Як грати в мафію

Настільна карткова гра Мафія – одна з найпопулярніших розваг для компанії друзів. Це розвага доступно всім: будь-який потенційний гравець може купити не тільки цілі набори для цієї розважальної іграшки з картами і масками, але і відвідати тематичні заклади. Якщо ви хочете дізнатися, в чому полягають правила і як навчитися грати в мафію, стаття допоможе вам в цьому розібратися.

Мета гри Мафія

Мета кожного гравця – зробити все, щоб його команда перемогла. Приміром, мирні громадяни повинні виявити всіх мафіозі. Гравці з протилежної групи повинні видати себе за чесних громадян і винищити всіх пересічних жителів міста. Будь-який учасник має право висловити свої підозри про іншому грає. Допускається звинувачувати один одного у зв'язках з бандитами і висувати кандидатури на голосування. Обвинувачені мають право:

  • звинуватити у зв'язках з злочинцям інших гравців;
  • захистити свою кандидатуру від обмов.

Починається голосування. Якщо проти людини проголосували всі інші члени команди або більшість, то він вважається вбитим, а його картка перевертається. Тільки після цього розкривається секрет – ким дійсно був «вбитий». Сюжет повторюється, поки не будуть знищені всі члени бандитського угруповання або чесні мешканці. Якщо ви не знаєте, як навчитися грати в мафію, то ознайомтеся з описом карт і ролей.

Опис карт і ролей

Провідний

Призначення ведучого забезпечить моніторинг ігрового процесу і дотримання всіх правил. Він роздає картки для мафії всім членам на свій розсуд або навмання, в результаті чого поділяє всю компанію на два протиборчі табори. Тільки йому відомо, який персонаж до якої команді належить. Він оголошує наступ дня і ночі, виносить на голосування кандидатури потенційних мафіозі.

Мафія

Мета всіх мафіозі, як сказано вище, – знищити всіх без винятку членів іншої групи. Слід врахувати, що мирних жителів в 3-5 разів більше, ніж мафіозі, тому останнім дається шанс вбивства одного з чесних людей вночі. Крім цього, члени команди мають незаперечну перевагу: вони знають всіх членів групи в обличчя. Коли ведучий говорить: «Настає ніч. Прокидається мафія», всі учасники команди відкривають очі і вирішують, кого вони зараз уб'ють. Гравці повинні це зробити без єдиного звуку, виключно жестами.

Шериф

Шериф прокидається вночі, коли всі сплять. Він має право показати пальцем на будь-якого гравця, щоб виявити мирного людини чи бандита. Якщо учасник, у якого шериф показав пальцем, є ігровим злочинцем, то ведучий позитивно киває головою. Якщо цей персонаж не вгадав, то ведучий киває негативно. Як ви розумієте, шериф заодно з чесними громадянами, а не з бандитами. Його першочергове завдання – зробити все, щоб після того, як він виявив бандита, за цю кандидатуру проголосували мирні жителі.

Ніхто не повинен знати, хто конкретно шериф. Якщо члени групи бандитської групи про це дізнаються, то скоріше всього, його «приберуть» відразу ж. Суть ролі шерифа полягає в тому, щоб переконати чесних жителів голосувати за вбивство бандита, не накликаючи на себе підозри. Якщо у шерифа детективний склад розуму, перемога буде за мирними громадянами. Версій такої розваги багато: деколи гра для компанії припиняється, коли цей персонаж вмирає. Тоді перемога зараховується мафіозі.

Доктор

Доктор грає за мирних людей. Він може врятувати як мафіозі, так і простого громадянина. Коли місто прокидається, лікар повинен зрозуміти, кого бандити захочуть «прибрати», щоб вилікувати цього учасника. Якщо ж лікаря це не вдається зробити, то він лікує будь-якої людини навмання. Лікар не може лікувати того самого гравця дві ночі поспіль, але один раз здатний вилікувати себе.

Мирні жителі

Ця роль, по суті, сама нефункціональна. Чесний мешканець найменш обізнаний. Цей чоловік вночі спить, а вдень повинен активно брати участь у всіх обговореннях з іншими учасниками. Роль «звичайного громадянина» полягає в тому, щоб виявити мафіозі, використовуючи свою логіку та інтуїцію. Однак під вправним керівництвом бандити зіб'ють мирного громадянина з пантелику, і на голосуванні він може проголосувати проти членів своєї ж команди.

Додаткові персонажі

Адвокат – ще один другорядний персонаж цієї рольової настільної інтелектуальної стратегії. Адвокат грає за мафіозі і має всі ті ж функції, що і шериф. Різниця полягає тільки в його приналежності до протиборчої групи. Адвоката, як і будь-якого іншого учасника, може вбити маніяк. Він грає за себе. Кожну ніч нелюд може вбити будь-кого, але виграти маніяк зможе тільки тоді, коли залишиться один.

Детектив – той, хто має право перевірити гравця на приналежність до певної команді або просто вбити його. Працює тільки вночі. Коли місто засинає, може прокинутися і путана. Вона показує на певного учасника, даючи зрозуміти, хто її «клієнт». Свого клієнта путана може врятувати, якщо його захочуть убити, однак якщо вбивають і путану, то клієнт гине разом з нею.

Що знадобиться для гри

Щоб із задоволенням провести час, вам знадобляться:

  • ведучий, який буде стежити за всіма;
  • необхідна кількість людей;
  • потрібну кількість стільців;
  • карти для мафії;
  • блокнот з ручкою для ведучого.

Класичні правила карткової гри мафія

У чому полягають правила гри і як грати в мафію? У першу ніч завдання ведучого полягає в тому, щоб виявити всіх членів протиборчих груп. Коли прокидаються мафіозі, він може переписати собі в блокнот всі імена, те ж саме стосується мирних мешканців та інших другорядних ролей, Потім, коли місто прокидається, починається обговорення та пошук членів бандитського угруповання. В цей час мафіозі активно беруть участь і планують жертву. Їх мета – оголосити одного з мирних громадян бандитом. Проводиться голосування, і того, кого вважали злочинцем, «вбивають».

У другу ніч прокидаються мафіозі, їм потрібно вибрати жертву. Це робиться беззвучно. Потім по черзі прокидаються шериф, доктор і інші персонажі, кожен з яких виконує свою функцію. Якщо людей багато, ведучому краще записувати. Перед тим, як місто знову прокинеться, ведучий оголошує, кого вбили. Якщо грає врятували, про це також повідомляє він. На наступні ночі і дні всі дії повторюються, поки злочинці не повбивають або поки жителі не пересадять всіх бандитів.

Навчальне відео: як навчитися грати в мафію з картами

Правила, описані вище, в цілому зрозумілі. Мирні громадяни грають проти мафіозі, а переможе той, кого по підсумку залишиться більше. Однак насправді варіацій розважальної іграшки дуже багато. Будь-які, навіть самі перевірені, «класичні» правила можуть незначно відрізнятися між собою. Вивчіть процес гри на реальних видеопримерах.

Допустимо вводити і інших жителів міста: чим їх більше, тим цікавіше забава. Поява нових персонажів значно вплине на ігровий баланс і стратегію всіх учасників. Суть залишається незмінною – знищити всіх членів протиборчої групи. Нижче надана детальна відеоінструкція на тему як грати в мафію з картами. Щоб закріпити правила, пропонуємо вам ознайомитися з відео.

Правила гри Мафія

Відео: як грати в Mafia 2 Online

Останнім часом у Москві та інших великих містах, з'явилася мода на нову комп'ютерну варіацію улюбленої розваги в онлайн режимі. Ця відео гра доступна у вільному доступі в мережі інтернет і є відмінним доповненням для оригінальної іграшки. Подивіться відео, щоб розібратися в нюансах онлайн-стратегії на основі вже випробуваною і улюбленої іграшки.

Відео-гра Нью Мафія онлайн – це той же розважальний набір, зразок традиційної карткової Maffia, тільки з режимом гри через інтернет і чудовою картинкою. Якщо вам ліньки виходити з дому, щоб зустрітися з іншими поціновувачами інтелектуальної стратегії, вивчіть відео і приступайте до битви за виживання в місті. Спробуйте свої сили: популярна карткова гра доступна в новому форматі.

Mafia 2, як грати по мережі!!

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!