Науковий факт: жінкам необхідно спати більше, оскільки їх мозкова активність сильніше чоловічий

Згідно з науковими дослідженнями, жінки мають потребу в більшій кількості часу, відведеного на сон, ніж чоловіки, що обумовлено складністю будови їх мозку.

Приготуйтеся до сну, дами

Джим Хорн, професор університету Лафборо (Англія), говорить: «Поганий сон у жінок може привести до сильного психологічного розладу і викликати почуття депресії, ворожнечі і злості, а ось у протилежної статі при аналогічних обставинах ці почуття не виникають».

8 годин на сон - дурниця

Не кожному з нас восьмигодинний сон може принести користь, так як семи годин за ніч цілком достатньо, щоб організм нормально функціонував. Незважаючи на це, професор Хорн виявив, що у жіночі півкулі мозку «відрізняються своєю будовою від чоловічих і є більш складними, тому потребують більш тривалому та якісному відпочинку».

Що ж робить жіночий мозок таким складним

Дівчата, на відміну від хлопців, істоти багатозадачні, і задіють роботу сірої речовини більш посилено. Це обумовлює потребу для повноцінного відновлення, яке найкраще забезпечується під час нічного відпочинку.

Як же тоді втомлені чоловіки

Вчений стверджує, що чоловіки, чия робота пов'язана з ухваленням багатьох рішень, можуть також мати потребу в багатогодинному відпочинку, але все ж їм не потрібно так багато часу для релаксу, як середньостатистичної дамі.

Який висновок, запитаєте ви

Ніколи не будіть сплячу жінку – її раннє пробудження не принесе вам щастя.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!