Виділення в жінок з неприємним запахом

Скільком жінкам доставляє неприємності запах в інтимній зоні, відчуття вологи. Виникають проблеми в сексі, стають неможливими відвідування басейну та спортивного залу. У жінок з'являються комплекси і обмеження. Вони перестають радіти святам, не ходять в театри і на вечірки. З'являється загроза стосунків з коханим чоловіком. Між тим виділення у жінок з неприємним запахом – симптоми захворювань, які піддаються лікуванню. Необхідно вчасно здатися гінеколога, пройти огляд, з'ясувати причини і вирішити ці проблеми.

Причини неприємного запаху з піхви

У жіночого піхви є своя мікрофлора, яка не має різкого запаху. Слід забити тривогу, якщо він раптом змінився. Неприємний запах в інтимному місці з'являється з різних причин. Це може бути:

  • бактеріальний вагіноз: з'являється з-за різкого зростання власних мікроорганізмів;
  • молочниця: викликається швидким розмноженням грибків;
  • трихомоніаз: інфекція, яка передається при статевому акті;
  • запалення слизової оболонки піхви;
  • гормональні порушення;
  • рак піхви, шийки матки;
  • використання протизаплідних засобів;
  • погана щоденна гігієна.

Які вагінальні виділення вважаються нормою

Жіночий організм індивідуальний, специфічні і виділення з піхви. Багато факторів впливає на їх кількість, колір: вік, прийом ліків, проблеми зі здоров'ям, вагітність. Здоровою нормою вважаються виділення:

  • кремові, білі: після сексу з презервативом;
  • рясні, рідкі: ранок, якщо вночі здійснений незахищений статевий акт;
  • прозорі, білі: відразу після сексу без захисту;
  • світлі, за кольором як молоко, в'язкі: під час вагітності;
  • рожева сукровиця: після пологів, кесаревого розтину;
  • коричневі: у перші місяці до початку прийому протизаплідних засобів.

До числа нормальних відносять виділення, пов'язані з менструацією:

  • прозорі, слизові – в середині менструального циклу, перед овуляцією.
  • незначні, киселеобразные – у другій частині циклу.
  • кремоподібні, рясні – у кінці менструації.
  • яскраво-червоного кольору, з кров'ю – під час місячних.
  • темні або коричневого кольору – протягом двох днів після менструації.

Не варто хвилюватися, якщо у вас з'явилися вагінальні виділення, коли вони:

  • у вигляді прозорого слизу;
  • не мають різкого вираженого запаху;
  • густою консистенцією;
  • у невеликій кількості;
  • не супроводжуються болями знизу живота;
  • не подразнюють слизову оболонку;
  • не призводять до свербіння статевих органів;
  • не викликають підвищення температури.

Про яких захворюваннях свідчать виділення з неприємним запахом

При появі неприємних запахів в інтимній зоні необхідно терміново нанести візит лікарю, оскільки це симптоми захворювань, що мають серйозні наслідки. Якщо діагноз поставлений вчасно, то лікар призначить правильне лікування, що веде до одужання. Про які захворювання йде мова? Серед них:

  • затримка, порушення менструального циклу;
  • позаматкова вагітність;
  • непрохідність труб;
  • безпліддя.

Одне з найпоширеніших – дисбактеріоз піхви, або гарднерельоз. Для нього характерний сильний запах риби, свербіж, печіння і поява в'язкого слизу зеленувато-жовтого відтінку. Для лікування використовують гелі, креми, таблетки. Грибкове захворювання кандидоз, або молочниця, відрізняється симптомами. Це сирні по консистенції виділення з запахом цибулі, часнику або ж іноді вони пахнуть кислуватим кефіром. Зустрічається захворювання з аміачним запахом. Він посилюється при статевому акті. Лікуються обидва партнера, приймаючи протигрибкові препарати.

Які ще можуть бути проблеми з подібною симптоматикою:

  1. Кольпіт – запалення слизової піхви, має різні форми і симптоми захворювання. Часто спостерігається дискомфорт при сексі, ріжучі болі, посилення виділень у вигляді слизу і гною, порушення сечовипускання. Для лікування використовуються свічки, гелі та антибіотики у вигляді таблеток.
  2. Післяпологові рясні виділення зі специфічним гнильним запахом свідчать про з'явився запаленні. За цими симптомами уважно спостерігають лікарі в пологовому будинку.
  3. Рясні прозорі виділення в жінок, якщо вони безбарвні, можуть говорити про запаленні придатків, захворюваннях шийки матки. Варто відвідати лікаря, щоб встановити точний діагноз.
  4. Дуже часто причиною появи неприємного запаху в інтимній зоні стають венерологічні захворювання. До їх числа відносяться хламідіоз, гонорея, трихомоніаз. Всі вони можуть мати серйозні наслідки. Однак якщо вчасно пройти лікування у венеролога, хвороба відступить.

Білі

Якщо в інтимній зоні з'являються білі виділення з запахом – це ознака захворювання молочницею. Часто вони бувають у вигляді плівки або нагадують по виду сир. Ця хвороба зустрічається і у тих жінок, що не живуть статевим життям. Іноді білі виділення з запахом риби з'являються при бактеріальному вагінозі. Щоб правильно призначити лікування, гінеколог обов'язково бере мазок.

Жовті

Виділення, що мають жовтий колір, сигналізують про інфекції в піхві чи матці. Якщо вони густі, жовто-зеленого кольору, збудник інфекції – гонокок. Хвороба супроводжується неприємним свербінням і палінням в зоні статевих органів. Якщо такі симптоми з'явилися після сексу без захисту, варто терміново звернутися до лікаря. Статеві інфекції, наприклад, трихомоніаз, мають ще й пінисту структуру. При виникненні гнійних захворювань поява виділень жовтого кольору супроводжується підвищенням кількості лейкоцитів у крові.

Якщо жінка зробила аборт або у неї були важкі пологи, виникає небезпека розвитку запалень, викликаних зі стафілококами, стрептококами – ендометритів і аднекситів. Їх симптомами і є жовті виділення. При молочниці характерний кислий запах, консистенцію сиру. Коли у жінки жовті виділення з'являються між місячними, це свідчить про ймовірність запалень в маткових трубах або яєчниках. Процес супроводжується сильним болем знизу живота.

Гнійні

Однією з головних причин появи таких виділень є запалення органів, відповідальних за репродукцію: яєчників, маткових труб, шийки матки, піхви. Найчастіше ці захворювання передаються під час сексу, пов'язані зі зниженням імунітету, поганою екологією, недотриманням інтимної гігієни. Колір і характер гнійних виділень залежить від виду інфекції, яка призвела до запалення. Вони густі і біло-жовтого кольору при гнійному вагініті. При трихомонадному – зеленувато-жовті, у вигляді піни.

Творожистие

У жіночому організмі, в мікрофлорі піхви постійно знаходиться грибок роду candida, який сприяє збереженню постійної кислотності. Коли його кількість різко зростає, виникає захворювання молочниця, яке супроводжується сирнистими виділеннями. Крім того, виникають порушення сну, печіння і свербіж, болісно виходить сеча. У піхві з'являється білий наліт. Причин у цієї хвороби декілька:

  • дисбактеріоз;
  • вагітність;
  • ліки;
  • зниження імунітету;
  • вплив навколишнього середовища;
  • гормональні збої;
  • стреси;
  • використання білизни з синтетики.

Якщо у жінки, окрім молочниці, діагностується ерозія шийки матки, творожистие виділення набувають рожевий колір, тому що виділяється свіжа кров. Інша справа, коли попутно трапляються порушення гормонального фону. З'являється коричневий колір із-за домішок згорнулася крові. Творожистие виділення зеленого кольору утворюються при статевих гнійних інфекціях. Подивіться на фото. Так виглядають білі виділення при молочниці.

Пінисті і густі

Пінисті, густі виділення свідчать про реакції організму на трихомоніаз. Цією хворобою не хворіють чоловіки, але стають її переносниками під час статевого акту. Іноді вона виникає через елементарне недотримання правил гігієни. Супроводжується сильними болями знизу живота, печінням, прискореним сечовипусканням. Лікується спеціальними препаратами.

Кров'янисті: червоні або коричневі

Колір цих виділень пов'язаний з присутністю в їх складі крові. Коричневі виділення Перед місячними сигналізують про початок ендометріозу, гормональних порушеннях. У середині циклу вони є ознаками синдрому полікістозних яєчників, що спричиняє безпліддя. В останні дні місячних можуть стати темно-коричневими, іноді чорними, зі згустками крові. Це говорить про можливості появи хламідіозу, герпесу. Коричневі виділення після місячних сигналізують про загрозу позаматкової вагітності.

Виділення червоного або червоного кольору говорять про ерозію шийки матки, якщо вони почалися за кілька днів до місячних. При вагітності – сигналізують про відшарування плаценти. Виникає загроза переривання вагітності. Якщо виділення з'являються після статевого акту, це сигналізує, що у жінки з'явилися мікротріщини в піхву або ерозія шийки матки.

До якого лікаря звернутися

Залежно від симптомів захворювання, при яких з'являється неприємний запах з піхви, слід звертатися до різних спеціалістів. Якщо з'явилися свербіж, водянисті слизові виділення, печіння, пов'язані з статевим актом, слід відвідати венеролога. Він же надасть допомогу при гнійних виділеннях з піхви, яким супроводжує рясне сечовипускання. Лікар призначить аналізи при підозрі, що ви заразилися венеричними захворюваннями після статевого акту без захисту. За результатами обстеження призначається лікування.

Слід відвідати відділення гінекології та в інших випадках. Виділення в жінок з неприємними запахами часто пов'язані з фізіологічними процесами, що відбуваються в організмі. Порушення менструального циклу, запальні процеси в матці і піхві, наявність пухлин, ускладнення при вагітності є приводом для відвідин гінеколога. Тільки він, зробивши всі аналізи, визначить причину хвороби і призначить правильне лікування.

Відео: як лікувати виділення з запахом тухлої риби

Подивіться відео, і ви зрозумієте, з яких причин виникають виділення у жінок з неприємними запахами. Уточніть, чи небезпечно це для здоров'я, і як вести себе в такій ситуації. У відео ви отримаєте інформацію від відомих фахівців в області медицини. Ви дізнаєтеся, чому важливо вчасно звернутися до лікаря, щоб провести обстеження і позбутися від захворювання, при якому пахне рибою з інтимної зони.

Олена Малишева - запах риби з піхви

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!