Як купити недорогий квиток на Сапсан

Поїздки між двома столицями – подорожі, з яким стикаються багато пасажирів: хтось їздить працювати, хтось відпочивати. Самий зручний і швидкий спосіб – поїхати на Сапсана, а не вибирати плацкартний вагон поїзда. Але це далеко не найдешевший варіант. Щоб заощадити, подорожуючи, треба знати, як купити недорогий квиток на Сапсан.

Через офіційний сайт Сапсан

Щоб зробити покупку електронного квитка онлайн, необхідно зайти на офіційний сайт Сапсан або РЖД. З правого боку можна вибрати напрямок (з Москви або Санкт-Петербурга) і потрібну дату. Вікно схеми пропонує великий вибір поїздів, які відправляються туди, куди вам потрібно. Тут можна забронювати або замовити квитки на відповідний час. Після можна вибирати з усього переліку вільних місць і оформляти купівлю. Радимо відразу ж взяти зворотний квиток: вартість його може змінитися навіть через день.

Знижки на Сапсан

Для постійних пасажирів працівники РЖД придумали акції на Сапсан. Якщо купити дорожню карту, то вартість скоротиться на приємний відсоток (10-50%). Кожна категорія громадян може знайти спеціальну карту для них, наприклад, існують такі види дорожніх карт:

  • «Шкільна»;
  • «Молодіжна»;
  • «60+»;
  • «Дві столиці»;
  • «Політ»;
  • «Субота»;
  • «Ресторан»;
  • «Білі ночі»;
  • «Універсальна».

Дорожні карти дають різні знижки. Деякі з них розраховані лише на будні дні, інші-тільки суботи. Якісь карти мають на увазі купівлю тільки в заданий час. У варіанта «Ресторан» є ще одна перевага: гарантується харчування у вагоні-бістро. Карти коштують від 500 до 3000 рублів. Їх можна придбати на вокзалі у залізничних касах або прямо в «Сапсана» у одного з провідників. Якщо покупка оформляється через інтернет, то для отримання знижки необхідно ввести номер картки у спеціальному полі під час бронювання.

РЖД квитки в касі

Все простіше стає покупка квитків через інтернет, деякі люди воліють купувати квитки, підходячи до вокзалу. При оформленні бронювання можна відразу уточнити у касира всю необхідну інформацію, наприклад, скільки коштує квиток на Сапсан. При необхідності набагато простіше здати документ касиру та отримати повернення грошей. Повернути свої гроші без каси, через онлайн-ресурси неможливо.

Дешеві квитки на Сапсан за часом відправлення та придбання

Щоб заощадити на покупці потрібно знати кілька особливостей. Ціни на Сапсан залежать від дати придбання: якщо купити рано, то заплатите набагато менше, ніж якщо зважитеся купувати в останній момент. Квитки з'являються за 45 діб, і за два дні до відправлення, швидше за все, залишаться тільки бізнес або перший клас, які будуть коштувати навіть дорожче поїздки літаком. Почати відстежувати – вірний спосіб, як купити недорогий квиток на Сапсан.

Друга особливість, яку треба знати, – це час відправлення поїзда. Квитки вранці будуть коштувати набагато дорожче, ніж якщо ви вирішите приїхати в одну з столиць під кінець робочого дня. Ввечері, навіть ближче до ночі, вони будуть коштувати набагато менше, так як попит нижче. Якщо вам не принципово приїжджати рано вранці, перед роботою, то можна приїхати пізно ввечері, переночувати вже в Пітері і насолоджуватися красою міста, набравшись сил.

Ціни на Сапсан в економ-клас

Ціни економ-класу варіюються від 1290 до 3483 рублів. Бізнес-клас буде коштувати дорожче, але згідно з відгуками, вони коштують тих грошей. Якщо ви не їдете до кінця, а виходьте в Твері, то вартість буде відрізнятися: з Москви – від 1327, а з Петербурга – від 1086. Купуючи два квитка (один до Твері, а інший до столиці) заощадити не вийде. Подорож з пересадкою обійдеться в два рази дорожче.

Відео: продаж квитків на Сапсан

Купити квиток на поїзд Сапсан!

Відгуки

Андрій, 23 роківКоли я познайомився з моєю нареченою (вона була з Петербурга), я розумів, що відстань – це не перешкода для наших відносин. Тому я вирішив приїжджати до неї кожен вихідні в гості і радувати своїм візитом і подарунками. Віддавати по 20 тисяч за місяць РЖД я не був готовий, тому вирішив пошукати акції на Сапсан. Купив карту «Молодіжна» і економлю 20% від ціни.
Маргарита, 45 роківМи з чоловіком любимо подорожувати. Я задалася питанням, як мені купити недорогий квиток на Сапсан, щоб приїхати з північної столиці в Москву. Стала відслідковувати тенденцію ціноутворення і знайшла, що чим більш пізня дата відправлення, тим дешевше. Добре, що я планую подорож заздалегідь, через півтора місяця їдемо підкорювати столицю всього за 2500!
Микола, 18 роківЯк студент московського вузу, я люблю їздити додому, в Пітер, погуляти по Невському. Завдяки зниженим картками, мені вдається непогано так економити і на збережені гроші я купую мамі приємні подарунки. Я їду відпочивати, а не працювати, тому, сівши в поїзд пізно ввечері, я не переживаю, у скільки буду вдома. Нікуди не поспішаю, тому і не переплачую.
Катерина, 23 рокиЯ весільний фотограф з Петербурга, знаю різницю зарплат і тому приїжджаю працювати тільки в Москву. Щоб не витрачати занадто багато волію користуватися картою «Білі ночі»: мінус 20% на і так низькі ціни на нічні рейси! Завдяки таким акціям дві столиці стали ще ближче, це дуже зручно і вигідно.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!