Застосування настоянки календули від прищів на обличчі

Будь-які косметичні дефекти доставляють людині масу неприємностей, стають основною причиною підвищеної нервозності, внутрішньої невпевненості в собі. Однак це можна виправити. Настоянка календули від прищів – це ефективний засіб, що дозволяє в лічені дні позбутися від неприємних новоутворень на шкірі і знову насолоджуватися власним відображенням у дзеркалі. Медичний препарат продається в аптеці, є доступним, вигідним придбанням при таких дерматологічні проблеми.

Настоянка календули як народний засіб від прищів

У косметології активно використовується це перевірений часом засіб в боротьбі з висипом вугрів, іншими дефектами. Проти прищів це ідеальний засіб, що має протизапальні, підсушуючими, антисептичні, спазмолітичні, жовчогінні, регенеруючі властивостями, причому позитивний результат очевидний вже після 2-3 процедур. Позбавлення від плям на ніжній шкірі обличчя забезпечено, лікувальний, профілактичний ефект досягаються за рахунок активності компонентів в натуральній формулою.

Склад

Календула – це надійний спосіб позбавлення від прищів. Використовувати його можна без консультації дерматолога, але для початку потрібно уважно ознайомитися з докладною інструкцією, вивчити натуральний склад препарату, виключити протипоказання, ризик побічних явищ для конкретного випадку. Тільки в цьому випадку лікування буде цілеспрямованим і максимально щадним для проблемних шкірних покривів. Нижче представлений складу настойки:

Назва компонента

Характеристика

Дія

Спирт етиловий

70%

антисептичну

Календули квітки

1:10

протизапальну,

регенеруючу

Від чого допомагає настоянка

Цей медичний препарат призначений для місцевого використання, але також не виключається його застосування внутрішньо, виходячи зі свідчень. Дерматолог рекомендує виконувати маски з участю цього складу, або регулярно змащувати спиртовим настоєм уражені ділянки шкіри обличчя. Це ефективний спосіб очистити і підсушити проблемну дерму, але за показаннями лікар може рекомендувати настоянку перорально. Серед показань до застосування слід вказати наступні патології дерми:

  • ознаки пігментації (плями на обличчі);
  • порушена робота сальних залоз;
  • вугровий висип;
  • симптоми акне;
  • постакне;
  • камедоны;
  • рубці і сліди на шкірі після зникнення прищів;
  • жирний і комбінований тип шкіри.

Інструкція по застосуванню спиртової настоянки календули

Якщо придбати препарат в аптеці, як він повинен застосовуватися, детально викладено в інструкції. Але особливою ефективністю володіє маска з настою календули від прищів, приготувати яку допустимо в домашніх умовах. Для її приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • мед будь-якого сорту – 1 ст. л.;
  • настоянка календули (крутий відвар) – 3 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Розтопити мед на водяній бані до рідкого стану.
  2. З'єднати обидва інгредієнта в одній ємності і перемішати.
  3. Нанести склад на обличчя, ретельно обробляючи проблемні зони.
  4. Не змивати 15-20 хвилин.
  5. Після закінчення процедури вмитися і скористатися будь-яким живильним кремом.

Другий рецепт не менш ефективний, успішно бореться з прищами, ознаками запалення і розширеними порами. Це ті кошти, які цілеспрямовано діють на шкіру, позбавляють її від будь-яких косметичних дефектів, лікують в глибинному шарі, є чудовою профілактикою багатьох дерматологічних захворювань. Для його приготування потрібно:

  • «Левоміцетин» – 3 таблетки;
  • настоянка календули – 50 мл;
  • саліциловий спирт – 50 мл;
  • борний спирт – 50 мл;
  • сірка медична – на кінчику ножа.

Спосіб приготування:

  1. Подрібнити таблетки «Левоміцетину» до стану порошку.
  2. З'єднати всі інгредієнти в одній ємності і перемішати.
  3. Ватною паличкою наносити склад точково на проблемні ділянки.
  4. Не змивати протягом 15 хвилин.
  5. Проводити подібні процедури вранці і ввечері.

Дізнайтеся, яке народне засіб від прищів краще.

Відео про говорунці з спиртового розчину календули

"БАЗІКАЛО" - Боремося в прищиками!!!!!!

Відгуки про настоянці календули для обличчя

Марина, 23 рокиУ мене ще з перехідного віку залишилися рубці від прищів, а шкіра стала нерівною і горбистою. Вже не перший тиждень використовую відвар календули і бачу зміни. Шкіра посвітлішала, шрами і плями стали менш помітними, а нові прищі більше не з'являються. Вмиваюся календулою щоранку і всім рекомендую.
Ірина, 18 роківУ мене ще підліткові прищі залишилися. Раніше припікала їх подрібненим аспірином, але шкіра сильно пересихає. Використовую відвар календули щоранку. Кількість прищів скоротилося, шкіра стала чистішою, з'явилася впевненість у собі. Дерматолог пообіцяв, що вже через пару тижнів я не впізнаю своє відображення в дзеркалі.
Маша, 23 рокиМене турбують рожеві прищі, які за останні півроку стали справжньою навалою. Перепробувала всі офіційні і народні засоби, але толку нуль. Спасибі настоянці календули від прищів, яка допомогла хоча б частково вирішити цю косметичну проблему. Кожен день перед сном роблю ванночки для обличчя і дуже задоволена отриманими результатами.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!