Міома матки: лікування народними засобами

Доброякісне утворення, яке формується з м'язової тканини (може розміщуватись на шийці дітородного органу) – це міома матки. Хвороба ще називається лейоміомою. Фіброма складається з сполучної тканини, фіброміома – наполовину з цього виду клітин. Часто хвороба діагностують у осіб віку 30-40 років, часто вже після вагітності.

Дівчатка, у яких ще не настало статеве дозрівання, і жінки 50-60 років після настання клімаксу рідко страждають від такої патології. Чим зцілюється міома матки: лікування народними засобами ефективно чи ні? Питання важливе, який варто прояснити відразу. Дізнайтеся, наскільки ефективно «природне» лікування. Враховуйте, що існують наступні різновиди вузлів пухлини:

  • субсерозная: зростає під очеревину;
  • субмукозная: вузлова міома, що формується в слизовій матки;
  • інтерстиціальна: вузли міоми утворюються в зв'язковому апараті;
  • интрамуральная: пухлина розростається в маткових м'язах.

Переваги народних методів лікування

Що робити, якщо виявлена міома матки: лікування ефективними народними засобами буде ефективним у цьому випадку, чи ні? Використання рецептів, спрямованих на усунення доброякісної пухлини, має свої позитивні сторони:

  • зростання онкологічного освіти призупиняється;
  • нормалізується гормональний баланс;
  • зменшується кількість маткових кровотеч;
  • деякі міоми розсмоктуються, якщо виявити їх на початковій стадії;
  • симптоми захворювання поступово зникають або значно послаблюються.

Ефективні народні засоби

«Бабусині» методики боротьби з міомою тіла матки будь-якого виду дають позитивний ефект лише на першій стадії розвитку пухлини. Шанси уникнути хірургічної операції і позбутися хвороби є у кожної жінки, але тільки з однією умовою. Консервативне лікування міоми матки потрібно поєднувати з народними рецептами. Домашні ліки підсилюють результати лікування сучасними медикаментами, але не відносяться до самостійно діючим препаратів.

Як вилікувати міому матки в домашніх умовах? Існує кілька типів трав для усунення онкології:

  1. Протипухлинні рослини. З їх допомогою видаляється міома, що формується в будь-якій частині матки. Підходять рослини: шабельник болотний, омела біла, болиголов крапчастий, чистотіл, борова матка, вовконіг європейський, татарник і так далі.
  2. Якщо діагностована міома матки, то не завадять рослини для зміцнення імунітету (імуномодулятори та адаптогени): копійчаний чайник, рожева родіола, елеутерокок, аралія маньчжурська.
  3. Для регулювання і відновлення нормального менструального циклу при матковій міомі використовуються різноманітні трави. З першими місячними бореться сон-трава, болі знімає аптечна ромашка і хміль, від затримки місячних виділень допомагає пижмо.
  4. Маткові кровотечі – це один з основних симптомів доброякісної пухлини репродуктивної системи. Вирішити таку проблему допоможуть наступні рослини: деревій, кропива, барбарис, пастуша сумка.

Рецепти для лікування міоми матки травами

Дуже складно в лікуванні таке онкологічне захворювання, як міома матки: лікування народними перевіреними засобами не вирішує всіх проблем. Цілющі трави допомагають зменшити або усунути новоутворення в матці, зміцнюють імунну систему. Також «комори природи» приводять у норму менструальний цикл і справляються з кровотечами. Чим лікувати міому матки? Пухлина зникає або зменшується в розмірах через використання трав'яних настоїв, відварів і місцевих процедур.

Відвари

Лікування міоми матки в домашніх умовах за допомогою відварів – часта практика. Розглянемо кілька ефективних бабусиних рецептів, які дають позитивні результати. Перед використанням будь-якого з коштів, необхідно обов'язково проконсультуватися з лікарем-гінекологом. Відвари проти онкологічного захворювання:

  1. Беремо по 30 г кропиви, деревію. Заливаємо трави склянкою окропу, добре перемішуємо. Отриману суміш виливаємо в термос, наполягаємо пару годин. Такий відвар необхідно до їди по 100 мл Приймати тричі на добу.
  2. Відварюємо насіння конопель. Вживати всередину три рази по кавовій чашці протягом 14-ти днів. Особливо ефективний цей рецепт при фіброміомі.
  3. Гарячою водою (1 стакан) заливаємо 1 ст. л. борової матки. Тримаємо її на водяній бані приблизно 5-7 хв. Готовий відвар проти міоми матки наполягаємо три години, проціджують через марлю. Пити ліки п'ять разів за день по столовій ложці за 40 хв. до їди. Бажано починати прийом кошти на наступний день після закінчення місячних.
  4. Висушені корені півонії ухиляється подрібнюємо, викладаємо в каструлю 1 столову ложку порошку. Заливаємо його окропом (700 мл) та наполягаємо півгодини під кришкою. Пити відвар для лікування доброякісної пухлини потрібно тричі на добу по столовій ложці до прийому їжі.

Настоянки

  1. Перегородки волоського горіха (одна столова ложка) залити склянкою горілки. Наполягаємо в темному місці 9-10 діб. Вживати по 30 крапель тричі на добу.
  2. Беремо 20-25 суглобів золотого вуса, дрібно нарізаємо. Заливаємо горілкою або спиртом (півлітра), тримаємо два тижні. Добре проціджуємо настоянку від міоми. Приймаємо ліки по 20 крапель (розмішати з водою) 2 рази на добу до їжі.
  3. Борову матку (50 г) подрібнюємо до стану порошку, заливаємо горілкою (500 мл). Настоянка набуває свої лікувальні властивості проти пухлини за 30 днів в темному, сухому місці. Дозування: 1 ч. ложка три рази в день.
  4. Знадобиться 5 г кореня лопуха, подробленного не дрібні шматочки. Заливаємо його окропом (2 склянки) і готуємо настій 12 годин. Пити засіб чотири рази по 100 мл Курс лікування міоми становить один місяць, через 10 днів при необхідності проводимо ще курс.
  5. Беремо по одній чайній ложці чистотілу, звіробою, кропиви собачої, кропиви, кореня валеріани, череди, м'яти. Ще знадобляться ягоди шипшини і глоду. Трав'яний збір заливаємо одним літром гарячої води, наполягаємо півдня. Приймаємо засіб від міоми двічі в день.

Спринцювання і ванночки

  1. У глибокій ємності змішуємо дьоготь, мед, коров'яче масло по 1 ст. ложці. Змочуємо тампон і ставимо його в піхву на всю ніч. Другу добу – тампон з камфорним маслом. Чергуємо методи 25 днів, а через місяць повторюємо курс лікування міоми.
  2. Ще один народний рецепт місцевого лікування доброякісної маткової пухлини – тампони з цибулею. Відрізаємо від цибулини шматочок невеликих розмірів і подрібнюємо на тертці. Загортаємо кашку в бинт, вставляємо в піхву до ранку. У деяких випадках щоденні процедури призводять до розсмоктування новоутворення за 4-5 місяців.
  3. Найчастіше лікування міоми матки прополісом дає відмінні результати. З прополісу потрібно виготовити маленькі свічки і додавати по одній на ніч. Застосовувати такі свічки за десять днів з паузою в 5 днів. Повторювати курс, поки онкологічне освіта не зникне.
  4. Спринцювання відварами трав – непоганий спосіб боротьби з доброякісною пухлиною. Наприклад, для таких цілей відмінно підходить висушений чистотіл. Столову ложку рослини заливаємо склянкою гарячої води. Тушкуємо на водяній бані приблизно 15-20 хвилин. Коли відвар трохи настоїться, проціджуємо його, робимо спринцювання двічі в день. Лікарі радять використовувати тампони з вати з чистотілом і вагінальні свічки з його екстрактом.

Профілактичні заходи

Основні правила профілактики маткової міоми:

  • ведення здорового способу життя;
  • регулярні візити в гінекологію;
  • своєчасне народження дитини, годування грудьми мінімум до 4 місяців;
  • мінімум стресових ситуацій і надмірних физнагрузок.

Дізнайтеся, що таке фіброма матки.

Відео: лікування міоми засобами народної медицини

Чи можна вилікувати міому матки без операції? Відповідь – так, за допомогою рецептів народної медицини. Інформація з відеоролика допоможе вибрати оптимальний засіб лікування міоми, фіброміоми). Ви дізнаєтеся про правила використання бабусиних цілющих зіль, протипоказання до застосування трав'яних ліків. Відео пояснює, як позбутися пухлини, використовуючи борову матку, прополіс, чистотіл та інші корисні рослини.

Лікування міоми матки народними засобами. Як зараз лікують міому

Дізнайтеся, що таке випадання матки.

Відгуки про результати лікування без операції

Ірина, 28 роківЯ лікувала ендометріоз і міому матки болиголовом. Новоутворення зменшилася, а через час пухлина розсмокталася. Попереджаю, що це лікувальна рослина з отрутою, тому його використання передбачає сувору дозування. Ще місяць я пила відвар з борової матки (гормони прийшли в норму, налагодився менструальний цикл).
Марія, 45 роківДілюся рецептом від міоми, який я випробувала на собі. Змішуємо по одній частині риб'ячого жиру і меду, змочуємо в лікувальному складі ватний тампон і залишаємо на ніч. Курс лікування – кілька місяців. Порадила диво-засіб подрузі. Вона помітила результати вже через 2 тижні лікувального процесу.
Ольга, 54 рокиУ мене виявили міому півроку тому. Лікар виписав медикаменти і порадив поєднувати з народними засобами. Я спринцевалась слабким відваром ромашки і чистотілу (по черзі), використовувала свічки з прополісу. Позитивний прогрес: онкологія перестала рости, перестали мучити маткові кровотечі.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!