Як відформатувати телефон через комп'ютер. Форматування Андроїда, відео

Будь-який телефон в процесі експлуатації накопичує відхилення в алгоритмах і помилки. З часом збоїв стає так багато, що працювати з апаратом стає дуже важко. У цьому випадку ефективним і простим рішенням стане форматування мобільного пристрою.

Як форматувати Андроїд

Форматування телефонного апарату – це очищення його пам'яті і скидання налаштувань до заводських. Після такої операції власник отримує пристрій абсолютно без всякої інформації, ніби привезене з заводу-виробника. Єдина відмінність від нового смартфона – це збережені особисті дані, фотографії та музика. Як можна відформатувати телефон на ОС Андроїд? Провести генеральне прибирання в смартфоні неважко. Коли мобільник повільно працює, зависає або починає мимовільно включатися і вимикатися, значить настав час його відформатувати.

Способи форматування з телефону

Слід пам'ятати, що втручання в роботу будь-якої техніки – це особисте рішення користувача, за наслідки якого він буде відповідати самостійно. Якщо ви не впевнені, що точно знаєте, як форматувати телефон через комп'ютер або будь-яким іншим способом, то краще довірити очищення пам'яті професіонала. Зараз скинути налаштування мобільного апарата на платформі Андроїд легко наступними способами:

  • чищенням операційної системи;
  • в обхід ОС;
  • з допомогою швидкого коду;
  • форматування картки пам'яті.

Як форматувати телефон Андроїд використовуючи чистку ОС

Перш ніж почати процес очищення, потрібно створити резервну копію, на якій збережеться вся потрібна інформація. Процедура проста: скопіюйте дані на флешку або інший зовнішній носій. Потім пристрій з інформацією треба витягти, оскільки очищення може торкнутися і його. Отже, як відформатувати телефон на базі Android, якщо стався збій:

  1. Створіть резервну копію ОС. Потім зайдіть в «Налаштування» – «Конфіденційність» – «Скидання». Потім буде запропоновано підтвердити дію. Ви повинні розуміти, що після натискання кнопки папки, дані, файли і додатки втечуть.
  2. Після натискання скидання відкриється вікно. У ньому буде попередження про видалення всієї інформації.
  3. Якщо дані не були збережені, на цій стадії ще можна скасувати і зберегти потрібні файли. Після цього можна знову повернутися до виконання форматування.

Іноді пристрій веде себе настільки неадекватно, що взагалі не включається. В цьому випадку натисніть одночасно регулятор гучності (позиція вгору) і кнопку вимикання. На екрані з'явиться робот, що відкриває доступ до меню. Тут виберіть функцію «Wipe data/factory reset». У цьому режимі всі операції слід здійснювати за допомогою клавіші гучності. Потрібну дію здійснюйте кнопкою «Home» або «блокування/виключення». Після виконання форматування смартфон ненадовго зависне. Почекайте небагато: пристрій перезавантажиться і відновляться заводські налаштування.

Швидкий код для форматування Андроїд

Капітальна чистка мобільного пристрою полягає у введенні унікальних кодів, розроблених для кожної моделі. Як можна відформатувати телефон з їх допомогою? Щоб скористатися секретним кодом, треба відкрити у вашому апараті рядок набору номера, а потім ввести комбінацію цифр. Як тільки вона буде введена, то автоматично відбудеться форматування смартфона до заводських налаштувань. Якщо цього не сталося, це означає, що ваш телефон не підтримує даний код. Комбінація цифр для основних моделей смартфонів:

  • Samsung Galaxy (Самсунг), Sony (Соні)– *2767*3855#;
  • Nokia (Нокія) – *#7370#;
  • Fly (Флай)– *01763*737381# Reset;
  • Alcatel (Алкатель) – ###847#;
  • Siemens (Сіменс) – *#9999#.

Як відформатувати картку пам'яті на телефоні

На всіх телефонах і планшетах Андроїд встановлена карта пам'яті: вона призначена для розширення можливості збереження більшої кількості інформації на пристроях. Флешка додає до внутрішньої пам'яті смартфона додаткові Гб (від 2 до 32). Іноді апарати починають вести себе некоректно з SD-картою, і тоді її потрібно очистити. Як відформатувати флешку в телефоні Андроїд:

  1. Відкрийте меню, виберіть «Налаштування» – «Пам'ять». Відкриється вікно, в якому буде показаний накопичувач.
  2. Знайдіть пункт «Карта пам'яті» – «Очистити». На деяких пристроях може бути кнопка «Вилучити» або «Вимкнути».
  3. Підтвердіть вибрану дію. Після цього процедура завершена.

Заходи безпеки перед тим, як відформатувати Андроїд

Після того як ви виконаєте форматування всі дані пристрої будуть видалені. Як зберегти потрібну інформацію, якщо функція резервного копіювання на смартфоні відсутня? У цьому випадку буде потрібно встановити сторонню утиліту, яка збереже потрібні дані. Скачайте з Play Маркет додаток Easy Backup або Root Uninstaller. Після його установки збережіть резерв інформації на карту пам'яті, після чого вийміть її з смартфона. Далі можете без побоювання проводити форматування.

Як відформатувати телефон Андроїд через комп'ютер

Якщо смартфон не включається, його внутрішню пам'ять можна очистити за допомогою комп'ютера. Підключіть апарат до ПК за допомогою звичайного USB-шнура. Далі слідуйте інструкції очищення внутрішньої пам'яті зі смартфона, тільки управління робите з допомогою мишки. Кінцевий результат не буде нічим відрізнятися. Як відформатувати флешку на телефоні з допомогою персонального комп'ютера:

  1. Вставте в картрідер SD-карту. Натисніть програму «Пуск» – «Мій комп'ютер».
  2. На екрані відобразяться всі флеш-накопичувачі. Правою кнопкою клацніть на потрібний значок SD, потім виберіть опцію форматування.
  3. Спливе вікно з настройками. Ставте галочку навпроти поля «Очищення змісту». Натискайте кнопку «Старт». Даний метод є універсальним для SD-карт будь-якого формату.

Відео: як повністю відформатувати Андроїд до заводських налаштувань

Скидання андроїда до заводських налаштувань - Samsung Galaxy S2

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!