Байкова ковдра для новонароджених - розміри і ціни. Як вибрати ковдру з байки на виписку або в ліжечко

Будь новонароджений для повноцінного зростання потреби в комфорті. Одним з критеріїв затишної обстановки є температура. Вона повинна бути такою, щоб малюку було тепло, але при цьому не душно. Для цього потрібно правильно підібрати ковдру в дитячу ліжечко. Новонародженим підходить такий матеріал, як байка. Детальніше про ковдру з нього дізнаєтеся нижче.

З чого виготовлено байкову ковдру для дитини

Перше, в чому малюк потребує з самого народження, це зручне ліжко і коляска для прогулянок. В них дитина повинна відчувати себе комфортно. У такому випадку сон новонародженого буде спокійніше і довше, з-за чого і батьки зможуть відпочити або зайнятися своїми справами. Для забезпечення цього комфорту в ліжечку повинно бути теплу ковдру, яке рятувало взимку від холоду, а влітку від спеки. Ідеальним в такому відношенні матеріалом вважається байка – натуральний і екологічно чистий, що є важливою вимогою для новонароджених.

Справжня байка являє собою 100%-ий бавовна. Іноді у складі можуть бути добавки, але не більше 5%. В якості додаткових матеріалів використовуються шерсть або віскоза. В останньому випадку практично немає відмінностей від чистого байки. Шерсть може спровокувати алергію. Серед характеристик байкових ковдр, які є і переваги, можна відзначити наступні:

  1. Теплі. Щільність 420 г на куб. м не дасть дитині замерзнути навіть у прохолодну погоду.
  2. Невибагливі. Згідно з рекомендаціями по догляду на етикетці легко відпираються.
  3. М'які. На поверхні одеялка немає дратівної ворсу. Крім того, байка добре повторює вигини тіла новонародженого і приймає форму, не сковує рухи.
  4. «Дихаючі» і гіпоалергенні. Натуральна бавовна не може привести до алергії. Також цей матеріал добре пропускає повітря.
  5. Довговічні. Спосіб плетіння і щільність байки забезпечують тривалу службу матеріалу.

Розмір ковдри для новонародженого

Літній або зимовий ковдру для новонародженого повинна мати такі розміри, щоб дитину можна було легко сховати, але при цьому полотно не плуталася і не ставало просто купою складок. При виборі для немовлят оптимальними габаритами вважаються 120х140 і 110х140. Хоча існують і інші розміри:

  • 120х120 см;
  • 100х140 см;
  • 100х120 см;
  • 100х118 см;
  • 90х100 см;
  • 80х100 див.

Як прати байкове дитяче ковдру

Особливість натуральних речей в тому, що їх перуть дбайливіше, ніж товари з штучних матеріалів. Всі рекомендації можна уточнити у продавця, в інтернеті або ж просто подивитися на бирці. Навіть якщо ви тільки придбали такий аксесуар, то попрати все одно потрібно. Робити це краще окремо від інших речей, щоб усередині барабана ковдру крутилося без перешкод.

Після прання залишається тільки дочекатися висихання і пропрасувати річ з обох сторін. Для відновлення волокна можна пройтися по ньому масажною гребінцем. При пранні ж варто дотримувати наступні прості рекомендації:

  1. Режим. Вибирати краще «Ручний», «Шерсть», «Дитячі речі» або «Делікатне прання». Оптимальну температуру потрібно подивитися на етикетці.
  2. Пральний порошок. Це може бути будь-який засіб, призначене для кольорових тканин. Бажано вибирати пральний порошок, який розрахований на дитячі речі.
  3. Кондиціонер. Як пральний порошок, засіб краще брати теж для дитячих речей. В результаті ковдру буде приємно пахнути.
  4. Віджимання. Не рекомендується ставити занадто велику кількість обертів, щоб не зіпсувати форму ковдри. Краще віджати виріб руками.
  5. Сушіння. Розвішувати одеялко рекомендується на вулиці або в провітрюваному приміщенні.

Ціна на байкова ковдра для новонароджених

Можна замовити ковдру через інтернет або купити безпосередньо в магазині. Вартість визначається в залежності від виробника та розміру. У відомих фірм існує націнка за бренд. До таких відносяться виробники «Ермошка» і «ВТК». В їх каталогах кольорове ковдрочку з габаритами 110х140 см коштує близько 600-700 рублів. У менш відомих виробників такий же товар буде мати ціну близько 500 р. Однотонне і картату коштує зовсім недорого – 400-450 р. Будь-яку модель ви можете купити в інтернет-магазині, де простіше ознайомитися з асортиментом ковдр.

Як вибрати ковдру для новонародженого з байки

Вибирати байкову ковдру для новонародженого потрібно ретельно, з врахуванням цілого ряду факторів. Серед них виділяються такі:

  1. Габарити. Розмір дитячого ковдри в ліжечко слід брати трохи більше, ніж спальне місце, щоб виріб можна було розпростати. Необхідно ще враховувати зростання малюка. Якщо ви придбаєте одеялко побільше, то виріб прослужить вам довго, адже підійде навіть для дитини у віці 3-5 років. У такому разі, крім ліжечка, виріб можна використовувати в машині, візку або на пікніку.
  2. Виробник. Для гарантії високої якості вироби краще купити його в магазині відомих компаній. Байкова ковдра для новонароджених не є винятком. Такі компанії, як «ВТК» і «Ермошка» зарекомендували себе, як хороші виробники.
  3. Колір. Для малюків підійдуть спокійні кольори, які не будуть їх дратувати. Для хлопчиків частіше набувають сині, блакитні, зелені ковдрочки, а для дівчаток – рожеві, жовті, червоні та інші дівчачі відтінки.

Відео: яке краще вибрати ковдру

Яке ковдру краще?

Відгуки

Галина, 26 роківБайкову ковдру у нас залишилося ще з мого дитинства. Воно було дуже велике, тому я розрізала полотно на кілька частин. Поклала одну в ліжечко, іншу залишила для коляски, ще однією накрила частину дивана, де іноді граю з донькою. За стільки років матеріал зовсім не змінився, такий же м'який і приємний. Рекомендую всім.
Катерина, 31 рікДля новонароджених байка просто ідеальна. Ніякі синтетичні ковдри навіть найкрасивішої забарвлення не замінять байкових, які набагато легше, легшим і тепліше. Свого вже другого синочка нічим іншим навіть не пробувала укутувати. Дитина спить завжди спокійно, тому раджу всім цей перевірений часом матеріал.
Анастасія, 24 рокиДля прогулянок завжди використовую тільки байкову ковдру. З тих пір, як поміняла на нього старе, донька ще жодного разу не захворіла. Ціна теж приємно дивує. Чоловік замовив прямо на сайті всього за 500 р., причому нам доставили товар безкоштовно. При пранні не сідає, не втрачає колір, залишається таким же м'яким. Раджу всім матусям.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!