Як чистити кишечник від шлаків

Будь-яка людина, що поважає своє здоров'я, повинен дотримуватися правила, що говорить, що здоровий організм – очищений організм. Продукти переробки нітратів, токсинів, консервантів, хімічних стимуляторів осідають в травному тракті і викликають зашлакованість, що негативно позначається на самопочутті та роботі багатьох органів. Чистка кишечника від шлаків повинна стати першим етапом на шляху до оздоровлення організму. Дізнайтеся, які засоби для очищення кишечника вам підійдуть, з чого починати і як підтримувати стан організму в незашлакованном вигляді.

Ознаки зашлакованості організму

Здоровий організм без шлаків має налагоджену схему безперебійної роботи і здатний самостійно справлятися з потрапили всередину вірусами. Поступова зашлакованість призводить до збільшення кількості отрут, відбувається постійне негативний вплив на організм. Навіть незначна хвороба може перерости в глобальну проблему організму, тому що вплив лікарських препаратів використовується лише частково.

Виною всьому шлаки, які накопичуються в основному в органах перетравлення їжі. Вони перешкоджають нормальній роботі всього організму. А під час хвороби стінки зашлакованому кишечника не засвоюють лікарські препарати. На що слід лікаря звернути особливу увагу, якщо лікування хвороби проходить безрезультатно або важко:

  • часта безпідставна дратівливість;
  • стомлюваність;
  • постійний занепад сил;
  • частий головний біль;
  • алергічні шкірні висипання;
  • активне запалення прищів;
  • підвищена ламкість нігтів, посічене волосся;
  • подразнення слизових носоглотки і очей;
  • захворювання ШКТ – коліт, гастрит, виразкові хвороби;
  • інфаркт (в занедбаному стані зашлакованості);
  • злоякісні пухлини (крайня стадія надлишку шлаків).

З чого почати чистку кишечника

Очищення кишечника від калових каменів, від шлаків і токсинів повинна починатися з обстеження пацієнта. Ретельно підготувавшись теоретично, призначити час проведення очищення кишечника від шлаків. Проводити очисні процедури слід не частіше двох разів за рік. У період очищення від шлаків добре паралельно пройти курс загального масажу, вести рухливий спосіб життя з збільшеним споживанням негазованої води. Для підтвердження того, що процес очищення організму йде успішно, здайте порівняльний аналіз сечі до і після очисного періоду.

Як очистити кишечник від шлаків і токсинів в домашніх умовах

Провести самостійно курс очищення кишечника від шлаків і токсинів не складно. Уважно виконуючи всі розписані призначення, ви легко зможете домогтися потрібного результату будинку. У тонкому кишечнику дроблена їжа довго не затримується, а відразу пересувається в наступний відділення організму. У цій частині процес просування сповільнюється, а токсини, які потрапили разом з їжею, починають всмоктуватися в стінки товстого кишечника.

Щоб не дати шкідливим речовинам потрапити в м'язові тканини організму і кров, потрібно повністю спорожнити кишечник. Очищення від шлаків проводиться кількома способами, з якими ви зможете ознайомитися нижче. Вибирайте для себе більш прийнятний варіант спорожнення кишечника, так як з цього процесу почнеться робота по очищенню організму. Як приємний бонус – ви можете одночасно з очищенням від шлаків позбутися від зайвих кілограмів, підняти імунітет організму.

Клізмами

  1. Підготувати 2 л теплої кип'яченої води.
  2. Додати до рідини одну ложку лимонної кислоти або столового оцту.
  3. Помістити приготовлений розчин у кухоль Есмарха.
  4. Пацієнту прийняти колінно-ліктьову позу.
  5. Наконечник гуртки ввести в анус на 10-12 см, змастити вазеліном.
  6. Вливати підкислену воду, поки не почнуться позиви до спорожнення.

Проводять глибоке очищення клізмами від шлаків протягом п'яти тижнів за схемою:

  1. кожен день;
  2. через один;
  3. кожен другий;
  4. кожен третій;
  5. один раз за тиждень.

Без клізм, з допомогою лікарських препаратів

Підбір лікарських засобів, які допоможуть проводити видалення шлаків кишечника, що має виконати медичний працівник на підставі даних про ступеня зашлакованості і стану організму в цілому. Ціновий діапазон медикаментів різноманітний – від дешевих до дорогих. Кілька методів очищення організму від шлаків ліками без клізми.

  • Більш ефективним препаратом для видалення шлаків лікарі вважають проносний засіб «Фортранс». Один пакет ліки розводять на один літр кип'яченої води. Всього буде потрібно випити три літри розчину протягом 6 або 7 годин.
  • Схожа схема впливу на роботу кишечника ліки «Дюфалак». 200 мл розчину розмішати з трьома літрами води і пити 6-7 годин невеликими дозами з інтервалом не менше 15-20 хвилин. Останнім спорожнення кишечника має відбутися через дві години після останнього прийому проносного розчину.
  • Таблетки активованого вугілля, мають властивість поглинати в себе шкідливі речовини. Виводяться разом з калом і шлаком з організму при прийомі від трьох до семи днів. Нешкідлива для організму добова норма споживання становить одну таблетку або капсулу на кожні 10 кг ваги пацієнта. Цей метод не бажаний при наявності виразкових хвороб.
  • Для тих, хто зможе спокійно перенести вживання касторової олії – пропорції 1 г касторки на 1 кг ваги. Точно відмірявши потрібну кількість, змішайте з соком одного свіжовіджатого лимона. Пити масляний розчин бажано на ніч.
  • Магнезія (сульфат магнію) – ефективне проносне засіб, що застосовується при домашніх умовах для видалення шлаку. Один пакетик солі (20-25 г) розчинити у воді (100 мл). Однієї дози вистачить, щоб через годину почати рясне спорожнення кишечника.

За допомогою спеціальних продуктів

Часто не надаючи значення, ви вживаєте продукти, які є природними очисниками кишечника. Регулярне включення в раціон таких «щіток», які вимітають весь накопичений «сміття», дозволять не накопичувати шлаки навіть в самих затишних куточках кишечника. Натуральні продукти і страви, приготовані на їх основі, підвищують життєвий тонус організму людини. Ознайомтеся з головними помічниками під час чищення кишечника від шлаків.

  • Яблука

Яблучний пектин допомагає нейтралізувати інтоксикацію організму, викликану солями важких металів, хімічними домішками. Яблучний сік негативно впливає на шлаки, життєдіяльність глистів, інших паразитів, які живуть в кишечнику. Клітковина сприяє швидкому просуванню калових мас. Щоденне споживання одного кілограма яблук поліпшить стан кишечника.

  • Висівки

Клітковина, що входить до складу пшеничних, рисових, вівсяних висівок, швидко і ефективно допоможе очистити товстий кишечник від шлаків. Висівки для очищення кишечника нормалізують мікрофлору в ньому, що підвищує імунітет організму.

  • Каші

Багато каші виконують роль безпечного скрабу, очищаючи стінки кишечника від слизу, шлаку і накопичених відкладень.

  1. Особливо корисна вівсяна каша «Геркулес», яка не тільки виводить токсини, шлаки, але і дає організму в достатку мінеральні речовини. Жменя пластівців, запаренных гарячою водою або молоком – прекрасний сніданок для організму.
  2. Пшоняна каша, яку протягом місяця щоранку їдять на сніданок – зможе ідеально прочистити кишечник від шлаків. Промиту крупу ввечері заливають чистою водою і вранці, не зливаючи рідину, доводять до кипіння, варять 5-8 хв. За бажанням в таку кашу додають сухофрукти, гарбуз.
  3. Каша гречана або з рису, приготовлена за таким же способом, що і пшоняна – стане гарним помічником для виведення слизу зі стінок кишечнику, шлаку і насичення організму калієм, магнієм.
  • Овочі

На основі деяких овочів готують смачні, корисні для організму страви, за допомогою яких багато жінок одночасно і худнуть, та проводять чистку травного тракту від шлаків. Для цього слід вживати продукти в сирому вигляді, щоб проходячи по тонкому і товстому відділі кишечника, клітковина, яка міститься в овочах, прочистила собою всі стінки. Особливо користуються популярністю деякі салати:

  1. «Щітка». Сирі овочі – буряк, морква, білокачанну капусту дрібно ріжуть, заправляють лимонним соком і оливковою олією.
  2. Капусту дрібно нашаткувати, додати трохи часнику, олії і сік лимона.
  • Свіжовичавлені соки

Свіжоприготовані соки ефективно діють на швидкість просування перетравлюваної їжі в кишечнику, не дають їй застоюватися, значить, шлаки не встигають утворюватися. Кращими соками для цілей очищення організму вважаються фруктові: апельсиновий, яблучний; овочеві: морквяний, буряковий, які вживають по одній склянці між прийомами їжі. Без підготовки пити свіжовичавлені соки не рекомендується. За кілька днів до прийому дайте шлунку звикнути – їжте більше овочів і фруктів у сирому вигляді.

Відварами лікарських трав

Лікарські трави для очищення кишечника від шлаків у вигляді відварів приймають на ніч. Вранці має відбутися м'яке очищення кишечника. При виниклої діареї слід зменшити концентрацію відвару. Коли випорожнення не сталося – збільшіть дозу трави. Кілька ефективних складів трав, коли проводиться чистка кишечника від шлаків:

  • Відвар №1. Висушені трави кількістю 3 ст. л. сени, 2 ст. л. подорожника, 1 ст. л. ромашки аптечної, 4 ст. л. безсмертника залити 300 мл гарячої води, кип'ятити 1-2 хв. Процідити.
  • Відвар №2. По 1 ст. ложці ромашки, болотної сушицы, подорожника покласти в каструльку. Залити склянкою гарячої води, кип'ятити 1 хвилину. Закрити кришку, настояти. Приймати 2 рази в день до їжі.
  • Відвар №3. 4 ст. л. шишок вільхи відварювати в склянці води 12-14 хвилин. Остудити. Приймати до їди по 1 ст. л. 2-3 рази/день.

Ефективні народні засоби для очищення організму від калових каменів

  1. Мед з лимоном. Склянка води, випита вранці натщесерце, з додаванням чайної ложки меду і стільки ж лимонного соку, допоможе за місяць розбити навіть застояні камені, шлаки в кишечнику.
  2. Розсіл капусти. Теплий розсіл квашеної капусти (половина склянки) виконає роль м'якого проносного засобу. Постійне вживання розсолу виведе всі калові камені, шлаки.
  3. Кисле молоко. На склянку кефіру або подкисшего молока додати столову ложку оливкової олії. Рідина, що випивається щодня натщесерце, за один місяць позбавить від каменів і шлаків кишечник.
  4. Чорнослив. Добре промиті сушені плоди чорносливу (1 склянка) залити очищеною водою (0,5 л) на ніч. Сухофрукти вранці добре віджати. Отриманий настій пити натщесерце по склянці щодня для видалення шлаків з кишечника.
  5. Лляне масло. Їдальня ложка олії насіння льону, випита натщесерце, відрегулює роботу кишечника, м'яко видалить всі калові камені, шлаки, разом з природним випорожненням.

Дізнайтеся й інші ефективні методи, як очистити організм від шлаків і токсинів в домашніх умовах.

Відео: як і чим почистити кишечник від шлаків

У запропонованих відео ознайомитеся з корисною інформацією про те, що потрібно робити, щоб кишечник працював без збоїв, не даючи шлакам можливості формуватися на стінках. Розшифровку загадкових чисел, які сприяють нормальній роботі травного тракту організму, ви дізнаєтеся, подивившись відеоролик. Якщо ви хочете оздоровитися: очистити кишечник від шлаків, позбутися від паразитів – вся інформація у поданих відео.

Як очистити кишечник і зберегти його здоровим

Очищення організму від шлаків (повне). Презентація

Відгуки про результати

Тетяна Олександрівна, 47 років,Підвищення кров'яного тиску пов'язувала з віком. Здивувалася, коли доктор порадив пройти курс очисних клізм в клініці, пояснивши це тим, що шлаки і токсини, присутні в кишечнику, негативно впливають на організм. Через місяць я стала краще себе почувати, нормалізувався не тільки тиск, мій стілець став регулярним без застосування ліків.
Сергій, 33 рокиПісля прийому антибіотиків були деякі проблеми з печінкою. Лікуючий лікар порадив зробити чистку від шлаків. Але першим етапом призначив почистити кишечник, а потім вже печінку. Відвари лікарських трав сприятливо позначилися на усій системі травлення. Неприємні болі праворуч пройшли, а робота кишечника прийшла в норму після видалення шлаків.
Олеся, 29 роківВже третій рік використовую схему зниження ваги за рахунок видалення шлаків з кишечника. Дотримання фруктово-овочевої дієти допомагає мати м'який природний стілець кожен день. Вычищение всіх покладів кишечнику допомагає за двотижневий курс особливого харчування схуднути мінімум на 5 кг.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!