Чохол для валізи - як вибрати по матеріалу виготовлення, кольору, формі і вартості бренду

Туристичні поїздки, відрядження – тисячі кілометрів, багато годин польотів. Мандрівники долають їх з комфортом, розташувавшись в кріслах авіалайнерів, купе поїздів. Багаж припадає пилом на полицях спеціальних відсіків, б'ється, дряпається про інші речі. Чохол для валізи – це недорогий захисний аксесуар, який подбає про збереження багажу. З ним термін служби улюбленого валізи буде більше, а зовнішній вигляд – ошатніший.

Для чого потрібен чохол на валізу

Валіза для мандрівників – незамінна річ. М'які і з жорсткою формою, будь-яких розмірів, на колесах і без, модель за смаком знайдеться всім. Термін служби безпосередньо залежить від частоти поїздок, якості виготовлення, дбайливої експлуатації. Продовжити життя вироби допоможуть захисні покриття для дорожніх сумок. Цей дорожній аксесуар увійшов в ужиток і користується все зростаючою популярністю.

Захисний чохол стане незамінною річчю для власника. Чохол захистить від зовнішніх впливів, бруду, пилу, вологи, подряпин і тертя на багажних стрічках. В суєті і поспіху вокзалів, аеропортів, готелів є ризик, що в сумки спробують проникнути, з метою розкрадання. Зробити це із захисною упаковкою складніше, злодію знадобиться більше часу, що, найчастіше, змусить зловмисника вибрати більш доступний об'єкт.

В аеропорту необхідно упакувати речі. Це обов'язкова умова в деяких країнах для перевезення вантажу. Замотати все плівкою можна на вокзалах, де надають таку послугу. Вартість варіюється від 70 рублів до декількох доларів або євро залежно від країни. Багаторазова упаковка економить ці гроші в поїздках. З нею додаткова перемотування вашого багажу одноразової плівкою не потрібна.

Завантаження багажу в аеропорту проводиться швидко, багато дії автоматизовані. Необережність може привести до поломки кейса або його застібок. При цьому речі розсипаються. Щільні знімні оболонки захищають валізу від механічного пошкодження замків дорожньої сумки, а вміст – від розсипання, якщо поломка сталася. При розширеному митному огляді або якщо всередині забута потрібна в дорозі річ, доступ до вмісту швидкий і зручний. Немає необхідності повторно проводити упаковку багажу.

Яскраві, стильні, унікальні по дизайну захисні покриття зроблять багаж красивим і помітним. Знайти його не складе труднощів. Виключені помилки, коли можна переплутати свої речі з чужими. У поспіху схопити не свої сумки легко, виправити помилку складніше. Унікальна упаковка запобігає цю помилку. Шанси на зустріч з ідентичним чохлом для валізи малі – великий асортимент моделей.

Захисний чохол для валізи

Покупку нового чохла краще поєднати з купівлею самого валізи. Так буде можливість точно підібрати розмір і модель. Якщо заміна дорожніх сумок не передбачається, то можна підібрати тільки один аксесуар. Вибір складний – компаніями пропонується величезна кількість варіантів. Попитом користуються товари марок: Samsonite, Fancy Armor, Routemark, Loqi, Mettle та деяких інших брендів.

Samsonite

Компанія Samsonite понад сто років є одним з лідерів в області виробництва багажної продукції. Торгова марка користується заслуженим визнанням мандрівників у багатьох країнах. У числі останніх нагород – премія в галузі дизайну для колекцій Cosmolite, Litesphere, Inova, Lite-Biz і Lite-Shock. Популярні моделі Samsonite:

  1. Samsonite U23*221
  • Ціна – 2490-3690 рублів залежно від розміру (S-L).
  • Характеристики склад: поліестер; гарантія 2 роки.
  • Плюси – не мнеться, не стирається, висока міцність тканини, має водовідштовхувальне просочення.
  • Мінуси – тонке покриття, не захищає від ударів.

2. Samsonite U23*219 Keith Haring Collection

  • Ціна – 2990 рублів.
  • Характеристики склад: поліестер; гарантія 2 роки, модель розроблена спільно з художником графіті Китом Харингом. Для розмірів сумок висотою до 75 див.
  • Плюси – не мнеться, не стирається, висока міцність, має водовідштовхувальне просочення.
  • Мінуси – тонке покриття.

Fancy Armor

Російська компанія Fancy Armor спеціалізується на виробництві аксесуарів для подорожей. Випускають та чохли для валізи. Торговою маркою випускаються універсальні захисні упаковки для дорожніх сумок всіх форм, габаритів. Виділяються яскравою і різноманітною кольоровою гамою. Вироби об'єднані за серіями: моделі з спандекса, экстрапрочные.

  1. Fancy Armor з спандекса:
  • Ціна – 1595-1745 рублів залежно від розміру (S-ХL).
  • Характеристики склад: спандекс щільністю 240 г/см3; вага 250 р.
  • Плюси – хороша еластичність, дизайнерський принт.

2. Fancy Armor экстрапрочный:

  • Ціна – 1875 рублів.
  • Характеристики – склад неоспан (аналог неопрену), вага 370 гр.
  • Плюси – міцні матеріали надійно захистять речі від пошкоджень. Висока якість тканини досягнуто особливим плетінням, блискавки – зі стоперами, шви – потрійні. Яскравий дизайн завдяки фотографічним зображенням.

Routemark

Вироби цієї марки виділяються привабливим і різноманітним дизайном. Фотографічна якість друку сублімації зображень найрізноманітніших тем: море, міста, космос, квіти, графіка та інші. Тканини виготовлення поліестер, спандекс, неопрен. Характерна риса виробів – два потайних блискавок для бічних ручок з обох сторін. Знизу є додаткова гумка і блискавка для надійного кріплення і усадки на валізу. Комплектується окремим аксесуаром – невеликим мішечком.

  1. Routemark серія Citizen:
  • Ціна – 1540 - 2080 рублів залежно від розміру (S-ХL).
  • Характеристики – склад спандекс щільністю 240 г/см3, вага до 195 гр.
  • Плюси – дизайнерський принт, висока міцність матеріалу, машинне прання, потрійна обробка швів.

  1. Routemark серія Bristol:
  • Ціна – 1540 - 2080 рублів залежно від габаритів (S-ХL).
  • Характеристики – склад поліестер 80%, еластан 20% .
  • Плюси – не мнеться, машинне прання, міцні шви, розширена комплектація, яскравий дизайн.

Loqi

Німецький виробник LOQI Store GMBH виробляє товари сертифіковані відміткою Oeko-Tex. Це гарантує високу якість матеріалів і відсутність шкідливих речовин. Стильні, яскраві малюнки з символами популярних міст, графічними, фруктовими, квітковими мотивами успішно завойовують серця покупців по всьому світу. Моделі розраховані на популярні розміри дорожніх сумок.

1. LOQI Flower dream:

  • Ціна – 1500 - 1990 рублів залежно від розміру (S-М).
  • Характеристики – склад поліестер 85%, спандекс 15%, вага: 225 р.
  • Плюси – міцна тканина розтягується , машинне прання в холодній воді.

2. LOQI Moscow:

  • Ціна – 1500 - 1990 рублів залежно від габаритів (S-М).
  • Характеристики – склад поліестер 85%, спандекс 15%, вага: 225 р.
  • Плюси – міцна тканина розтягується , машинне прання в холодній воді.


Mettle

Російська компанія Mettle використовують для виготовлення чохлів еластичну тканину, зі спеціальною UF-водовідштовхувальним просоченням. Ця технологія захищає не тільки від пилу і вологи, а й від вицвітання від ультрафіолетових променів. Чохол довше збереже яскраві фарби. Конструкцією передбачено дві бічні блискавки, підсилені додатковими швами. Кріплення за допомогою гумки з застібкою. У шви вшитий еластичний джгут, що краще фіксує упаковку на виробі.

1. Mettle Paris:

  • Ціна – 1590 - 2090 рублів залежно від розміру (S-L).
  • Характеристики – матеріал поліестер 82%,еластан 18%
  • Плюси – міцний, розтягується матеріал, подарункова упаковка, сумочка для зберігання в комплекті.

2. Mettle Scarlet :

  • Ціна – 3350 - 3850 гривень залежно від розміру (S-М).
  • Характеристики – склад неопрен 100%, друкований малюнок.
  • Плюси – подарункова упаковка, сумочка для зберігання в комплекті, високоякісний, зносостійкий матеріал.

Як вибрати чохол на валізу

Отже, вирішено купити чохол на валізу. З чого почати, щоб отримати підходящий аксесуар з ідеальним зовнішнім виглядом? Купити його можна як в торговому центрі, так і замовити на сайтах з доставкою по пошті. Інтернет-магазин стильних аксесуарів для поїздок може залучити вартістю товару. Акція, розпродаж, знижка на потрібну модель – вдалий час купівлі. При виборі варто врахувати наступні параметри виробу:

  • розмір;
  • матеріал;
  • особливості конструкції.

Моделі валіз і чохлів до них відрізняються габаритами у різних виробників. На цей критерій потрібно звернути особливу увагу. Чохол маленького розміру не налізе на велику конструкцію, і навпаки – велика упаковка буде мало функціональна для мініатюрного дорожнього кейса. Визначитися з потрібним варіантом допоможуть зроблені виміри. Важливий момент – колеса в розрахунок габаритів не приймаються. За стандарти, які застосовні до більшості моделей, прийняті наступні варіанти:

  • S – розрахований на вироби з висотою 50-55 см, середньою шириною і товщиною 40 х 24 см;
  • М/L – добре сяде на моделі висотою 65-74 см, шириною 43х50 см, товщиною 27х29 см ;
  • L/XL – для самих містких кофрів з розмірами: висота від 75 до 84 см, ширина 54, товщина 34 див.

Чохол для валізи виготовляється з різних матеріалів: спандекс, неопрен, лайкра, поліестер та інші. Один з кращих – поліестеровий. Вигідно відрізняється практичністю, зносостійкістю, водонепроникністю. Зберігає колір при пранні, еластичний, доступний за ціною. Зустрічається у складі змішаної тканини поліестер з спандексом. Вона тягнеться, для одягання дорожнього кейса в захисну еластичну тканину, не потрібно багато часу і зусиль.

Виробляються чохли на валізу з неопрену. Його достоїнства: м'якість, легкість, пористість, недорога ціна, стійкість до перепаду температур. Такий захист буде ефективна від ударів, не додасть ваги в багажі. Дорікнути її можна тільки однотонним забарвленням. Для любителів класики не бажають приховувати свій багаж обкладинкою, пропонуються вироби з ПВХ плівки з еластичним бифлексом збоку. З недоліків – вони не відрізняються особливою міцністю.

Не менш важливі особливості чохла на валізу – елементи кріплення і функціональні отвори. За механізмом фіксації, є моделі з застібками типу блискавка, липучки та кнопки (пластикові та металеві). Блискавка – більш надійний варіант, інші застібки можуть расстегнуться, чохол частково злізе з валізи. Зустрічаються вироби зі спеціальним еластичним ременем. Він розташовується між коліс дорожнього кейса, поверх нього застібаються застібки. Цей варіант дає максимально надійне кріплення.

Важливо при виборі врахувати наявні отвори для бічних ручок і коліс. Такі розрізи можуть бути з однієї або двох сторін, можуть бути оснащені додатковими застібками. Якщо отвір для ручки тільки з одного боку, потрібно переконатися, що ручка на валізі розташована слушно. За кількістю коліс зустрічаються багажні сумки з двома і чотирма колесами. Ця конструктивна особливість врахована виробниками захисних аксесуарів.

Зберігання стильних аксесуарів для дорожніх сумок не складе складності. В згорнутому вигляді чохол займає мало місця, легко поміщається в невеликій кишені валізи. В якісному виробі повинні бути міцні шви. У місцях, де прорізи для ручки і коліс тканина повинна бути ретельно оброблена. Це виключає пориви швів і розповзання тканин і ниток.

Відео

Чохол на валізу захисний

Відгуки

Ірина, 32 рокиКупувала валізу рік тому, продавець умовив купити чохол до нього. Спочатку пошкодувала про покупку, думаючи, що даремно витратила гроші. За рік і три поїздки вартість окупилася, а чохол буду використовувати і далі. Зручно, економно, стильно. Багаж бачу здалеку на стрічці, не стою в черзі на упаковку. Догляд – просто перу в машинці. Раджу всім знайомим.
Олександр, 43 рокиДружина купила чохол на валізу. Зручна річ – зняв захист, валіза чистий. На плівці економія виходить після декількох перельотів. Останній раз летіли з Єгипту, забув випадково металеву флягу в кишені. Детектор спрацював, довелося все діставати на огляд. Добре було чохол – не довелося повертатися на перемотування плівкою.
Наташа, 24 рокиЗбиралася в поїздку з друзями, валізу ще батьківський, старий, вид вже не той. На новий, грошей немає, а з таким якось незручно. Порадили чохол. Купила, підійшов відмінно. Старий чемодан отримав друге дихання. Зовні під чохлом його не видно толком, можна ще користуватися цілком. Красиво виглядає, коштує недорого.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!