Конкурси для веселої компанії

Кожна людина любить цікаво проводити час разом з друзями, але іноді цей дозвілля хочеться чим урізноманітнити. Зробити це допоможуть ігри, вікторини. Завдяки їм час, проведений разом, пролетить веселіше, а настрій у всіх буде чудовим.

Як організувати конкурси та ігри для компанії друзів – ідеї

Щоб придумати розвага, необхідно взяти до уваги деякі деталі. Треба врахувати, де буде проводитися вечірка або корпоратив: вдома, на дачі, в ресторані. Обов'язково потрібно взяти до уваги те, чи присутній в компанії діти, нетверезі люди, малознайомі. Абсолютно для кожного з перерахованих форматів є відмінні варіанти ігор.

Жартівливі завдання для гостей за столом

Запропонуйте друзям застільні ігри для веселої компанії в приміщенні:

  1. «Знайомство». Гра для застілля, на якому зібралися малознайомі люди. Треба підготувати сірники за кількістю гостей. Всі тягнуть за однією, і той, кому дістанеться коротка, розповідає один факт про себе.
  2. «Хто я?». Кожен з компанії на стікері пише слово. Потім папірці перемішуються і розбираються навмання. Стікер кожен гравець приклеює собі на лоб, не читаючи написаного. Потрібно вгадати слово, задаючи навідні запитання: «Я тварина?», «Я великий?» і т. д. Інші відповідають тільки «Так», «Ні». Якщо відповідь ствердна, людина питає далі. Не вгадав – перехід ходу.
  3. «Крокодил». Найпопулярніший конкурс для веселої компанії. Особливо смішно виходить, якщо гравці злегка п'яні. Один з учасників загадує провідному слово або словосполучення пошепки. Останній повинен жестами показати зашифроване. Хто вгадає показане, той отримує роль ведучого. Слово йому загадує попередник.

Цікаві конкурси на природі для веселої компанії

Дорослим і підліткам сподобається активне проведення часу на вулиці з цими іграми:

  1. «Квест». На території, на якій ви відпочиваєте, заховайте «скарби» з невеликими призами. У різних місцях розмістіть записки-підказки або шматочки карти так, щоб їх теж довелося шукати. Розгадуючи ці шифри завдяки своїм інтелектуальним даними, гравці поступово наближатимуться до скарбів. Квести – кращі конкурси для веселої компанії на природі.
  2. «Топтуни». Розділіть учасників на дві команди: червоних і синіх. До ніг гравців кожної компанії прив'яжіть повітряні кульки відповідних кольорів. Учасники повинні лопати ногами кульки супротивників. Виграє та команда, яка впорається із завданням швидше.
  3. «Оригінальний футбол». Розділіться на дві команди з парною кількістю гравців. Розмітьте поле, позначте ворота. У кожній команді розбийте гравців на пари, поставте плечем до плеча. Зв'яжіть праву ногу гравця з лівою ногою партнера. Грати у футбол так буде дуже важко, але весело.

Музичні конкурси

Веселі галасливі ігри для меломанів:

  1. «Естафета». Перший гравець співає куплет або приспів будь-якої пісні. Другий вибирає з пропетого одне слово і виконує свою композицію з ним. Бажано, щоб пауз не було, як тільки попередній чоловік закінчив співати, наступний починає відразу ж.
  2. «Музична капелюх». Напишіть багато листочків з різними словами і помістіть їх у капелюх або пакет. По черзі кожен гравець бере папірець. Він повинен згадати пісню, в якій є зазначений на картці слово, і заспівати її.
  3. «Питання-відповідь». Для гри знадобиться м'ячик. Всі гравці розташовуються перед ведучим. Він бере в руки м'яч, кидає одному з учасників і називає виконавця. Той повинен проспівати його композицію. Якщо гравець не придумав пісню, він стає ведучим. Якщо останній повторно назве якогось виконавця, то змінюється учасником, першим знайшов помилку.

Фанти для веселої компанії

З класичною грою знайомі всі, тому на ній немає сенсу зупинятися. Є маса більш веселих різновидів цього конкурсу для чоловічих, жіночих та змішаних компаній:

  1. «Фанти з записками». Кожен гравець придумує завдання, записує його на листочку. Вони перемішуються і складаються разом. Учасники по черзі дістають картки та виконують те, що в них вказано. Якщо грає молодь, добре знайома один з одним, завдання можуть бути вульгарними. Тим, хто відмовиться виконувати доручення, треба придумати якийсь штраф, наприклад, випити чарку спиртного напою.
  2. «Фанти з жеребом». Заздалегідь гравцями складається перелік завдань і їх черговість. Вони оголошуються по порядку. Хто буде виконавцем, визначає жеребкування. Можете просто підготувати кілька довгих сірників і одну коротку. Володар останньої і зробить завдання. Бажано призначити штраф за відмову від виконання.
  3. «Фанти з банком». Підійде для добре знайомих людей, чия поведінка і фантазія не стануть ні для кого сюрпризом. Необхідно організувати процес розподілу черзі учасників (краще жереб), але бажано тримати порядок гравців в секреті. Перший придумує завдання, другій або виконує його, або відмовляється. За відмову він платить в загальну касу раніше обумовлену суму грошей. Банк отримує той доброволець, який готовий буде це завдання виконати (крім людини, запропонував його). Після першого кола порядкові номери учасників краще поміняти.

Розважальні ігри та конкурси на день народження

Це особливе свято, коли вся увага приділяється імениннику. Тим не менше, кілька конкурсів для веселої компанії ніколи не будуть зайвими. Є маса хороших варіантів словесних і активних ігор, які не відвернуть увагу від винуватця торжества, але дозволять побавитися. Особливо доречні вони будуть на дитячому дні народження, адже зайняти чимось маленьких гостей не так просто.

Веселі ігри та конкурси для дорослих

Варіанти:

  1. «Пляшка на новий лад». На записках зробіть завдання, які учасник повинен буде виконати по відношенню до іменника («Поцілувати в губи», «Станцювати повільний танець» і т. д.). Листочки складаються в миску або коробку. Гравці по черзі крутять пляшечку. Той, на кого вказує горлечко, бере завдання навмання і виконує його.
  2. «На ювілей». По колу людей, що сидять за столом, передається рулон відривний туалетного паперу дуже швидко. Кожен з них відриває стільки, скільки вважатиме за потрібне. По черзі гравці називають стільки цікавих фактів про іменинника, скільки листочків тримають в руках. Замість цікавих особливостей з життя ювіляра можуть бути побажання, забавні історії, секрети.
  3. «Алфавіт». Сидять за столом повинні по черзі бажати щось імениннику. Вони вимовляють по одному слову в алфавітному порядку (складні букви виключаються). Той, хто не придумав слова випала на літеру, вибуває. Виграє той, хто залишиться останнім.

Для дітей

Маленькому іменинникові сподобаються такі конкурси для веселої компанії:

  1. «Казка». Іменинник сідає в центр залу. Хлопці по черзі підходять до нього і показують, що вони люблять займатися. Гравець, із завданням якого малюк не впорається, отримує цукерку
  2. «Кольору». Іменинник стає спиною до діткам і називає будь-який колір. Ті, у кого на одязі є цей колір, тримаються за відповідну річ і залишаються стояти. У кого потрібного кольору не виявилося – тікають. Спійманий іменинником стає ведучим.
  3. «Ромашка». Виріжте з паперу квітку, на кожній пелюстці напишіть смішні легкі завдання («Прокукурікати», «Станцювати»). Нехай кожна дитина відриває пелюстку навмання і виконує доручення.

Відео: смішні завдання та конкурси для компанії

Ще більше цікавих ідей для ігор з друзями представлено у відеороликах. Подивіться їх, почитайте статті на схожу тему, і спробуйте влаштувати на найближчій вечірці який-небудь з конкурсів. Ви зрозумієте, що завдяки цьому дозвілля компанії стає набагато більш веселим і незабутнім. Вам і вашим друзям більше не доведеться нудьгувати на вечірках.

Веселий конкурс «КрокоРот»

Чудовий конкурс для свята "КрокоРОТ" від SmartyParty.ru

Гра «Краби»

Рухливий конкурс "КРАБИ" для будь-якої вечірки від SmartyParty.ru

Смішний конкурс для вечірки «Питання»

Конкурс для вечірки "Питання" від Smartyparty.ru

Прикольні сценки та конкурси на Новий рік для дорослих

смішна сценка конкурс талантів на новий рік

Дуже веселий конкурс під Новий рік. Белиничі

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!