Як зробити скріншот на планшеті

Причин виникнення необхідності заскринить екран пристрою різна, наприклад, для підтвердження помилки, проходження гри або, щоб зберегти важливу інформацію з інтернету. Розробники запрограмували змогу робити знімок, але потрібно знати, як робити скрін на планшеті, тому що використовуються різні комбінації кнопок.

Як зробити скріншот екрану на iPad

Одне з лідируючих місць у світі по продажу займають пристрої IPad. Ці девайси мають самий простий спосіб, як зробити скріншот на планшеті Apple. Для цього необхідно лише одночасно натискати клавішу «Меню» і блокування пристрою. Прінтскрін зберігається в папці фотографій з камери. Під час виконання скрін повинно з'явитися вікно, що потребує підтвердження дії. Дайте відповідь позитивно на питання. Після цього можна знайти фото:

  • в основній галереї картинок;
  • у папці зі словом «screen»;

Якщо ж цей варіант, як зробити скріншот робочого столу чомусь не працює, то в офіційному магазині з програмами для Apple можна знайти спеціальний додаток. У пошуковому рядку почніть вбивати слово «screen» і з результатів знайдіть підходящий варіантів утиліти. Як правило, вони допомагають не тільки зняти екран, але і відредагувати його, вказати, куди зберігати результат.

Як зробити скріншот сторінки на планшет Android

Питання, як зробити скрін екрану на планшеті може виникнути і у власників популярних моделей, які використовують систему Андроїд:

  • Samsung (Самсунг);
  • Lenovo (Ленів);
  • Asus (Асус);
  • Sony (Соні);
  • Digma (Дігма);

Для деяких пристроїв розробники відразу ж запрограмували в меню спеціальну кнопку, яка фотографує робочий стіл девайса. Якщо ж вона зникла після перезавантаження пристрою (внутрішня помилка) або її немає, можна використати запрограмовані клавіші управління. Для кожної моделі існує спеціальна комбінація кнопок, найпоширеніші варіанти:

  1. Затисніть відразу ж гучність (зниження або підвищення, спробуйте різні варіанти) і харчування.
  2. У девайса від Дігма можна створити screenshot кнопкою переходу до меню і регулювання гучності.
  3. На Sony Xperia V створити фото сторінки дозволить затримання на кілька секунд кнопки живлення. З'явиться соціальне меню, в якому потрібно вибрати необхідну опцію.
  4. У моделях девайсів Galaxy Note для заскринивая використовують цифрове перо.
  5. У багатьох пристроях від Samsung для заскринивания потрібно натиснути кнопку «Home».
  6. У деяких девайсах можна активувати в налаштуваннях опція, яка робить Screenshot при проведенні по екрану торцем долоні.
  7. Компанія HTC запрограмувала одночасно затискання «Включити» і «Додому».
  8. Компанія LG подбала про своїх клієнтів і встановила Quick Memo – додаток, який робить скріни. При його відсутності затискайте кнопку гучності і включення. Цей спосіб працює на Galaxy Nexus.

Як зробити прінтскрін екрану на планшетах з Windows

Після виходу нової версії Віндовс її стали встановлювати на сучасні девайси (смартфони, ноутбуки тощо), у користувачів виникають проблеми з тим, як на планшеті зробити скріншот екрану. У людини є два варіанти для виконання цієї дії:

  • завантажити спеціальний додаток;
  • скористатися системної комбінацією.

У першому випадку потрібно відвідати магазин додатків і в рядку пошуку вбити «скрін» або «screen». Вам запропонують кілька варіантів на вибір, завантажте той, який має більше позитивних відгуків. В межах програми буде покрокова інструкція, як скористатися функціями утиліти. Другий варіант, як зробити скріншот на планшеті вимагає одночасного затиснення клавіш пуску пристрою і блокування. Прінтскрін зберігається окремо від решти фотографій.

Відео: як робити скріншот на планшеті

Як зробити скріншот на планшеті

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!