Як відключити брандмауер Windows 7, 8, 10

Поважаючий себе власник персонального комп'ютера повинен уміти працювати не тільки з необхідними по роботі програмами, грати у віртуальні ігри або шукати інформацію через інтернет, але і знати про безпеку пристрою. Потрібно як мінімум розбиратися в тому, як вмикати та вимикати функції безпеки. За безпеку на конкретному комп'ютері відповідає брандмауер, налаштування якого слід мати уявлення.

Що таке брандмауер

Так називають спеціальне програмне забезпечення, головним властивістю якого є забезпечення безпеки персонального комп'ютера. Це важливе завдання, оскільки завжди є ризик занести на пристрій якийсь вірус або піддатися хакерській атаці. Для операційних систем Windows 7 і 8 така програма є вбудованою, додатково її купувати не доводиться.

Для чого потрібен і як працює

Ця програма – частина центру забезпечення безпеки ОС Windows. Особливість роботи брандмауера полягає в тому, що він перевіряє весь вхідний трафік, і, якщо буде помічена програма, яка несе небезпеку, яка може виявитися шкідливою, вона піддасться блокування. Здійснюється контроль запуску підключених програм, причому вибір робить сам користувач. При всіх плюсах цього виникають ситуації, коли потрібно його деактивація щоб уникнути неправильної роботи ПК, тому важливо розуміти, як відключити брандмауер.

Вимкнення брандмауера Windows 7

Однією з найпоширеніших причин виключення системного файрвола (брандмауера) можна назвати потребу швидкого, невпинного процесу роботи встановлених програм і додатків, яка ускладнена через режиму підвищеної безпеки. Щоб відключити брандмауер Windows 7, можна скористатися двома шляхами: провести відключення через командний рядок або скористатися панеллю управління. Спосіб, що дозволяє деактивувати програму, вибирає сам користувач: він стежить за покроковим виконанням інструкції.

Через командний рядок

Відкрити командний рядок на комп'ютері можна, вибравши з меню «Пуск» пошукову рядок і набравши словосполучення «командний рядок» або cmd. У меню, що з'явилося, натискаємо по напису «ключова рядок», після чого відкривається вікно з чорним екраном. Відкрити його можна трохи іншим способом – просто одномоментним натисканням клавіші «Пуск» + «R». У виниклому поле вводу набираємо cmd, з'являється те ж вікно чорного кольору. Отже, в ньому вводимо «netsh firewall ipv4 set opmide mode=disable» (це поєднання відключить функції файрвола), тиснемо Enter для відправки команди.

Застосовуючи командний рядок, можна вимкнути файрвол за допомогою команд msconfig і services.msc. Принцип дії схожий: одночасне натискання клавіш «Пуск» + «R», введення «msconfig» вибір розділу «Конфігурація системи». Потім відкриваємо консоль «Служби», де навпроти словосполучення «Брандмауер Windows» знімаємо галку і закриваємо кнопку «Застосувати». Для використання services.msc в командному рядку набираємо назву команди, потім по вікну «Служби» шукаємо ту ж рядок, натискаємо на неї правою клавішею миші. У контекстному меню вибираємо «Зупинити».

На панелі управління

Для цього методу знаходимо кнопку «Панель управління». Після її натискання потрібно вибрати курсором пункт «Система і безпека», всередині якого натискаємо «Брандмауер Windows», потім «Включення і відключення». Можна змінити властивості перегляду, вибравши праворуч угорі «Великі значки», тоді потрібний пункт з'явиться відразу. При натискання останньої кнопки відкриється вікно, в якому необхідно натиснути кнопки, що відносяться до відключення. Закріплюємо вибір кнопкою «ОК» і бачимо повідомлення внизу екрана від «Центру підтримки» про виконаної операції.

Вимкнення брандмауера Windows 8

Ця версія операційної системи передбачає тимчасове (часткове) і постійне (з повним вивантаженням) відключення системного файрвола. Від деактивації з попереднього варіанту ОС система вимикання в даній операційній системі відрізняється тим, що в останній версії вибрати потрібну функцію вдасться, тільки зробивши вхід на «Панель управління». Вже в ній слід знайти розділ, що відноситься до програмного забезпечення.

Тимчасове відключення

Насамперед через пошуковий рядок меню «Пуск» або за допомогою натискання комбінації клавіш клавіатури «Пуск» + «I» потрібно вибрати «Панель управління». Перебуваючи там, робимо практично те ж саме, що і при роботі в описаних операційних системах: у розділі «Система і безпека» знаходимо «Брандмауер Windows 8», далі натискаємо на кнопку «Включення і відключення». У вікні відзначаємо всі пункти (їх має бути 2), що відносяться до відключення програмного забезпечення.

Повна деактивація

Варіант може знадобитися, якщо на комп'ютері встановлена надійна програма антивірусного захисту. Брандмауер буде зайвим, гальмує роботу ПК. Тоді користувач вибирає постійне відключення, яке починається з одночасного натискання кнопок «Пуск» і «R». У новому вікні набираємо services.msc, в наступному знаходимо напис «Брандмауер Windows», розташовану праворуч, вибираємо її. Перед нами виникає інше вікно, де слід натиснути на вкладку «Загальні», в типі запуску робимо заміну і вибираємо «Відключена», потім тиснемо «Вимкнути». Підтверджуємо вибір натисканням «ОК».

Як відключити файрвол в Windows 10

Схема, яка допомагає відключити брандмауер Windows 10, не відрізняється від описаних раніше. Простим способом буде деактивація з допомогою «Панелі управління». Застосовується також спосіб з командним рядком, але він більш складний у виконанні і вимагає наявності певних навичок роботи. Тому більш ефективним методом є його вимкнення через «Панель управління», який не вимагає перевстановити комп'ютер, щоб завершити установку змін.

Відео

Як відключити брандмауер Windows 10

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!