Як підвищити тиск при вагітності без ліків

Знижений тиск при вагітності здатне серйозно нашкодити майбутньому маляті. Гарне, нормалізоване ПЕКЛО допомагає легше переносити період токсикозу, а в подальшому забезпечує регулярне надходження в плаценту кисню і поживних речовин, необхідних дитині. Які продукти підвищують тиск при вагітності, читайте далі.

Як підняти тиск при вагітності

При гіпотонії характерна підвищена стомлюваність, головні болі, часті перепади настрою, нудота та дзвін у вухах. Це вже неприємний ряд симптомів, на тлі загальної гормональної перебудови, – найгіршим з яких може стати непритомність. Підняти низький артеріальний тиск при вагітності допоможе ряд способів: від збалансованого харчування, медикаментів, танців, до фізіотерапії.

Які таблетки підвищують тиск

У кожної жінки – унікальний організм, відповідна реакція на медикаменти теж буде значно відрізнятися. Перед їх вживанням необхідно проконсультуватися з лікарем, який бачив результати аналізів і чітко розуміє з чим має справу. За основу таблеток, що підвищують тиск, прийнята зменшує судини функція, – що несе небезпеку для зародка в утробі матері. Розглянемо найбільш популярні з них:

  • Судинорозширювальний препарат Дипіридамол, приписують для поліпшення кровотоку, як профілактику проти кисневого голодування серця, розріджує кров.
  • Пантокрин, рідкий спиртовий екстракт з рогів оленя, – стимулюють нервову систему. Його приписують при неврастенії, слабкості серцевого м'яза, гіпотонії. Не рекомендується вживати ці ліки у другій половині дня, оскільки за його тонізуючого дії він не дає заснути.

Як підвищити тиск без ліків

Альтернатива ліків – фізіотерапія. Як підвищити тиск без ліків розповість невропатолог, запропонувавши пройти фізіопроцедури, відповідні вагітної за її станом здоров'я. Електрофорез та електросон, процедури із застосуванням слабкого струму розряду, під наглядом лікаря вирівняють ПЕКЛО, без заподіяння шкоди плоду. Для поліпшення циркуляції кровообігу, насичення шкіри киснем – допоможуть водні процедури. В санаторіях запропонують:

  • перлинні ванни:
  • скипидарні ванни;
  • рапниє ванни
  • бальнеотерапію (з використанням мінеральних вод).

Продукти для підвищення тиску

Підвищити тиск без ліків за допомогою продуктів можна, якщо вживати їх обережно і помірно. Ось кілька відомих фактів про їжу:

  • Добре піднімає тиск випічка, борошняні вироби, крохмалисті продукти.
  • Сир, сир, яйця, горіхи (волоський, бразильський, пекан, арахіс) допоможуть урізноманітнити меню.
  • З овочів – картопля, квасоля, кукурудза, корінь селери, морква і буряк швидко нормалізують артеріальний тиск.
  • Вершкове масло, риб'ячий жир, сало, – не бажані до вживання. Для більш точної інформації щодо складання свого раціону, проконсультуйтеся у дієтолога.

Бажано обмежити вживання:

  • Таких спецій як хрін, гірчиця, чорний перець можуть викликати роздратування в шлунку.
  • Гострих, копчених страв і консервів – може зреагувати печінку.
  • Солі. Крім того, що вона накопичує зайву воду, тим самим збільшуючи загальний обсяг, покращуючи струм крові, – може спровокувати набряки.
  • Кофеїну. Погано впливає на роботу серця.

Фрукти, що підвищують тиск

Ще один хороший засіб для АД – фрукти. Крім великого вмісту в них клітковини, фруктози і важливих для організму вагітної жінки мікроелементів і вітамінів можна підвищити не тільки АТ, але й імунітет. При гіпотонії, до фруктів, підвищує тиск, відносяться: груша, гранат, банан, суниця, виноград, фініки, курага, цитрусові. Коли не сезон, можна перейти на сухофрукти або навіть на соки, - ефект буде той самий.

Яка ягода підвищує тиск

Яка ягода підвищує тиск найкраще – спірне питання. Чорноплідна горобина, обліпиха, калина, шипшина, ягоди годжі, шовковиця, малина – незамінні помічники для підтримки і зміцнення здоров'я, прекрасного самопочуття. Настоянка, перетерте варення з них – все підряд. Всі вони при помірному вживанні сприятимуть підвищенню АТ.

Їжа, що підвищує тиск

Правильний режим харчування допоможе відрегулювати тонус, укріпити стінки судин, нормалізувати кровообіг. Їсти бажано 4-5 разів на день, невеликими порціями. Візьміть за основу рецепти дієтичного харчування, м'ясо (риба) + овочі + фрукти. Вуглеводи лідирують по швидкості засвоєння, - але вживати їх у великій кількості не варто. Маленький шматочок шоколаду, мед, – допоможуть швидко відновити хороше самопочуття. Їжа для підвищення тиску повинна бути:

  • корисною, з вмістом заліза;
  • здоровою, з вмістом флавоноїдів;
  • багатою білками.

Як підняти тиск народними засобами

Народна медицина, в більшості своїй, заснована на лікарських травах, ефект яких перевірений часом. Відвар календули, родіоли рожевої – активують центральну нервову систему, тим самим підвищуючи ПЕКЛО. Екстракт елеутерококу, квіти заячої капусти, настій з трави заманихи – додають бадьорості. Відвар з каркаде (суданська троянда), як і зелений чай, – швидка допомога і швидкий на питання, як підвищити тиск вагітної в домашніх умовах.

Відео: чим підвищити тиск при вагітності

Знижений тиск і запаморочення при вагітності

Відгуки

Карина, 32 рокиНіколи не думала, що без таблеток можна нормально підвищити тиск при вагітності! Потрібно просто дотримуватись правил здорового харчування і додати в свій раціон корисні фрукти і овочі. Мені, наприклад, дуже допомогла журавлина. Так я її не люблю, дуже кисла, а напій виходить дуже смачним. Навіть після пологів їм тільки здорову їжу.
Олеся, 41 рікЗавагітніла пізно, у 40 років. З моїм низьким артеріальним спочатку була готова до можливих ускладнень. Однак почитавши інформацію в інтернеті і проконсультувавшись з невропатологом, яка розповіла, як підвищити тиск при вагітності, прийняла для себе рішення зробити упор на фізіотерапію. Крім цього ретельно стежила за своїм раціоном, уникаючи шкідливих гамбургерів, чіпсів і сухариків. Результат - самостійні пологи і здорова дівчинка 3,4 кг
Маріанна, 17 роківУ мене низький артеріальний тиск довічно, а коли я прийшла ставати на облік вагітна у 16 років, лікар жахнулася. Я дуже переживала, це може відбитися на дитині, не знала що робити, тому, коли дільнична порадила як нормалізувати тиск при вагітності (пити відвари з трав'яних зборів і сік буряка), то без коливань виконала припис. Хочу сказати, що вже два тижні, як благополучно народила здорового малюка, все допомогло! Не обов'язково переплачувати гроші за дорогі ліки, правильне харчування – найдієвіший спосіб.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!