до своїх дітей. Завжди утвердителен відповідь на питання, чи чують нас померлі родичі — особливий зв'язок може зберігатися на довгі роки. Покійні прощаються з землею, але не кажуть «прощай» близьким, адже з іншого світу вони продовжують спостерігати за ними. Живим слід не забувати про родичів, поминати їх кожен рік, молитися за те, щоб на тому світі їм було комфортно.

Як поговорити з померлим

Тривожити покійного без причини не слід. Їх буття разюче відрізняється від усіх земних уявлень про вічність. Кожна спроба зв'язатися — це тривога і занепокоєння для преставившегося. Як правило, покійні самі знають, коли їх близьким потрібна допомога, можуть з'явитися у сні або послати якусь підказку. Якщо хочете поговорити з родичем, помоліться за нього і подумки зверніться із запитанням. Розуміння того, як душа померлої людини прощається з рідними, приносить полегшення залишилися на землі.

Відео

Чи бачать нас душі померлих людей? Священик Микола Карів

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!