Сірчано-дегтярна мазь

Лікувальний склад на основі сірки і дьогтю перевірений багатьма поколіннями, тому ефективність сірчано-дегтярного складу доведена давно. Головною перевагою даного засобу є відсутність синтетичних компонентів, тому препарат практично не має протипоказань, здатний боротися з безліччю захворювань шкіри.

Склад та показання до застосування

Мазь складається з трьох основних інгредієнтів, які за всю історію її існування не змінювалися:

  • дьоготь березовий;
  • сірка осаджена;
  • вазелін медичний (як допоміжного речовина для стабільної емульсії і зручного застосування).

Склад крему обумовлює основні показання до зовнішнього застосування, в основному це різні інфекційні, грибкові ураження шкіри, а також дерматити, викликані порушенням імунної системи:

  • себорея;
  • лишай (крім рожевого);
  • короста;
  • псоріаз.

Сірка в складі препарату обумовлює протипаразитарну, регенеруючу здатність препарату. Дане речовина здатна знищувати більшість патогенних мікроорганізмів на шкірі, а з'єднуючись з органічними речовинами, утворюючи пентатионовую кислоту і сульфіди, здійснює бактерицидну дію, стимулює регенерацію шкіри. Дьоготь відомий своїм місцевим дезинфікуючим властивістю, здатністю надавати подразнюючий ефект на шкірний покрив, стимулюючи його оновлення та оновлення. Мазь на основі перерахованих компонентів володіє властивостями:

  • протипаразитарними;
  • регенеруючі;
  • протимікробними;
  • протигрибковими;
  • местнораздражающими.

Як застосовувати мазь від герпесу на шкірі

Сьогодні купити препарати від позбавляючи людину можна в будь-якій аптеці. Такі ліки можуть мати форму мазі, крему, спрею, настоянки. Хоча більш ефективний і найменш небезпечний засіб від лишай у людини – сірчано-дегтярный складу. Ціна на такий препарат доступна кожному, а ефект від використання буде помітний вже з першого тижня, однак не варто займатися самолікуванням шляхом пошуку фото хвороби в інтернеті, призначаючи процедури без консультації дерматолога, адже це може становити небезпеку. Сірчано-дегтярна мазь від лишаю для людини ефективна проти таких видів позбавляючи:

  • стригучого (трихофітії, мікроспорії);
  • лускатого (кольоровий, різнокольоровий);
  • червоного плоского;
  • оперізувального (спільно з противірусною терапією).

Наносять засіб на уражені ділянки шкіри (плями) перед сном під пов'язку, якщо спостерігається сильний свербіж. Лікування триває від двох до 4 тижнів в залежності від перебігу хвороби. Курс лікування призначає лікар після виявлення виду захворювання, паралельно контролюючи процес одужання і, можливо, коригуючи призначений курс супутніми препаратами.

Як застосовувати мазь від себореї

Для лікування сухої і рідкої себореї застосовують сірчано-дегтярну, сірчано-саліцилової мазі спільно із застосуванням «бовтанки», сірководневих ванн, лікуванням полівітамінами, нормалізацією роботи нервової системи. Тільки комплексне лікування спільно з дієтою, в якій передбачається вживання меншої кількості вуглеводів, жирів, солі, можливо повне одужання шкіри. Мазь на основі сірки втирають в уражені ділянки протягом 8 днів і на десятий, після одноденної перерви. Лікар може призначити повторний курс при необхідності.

Ціна на сірчано-дегтярну мазь

Купити мазь на основі сірки і дьогтю може дозволити собі кожен, т. к. вартість такого препарату від вітчизняних виробників варіюється в залежності від обсягу упаковки від 30 до 150 рублів. Купити в інтернет-магазині недорого можна препарати зарубіжного виробництва – просто замовити товар, вибравши з каталогу. Однак ціна на них буде більше: наприклад, купити банку масою 20 г від німецького виробника буде коштувати близько 400 р. У будь-якій аптеці як стаціонарної, так і в інтернеті, легко купити мазь вітчизняного виробництва, ціна на яку не буде перевищувати 50 р.

Як вибрати мазь проти лишаю і корости

При виборі засобу від лишаю, корости орієнтуються на ціну ліків, обсяг тюбика або банки з урахуванням тривалості курсу лікування. Склад сірчано-дегтярного крему від різних виробників може відрізнятися тільки процентним вмістом основних діючих компонентів, яке може мати різницю від 5 до 10%, що зазначено в інструкції. В іншому все сірчано-дігтярні мазі мають стабільний склад, якість і лікувальний ефект, тому при виборі крему основну роль грає ціна. Дізнайтеся і про інші засоби для лікування лишаю у людини в домашніх умовах.

Відео: ліки від лишай Жибера

Відгуки

Валентина, 53 рокиХворіла стригучим лишаєм ще в дитинстві, тоді бабуся мене лікувала гончарним кремом, тому зараз, коли захворіла моя онука, не постало питання про те, чим мазати лишай у людини. Лікувала дитину за старою схемою: сірчано-гончарним складом на основі вазеліну протягом 2 тижнів згідно інструкції. Хвороба швидко відступила, раджу спробувати.
Лариса, 35 роківЛіки на основі сірки і дьогтю порадив нам лікар, коли лікували у сина лишай. Крем володіє характерним сильним запахом дьогтю – це його єдиний недолік, який я помітила. В іншому це чудове засіб, дуже доступне та ефективне. Головне – не займатися самолікуванням, а радитися з лікарем.
Віолетта, 23 рокиКоли лікувала оперізувальний лишай, лікар прописав противірусну терапію і порадив мазати шкіру дегтярно-сірчаним кремом перед сном, як зазначено в інструкції. З першого дня я відчула зменшення свербежу, через пару днів плями на шкірі почали гоїтися. Ефект дуже сподобався, і ціна на ліки приємно здивувала: сірчано-дегтярна мазь коштувала близько 40 р.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!