Як виглядають клопи

Існує велика кількість комах, які заводяться в будинку і не викликають щастя у мешканців. Корисно знати, як виглядають клопи, адже ці переносники захворювань вважаються небезпечними і складні. Якщо правильно їх розпізнати, то боротьба з паразитами стане легкою і ефективною.

Види клопів

Найвідомішим видом цих паразитів є постільний мешканець, який живе в квартирах і кусає людину, живлячись її кров'ю. Існують наступні різновиди:

  • водяний великих розмірів;
  • лісовий зі специфічним запахом;
  • італійський зі смугастим забарвленням;
  • червоний.

Відмітні ознаки домашніх клопів від інших паразитів

Домашній або диванний клоп схожий на інших комах, що мешкають у квартирах. Як виглядають постільні клопи на відміну від інших комах:

  • Шкідник схожий на таргана, але відрізняється більш великим тілом і низькою швидкістю пересування.
  • Від кліщів комаха відрізняє кількість дрібних лапок - їх 6 проти 8.
  • У порівнянні з блохами паразит крупніше за зовнішнім виглядом, не може стрибати.

Як виглядають домашні клопи

Домашньому клопу притаманна витягнута плоска форма тіла, яскраво виражена голова. Кожна комаха має 6 ніжок, коричневе забарвлення тіла з смужками на черевці і виражену сегментацію. Розмір тіла досягає 8 мм, на голові є спеціальний хоботок з двома каналами для харчування. Якщо паразит ситий, то стає трохи темніше, випукліше, його легше розчавити.

Яйця

Яйця малого розміру, в довжину досягають всього 0.5 міліметра. Вони мають прозорий забарвлення, але з причини відкладання відразу декількох яєць їх можна виявити по скупченню. Їх легко знайти на тлі темних родичів, залишків життєдіяльності. Яйцям притаманна витягнута форма, якась схожість з мурашиними, але вони відрізняються наявністю спеціальної кришечки.

Личинки клопів

Личинку легко можна сплутати з тарганами або вошами, але це триває недовго. Їм притаманна прозора або світле забарвлення, яка з часом темніє. Личинка, що має темний колір, вже не схожа на інших шкідників. Її розмір становить близько 1 мм, посередині тіла вона має чорну крапку – шлунок з травною системою. Голодна личинка має однорідну жовте забарвлення.

Доросла особина

Доросла особина може досягати в довжину до 4-8 мм Їй притаманна коричнева забарвлення, сегментація тіла, виражена голова з хоботком, який потрібен для живлення кров'ю. У паразита немає крил, а кількість лапок його дорівнює 6. Для голодних особин характерна плоска форма, жорсткий панцир, а ситі стають округлими, легше піддаються знищенню.

Як кусають постільні клопи

На голові шкідника є спеціальний хоботок з двома різними каналами для харчування. Доросла комаха одним каналом впорскує анестетическое речовина в шкіру, а другим смокче кров, із-за чого укуси не відчуваються, стаючи відомими тільки на ранок. Укуси постільних клопів легко помітити з-за болю через їх молодості і недосвідченості користування анестетиком. Характерною особливістю клопиных укусів є доріжка з 3-4 червоних точок. Таких доріжок можна побачити кілька з-за того, що за ніч людини кусають відразу кілька тварин.

Що робити, якщо в будинку з'явилися паразити

При першій появі паразитів в приміщенні потрібно визначити їх гніздо, знищити. Потім слід обробити всі поверхні інсектицидними засобами «Кат» або «Клопомор». Для знищення гнізда в ліжка або матраці, слід віддати їх в хімчистку на прожарювання. Щоб шкідники не відвідали вас знову, зверніться до сусідів для прийняття аналогічних заходів щодо їх знищення. Корисно буде дотримуватися чистоти в будинку.

Відео: як розпізнати укуси клопів на людину

Білизняні клопи залишають специфічні сліди укусів, тому при виявленні незрозумілих точок після сну, важливо правильно розпізнати шкідника, негайно розпочати боротьбу. Позбавлення від шкідників вимагає зосередженої, відповідального відносини для ефективного результату. Щоб краще знати, як виглядає укус клопа, як позбавитися від цих комах, подивіться відео.

Як позбутися від клопів - знищення, боротьба, ознакиЯк позбутися від клопів. Медичні поради

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!