Бездротова зарядка для телефону

Виникають ситуації, коли кабель для зарядки гаджета не зможе виконати харчування з-за того, що розетка відсутній чи немає електрики. Тоді на допомогу прийде бездротова зарядка для телефону, що працює автономно, не займає багато місця.

Як працює зарядний пристрій для телефону без проводу

Принцип роботи пристрою заснований на QI-технології. Вона передбачає відсутність проводів або застосування контактів, за основу її роботи береться дію електромагнітних хвиль. На питання, як працює бездротова зарядка, можна відповісти – за принципом індуктивної котушки магнітного контуру. Прилад складається з 2 котушок – передавальної та приймаючої, перша потрібна для створення електромагнітного поля, а друга – для струму. Взаємодіючи між собою, вони створюють струм через передавач, приймач, стабілізують його, підводячи прямо до смартфону.

Для того щоб зарядити телефон, потрібно лише покласти його на спеціальну підставку. Зарядку можна здійснювати і підтримувати де завгодно – вдома, в машині, брати з собою в подорожі або тривалі поїздки. Деякі країни встановлюють подібні пристрої в кафе, коли людина туди приходить, а чекаючи замовлення, заряджає телефон. Виходить просто, швидко, зручно.

Які переваги має бездротове зарядний пристрій

До плюсів зарядника можна віднести:

  • зручність використання, коли її можна застосовувати вдома, в машині або кафе;
  • можливість заряджати декілька гаджетів одночасно;
  • телефони з бездротовою зарядкою все частіше випускаються;
  • заряд проводиться на відстані до 4 см або ближче;
  • зарядка споживає мінімально можливу енергію;
  • її електромагнітне поле безпечно для людини;
  • для деяких моделей продається відразу комплектом з стільниковим, щоб не купувати додатково;
  • автоматично відключається при досягненні 100%-го заряду;
  • невисока вартість, тривалий термін придатності.

Наскільки ефективно бездротове зарядний пристрій для телефону

Мінусами бездротова зарядка для телефону не обділена:

  • Через неї можна виконувати підзарядку тільки певних моделей гаджетів. Так, айфон через неї не зарядити, а ось Samsung Galaxy або Nexus можна.
  • Для заряду деяких моделей смартфонів доведеться придбати спеціальний чохол, через який буде виконуватися процес. Це включає певні витрати.
  • Бездротова зарядка телефону заряджається з меншою швидкістю, ніж при використанні стандартного кабелю.
  • Виконуючи заряд, пристрій з гаджетом сильно нагріваються.
  • При заряді мобільний може приймати радіосигнали з спотворенням.

Де купити і скільки коштує

Портативна зарядка для телефону продається в звичайних мережах електроніки або інтернет-магазинах. Розкид цін в магазинах електроніки коливається в залежності від фірми-виробника: для універсальних зарядних пристроїв вартість становить від 2 тис. до 2500 рублів, для фірмових - від 3 тис. рублів. В інтернет-магазинах можна купити прилад набагато дешевше: за універсальні просять від 900 до 2 тис. рублів, а фірмові не продаються або пропонуються за тією ж ціною, що і у великих мережах.

Для бажаючих заощадити існує варіант виготовлення такого пристрою своїми руками. Якщо ви добре розбираєтеся в електроніці і радіосправу, то для вас не складе труднощів знайти схеми виготовлення, які знаходяться в мережі або доступних джерелах, закупити деталей, зробити свій прилад. Власноруч виготовлений зарядник обійдеться дешевше, а працювати буде не гірше заводського.

Дізнайтеся, як зарядити телефон без зарядки.

Відео: бездротова зарядка своїми руками

Як зробити бездротову зарядку для будь-якого телефону

Відгуки

Антон, 27 роківКупив фірмову бездротову зарядку для телефону Самсунг, залишився їй задоволений. Заряджає швидко, ефективно, а головне – зручно. Можна прийти додому, не шукати кабель, а просто покласти смартфон на стильний аксесуар. Сподіваюся, вона прослужить мені довго без вад у роботі, адже нарікань до неї у мене не виникає.
Михайло, 30 роківУ мене iPhone, тому я хотів купити для нього бездротове зарядний пристрій. Виявилося, що для нього не передбачається така функція, а якщо купувати, то спеціальний чохол – адаптер. Я розчарований в габаритах даного чохла, він виглядає громіздко, незручно, тому що від покупки довелося відмовитися. Думаю, в майбутньому виробники придумають, як обійти це питання.
Денис, 34 рокиминулого місяця я купив Nokia, а продавець умовив мене придбати до неї в комплекті портативний зарядний пристрій, на що я погодився. Перші 2 тижні зарядник працював справно, я був задоволений, але потім почалися збої в роботі, мобільний став заряджатися все гірше. По гарантії я здав пристрій назад в магазин, за звичкою знову заряджаю телефон через кабель.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!