Алкоголь при грудному вигодовуванні - через скільки можна годувати дитину, якщо мама вип'є спиртне

Свята рідко обходяться без спиртних напоїв. Вони допомагають розслабитися, зняти напругу, створити певний настрій. Але будь-який алкоголь при грудному вигодовуванні, у тому числі і вино, мамі протипоказаний, оскільки при годуванні він передається немовляті. Період виведення спирту з несформованого організму в 3-4 рази довшим, ніж у дорослих. За цей час молекули етанолу можуть нашкодити формується ЦНС, органів ШКТ, викликати гіпоглікемію.

Алкоголь та грудне вигодовування

Дослідження Сержа Ренда підтвердили, що вживання містять етанол напоїв на основі винограду підвищує імунітет, покращує настрій і в цілому добре впливає на роботу органів. Але алкоголь надає протилежний ефект. Він проникає в усі органічні рідини, в лімфу, перешкоджає нормальній лактації. Тому на питання про те, чи можна годуючій мамі пити, 99% лікарів відповість, що не можна. Якщо ви випили пару келихів будь-якого алкогольного напою, то почекайте, поки його перероблять органи.

Потрапляє алкоголь в грудне молоко

Спирт проникає у всі органи відразу через кровотік. Молоді мами перш ніж випити келих вина, повинні не тільки задуматися про те, чи потрапляє алкоголь в грудне молоко, але і про стан своєї печінки. Стрибки гормонів призводять до зміни функцій цього органу і метаболізму. При таких порушеннях етанол буде швидко поширюватися по організму, а виходити з нього дуже повільно. В молоко спирт проникає через 30 хвилин. Час розкладання речовини залежить від ваги і стану матері. Якщо ви хочете прийняти алкоголь, то повинні дотримуватися наступних правил:

  • Пам'ятайте про віці немовляти. До 3 місяців маленький організм дуже чутливий до спирту, що може спровокувати отруєння.
  • Вживати вино, горілку, шампанське або коньяк за годину до годування не можна, оскільки печінка і підшлункова залоза не встигнуть їх переробити.
  • Враховуйте власний вагу, приймаючи спиртовмісні продукти. Чим він менше, тим довше вам доведеться чекати виходу етанолу з організму.
  • У день можна випити одну склянку вина, 250 мл пива або 30 мл коньяку. Разом їх приймати не можна.

Якийсь відсоток потрапляє у грудне молоко

Всмоктується етанол жіночим організмом швидше, а виходить повільніше. На питання про те, який відсоток алкоголю потрапляє в грудне молоко, лікарі відповідають, що всього 10%. Процентне співвідношення може змінюватися. На нього впливає вага матері і кількість спиртовмісних напоїв, які вона прийняла. Якщо у вас спостерігаються проблеми з метаболізмом, то відсоток збільшується до 20. Етанол з молочних залоз виходить легко, але дуже довго тримається в головному мозку, тому навіть через 3 години після прийому вина або пива жінкам не рекомендується керувати автотранспортом.

Через скільки він потрапляє в молоко

Час всмоктування будь-яких речовин визначається комплекцією людини і швидкістю протікання метаболічних реакцій. З цієї причини точно відповісти, через скільки алкоголь потрапляє у грудне молоко, не можна. Приблизний час становить 25-40 хвилин. Алкоголь навіть через 2 години після прийому буде передаватися малюкові. Багато жінок виявляють, що під впливом кагору або пива дитина починає засипати швидше. Даний стан не можна віднести до повноцінного сну. Воно викликане сп'янінням і інтоксикацією при вигодовуванні проспиртованным молоком.

Через скільки виводиться алкоголь

Час розщеплення спирту усіма органічними системами в середньому становить 2-3 години. Дана цифра актуальна і в якості відповіді на питання про те, через скільки алкоголь виводиться з грудного молока. Свої корективи вносить кількість прийнятого лікеро-горілчаного продукту і швидкість метаболізму людини. У людей з швидким обміном речовин етанол буде руйнуватися за менший час, ніж у тих, хто має проблеми з травленням.

Таблиця виведення алкоголю

Перед тим як випити вина або шампанського, багато молоді замислюються про те, як довго напої будуть виводитися. В ідеалі вважається, що здоровий організм за годину зможе вивести до 120 мг продукту. Далі зображена таблиця виведення алкоголю з грудного молока. З неї ви дізнаєтесь, за який час виводиться з організму 130 мл різних напоїв, що містять етанол.

Вага жінки в кг/Найменування напою

50

60

70

Пиво 6%

00:46

00:42

00:37

Джин-тонік 9%

1:45

1:34

1:28

Шампанське 11%

2:00

1:55

1:50

Вино 12%

2:22

2:17

2:10

Портвейн 18%

3:16

3:10

3:02

Лікер 30%

5:22

5:14

5:09

Горілка 40%

7:02

6:57

6:52

Потрібно зціджувати молоко

Спирт, потрапивши в шлунок, проникає скрізь. Головна відмінність полягає в концентрації речовини. В молоко проникає всього 10% молекул етанолу, що містяться в крові. Виводиться речовина одночасно з усіх органічних систем. Тому на питання про те, чи потрібно зціджувати молоко після алкоголю, лікарі відповідають, що це робити необов'язково. Але якщо у вас вдома залишається дитина віком до 3 років, що потребує годуванні кожні 120-150 хвилин, то слід залишити пляшечку з живильною рідиною.

Проводити зціджування, щоб мінімізувати концентрацію спирту в крові, марно, т. оскільки всі органи оновлюються в певному режимі. Вплинути на нього ззовні не вийде. Після того, як пройде зазначене в таблиці, ви можете продовжувати вигодовування, не побоюючись, що малюк отруїться молекулами етанолу. Для безпеки можна додати до часу виведення спирту 1-2 години, а потім погодувати дитину.

Вино при грудному вигодовуванні

Під час вагітності і після неї без побоювання можна вживати тільки безалкогольні напої. Келих вина при грудному вигодовуванні зашкодить лактації і малюкові. Корисніше буде замінити його склянкою гранатового соку, який покращує процес вироблення крові. Якщо ви дуже любите цей напій, то почекайте, поки дитині виповниться 4 місяці. Тоді біле і червоне вино не принесуть особливої шкоди, навіть якщо будуть знаходитися в молочних залозах і крові довше установлених 2 годин.

Пиво при грудному вигодовуванні

Цей напій не впливає на обсяги молока. Пиво при годуванні груддю протипоказане, як і інші спиртовмісні продукти. Тривалий час ходили чутки, що певна кількість суміші хмелю і солоду добре впливає на лактацію і може допомогти молодим матерям відновити процес продукування молока. Дослідження спростували цю інформацію. Незначно набухання грудей після пива спостерігається по наступних причинах:

  • Етанол затримує рідину в судинах, що призводить до набрякання лімфатичних вузлів і вен.
  • Високий вміст спирту всередині організму пригнічує вироблення окситоцину. Цей гормон виробляється в матерів, коли дитина починає ссати груди. Він сприяє виходу рідини з грудей. Без нього вона залишається в залозах, а малюк отримує менший об'єм їжі.

Шампанське при грудному вигодовуванні

Ігристе вино вважається безпечним для здоров'я матері. Цей спиртосодержащий продукт не зможе викликати стан сильного сп'яніння, його вплив на лактацію мінімально. Шампанське при ГВ вживати можна, але доза не повинна перевищувати 200 мл не Можна пити алкогольні напої на голодний шлунок. Середній час розщеплення шампанського організмом становить 180-200 хвилин. Відміряйте даний проміжок після того, як випили келих ігристого вина.

Відео

Випуск 52. АЛКОГОЛЬ при ГРУДНОМУ ВИГОДОВУВАННІ

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!