Як подивитися на землю зі супутника в реальному часі

Всі люди знають про красу планети Земля, але упевнитися в цьому раніше був шанс тільки у космонавтів. Зараз же ця можливість є у кожного користувача комп'ютера з виходом в інтернет. Вид з супутника в реальному часі транслюється на багатьох сайтах, які легко знайти через Google, перегляд абсолютно безкоштовний.

Де подивитися вид з супутника в реальному часі

Для тих, хто шукає варіанти, як подивитися на Землю зі супутника в реальному часі існує кілька варіантів. Перший з них пропонує відеотрансляцію з МКС (міжнародна космічна станція), на якій жодна з команд закріпила камеру, спрямовану в бік планети. Весь земну кулю зі станції в режимі онлайн побачити не вийде (зображення захоплює лише частину), але фантастичні заходи сонця і світанки вам забезпечені. У другому варіанті ви можете вивчити конкретну місцевість по знімках з космосу в декількох форматах (картографічний, супутниковий).

Земля з космосу онлайн в реальному часі

Планета Земля з супутника передається по прямій трансляції з затримкою на одну або дві хвилини цілодобово. Якщо при переході на сайт ви не бачите нічого, отже, зйомка спостереження ведеться з темної сторони планети (там, де на даний момент настала ніч). Тим, хто шукає, як подивитися на Землю зі супутника в реальному часі, потрібно відвідати сайт ustream.tv/channel/live-iss-stream. Це офіційна трансляції від NASA в прямому ефірі, яку можна знайти і на багатьох інших ресурсах, але цей сервіс є першоджерелом.

Там же можна знайти графік польоту станції, дізнатися в який момент вона пролітає над Росією. Іноді разом з співробітниками МКС складається програма, згідно з якою вони виходять на відеозв'язок. Вони спілкуються, показують і розповідають про цікаві факти в космосі. Земля зі супутника в реальному часі і спілкування з персоналом відбувається в режимі онлайн щодня.

Карти зі супутника в реальному часі

Вид на Землю з космосу не обов'язково повинен бути у відеоформаті. Пролітають по орбіті супутники щодня здатні зробити величезну кількість фото, які потім використовуються для складання карт місцевості. Знімки настільки детальні, що кожна людина може знайти не тільки своє місто, але й конкретно свій будинок. Збором даних про Землі з супутника займаються кілька компаній, які пропонують потім свої дані.

Прикладом може служити сайт meteosputnik.ru. Даний проект викладає в мережу фото з низькоорбітальних метрологічних геостаціонарних станцій планети. На сервісі реалізовано прийом знімків, які отримані в режимі теперішнього часу. Викладаються вони відразу після закінчення передачі даних. Сайт пропонує для перегляду два формати фото Землі: HRPT і ART. Відрізняються вони між собою дозволом і кількістю отриманих знімків.

Гугл планета земля онлайн

Одним з найбільш популярних плагінів для перегляду знімків Землі став плагін від Гугла «Google Earth». Вона встановлюється на комп'ютер і надає можливість розглянути і навіть «відвідати» найвіддаленіші куточки планети. Сервіс пропонує за бажання відправитися у віртуальний «політ навколо земної кулі. Ви зможете використовувати для переміщення стандартні координати GPS, додатково до плагіну надаються знімки інших планет, які були зроблені на станціях.

Яндекс-карти

Прямим конкурентом американського гіганта є російська компанія Yandex, яка не пропонує дивитися зі супутника в реальному часі, але карти надає не менш якісні. Для того щоб подивитися знімки, необхідно зайти на головну сторінку сервісу і натиснути на вкладку «Карти». Перед вами відкриються всі доступні точки земної кулі, які ви можете наблизити, детально розглянути.

З недавніх пір з'явилася дивовижна функція «панорамний вид», яка переносить вас буквально на вулиці вибраного міста. Кнопка перемикання відображення розташована ліворуч (нижній кут розділу «Карти»). Ви просто натискаєте на бажане місце відображення – і перед вами відкривається 3D-тур (доступний тільки основними вулицями населеного пункту). Ви можете крутити картинку на 360 градусів, рухатися вперед і назад.

Відео в реальному часі з супутника

Земля зі супутника в реальному часі

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!