Мазь від фурункулів витягаюча, з антибіотиками і заживляющая - найефективніші з описом і цінами

Для ефективного лікування необхідна мазь від фурункулів і чиряк, яка ефективно витягує гній, знімає запалення, прискорює процес загоєння травмованих тканин. При виборі лікарських засобів важливо своєчасно звернутися до дерматолога, вибрати ефективні ліки з мінімальним списком побічних ефектів. Якщо це мазь з антибіотиком від наривів, важливо не забувати про протипоказання, лікарську взаємодію. У будь-якому випадку, лікування чиряк повинно бути своєчасним, інакше в ускладнених клінічних картинах пацієнту доведеться пережити операцію.

Що таке фурункули

Це гостре гнійне запалення, при якому в патологічний процес залучені волосяна цибулина і навколишні її сполучні тканини. Фурункул – це не тільки внутрішнє захворювання, але і зовнішній естетичний дефект, видимий неозброєним поглядом. Процес запалення волосяних фолікулів спровокований золотистим стафілококом або стрептококом. Щоб прискорити одужання, першою справою потрібно достовірно визначити тип патогенного збудника. На початкових стадіях при гнійних запаленнях можна забезпечити позитивну динаміку місцевим лікуванням.

Лікування чирия

В результаті розповсюдження інфекції під впливом провокуючих факторів локально формується вогнище патології, схильний до швидкого дозрівання. Незабаром на поверхні епідермісу стає помітним гнійник, присутність головки фурункула свідчить про необхідність швидкого позбавлення від гнійних мас в стержні. Доповнюється клінічна картина наявністю хворобливих відчуттів і гіперемією шкірних покривів на тлі прогресуючого запалення. Нижче представлені рекомендації дерматологів при діагностиці фурункульозу:

  1. Примусове розкриття гнійника категорично протипоказано, оскільки можна лише погіршити клінічну картину, спровокувати приєднання вторинної інфекції.
  2. Загальні симптоми інтоксикації, які супроводжують фурункул, потрібно лікувати консервативними методами в залежності від конкретних скарг пацієнта.
  3. Медикаментозна терапія повинна бути спрямована не тільки на продуктивне видалення некротичних мас, але і на прискорення процесу дозрівання чиряк.

Мазь від чирия

При гнійних запаленнях місцеве лікування діє локально – безпосередньо на вогнище патології. Оскільки активні компоненти таких лікарських засобів не проникають у системний кровотік, список протипоказань та побічних явищ мінімальний. Однак для продуктивного відновлення цілісності шкірних покривів після фурункула важливо звертати особливу увагу на фармакологічні властивості і хімічний склад таких мазей, вдатися до комбінованої терапії в домашніх умовах, заручитися підтримкою дерматолога.

Види мазей для лікування фурункула

При шкірних запаленнях мазь від наривів повинна мати протизапальну, регенеруючу, антисептичну, протимікробну, знеболювальну, протисвербіжну та протинабрякову дію цілеспрямовано на вогнище патології. Оскільки в одній тубі об'єднати такі фармакологічні властивості не завжди вдається, нижче представлена класифікація мазей, які дерматологи призначають при несподіваному появі фурункулів.

Мазь від фурункулів з антибіотиком

Оскільки причиною появи фурункула вважається підвищена активність стафілококів та стрептококів, для успішного лікування потрібно знищити патогенну флору. В іншому випадку консервативне лікування буде неефективним або посереднім. Використовувати антибіотики можна на ранній і пізній стадії недуги, але краще почати місцеву терапію своєчасно. Навіть після розтину гнійника інфекція продовжує поширюватись, а знищити її здатні наступні медикаменти з антимікробною і протизапальною ефектом:

  • Тетрациклінова з антибіотиком широкого спектру дії;
  • Офлокаин з протимікробними, знеболюючими і протинабрякові властивості;
  • Левомеколь з левоміцетином в хімічному складі;
  • Банеоцин проти всіх видів стафілокока, стрептокока;
  • Бактробан на основі мупироцина.

Мазь, витягаюча гній з фурункула

Такі лікарські засоби частіше рекомендовані на початковій стадії інтенсивної терапії, коли біль і запалення вже присутні, але ще не видно гнійна головка. Чиряк під впливом синтетичних компонентів швидше дозріває і розкривається, процес подальшої регенерації тканин теж прискорений. Процес дозрівання фурункулів можна прискорити. Попередньо заручитися підтримкою дерматолога. Вибираючи мазь для витягування гною з фурункула, рекомендується вибрати:

  • синтоміцинову мазь з касторовою олією і специфічним запахом;
  • ихтиоловую мазь з сірчаною кислотою в хімічному складі;
  • сірчану мазь для регенерації шкірних покривів;
  • гепаринова мазь з антисептичним і протизапальним ефектом;
  • лінімент Вишневського, щоб непомітно витягати гній, скорочувати розміри вогнищ патології.

Регенеруючі мазі

Коли витягувати гній вже не потрібно, важливо забезпечити продуктивний процес регенерації травмованих тканин. Якщо прикладати ліки до вогнища патології, стадія загоєння нетривала, на епідермісі не формуються рубці. Важливо виключити ризик поверхневого самолікування, тому перед початком курсу в обов'язковому порядку потрібно спільно з дерматологом вибрати заживляющую мазь при фурункулах. Як варіант, це можуть бути такі медичні препарати:

  • мазь Вишневського;
  • цинкова мазь;
  • Солкосерил;
  • Актовегін;
  • Д-Пантенол.

Огляд ефективних мазей для порятунку від фурункулів

Реальні відгуки пацієнтів і лікарів-дерматологів допомагають сформувати огляд кращих медичних препаратів у формі мазі, які дозволяють в найкоротші терміни позбавитися від такого неприємного новоутворення, як фурункул. Ліки повинен витягати гній, вбивати мікроби, знімати запалення і сприяти швидкому загоєнню тканин. Якщо виконувати обробку фурункула, проблема зі здоров'ям буде вирішена протягом 7 – 10 днів без потенційних ускладнень.

Лікування фурункула маззю Левомеколь

Серед протимікробних препаратів це перевірений часом місцевий антибіотик, при лікуванні яких не виникає побічних явищ, але процес одужання помітно прискорюється. Активні компоненти – левоміцетин і метилурацил, які в комплексі стимулюють імунітет, затягують відкриті рани, знімають біль і запалення. Продуктивно зникають не тільки гострі, але і інфекції, які спровокували їх появу. Склад Левомеколь потрібно наносити на очищену суху шкіру вранці і ввечері протягом 7 – 10 діб. Плюс – низька вартість, мінус – виборчий ефект.

Мазь Вишневського

В хімічному складі мазі від фурункулів переважають такі активні компоненти, як рицинова олія, ксероформ і дьоготь. Їх підвищена активність забезпечує протизапальну, підсушує і загоює цілеспрямовано на проблемну зону. Наносити склад на фурункул можна як марлевого компресу, який з участю пов'язок потрібно прикладати до вогнища запалення. Вартість препарату доступна, а задіяти його можна на різних ділянках тіла при появі фурункула. Мінус –склад у світлі конкуренції вважається «морально застарілими».

Банеоцин при фурункулах

Серед протимікробних препаратів цей медикамент вважається максимально прогресивним, оскільки при мінімальному списку протипоказань лікувальний ефект демонструє практично відразу після того, як помазати фурункул. В основі два антибіотики широкого спектру дії, які активно винищують гнійну інфекцію. Препарат коштує недешево, тому набагато вигідніше замовити її з каталогу і купити в інтернет-магазині. Спосіб застосування – зовнішньо, рекомендовані дози – до 2 – 3 підходів за добу. Лікуватися доведеться 5 – 7 днів у комплексі з пероральними антибіотиками.

Тетрациклінова мазь

Це самий дешевий антибіотик у формі мазі, який активно призначають при фурункулах. Коштує недорого, діє швидко, руйнуючи патогенну флору ще на клітинному рівні. Необхідно скласти марлю в кілька шарів, поверх якої нанести товстий шар препарату і прикласти до фурункула на 3 – 4 години. Потім змінити пов'язку. Рекомендовано до 2 – 3 процедур за добу, а лікуватися треба протягом 7 – 14 діб. Переваги – низька ціна препарату, недолік – далеко не всім допомагає від фурункулів.

Іхтіолова мазь

В хімічному складі переважають чистий іхтіол та медичний вазелін. Препарат демонструє протизапальні, антисептичні, протисвербіжні та протинабрякові властивості, діє локально. При фурункульозі ихтиоловый складу використовується як препарат для витягування гною, а доповнити бажаний терапевтичний ефект можна маззю Ілон, Банеоцином. Ліки потрібно наносити на вогнище ураження тонким шаром, не змивати. Процедуру проводити вранці і ввечері. Переваги лікування – швидке дію і доступна ціна, недоліків у іхтіолової мазі немає.

Гепариновая мазь

Це місцевий антикоагулянт прямого типу дії, який перешкоджає формуванню і розвитку тромбів, продуктивно знімає запалення. В хімічному складі переважає активний компонент бензокаїн, який можна використовувати для розкриття дозріває гнійника, але ніяк не для його загоєння після звільнення від гнійних мас. На шкіру наносити тонким шаром, попередньо пересвідчитися у відсутності місцевих та алергічних реакцій. Курс лікування – до 2 тижнів, але при відсутності позитивної динаміки ліки можна замінити раніше (на 5 – 7 день застосування).

Ціна

Місцеві препарати зі спиртом від прогресуючого фурункула через свого локального дії можна навіть при вагітності і дітям. Попередньо заручившись підтримкою освіченого фахівця, необхідно сходити в аптеку і купити призначене ліки, що частіше продається без рецепта. Ціни на таку фармакологічну продукцію різні, але при остаточному виборі все ж краще керуватися лікарськими приписами і ніяк інакше. Ось приблизні розцінки по Москві:

Назва

Ціна, рублів

іхтіолова

Шістдесят

тетрациклінова

70

сірчана

25

синтомициновая

135

Банеоцин

300

Левомеколь

160

Лінімент Вишневського

80

Відео

Лікування фурункула Мазь Вишневського, іхтіолова мазь, левомеколь

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!