Засіб від грибка стопи для ефективного лікування

Неприємний запах, сухість п'ят і пальців – все це може бути ознаками захворювання шкіри стопи. Щоб вилікувати мікоз, необхідно підібрати ефективний засіб проти грибка на ногах. З його допомогою ви швидко вирішите проблему і знову будете почувати себе впевнено. Дізнайтеся, що краще вибрати для домашньої терапії.

Як вибрати засіб від грибка на ногах

Грибкові захворювання ніг являють собою ураження нігтьової пластини і шкіри стопи. Порушується цілісність покривів, вони можуть мати грубу структуру, змінювати відтінок від білого до червоного. Згідно зі статистикою, недуга зустрічається у 10% людей. Захворювання може проявлятися в будь-якому віці у представників обох статей. Позбутися від недуги допоможуть кошти від грибка стопи. Перед тим як вибрати препарат, необхідно визначити характер захворювання, його інтенсивність. Ліки такого плану діляться на кілька видів:

  • Місцеві. Креми і мазі наносять на уражену шкіру, сприятливо впливають на хворе місце. Практично не мають протипоказань для використання. Недоліком є невелика швидкість зцілення: ліки накопичується в тканинах хворих між пальцями дуже повільно.
  • Системні. Представлені у вигляді таблеток. Завдяки кровотоку швидше розносяться по всьому організму. Не рекомендуються для лікування міжпальцевих і нігтьових грибків у вагітних, що годують.

Аптечні препарати для лікування грибка стопи

Завдяки розвитку сучасної медицини кожен може підібрати засіб від грибка стопи. Активні компоненти препаратів дозволять позбутися від неприємного запаху, пітливості, подразнень та інших порушень цілісності шкіри. Серед найпопулярніших форм лікарських засобів виділяють:

  • креми;
  • розчини;
  • таблетки;
  • пудри;
  • спреї.

Крем і мазь

Часто крем від грибка стопи ефективний тільки при комплексному використанні з іншими препаратами. Ціна мазей значно вище, ніж аналогів (інших форм). Крім того, креми мають ряд обмежень у використанні (наприклад, вік від 3 років, захворювання печінки, нирок). Якщо плануєте замовити мазь від грибка, то зверніть увагу на наступні препарати:

  • Залаин;
  • Кандид;
  • Ламізил;
  • Экзодерил.

Ліки в розчинах

Багато каталоги аптек пропонують розчини для боротьби з грибком. Така форма випуску краще всього при запущених проблеми нігтів. Розчини необхідно використовувати кілька разів в день. Після кожного нанесення препарату потрібно видаляти хвору частину тканин (нігтя, шкіри) ножицями або пилкою. Повне одужання настає через 4-6 місяців. До числа найпопулярніших розчинів відносять Экзодерил і Клотримазол.

Таблетки

Відомими засобами від грибка стопи є препарати перорального вживання. Вони швидко видаляють неприємні симптоми, знищують осередок розвитку захворювання. Найбільш дієвими вважаються ті, до складу яких входить тербінафін. Завдяки накопичувального ефекту він знищує інфекцію протягом декількох тижнів. Подібні медикаменти часто призначаються в комплексі з іншими ліками. Підбирає терапію дерматолог. Крім тербінафіну можуть прописати кошти з такими безпечними і дієвими компонентами, як:

  • ітраконазол;
  • гризеофульвін;
  • флуканазол.

Вибір таблеток залежить від тяжкості і характеру захворювання. Такий спосіб лікування межпальцевого грибка має безліч протипоказань з-за інтенсивного впливу на організм, тому схему терапії вибирає тільки лікар. При регулярному і правильному прийомі таблеток ураження шкіри повністю зникають. Крім того, багато жінок відзначають повне зникнення молочниці. Вартість таких ліків дуже різна. Ціна залежить:

  • від потужності препарату;
  • умов застосування;
  • занедбаності проблеми.

Дізнайтеся, як вибратипротигрибкові препарати в таблетках.

Протигрибковий засіб для ніг у вигляді пудри

Пудра надає абсорбуюче вплив, що дозволяє позбавитися від зайвої вологості ніг, неприємного запаху і початкових стадій грибка. Такий препарат володіє особливою ефективністю в жарку пору року. Навіть якщо пацієнт носить відкрите взуття, протигрибкова пудра подарує відчуття свіжості, захистить ступні від мікробів. Її необхідно використовувати в комплексі з іншими ліками або на перших стадіях недуги.

Спрей

Практична форма випуску все частіше використовується пацієнтами для вирішення проблем з шкірою стопи. Спрей дуже ефективний у боротьбі з мікозом та іншими порушеннями цілісності шкірних покривів між пальцями. Ціна препаратів такої форми вище, ніж звичайних таблеток. У середньому курс лікування становить 2-3 місяці. До числа найпопулярніших спреїв відносять:

  • Ламізил;
  • Тербикс;
  • Бифосин.

Ціна на засоби проти грибка стопи

Вартість препаратів залежить від країни-виробника та форми випуску. Підказки:

  1. Ціна на засіб від грибка стопи стартує від 100 рублів (спрей Бифосин або таблетки Флуконазол).
  2. Найдорожче з лінійки коштів з однією діючою речовиною обійдуться креми або мазі.
  3. Ціна по-справжньому гарного ефективного засобу в середньому становить від 350 рублів.
  4. Щоб заощадити, можна купити в інтернет-магазині препарат трохи дешевше, ніж у звичайній аптеці.
  5. Купуючи дешевий аналог, враховуйте, що результату доведеться чекати довше.
  6. Перед покупкою ліки, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем.

Як лікувати грибок стопи народними засобами

Грибок легко підхопити на вулиці, пляжі, в громадській сауні та інших місцях. Позбутися від проблеми дуже складно, особливо враховуючи, що в аптечні препарати додають велику кількість хімічних компонентів, які багатьом протипоказані за станом здоров'я і фізіологічних причин. На цей випадок завжди існують перевірені народні методи, які підкажуть, ніж лікувати грибок стопи:

  1. Марганцівка. Ноги необхідно добре розпарити, почистити, а потім обмотати марлею або ганчіркою, просоченої розчином перманганату калію. Тримати близько 2-3 годин.
  2. Йод. Хворі ділянки шкіри обробляють розчином 1-2 рази в день до повного одужання. Також можна використовувати ванночки з йодом. Крім основного інгредієнта у воду в рівній пропорції потрібно додати оцет.
  3. Борна кислота. Після розпарювання і чищення ніг хворі місця щедро посипають засобом і надягають шкарпетки. Через 2 тижні регулярного використання стопи будуть здоровими.

Дізнайтеся, яке засіб від грибка найефективніше.

Відео

Як швидко позбутися від грибка стоп народними засобами? Рецепти.

Відгуки

Олена, 26 роківЯ використовувала рідкісний препарат – Акридерм. Недороге комбінований засіб дає відчути полегшення вже з першого дня його застосування, на відміну від того ж відомого всім Нізорал, який всім радять в аптеках. З його допомогою я позбулася виразок між пальцями і проблем з нігтями всього за 1,5 місяці використання.
Саша, 30 роківЯ викинула купу грошей на всі ці креми та спреї від грибка. Абсолютно безрезультатно. Мало того, що мазати потрібно 3 місяці, так ще й море протипоказань. Мені допомагає звичайні оцтові ванночки: розігріваєш концентрат з водою до стану окропу, вливаєш у воду, тримаєш ноги 20 хвилин. Через тиждень-два вже нічого на стопах не буде.
Олена, 28 роківЛікувати грибок ніг необхідно тільки під наглядом лікаря. Я самостійно купила в аптеці крем і активно з мазала ноги, при цьому не забувала обробляти взуття. Крім моторошної алергії і ще більших почервонінь між пальцями від самолікування нічого не отримала. Будьте обережні, звертайтеся до лікаря для консультації вчасно!
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!