В'язана кофта для дітей

У холодну погоду в'язані дитячі кофтинки замінюють навіть куртку, а крім того, вільний крій не сковує рухів малюка. Не обов'язково йти в магазин за таким виробом, адже безліч інструкцій допоможуть зв'язати кофту для дівчинки або хлопчика самостійно. Вибирайте модель на будь-який смак –пуловер, реглан, болеро, костюми та інше.

Як зв'язати дитячу кофту спицями

Перед тим як зв'язати кофту спицями, вирішите, чи одяг ошатною або повсякденного, яка необхідна щільність в'язання, потрібні елементи вишивки. В цій рубриці є відмінний асортимент виробів. Для речі з ажурним візерунком добре підійде тонка одноколірна пряжа, наприклад, рожева для дівчинки або блакитна для хлопчика. Оптимальним для дітей варіантом є нитки з бавовни або шерсть з включенням акрилу і мохеру.

В'язана кофта для дівчинки

Інструкція, як зв'язати дитячу кофту спицями для дівчинки, дана для виробу заввишки 49 см і шириною 39 див. Це відображено на кресленні викрійки. Кроки по створенню такої в'язаній кофти для дітей такі:

  1. Наберіть 71 петлю (п.), провяжите 2 ряду (р.) гумкою 1х1, після чого перейдіть на білу нитку.
  2. Довяжите гумку до 3 см, потім виконайте 14 р. по малюнку на фото, використовуючи основний блакитну нитку, а по краях і сам візерунок роблячи виворітними петлями.
  3. Повторіть весь пункт 2 крім гумки, зробивши основний ниткою білу. Висота буде приблизно 33 див.
  4. Приберіть з обох сторін по 1 п. на отвір під рукава.
  5. Через 8 р. скоротіть ще 17 петель, тільки вже в центрі полотна. Далі через кожну провязанную смужку прибирайте ще по 3. Повторіть так 3 рази. Потім теж саме, тільки з 1 петлею.
  6. Висота полотна 49 см, тому закрийте залишилися 16 петель.
  7. Аналогічно зв'яжіть спинку, тільки без горловини.
  8. На рукав наберіть 49 п.. після чого знову провяжите гумку.
  9. В'яжіть тим же малюнком, що і основне полотно. Після 14 р. в кожному наступному додавайте по 1 петлі. Закінчите, коли довжина рукава досягне 15 див. Аналогічно зв'яжіть і другий.
  10. Зшийте деталі, перекиньте петлі горловини на спиці і зв'яжіть гумку 1х1 з 8 білих і 2 блакитних р.

Для хлопчика

Наступна в'язана кофта для хлопчика може використовуватися і як курточка восени, адже у неї є капюшон. Розмір цієї моделі розрахований на малюка віком 2-3 роки. Для в'язки потрібно таке:

  • гудзики – 4 шт.;
  • пряжа сірого кольору – 400 г;
  • залишки більш тонкою сірою пряжі.

В'язання відбувається тільки лицьовими петлями. Послідовність робіт така:

  1. На спицях №4,5 наберіть 102 п., зробіть 12 см платочної гладі.
  2. Після 5 р. виконайте таку послідовність – 3 петлі провяжите, 2 закрийте (у наступному рядку їх потрібно відновити), 8 п., знову 2 закрийте, і дійдіть до кінця. Через 12 см знову повторіть.
  3. Через 22 см в'язання розділіть його на спинку 42 петлі і полички по 30.
  4. Для пройми під рукава з кожного краю закрийте по 3 п. як у поличок, так і спинки. Через 16 см з'єднайте 11 п. цих 2 елементів і приберіть їх провязыванием по 1 з кожної спиці. Це будуть плечові шви. Тоді у спинки залишиться 36 – 22 = 14 п., а у кожної полички – 27 – 11 = 16 п.
  5. Залишився перенесіть на окремі спиці, додавши у плечових швів ще по 2 петлі. Результат – буде 50 п.
  6. В'яжіть, додаючи через 4 ряди з обох сторін від 2 центральних петель по 1 додатковій.
  7. Через 21 см розділіть полотно на частини, закрийте як плечові шви.
  8. Для рукавів наберіть 25 п., провяжите 6 см, після чого починайте додавати по 1 з кожного краю, роблячи це 12 разів через 5 р. Має вийти 49 п. При висоті 32 см закрийте в'язку.
  9. З'єднайте деталі, пришийте ґудзики.

В'язання гачком кофти для дітей зі схемами та описом роботи

Якщо в'язання спицями кофти для дітей є більш класичним, то гачок дозволяє виконати складні ажурні елементи. Виріб не обов'язково має бути річним – воно може бути і більш теплим, для зимових холодів. Для хлопчика легко зв'язати светр, джемпер або красиву жилетку. Дівчинці більше підійде болеро або модель у вигляді туніки, довжина якої більша, ніж у звичайного светри або джемпера.

Жакет з капюшоном

Цей варіант в'язаній кофти для дітей виконується так:

  1. Гачком під №4 зробіть ланцюжок з 106 повітряних петель (ВП), виконайте першу смужку стовпчиками без накиду (СБН).
  2. Спинку з поличками в'яжіть, як на фото до 22 см (26 раппортов).
  3. Далі поділіть в'язку на 3 частини у співвідношенні 6,5:13:6,5 раппортов. Це буде спинка з передом. Продовжуйте в'язати їх окремо.
  4. Полички доведіть до висоти 31 см, після чого з боку центру закрийте 1,5, далі 2 рази по 1 раппорту, роблячи це через 2 р. Після 36 см закінчите в'язання.
  5. Зі спинки на висоті 34 см закрийте в середині 6 раппортов для горловини. Довяжите до 36 см
  6. На рукав виконайте ланцюжок з 40 ВП, першу лінію виконайте СБН, після чого дотримуйтесь узору (10 раппортов). Для скосів додайте по 0,5 раппорта після 4 рядів, а після чого в кожному 6 – 3 рази теж по 0,5. Через 22 см в'язання завершіть його.
  7. На капюшон наберіть 76 ВП, знову зробіть смужку СБН. Далі виконуйте в'язку в 19 раппортов. Через 13 см по краях приберіть 5 раппортов продовжуйте в'язати 9 середніх. Після 2 ліній візерунка через кожні 2 закривайте по сторонах 0,5 раппорта, повторивши це 5 разів. Ще 12 см завершіть в'язку.
  8. Обв'яжіть перед СБН, роблячи на одній отвори під гудзики. З'єднайте деталі.

Дитяча кофта на гудзиках

Ця в'язана кофта для дітей виконується з акрилової пряжі. Її потрібно всього 100 г, адже модель призначена для новонародженого. Додатково вам буде потрібен гачок №3 і 3 гудзики. В'яжіть кофточку так:

  1. Наберіть 57 ВП, вывязывайте схему 1. Через 17 см по краях виробу закрийте по 2 п. для пройми. Коли загальна висота сягне 27 см, закінчите в'язання.
  2. Для кожної полички виконайте ланцюжок з 23 ВП, продовжуйте в'язання, як в пункті 1. Через кожні 6 провязанных ліній додавайте по 1 п. з боку застібок. Через 17 см знову приберіть за 2 в. від бокового шва. Одночасно закривайте 1 петельку через 8 рядів з протилежного боку, а також через 2 – теж по 1. Але тільки 3 рази. Завершіть в'язку на висоті 27 див.
  3. Рукав почніть з 35 ВП і 2-сантиметрової гумки за схемою 2. Перейдіть до початкового узору, додавши 4 п., а потім ще 3, але вже одну через 4 р. Завершіть деталь через 16 див.
  4. З'єднайте елементи, залишивши 1 см на плечових, бічних швах і рукавів. Низ, горловину і полички обв'яжіть гумкою за схемою 2, зробивши 5 ліній. Пришити гудзики.

Ажурне болеро для дівчинки

Для даної моделі буде потрібно 150 г пряжі Puffy Fine 440м/100 г білого кольору, гачок під номером 5. Інструкція з в'язання наступна:

  1. Для спинки зробіть ланцюжок ВП довжиною 0,3 м, вывязывайте основний візерунок.
  2. Коли полотно досягне висоти 0,15 м, у відповідності з викрійкою приберіть з обох сторін по 2 петельки на пройму. Продовжуйте в'язати ще 0,15 м, закінчите.
  3. Полички в'яжіть симетрично. Для кожної наберіть ланцюжок ВП довжиною 0,08 м, дотримуйтеся схеми візерунка, додаючи і збавляючи згідно викрійці.
  4. Щоб створити рукави, виконайте плечові шви, потім почніть від пройми в'язати основний візерунок. Завершіть через 0,15 м.
  5. З'єднайте деталі, обв'яжіть краю виробу поруч СБН, а потім смужкою «піко» через кожні 3 стовпчика.

Кардиган на прохолодну погоду для хлопчика

Ця в'язана кофта для дітей в'яжеться на холодну погоду наступної інструкції:

  1. Спинка. Візьміть нитку одного кольору, в даному випадку бежеву, наберіть 78 ВП. Провяжите 52 ряду по 1 схемою.
  2. Полички. Для однієї зробіть 40 ВП, а потім зв'яжіть 45 рядів теж по 1 схемою. Далі всередині кожного зменшіть спочатку 8, потім – двічі по 4 і 2 петлі. Через 2 провязанные лінії закріпіть нитку.
  3. Рукава. Кожен почніть з 46 ВП, потім знову вывязывайте 1 схему, додаючи 1 петлю по краях після 4 провязанных ліній, а на 25 закінчите.
  4. Капюшон. Обидві половини виконайте так – наберіть 11 ВП, провяжите 4 смужки, роблячи всередині додавання по 2 п., потім об'єднайте частини ланцюжком з 52 ВП продовжуйте в'язати за схемою 1 до 28 ряду після з'єднання. Закріпіть нитку.
  5. Кишені. Зробіть ланцюжок з 24 ВП, в'яжіть все той же візерунок, додаючи в парних рядах по 1 петельці. Закінчите через 10 смуг. Обв'яжіть краю 2 рядами рельєфною гумки з 1 опуклого і 1 увігнутого стовпчика, а потім СБН. Використовуйте при цьому нитку іншого кольору.
  6. Зшийте деталі, обв'яжіть рельєфною гумкою капюшон і полички. На лівій зробіть отвори під гудзики, замінивши для цього стовпчик на ВП. Краї виробу обв'яжіть за схемою 2.

Дізнайтеся, як зв'язатикофтинку для новонародженого спицями.

Навчальні відеоуроки для початківців

В'язання для дітей дуже затягує, адже будь-якій мамі хочеться створити щось особливе і бачити свого малюка красивим. Виріб можна доповнити штанцями, спідничкою або платтям, тоді вийде цілий комплект. У візерунках вас теж ніхто не обмежує: це можуть бути тваринки, кораблики або просто квіти. Допоможуть вам у створенні тієї або іншої моделі відеоролики нижче.

Дізнайтеся, як в'язатибабусин квадрат гачком - схеми і опис ви знайдете в покрокових майстер-класах.

Кофта спицями для дітей до року

Дитяча кофточка спицями. Мій перший реглан! Докладна розповідь.

Светр на дитину 2 років

Як зв'язати светр. В'яжемо светр по колу. Светр без швів знизу вгору

Дитяча кофточка спицями для дівчинки 3 років

кардиган для дівчинки 3 років, в'язання спицями

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!