Смартфони з великим екраном: кращі моделі

Слово phablet – це поєднання phone (телефон) з tablet (планшетом). По-народному – планшетофон, апарат з властивостями відразу двох пристроїв. Відгуки показують, що багато людей вважають ці габаритні девайси безглуздими «лопатами». Інші ж бачать у них «золоту середину» між діагоналлю планшета і компактністю телефону.

Якої фірми вибрати фаблет

Лідери у виробництві надійних смартфонів з великим екраном – Samsung, Apple, Huawei, Xiaomi, ASUS, Meizu, LG, Nokia, OPPO, Sony.

Samsung

Південнокорейський бренд, фаблеты якого відрізняються якісним дисплеєм, хорошою камерою, актуальним залізом (процесор і відеоприскорювач). Зворотна сторона медалі – завищена ціна і низька автономність (час роботи від повного заряду батареї до нульового). Гідні представники:

  • Samsung Galaxy A9 Pro;
  • Samsung Galaxy J4 (2018).

Apple

Широкоекранні айфони – це стильний дизайн, висока якість збірки, великий магазин додатків і операційна система власної розробки. Фаблеты цього виробника обійдеться в копієчку, ремонт теж дорогий. Вдалі моделі:

  • Apple iPhone 8 Plus;
  • Apple iPhone XS.

Huawei (суббренд Honor)

Лідер серед китайських виробників електроніки. Постачає фаблеты з якісним дисплеєм і продуктивним залізом. Huawei 6 дюймів і вище – це надійні телефони, але зі спірної вартістю і неоднозначним інтерфейсом EMUI. Варті уваги:

  • Huawei P20 Lite;
  • Honor Note 8.

Xiaomi

Швидкорослий китайський бренд пропонує круті сенсорні телефони з ємними акумуляторами і самим продуктивним залізом. Відмінна риса Сяоми – найкраще співвідношення ціна-якість на ринку. Їх недолік – відсутність NFC в багатьох моделях. Кращі найменування:

  • Xiaomi Mi Max 3;
  • Xiaomi Redmi Note 5.

ASUS

Їх фаблеты заслужили репутацію продуктивних апаратів з довгим часом роботи. Тільки відео - та фотозйомка по якості все ще поступаються конкурентам. Можна замовити в інтернет-магазині такі моделі:

  • ASUS ZenFone Max Pro M1;
  • Asus Zenfone 3 Ultra.

Meizu

Компанія виробляє стильні гаджети з багатофункціональною і зручною оболонкою Flyme OS. Традиційний недолік фаблетов Мейзу – застаріле залізо. Потужність процесора і відеочіпа в їх телефонах нижче, ніж в аналогах від конкурентів. Надійні примірники:

  • Meizu M3 Max;
  • Meizu M6T.

LG

Їх бюджетні смартфони з великим екраном оснащені дешевими компонентами, поступаючись по потужності і довговічності більш доступним аналогам. Вартість фаблетов LG при цьому залишається завищеною. Топові фаблеты виробника:

  • LG Ray X190;
  • LG Q6+.

Nokia

Колись це був лідер у виробництві стільникових телефонів. Зараз Нокіа не претендує навіть на п'ятірку провідних брендів, хоча до цих пір випускає конкурентоспроможний продукт (актуальна модель 7 Plus, наприклад). Їх фаблеты обганяють по продажам такі відомі бренди сенсорних телефонів HTC Lenovo (Ленів), Sony. Рейтингові смартфони:

  • Nokia 8 Sirocco;
  • Nokia 7 Plus.

OPPO

Суббренд BBK Electronics з орієнтацією на американський ринок. Їх фаблеты запам'ятовуються футуристичним дизайном і вражаючими двома камерами:

  • OPPO A5
  • OPPO R11s Plus

Sony

Попит на фаблеты цього бренду неухильно падає, причому навіть велика лінійка Sony Xperia 6 дюймів і вище не рятує ситуацію. Компанія планує змінити стан своїх справ, збільшивши потужність заліза в своїх майбутніх телефонах. Кращі в лінійці смартфонів:

  • Sony Xperia Z Ultra
  • Sony Xperia XZ Premium

Види смартфонів з великою діагоналлю

Основа функціоналу фаблетов – це їх технічні характеристики. Головні параметри смартфонів такі:

  • операційна система;
  • діагональ;
  • дозвіл;
  • обсяг постійної та оперативної пам'яті;
  • ємність акумулятора;
  • додаткові функції (підтримка 4G LTE, кількість SIM-карт).

Операційна система

Другий за важливістю параметр, після технічних характеристик. Функціонал смартфона формується ще й програмами, а основа для їх роботи – це операційна система. Фаблеты випускаються з одним із трьох варіантів:

  1. iOS – розробка компанії Apple для власних пристроїв. Продуктивна, стабільна, безпечна (віруси на iOS відсутні). Фірмовий магазин AppStore пропонує понад 2 млн додатків, причому багато з них безкоштовні. Айфони від Apple легко синхронізується з іншими «яблучними» пристроями (iPad, iMac). Пристрою на базі iOS завжди дорогі. Закрита система безпечна, але обмежує можливості кастомізації (самостійного налаштування айфона).
  2. Android – належить компанії Google, використовується в більшості смартфонів. Система проста в освоєнні, а її відкритий код – це широка свобода для програмістів і любителів кастомизировать гаджет по своєму смаку. Фірмовий магазин Google Play пропонує понад 2,5 млн. платних і безкоштовних додатків, причому багато з них можна встановити зі сторонніх ресурсів. Вартість фаблетов з цієї ОС, як правило, дешевше аналогів від Apple. Бонус – зручна синхронізація з Гугл-сервісами. Андроїд охоче споживає заряд акумулятора під час роботи, хоча це поступово виправляють з кожним оновленням. Інша справа, що частина програм при підвищенні версії ОС тимчасово не запускається. Розробники вирішують цю несумісність патчами. Простий зручний інтерфейс, висока продуктивність і невимогливість до заряду батареї.
  3. Пристрої на Windows Phone обходять аналоги на Android і iOS за автономності. Слабо поширена, тому система поступається конкурентам за різноманітністю додатків. Техпідтримка Microsoft часто зволікає з вирішенням проблем у своїх користувачів, а іноді відповіді від них зовсім не дочекатися.Windows Phone – третя за популярністю система, розроблена Microsoft.

Діагональ екрану

Три – чотири роки тому фаблетами називали навіть пятидюймовые смартфони. Сьогодні такі гаджети вважаються компактними, а до широкоформатним зараховують пристрої з дисплеєм від 5,5 до 7 і більше. Більша діагональ – зручніше перегляд, але більше корпус.

Екран в 5,5 дюймів (Apple iPhone 6S Plus 5,5", Samsung Galaxy A8 – 5,6") підійде невибагливим користувачам, яким важливі лише дзвінки, спілкування в месенджерах і соцмережах, періодичний серфінг інтернету. Такий телефон легко поміщається в кишені, і за ціною він обійдеться дешевше інших фаблетов.

Діагональ 6 дюймів і вище (Vivo Nex S – 6,59", Xiaomi Redmi Note 5 – 5,99", ASUS ZenFone 3 Ultra – 6,8") краще вибрати любителям подовгу сидіти в мережі, часто дивитися відео та фото, грати, читати електронні книги і/або працювати з документами. Смартфон з таким дисплеєм вже важче покласти в кишеню, та й коштує він дорожче.

Дозвіл екрану

Інша назва параметра – співвідношення пікселів. Дозвіл визначає якість картинки: вище показник – чіткіше зображення. Фаблетам це особливо важливо, тому що низьке співвідношення пікселів загрожує «замиленим» текстом, фото і відео.

Мінімум для смартфонів з великим екраном Full HD (1920×1080), а бажано – QuadHD (2560×1440). Важлива ще й щільність пікселів на дюйм, яка повинна становити хоча б 150 ppi, інакше зображення на дисплеї буде з ефектом «зернистості».

Ціна за чітку картинку крутого смартфона – це потреба в потужному залозі і ємному акумуляторі. Обробка фото, відео та ігор на високих дозволах інтенсивно використовують процесор з відеочіпом, активніше споживають заряд батареї.

Розмір пам'яті і оперативної пам'яті

Перший параметр визначає обсяг контенту, який можна завантажити на телефон (відео, фото, ігри, книги і т. д.). Друга важлива характеристика для важких додатків і фонових процесів (ігри, антивіруси, браузер). Оптимальний обсяг оперативки – 4-6 Гб. Система при таких значеннях працює безперебійно навіть при 2-3 іграх, запущених одночасно.

Об'єм внутрішньої пам'яті вибирається за розміром контенту, який планується зберігати на пристрої. Вона буває двох типів:

  • Постійна. Основна у всіх смартфонах, а часом навіть єдина – у деяких пристроях її можна доповнити microSD-картою (наприклад, iPhone).
  • Розширювана. Багато фаблеты комплектуються додатковими слотами. Туди вставляють microSD-карту, розширюючи тим самим обсяг внутрішнього сховища.

Ємність акумулятора

Смартфон з великим екраном споживає енергію активніше, ніж компактний аналог. Сюди додаються ще Wi-Fi-адаптер, 3G або 4G-модем, Bluetooth, які теж забирають частину заряду. Вибираючи смартфони з великою діагоналлю, краще дивитися на моделі з «швидкою зарядкою». Вона заповнює половину запасу батареї приблизно за годину.

Оптимальна ємність акумулятора для фаблетов, вимірюється в ампер-годинах, така:

  • Мінімум для добової роботи – від 3000 мАч.
  • Активне користування інтернетом, фото - або відеозйомкою, мобільний геймінг – 3500-4000 маг.
  • Найбільш енергоємні рішення – це 10000 маг. Акумулятор в таких апаратах «живе» 3-4 дні активного користування.

Підтримка 4G LTE і кількість sim-карт

Підключитися до інтернету іноді неможливо, тому що точки Wi-Fi є не скрізь. Рішення проблеми – технологія 4G LTE. Швидкість прийому даних досягає 150 Мбіт/с, а передачі – 51 Мбіт/с. Перед тим як вибрати смартфон з цією функцією, потрібно уточнити робочі діапазони пристрою і телефонного оператора. Російське LTE діє на наступних стандартах:

  • Band 7 (2600 МГц FDD);
  • Band 38 (2600 МГц TDD);
  • Band 20 (800 МГц FDD);
  • Band 3 (1800 МГц FDD).

Якщо користувачеві потрібно мати 2 різних кімнати або більше, то без підтримки додаткових SIM не обійтися. Краще вибирати смартфон з окремим для них роз'ємом, а не комбінованим. Останнє означає або 2 SIM без карти пам'яті, або тільки 1 сімка і 1 microSD.

Рейтинг кращих смартфонів з великим екраном

 

Назва

Об'єм оперативної / постійної пам'яті (Гб)

Ціна (крб)

Недорогі телефони з великим екраном

Xiaomi Redmi Note 5

3 / 32

10 300

4 / 64

11 500

Samsung Galaxy J4 (2018)

2 / 16

10 000

3 / 32

11 500

Meizu M6T

2 / 16

7 300

3 / 32

8 000

4 / 64

11 000

INOI 5X1 / 86 990

Смартфони з діагоналлю 6 дюймів

OPPO A5

4 / 32

16 000

ASUS ZenFone Max Pro M1

3 / 32

11 500

4 / 64

13 000

4 / 128

15 600

Apple iPhone Xr

3 / 64

64 000

3 / 128

68 000

3 / 256

77 000

Телефони з діагоналлю 7 дюймів

Apple iPhone Xs Max

4 / 64

78 000

4 / 256

90 000

4 / 512

95 000

Xiaomi Mi Max 3

4 / 64

17 000

6 / 128

26 000

Vivo Nex S

8 / 128

46 000

8 / 256

47 000

Фаблеты з камерою 8 мегапікселів

OnePlus 6

6 / 64

29 000

8 / 128

31 000

8 / 256

37 000

Huawei P20 Lite

4 / 64

18 000

Nokia 7 Plus

4 / 64

20 000

Недорогі смартфони з великим екраном

Xiaomi Redmi Note 5 (Китай). Ціна в рублях: 10 300-11 500.

Популярний фаблет з продуктивним на сьогодні залізом, яскравим широкоформатним дисплеєм і відмінною зйомкою, як вдень, так і вночі. Єдиний значний мінус гаджета – немає модуля безконтактних платежів (NFC).

Технічні характеристики:

  • ОС: Android 8.1.
  • Діагональ екрану: 5,99".
  • Дозвіл: 2160 x 1080.
  • Щільність пікселів: 403 ppi.
  • Процесор: Qualcomm Snapdragon 636 (8 ядер).
  • Відеоприскорювач: Adreno 509.
  • Оперативна пам'ять: 3 / 4 Гб.
  • Обсяг постійної пам'яті: 32 / 64 Гб + комбінований слот для microSD до 256 ГБ.
  • Тилова камера: 12 Мп.
  • Фронтальна: 13 Мп.
  • Ємність акумулятора: 4000 маг.
  • Підтримка 4G LTE: так.
  • Кількість SIM-карт: 2.

Основні плюси:

  • яскравий дисплей з якісною матрицею;
  • відмінні фото - і відеозйомка;
  • потужний і енергоефективний процесор snapdragon 636;
  • висока автономність;
  • металевий корпус.

Мінуси:

  • відсутній NFC;
  • відсутня USB Type-C.

Samsung Galaxy J4 (2018) (Південна Корея). Ціна в рублях: 10 000-11 500.

Зручний смартфон з якісною зборкою, але зі слабким залізом. Сьогодні процесора Exeynos 7570 застарів, але вже прийдешнє покоління фаблетов обжене його по потужності і енергоефективності. Основний плюс перед конкурентами – це якісна матриця і гідну якість зйомки. Сам же Galaxy J4 пропонують купити за явно завищеною ціною.

Технічні характеристики:

  • ОС: Android 8.0.
  • Діагональ екрану: 5,5".
  • Дозвіл: 1280×720.
  • Щільність пікселів: 267 ppi.
  • Процесор: Exeynos 7570 (4 ядра).
  • Відеоприскорювач: Mali-T720 MP1.
  • Оперативна пам'ять: 3 Гб.
  • Обсяг постійної пам'яті: 32 Гб + слот для microSD до 256 Гб.
  • Тилова камера: 13 Мп.
  • Фронтальна: 5 Мп.
  • Ємність акумулятора: 3000 мАч.
  • Підтримка 4G LTE: так.
  • Кількість SIM-карт: 2.

Основні плюси:

  • якісна матриця Super AMOLED;
  • хороша якість фото - та відеозйомки;
  • надійна збірка.

Мінуси:

  • посередня продуктивність без запасу на майбутнє;
  • низька роздільна здатність для діагоналі 5.5";
  • автономність залишає бажати кращого;
  • відсутність безлічі корисних фішок (сканер відбитка пальця, розблокування за обличчям, авторегулювання яскравості дисплея, NFC, датчика освітленості);
  • завищена вартість.

Meizu M6T (Китай). Ціна в рублях: 7 300-11 000.

Китайський смартфон з якісним дисплеєм, стильним дизайном, міцною складанням. Велика перевага – адекватна вартість апарату.

Технічні характеристики:

  • ОС: Android 7.0.
  • Діагональ екрану: 5.7".
  • Роздільна здатність: 1440×720.
  • Щільність пікселів: 282 ppi.
  • Процесор: MediaTek MT6750 (восьмиядерний)
  • Відеоприскорювач: Mali-T860 MP2.
  • Оперативна пам'ять: 2 / 3 / 4 Гб.
  • Обсяг постійної пам'яті: 16 / 32 / 64 + комбінований слот для microSD до 128 Гб.
  • Тилова камера: подвійна 13/2 Мп.
  • Фронтальна: 8 Мп.
  • Ємність акумулятора: 3300 маг.
  • Підтримка 4G LTE: так.
  • Кількість SIM-карт: 2.

Основні плюси:

  • дисплей з тонкими рамками;
  • хороша основна камера з двох модулів;
  • стильний дизайн.

Мінуси:

  • посередня якість зображення на дисплеї;
  • важким додатками недостатньо потужності;
  • модуля NFC немає;
  • слот USB Type-C теж відсутня.

INOI 5XЦіна в рублях: – 6 990.

Діагональ екрану INOI 5X – 5,5 дюймів із співвідношенням сторін 19:9. Завдяки такому співвідношенню сторін виробникові вдалося домогтися максимальної площі екрану за рахунок звуження рамок. Дисплей з яскравою IPS матрицею з роздільною здатністю 1132*540 точок покритий надійним 2,5 D склом зі злегка закругленими гранями. Смартфон зручно і надійно лежить у руці.

За чітку роботу інтерфейсу відповідає чистий Android 8 Go і 4-ядерний процесор MTK6739. Здійснюється підтримка мереж 4G. Модель має 8Гб вбудованої пам'яті з можливістю розширення до 128 Гб, 2 слоти для SIM-карт і акумулятор ємністю 2850 мА*ч. Дозвіл основної і фронтальної камери – 8Мп. Смартфон випускається в 4 кольорах: червоний, золотий, сірої та білої. Детальніше ознайомитися з технічними характеристиками INOI 5X, а також іншими моделями виробника можна в офіційному інтернет-магазині inoi.com.

Технічні характеристики:
  • ОС: Android 8 Go, 2 SIM-карти,
  • Діагональ екрану: 5,5 "
  • Дозвіл екрану: співвідношення сторін 19:9,
  • Тип матриці: IPS з роздільною здатністю 1132х540
  • Процесор: 4-ядерний MTK6739 з частотою 1300 МГц
  • Стандарти зв'язку: 3G, 4G, Bluetooth 4.0
  • Оперативна пам'ять: 1Гб, ROM – 8Гб, карта пам'яті до 128 Гб,
  • Зовнішня камера: 8Мп, фронтальна камера – 8Мп
  • Кількість SIM-карт: 2
  • Ємність акумулятора: 2850 мА*ч
  • Габарити: 139.1х68.6х9.0 мм
  • Вага: 151.6 гр

Основні плюси:

  • великий екран з вузькими рамками;
  • зручна посадка в руці;
  • роз'єм для 2 SIM-карт;
  • IPS-матриця;
  • 4G;
  • камера 8Мп;
  • низька ціна.

Мінуси:

  • Із-за невеликого об'єму оперативної пам'яті модель не передбачає завантаження важких ігор і додатків.

Телефони з діагоналлю 6 дюймів

OPPO A5 (Китай). Ціна в рублях: 16 000.

Смартфон з яскравим дизайном та високою автономністю. Тільки залізо в ньому далеко не передове, якість фото - і відеозаписи посереднє.

Технічні характеристики:

  • ОС: Android 8.1.
  • Діагональ екрану: 6,2".
  • Дозвіл: 1520x720.
  • Щільність пікселів: 271 ppi.
  • Процесор: Qualcomm Snapdragon 450 (8 ядер).
  • Відеоприскорювач: Adreno 506.
  • Оперативна пам'ять: 4 Гб.
  • Обсяг постійної пам'яті: 32 Гб + слот для microSD до 256 Гб.
  • Тилова камера: подвійна 13/2 МП.
  • Фронтальна: 8 Мп.
  • Ємність акумулятора: 4230 маг.
  • Підтримка 4G LTE: так.
  • Кількість SIM-карт: 2.

Основні плюси:

  • екран з тонкими рамками і яскравою передачею кольору;
  • ємний акумулятор;
  • оригінальний дизайн.

Мінуси:

  • посередні камери;
  • малопотужний процесор;
  • NFC немає;
  • швидкої зарядки немає.

ASUS ZenFone Max Pro M1 (Тайвань). Ціна в рублях: 11 500-15 600.

Смартфон з Full HD дисплеєм (витягнутим) середнього класу оснащений витривалою батареєю і топовим залізом за бюджетну вартість. Становить пряму конкуренцію Xiaomi Redmi Note 5.

Технічні характеристики:

  • ОС: Android 8.1.
  • Діагональ екрану: 6".
  • Дозвіл: 2160x1080.
  • Щільність пікселів: 402 ppi.
  • Процесор: Qualcomm Snapdragon 636 (8 ядер).
  • Відеоприскорювач: Adreno 509.
  • Оперативна пам'ять: 3 / 4 Гб.
  • Обсяг постійної пам'яті: 32 / 64 / 128 Гб + слот для microSD до 2048 Гб.
  • Тилова камера: подвійна 13/5 Мп.
  • Фронтальна: 8 Мп.
  • Ємність акумулятора: 5000 маг з функцією швидкої зарядки.
  • Підтримка 4G LTE: так.
  • Кількість SIM-карт: 2.

Основні плюси:

  • ємний акумулятор, витримує півтора – два дні активного користування;
  • потужний процесор;
  • якісний дисплей;
  • NFC;
  • відмінна якість зборки.

Мінуси:

  • невиразний дизайн;
  • посередні якість відео - і фотозйомки;
  • сенсор відбитка пальця іноді спрацьовує з затримкою.

Apple iPhone Xr (США). Ціна в рублях: 64 000-77 000.

Потужний процесор, відмінна передача кольору, плавна робота при багатозадачності і у важких іграх. Вдосконалені камери запечатлеют будь-який момент в денний і нічний час доби.

Технічні характеристики:

  • ОС: iOS 12.
  • Діагональ екрану: 6,1".
  • Дозвіл: 1792x828.
  • Щільність пікселів: 324 ppi.
  • Процесор: Apple A12 Bionic.
  • Оперативна пам'ять: 3 Гб.
  • Обсяг постійної пам'яті: 64 / 128 / 256 Гб.
  • Тилова камера: 12 Мп.
  • Фронтальна: 7 Мп.
  • Підтримка 4G LTE: так.
  • Кількість SIM-карт: 2.

Основні плюси:

  • ЖК-екран з реалістичною передачею кольору;
  • продуктивний процесор A12 Bionic;
  • відмінна якість зйомки;
  • NFC;
  • захист від вологи й пилу за стандартом IP67 (витримує півгодинне занурення на глибину до одного метра);
  • відносно недорогий (за мірками айфонів).

Мінуси:

  • слот під microSD-карту не передбачений;
  • відсутній 3D Touch;
  • оптичного зума немає;
  • відсутній роз'єм mini-jack, і перехідника на 3,5 мм в комплектації немає.

Фаблеты з діагоналлю 7

Apple iPhone Xs Max (США). Ціна в рублях: 78 000-95 000.

Позиціонується як заміна великим телефонами iPhone 6, 7 і 8 Plus. Якісно зібраний, дорогий, з широкою діагоналлю і не самим ергономічним дизайном.

Технічні характеристики:

  • ОС: iOS 12.
  • Діагональ екрану: 6,5".
  • Дозвіл: 2688x1242.
  • Щільність пікселів: 456 ppi.
  • Процесор: Apple A12 Bionic.
  • Оперативна пам'ять: 4 Гб.
  • Обсяг постійної пам'яті: 64 / 256 / 512 Гб.
  • Тилова камера: подвійна 12/12 Мп.
  • Фронтальна: 7 Мп.
  • Підтримка 4G LTE: так.
  • Кількість SIM-карт: 2.

Основні плюси:

  • широкий дисплей з реалістичною передачею кольору;
  • продуктивний процесор;
  • тривала автономність (акумулятор тримає заряд півтора дні при активному користуванні);
  • удосконалена відео - та фотозйомка;
  • захист від вологи й пилу за стандартом IP68;
  • присутній 3D Touch.

Мінуси:

  • відсутній роз'єм mini-jack, перехідника на 3,5 мм, в комплекті немає;
  • слот під microSD-карту не передбачений;
  • дорожнеча.

Xiaomi Mi Max 3 (Китай). Ціна в рублях: 17 000-26 000.

Збалансований продукт за співвідношенням вартості та технічних параметрів. Автономний, продуктивний, гідно фотографує і знімає на відео, але без NFC.

Технічні характеристики:

  • ОС: Android 8.1.
  • Діагональ екрану: 6,9".
  • Дозвіл: 2160x1080.
  • Щільність пікселів: 350 ppi.
  • Процесор: Qualcomm Snapdragon 636 (8 ядер).
  • Відеоприскорювач: Adreno 509.
  • Оперативна пам'ять: 4 / 6 Гб.
  • Обсяг постійної пам'яті: 64 / 128 Гб + комбінований слот для microSD до 256 Гб.
  • Тилова камера: подвійна 12/5 Мп.
  • Фронтальна: 8 Мп.
  • Ємність акумулятора: 5500 маг з функцією швидкої зарядки Qualcomm Quick Charge 3.0.
  • Підтримка 4G LTE: так.
  • Кількість SIM-карт: 2.

Основні плюси:

  • величезний яскравий екран;
  • продуктивний процесор;
  • висока автономність;
  • якісна фото і відеозйомка;
  • ІК-порт, USB Type-C;
  • суцільнометалевий корпус.

Мінуси:

  • дисбаланс гучності на динаміках;
  • громіздкий (важить 221 грам);
  • NFC не передбачено.

Vivo Nex S (Китай). Ціна в рублях: 46 000-47 000.

Китайський смартфон з гарною камерою і батареєю. Дизайн виділяється на тлі конкурентів, а фронталка зовсім висувна. Тільки програмне забезпечення іноді дає збої, і сервіси Google доведеться встановлювати вручну.

Технічні характеристики:

  • ОС: Android 8.1.
  • Діагональ екрану: 6,59".
  • Дозвіл: 2316x1080.
  • Щільність пікселів: 388 ppi.
  • Процесор: Qualcomm Snapdragon 845 (8 ядер).
  • Відеоприскорювач: Adreno 630.
  • Оперативна пам'ять: 6 / 8 Гб.
  • Обсяг постійної пам'яті: 128 / 256 Гб.
  • Тилова камера: подвійна 12/5 Мп.
  • Фронтальна: 8 Мп.
  • Ємність акумулятора: 4000 маг з функцією швидкої зарядки Qualcomm Quick Charge 4+.
  • Підтримка 4G LTE: так.
  • Кількість SIM-карт: 2.

Основні плюси:

  • майже безрамковий екран з якісною передачею кольорів;
  • потужний процесор;
  • висувна передня камера;
  • якісні фото - і відеозйомка;
  • Hi-Fi звук.

Мінуси:

  • незручна й часом нестабільна оболонка Funtouch OS;
  • сервіси Google не встановлені;
  • слот під microSD-карту відсутня;
  • захист від пилу і вологи відсутня;
  • бездротової зарядки в комплекті немає;
  • NFC не передбачено.

Смартфон 8 мегапікселів

OnePlus 6 (Китай). Ціна в рублях: 29 000-37 000.

Стильний флагман з майже чистим Андроїдом за розумною ціною. Висока продуктивність, якісна зйомка, але управління жестами неотзывчивое.

Технічні характеристики:

  • ОС: Android 8.1.
  • Діагональ екрану: 6,28".
  • Дозвіл: 2280x1080.
  • Щільність пікселів: 402 ppi.
  • Процесор: Qualcomm Snapdragon 845 (8 ядер).
  • Відеоприскорювач: Adreno 630.
  • Оперативна пам'ять: 6 / 8 Гб.
  • Обсяг постійної пам'яті: 64 / 128 / 256 Гб.
  • Тилова камера: подвійна 16/20 Мп.
  • Фронтальна: 16 Мп.
  • Ємність акумулятора: 3300 маг з функцією швидкої зарядки OnePlus Dash Charge.
  • Підтримка 4G LTE: так.
  • Кількість SIM-карт: 2.

Основні плюси:

  • яскрава AMOLED-матриця;
  • матовий екран з тонкими рамками;
  • швидка і зручна оболонка Oxygen OS, схожа на чистий Андроїд;
  • кращий смартфон по продуктивності в 2018-му році.

Мінуси:

  • вологозахист не передбачена;
  • бездротова зарядка в комплекті відсутній.

Huawei P20 Lite (Китай). Ціна в рублях: 18 000.

Смартфон з відмінною якістю фотознімків і дизайном зразок iPhone X. Хуавей P20 Lite – це презентабельний фаблет для тих, кому важливий якісний екран і гідна камера. Геймерам ж рекомендується придбати інший апарат з залізом могутніше.

Технічні характеристики:

  • ОС: Android 8.0.
  • Діагональ екрану: 5,84".
  • Дозвіл: 2280x1080.
  • Щільність пікселів: 432 ppi.
  • Процесор: HiSilicon Kirin 659 (8 ядер).
  • Відеоприскорювач: Mali-T830 MP2.
  • Оперативна пам'ять: 4 Гб.
  • Обсяг постійної пам'яті: 64 Гб + комбінований слот для microSD до 256 Гб.
  • Тилова камера: подвійна 16/2 Мп.
  • Фронтальна: 16 Мп.
  • Ємність акумулятора: 3000 мАч
  • Підтримка 4G LTE: так.
  • Кількість SIM-карт: 2

Основні плюси:

  • високоякісний дисплей;
  • відмінна подвійна камера;
  • ергономічний дизайн і надійну якість зборки;
  • модуль NFC;
  • роз'єм USB Type-C.

Мінуси:

  • слабка продуктивність в іграх;
  • низька автономність (акумулятора вистачає на 5 годин активного користування);
  • посередня акустика;
  • мазкий і слизький скляний корпус.

Nokia 7 Plus (Фінляндія). Ціна в рублях: 20 000.

Збалансований і конкурентоспроможний смартфон від відроджуваного бренду. Плюси апарату – це гідне якість зйомки і чистий Android на борту. Слабка сторона – корпус і зйомка відео.

Технічні характеристики:

  • ОС: Android 8.0.
  • Діагональ екрану: 6".
  • Дозвіл: 2160x1080.
  • Щільність пікселів: 402 ppi.
  • Процесор: Qualcomm Snapdragon 660 (8 ядер).
  • Відеоприскорювач: Adreno 512.
  • Оперативна пам'ять: 4 Гб.
  • Обсяг постійної пам'яті: 64 Гб + комбінований слот для microSD до 256 Гб.
  • Тилова камера: подвійна 12/13 Мп.
  • Фронтальна: 16 Мп.
  • Ємність акумулятора: 3800 маг.
  • Підтримка 4G LTE: так.
  • Кількість SIM-карт: 2.

Основні плюси:

  • яскравий дисплей з насиченою передачею кольору;
  • чистий Андроїд;
  • продуктивний восьмиядерний процесор;
  • непогані камери;
  • автономності вистачає на день-півтора використання;
  • NFC передбачено.

Мінуси:

  • відсутня оптична стабілізація;
  • мазкий корпус.

Який вибрати смартфон

Визначитися з підходящим фаблетом – це значить розуміти завдання, для яких він купується. Загальні рекомендації такі:

  • Інтернет. Користувачам мережі підійдуть мобільні телефони з великим екраном, в яких передбачені Wi-Fi-адаптер з 3G або 4G-модемом. Відповідна діагональ дисплея – від 5,5 дюймів, щоб не промахуватися по сенсорній клавіатурі.
  • Мультимедіа. Перегляд відео, фотографій, книг і документів зручніше на діагоналі від 6". Любителям зйомки важливо вибирати моделі, в яких дозвіл тиловий і фронтальної камер складає мінімум 8 Мп. Потрібно ще й об'ємне внутрішнє сховище – мультимедійний контент забирає гігабайти простору. Бажано відразу купити microSD-карту (в смартфоні повинен бути передбачений слот для неї).
  • Мобільний геймінг. Графіка в іграх з кожним роком зростає як і складності обробки. Геймерам буде потрібно пристрій з ємним акумулятором і потужним залізом (процесор на 4 ядра і більш продуктивний відеочіп). Внутрішнє сховище теж повинне бути об'ємним, microSD-карта вітається.

Відео

Вісім кращих смартфонів з великим екраном, які можна купити.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!