Хейтеры – хто це і чим займається, значення слова і відмінність від критика

Що означає слово "хейтеры", хто це такі і чому проявляють агресію? Люди, що сидять за екранами гаджетів, присутні на форумах, чатах та соціальних мережах не так нешкідливі, як здається. Часто можна прочитати неприємні висловлювання на адресу музиканта, представника реп-культури чи іншої людини. Слово набуло поширення не тільки в музичному середовищі, але і в житті. Як уникнути конфлікту? Чому вони себе так ведуть, яке значення слова хейтер?

Значення слова «хейтер»

Слово - похідне від англійського «hater» (ненависник). Хейтер - це недоброзичливець, склочник, недруг, той, хто відчуває злість у відношенні іншого. Творчість, дії сторонніх вони засуджують, єдина місія ненавидіти. Їх метод хейтерство - це діяльність, пов'язана з неприязню і заздрістю. Первісним місцем проживання була музична середовище. Хейтером називали типу, ненавидить успіх, популярність, популярність представника реп, рок, поп субкультури.

Надалі віяння поширилося на футбол, серед футбольних вболівальників. Ненависники не допускають чужої думки, тільки своє. Зараз їх можна зустріти в коментарях до роликів модних ютюберов, на сторінках блогерів, практично скрізь. Хейтерство набирає обертів. Цих людей не можна плутати з критиками, чия думка зважено і викладається адекватно. «Жертвами» стають топові персони, гиперуспешные особистості, навіть речі або твору.

Чим займаються хейтеры

Тихо ненавидіти чи критикувати об'єкт ненависті заздрісники не можуть. Вони ходять по сторінкам блогерів, авторів, музикантів, починають хейтить. Метою ставлять не сам процес, а намагаються залучити до хейтерству інших учасників обговорення. Будь-яка точка зору, за замовчуванням - брехня, факти перевертаються, досягнення виставляються за провали, фантазії пред'являються за "чисту монету".

Слова опонентів записуються і оголошуються як аргумент. Ці люди прагнуть піймати ворогів на протиріччях, спотворити точку зору суперника, написати наклеп, змістити акценти. Їх дії виглядають абсурдом, вимагають зняття з прокату серіалу і складають петиції. Можна виявити основні характеристики жертв:

  • музикант, композитор чи актор;
  • ведучий на головних каналах або коментатор;
  • спортсмен з позитивним результатом;
  • початківець або розкручений видеоблогер;
  • власник великого мережевого порталу;
  • творець або автор мультфільму, серіалу або книги.

Психологічний портрет

Досвідчені психологи склали портрет типового представника цього угруповання. Це суб'єкт у віці до 30 років, частіше підліток. Аватарки в профілі приховані безликими картинками, справжні обличчя вони бояться показати, проявляючи боягузтво. Паростки ненависті з дитинства або соціального статусу. Заздрість, це як ознаку положення в суспільстві. Хейтеры зневажають публіку, яка домоглася успіху, популярності. Максималізм юності проявляє себе в гіршій іпостасі.

Другий тип - колишні «зірки», частіше їх називають «збитими льотчиками». Були знамениті, мали натовпи шанувальників або визнання преси, але все закінчилося. Про них забули, або вони самі стали причиною власного падіння. Як результат, злість, почуття сильної ворожнечі до удачливим персонам. Такі люди звинувачують весь світ за власне забуття. Нав'язують думку, тиснуть, образа - улюблені прийоми такого типажу.

Відміну від критиків хейтеров

Розпізнати хейтера легко. У тексті переважають емоції, а в словах підступ. Людина дає відповіді, які не несуть сенсу і логіки. Мовні звороти щедро розбавлені нецензурними виразами, трикрапками, купа знаків або знаків питання, неграмотність, маса помилок, неправильного тлумачення слів, помилки в кожному слові, гнівні смайлики або жорстокі картинки.

Критик - повна протилежність. Як правило, людина з доброю освітою, грамотною мовою, широким кругозором, активним словниковим запасом. Представники цієї професії не пишуть щось, що не знають, не терплять анонімність і скритність, пишаються ім'ям, репутацією. Висловлювання підтверджують аргументами, фактами, виявляють компетентність і аналізують враження.

Якими бувають хейтеры

Хейтеры поділяються на три категорії, кожна з яких це характерний набір дій, вчинків, кроків. Найчисленніша - неадекватні особистості. Ходять по форумах, пабликам і хейтят, втягують об'єкт ненависті, присутніх в суперечку. Дорікають гендерних відмінністю, рівнем доходу, сім'єю, фізіологічним недоліком, якщо він є. З такими зв'язуватися не варто, обходити стороною і не вступати в конфронтацію, намагайтеся уникати конфліктів.

Наступна відособлена група - хейтеры в мережі Инстаграмм. Заздрісники, які пишуть невтішні відгуки та висловлювання. Повідомлення залишають під фото попсовою особистості. Сторінки злобствующих часто фальшиві або закриті налаштуваннями конфіденційності. Метод боротьби з трусами це тролінг. Перемогти можна такою ж зброєю, але не скочуючись на жаргонную лексику.

І заключний клас - хейтеры звичайні. Хейтерят виключно в соцмережах. Причіпки, короткі негативні коментарі, засудження це їх коник. Такі не реагують на аргументи, заклики до розуму, докази, факти, повністю відкидають відповідь противника. Їхнє слабке місце - жартівливі відповіді, недруги губляться при такому підході, не знають, що заперечити і тихо розчиняються, щоб з'явитися в іншому місці.

Відео

ХТО ТАКІ ХЕЙТЕРЫ?

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!