Термометр для м'яса

На смакові якості м'ясних страв впливають не тільки спеції і маринади, а також температурний режим, при якому здійснюється готування. Причому, щоб отримати смачний стейк або шашлик, важливо постійно підтримувати певну температуру усередині продукту. Контролювати це в процесі приготування допомагає кухонний термометр.

Навіщо потрібний кулінарний термометр для приготування м'яса

Досвідчені кухарі при запіканні в духовці або смаженні м'яса на грилі не обходяться без спеціального градусника, який вимірює температуру всередині їжі. З допомогою способу визначення прожарки «на око» не завжди вдається вловити момент повної готовності страви. Як результат, доводиться задовольнятися або недожаренним м'ясом, або ж, навпаки, пересушеним. Щоб уникнути розчарування і завжди мати можливість насолоджуватися соковитим, ідеально пропеченим м'ясним блюдом, були створені спеціальні термометри.

Дані пристосування необхідні, щоб максимально точно визначати внутрішню температуру приготавливаемого продукту. Для кожного виду м'яса необхідно дотримуватися температурний режим, при якому гинуть всі патогенні бактерії, а смакові якості зберігаються:

  • для яловичини – 65-75°С;
  • для свинини – близько 85-90°С;
  • для баранини - 85°С;
  • для птиці – близько 95°С.

Як використовувати харчової термометр для м'ясних страв

Термометр для м'яса необхідно встромляти в блюдо під час завершальної стадії готування. При цьому вставляти стрижень в продукт необхідно глибоко, щоб виміряти температуру в середині шматка, який ви готуєте. Слід уникати контакту стрижня приладу з кісткою, хрящами, жиром, оскільки їх температурний режим може відрізнятися від показників м'якоті. Не варто вдаватися до використання термощупа занадто часто: роблячи проколи, ви провокуєте витікання соку, внаслідок цього м'ясо може вийде дуже сухим.

Як вибрати термометр з щупом

Існує два типи термометрів для їжі – механічні і електронні (цифрові). Другі вважаються більш практичними і зручними, оскільки мають невеликі габарити і показують максимально точну температуру. Такі пристрої можуть вимірювати ступінь готовності не лише м'ясних, але навіть рідких і інших страв. Які ще важливі критерії при виборі термощуп:

  • діапазон температур повинен становити хоча б 60-120 градусів;
  • прилад повинен бути вологостійким, інакше він не прослужить вам довго;
  • зручно, якщо термометр для м'яса буде мати невеликий дисплей на верхівці стрижня;
  • для зайнятих господинь ідеальним вибором стане пристрій зі звуковим сигналом, яке буде саме відстежувати готовність продукту і сигналізувати про те, що страва пора знімати з вогню.

Термощуп для м'яса від кращих виробників

Кожен кухонний термометр для їжі має певні відмінності. Засновувати свій вибір стоїть на цілі, для чого купується пристрій. Нижче перераховані найбільш популярні, якісні моделі термощупов:

  1. Polder THM-515. Підтримується температурний режим – 40-200°С. Має скромний функціонал, що дозволяє відслідковувати температуру готовності м'ясних страв, гарнірів, випічки, карамелі.
  2. Weber 6492. Цей термометр для запікання м'яса – один з найбільш оптимальних за ціною і якістю. Кут дисплея можна змінювати для зручності кухаря. Пристрій не розраховане на тривале перебування в духовці або під кришкою гриля.
  3. ThermoPro TP-06. Має виносний щуп, завдяки чому може вимірювати температуру страви, перебуває в закритому грилі/духовці. Прилад підходить для приготування будь-якої їжі.

Де купити і скільки коштує

Протикаючи шматочки свинини, яловичини і курки ножем або виделкою, ви позбавляєте м'ясо соку, який є ключовою складовою його. Щоб балувати себе і близьких смачною, корисною їжею, необхідно доповнити свою кухню таким корисним пристроєм, як термощуп. Товар можна придбати в магазинах техніки та кухонних приналежностей. Вартість термометрів має широкий діапазон і залежить від матеріалу, з якого вони виконані, типу пристрою і додаткових функцій. Середня ціна варіюється від 600 до 3500 р.

Відео: як визначається температура готовності м'яса

Цифровий термометр для м'яса.mp4

Відгуки

Олександр, 32 рокиСтейки/відбивні готую без термометра, оскільки вони тонкі і визначити їх готовність не складно. Для запікання курки цілком або великого шматка баранини, свинини обов'язково використовую пристрій – це дуже зручно. Мій прилад оснащений дисплеєм, здатний оперативно відслідковувати температуру і готовність страви.
Наталя, 29 роківНамагалася використовувати вбудований щуп, щоб визначити жар всередині духової шафи, але він, мабуть, показував неправильні значення, оскільки продукти, як правило, виходили пересушеними. Недавно сестра подарувала компактний мобільний термощуп – ось з ним домашні м'ясні страви виходять ідеальними на смак, соковитими.
Ганна, 36 роківКулінарія – це моє хобі, тому кухня заповнена різними девайсами і пристосуваннями для готування. Термометр мені нещодавно подарував чоловік, раніше ним не користувалася, навіть не знала, що це пристосування настільки зручне. Навіть з моїм досвідом готування траплялися неприємні моменти: м'ясо пересихало або недожаривалось. З термощупом жодного разу не зіпсувала продукт.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!