Як скинути налаштування на андроїд до заводських

Часто для вирішення програмних проблем з функціонуванням сучасних смартфонів або планшетів слід провести Hard Reset (жорстку перезавантаження) або скидання до заводських налаштувань для андроїд. У багатьох випадках це допомагає позбутися від зависань пристрою з-за некоректної роботи якихось додатків, «сміттєвих файлів системи, вірусів і т. д.

Чи можна повернути телефон до заводських налаштувань

Можливість обнулити дані підтримує будь-який пристрій на Andriod, тому провести його може кожен володар цієї системи. Перед тим як повернути заводські настройки на андроїд, слід розуміти, що разом з цим ви втратите всі дані за винятком тих, які записані на карту пам'яті. Відновити їх можливості більше не буде, відкат таких дій неможливий. Якщо зважилися скинути девайс до заводського стану, то ви втратите:

  • записи в телефонній книзі;
  • додатки;
  • фотографії, музику, книги;
  • збережені логіни і паролі до акаунтів.

Як зробити скидання налаштувань на андроїді

Перед проведенням цієї процедури настійно рекомендується скопіювати через шнур на комп'ютер важливі файли, інформацію (фото, відео, музику). Краще зробити повний бекап (копію) системи, щоб при невдалому обнулення можна було відновити працездатність девайса. Існує 3 основних варіанти, як повернути андроїд до заводських налаштувань:

  1. через меню телефону;
  2. за допомогою комбінації кнопок;
  3. сервісними кодами.

Скидання в налаштуваннях телефону

Найпростіший спосіб скинути налаштування на андроїд до заводських – меню гаджета. Для цього девайс повинен працювати і мати можливість перейти в основний розділ системи. Для всіх смартфонів з версіями Android 4.0 або старше процедура виглядає наступним чином:

  1. Перейдіть в основне меню.
  2. Натисніть на розділ «Налаштування».
  3. Знайдіть розділ «Відновлення та скидання».
  4. Прокрутіть сторінку вниз і знайдіть розділ «Скидання».
  5. Система повідомить про те, що дані будуть видалені зі смартфона. Натисніть на рядок «Скинути установки телефону» і підтвердіть бажання «Видалити все». Пункти можуть трохи відрізнятися в різних моделях телефонів, але назви завжди схожі.

Використання сервісних комбінацій

Цей метод також вимагає, щоб пристрій включалося і була можливість перейти до набору номера. Кожен виробник програмує свої девайси спеціальними комбінаціями, які допомагають повернутися до заводського стану. Це стосується як світових брендів (Samsung, HTC, Sony), так і китайських недорогих моделей. Коди можуть змінюватися з часом, їх потрібно уточняти на сайті виробника, іноді можна знайти в мануалі до смартфону. Нижче представлені приклади таких комбінацій для ознайомлення:

  • *2767*3855#;
  • *#*#7378423#*#*;
  • *#*#7780#*#.

Скидання клавішами з допомогою Recovery

Самий радикальний метод, як скинути налаштування на андроїд до заводських – меню Recovery (рекавері). Це найкращий спосіб повернення до первісного стану смартфона, якщо той зависає на заставці з логотипом фірми, не включається. У кожної моделі є стандартна комбінація клавіш, що перемикає його на меню Recovery. Іноді доводиться використовувати рекавері, якщо:

  1. пригальмовування в телефоні стали занадто сильними;
  2. система не дає вам нічого видаляти, переносити або змінювати.

Для початку слід повністю вимкнути телефон. Дочекайтеся, поки потухнуть кнопки, екран. Далі потрібно знайти відповідну комбінацію для вашої моделі (поєднання у HTC і Самсунг обов'язково будуть різними). Можете скористатися одним з варіантів:

  • кнопка «зменшити гучність» + «включення» вона ж «Power» (найпоширеніша комбінація);
  • на деяких телефонах LG потрібно натиснути вищеописані клавіші, дочекатися логотипу, відпустити «включення» і потім знову його натиснути;
  • «гучність вгору» + «гучність вниз» + «включення»
  • «Power» + «Home».

Утримуйте одну з комбінацій, поки вас не переведе на режим рекавері, щоб скинути девайс до заводського стану. Управління у меню відбувається кнопками збільшення і зменшення звуку. Якщо версія Recovery сенсорна, то можна виконати перезавантаження і стандартним чином (дотиком до екрану). Для підтвердження вибору потрібно натискати кнопку «Power» або «Контекстне меню». Далі, щоб скинути телефон до початкового стану, вам потрібно:

  1. Знайти пункт "Clear eMMC" або "wipe data/factory reset", іноді він ще називається "Clear Flash".
  2. Встановіть на ньому вибір і підтвердіть дію "yes — delete all user data", щоб скинути дані.
  3. Після завершення процесу виберіть "Reboot System".

Дізнайтеся,як перенести контакти з Айфона на Андроїд.

Відео

Скидання налаштувань android.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!