Засіб від грибка на ногах між пальцями для ефективного лікування

Неприємна хвороба – грибок – вражає не тільки шкіру, але і нігтьові пластини. Вона супроводжується сверблячкою, дискомфортом і стиранням шкіри до крові. Впоратися з симптомами і залікувати шкіру між пальцями допоможуть спеціальні протигрибкові засоби. Важливо вибрати найбільш ефективні з них, щоб оперативно впоратися з хворобою.

Мазі від грибка на ногах між пальцями

Популярним засобом від грибка між пальцями є мазь. Лікарі рекомендують такі швидкі препарати:

  • Ламізил – з чинним активною речовиною тербінафіном. Призводить до загибелі грибкової збудника через певний час. З 2 років мазь починають використовувати за призначенням, а тривалість – 2 тижні або місяць. Краще витримати більший час, щоб уникнути рецидивів. Використання мазі поєднується з протигрибковою доглядом за взуттям, побутовими предметами.
  • Кандид і мазі на основі неї – Клотримазол, Канізон – руйнують клітини збудника. Наносять по 2-3 рази за добу на уражені місця. Курс – 3 тижні усунення візуальних симптомів. Канизоном можна обробляти нігтьову пластину з шкірою, наносячи її на ноги, ретельно помиті милом.
  • Экзодерил – руйнує клітинну структуру паразитів, діючи в глибоких шарах шкіри. Між пальцями наноситься щонайменше 14 днів, а максимум – 60. Від грибка на нігтях допомагає курс 5 місяців.
  • Нізорал-спрей – з кетоконазолом у складі, усуває свербіж, печіння, вологість.
  • Микоспор – з бифоназолом у складі, вбиває шкідливі клітини миттєво, тому використовується строго при призначенні лікарем. Усуває плісняві, дріжджові грибки та дерматофіти.
  • Саліцилова, Сірчана, Цинкова – найдешевші по вартості і відомі мазі. Саліцилова з вмістом кислоти 35% наноситься двічі за добу на уражене місце, після чого шкіра починає відшаровуватися. Для кращого її відходження приймають ванни з розчину мила і соди. Сірчана наноситься раз на добу перед сном, курсом 8 днів. Концентрацію підбирає дерматолог, тому що речовина є сильним алергеном. Цинкова у складі має оксид цинку і вазелін, не виявляє побічних ефектів, наноситься 5 разів на добу.

Антисептичний засіб від грибка на ногах між пальцями

Хороший ефект дає ліки від грибка на ногах з антисептичною дією. Широко відомі такі препарати:

  • Нитрофунгин – вбиває спори грибків, не даючи їм розмножуватися. У складі є ундециленовая кислота. Наноситься тричі за добу, курс – 5 тижнів. Раніше засіб не любили використовувати з-за жовтого кольору, яке окрашивало шкіру, зараз цей фактор усунутий – рідина стала прозорою.
  • Фукорцин – вбиває спори, усуває симптоми. У складі містять борну кислоту, ацетон, резорцинол і фенол. Призначається тільки дерматологом, тому що має високу алергійність, відрізняється темно-червоним кольором рідини. Усуває тріщини, ерозії, може викликати печіння. Наноситься тричі за день до повного одужання.
  • Перекис водню, йод – відомі своїми фунгіцидними властивостями. Дешеві і поширені препарати, що присутні в будь аптечці. Йод наноситься по краплях на уражені місця, з нього робляться ванни і примочки. Перекис водню не допомагає впоратися конкретно з грибком між пальцями ніг, зате розм'якшує шкіру і нігтьову пластину, допомагаючи чинним лікарських речовин глибше проникнути в їх структуру, забезпечивши ефективне одужання.

Системне ліки від грибка між пальцями ніг

Лікування межпальцевого грибка на ногах входять системні препарати, що приймаються всередину. Їх важливо пити, тому що захворювання вражає організм зсередини, доходячи навіть до окістя. Терапія таблетками та капсулами обмежена, бо впливає на печінку. Заборонено приймати ліки всередину:

  1. вагітним і годуючим жінкам;
  2. грудним дітям;
  3. літнім людям;
  4. пацієнтам з проблемами печінки.

Виділяють такі відомі засоби:

  • Тербінафін – вбиває грибок, фунгіцид.
  • Кетоконазол, Ітраконазол – фунгистатики, пригнічують розвиток грибка.
  • Гризеофульвін – популярний засіб, але може викликати рецидиви.
  • Еконазол, Экодакс – дженерики Тербінафіну, коштують недорого, їх можна купити за прийнятною ціною. Діють більш ефективно.

Як вибрати засіб

Перш, ніж лікувати грибок між пальцями ніг самостійно, потрібно звернутися до фахівця за консультацією. Паразит дуже стійкий до будь-яких несприятливих факторів (заморозка, кипіння, відсутність світла), тому впоратися з ним можна тільки комплексно. Не потрібно чекати, поки грибок вразить велику площу між пальців ніг: важливо відвідати лікаря негайно.

Він проведе огляд, зробить порівняльний аналіз – на відміну від пацієнтів, які порівнюють грибок з фото. Лікар випише ліки за ступенем тяжкості хвороби, особливостей пацієнта індивідуального характеру і показниками аналізів. Якщо грибок поверхневий, то призначаються антисептичні засоби, при більш глибокому ураженні – фунгіциди і системні препарати, щоб досягти результату без рецидивів. Також при виборі ліків враховується платоспроможність пацієнта і схильність до алергій.

Ціна

Препарати, що дозволяють усунути грибок між пальцями на ногах, є можливість купити в інтернет-магазині, замовивши в каталозі, або в класичній аптеці за такими приблизними цінами:

Назва

Ціна в інтернет-магазині, рублів

Вартість в аптеці, рублів

Ламізил

430

450

Экзодерил

460

470

Нитрофунгин

285

305

Перекис водню

20

20

Кетоконазол

120

130

Экодакс

150

170

Лікування народними засобами

Якщо у пацієнта немає можливості купити крем від грибка на ногах між пальцями, а засіб вважається найдорожчим за ціною, він може позбутися проблеми за допомогою народних методів. Ось декілька варіантів, доступних для домашнього використання:

  • обробка уражених місць соком чистотілу, ванночки з його настою, мазь на основі календули і материнки;
  • березовий дьоготь/дігтярне мило – шкіру втирають сама речовина, роблять ванночки, поєднують з содою;
  • використання морської солі, соди ванни і компреси;
  • луково масло, часникова настоянка, компрес з лимона.

Дізнайтеся, яке народне засіб від грибка ефективніше.

Відео

Позбутися від грибка на ногах в домашніх умовах

Відгуки

Ангеліна, 39 роківЦього літа на громадському пляжі я підхопила грибок – спочатку не звернула уваги на невеликі бульбашки, а потім забила тривогу, виявивши незагойні тріщини. Лікар виписав мені Нитрофунгин і Экзодерил. Першим я змащувала шкіру на ніч, а другий використовувала протягом дня. Через місяць хвороба відступила, але я доведу курс лікування до кінця.
Олексій, 58 роківКожен рік мене атакує грибок, причому проявляється він між пальців ніг. Ходити з тріщинами і пухирями стає боляче і незручно, але у мене на цей випадок є перевірений домашній народний рецепт. Я беру дігтярне мило, тру його на тертці і присипаю хворе місце на ніч – через тиждень грибок відходить, а я продовжую радіти життю.
Марія, 20 роківВперше з грибком на шкірі між пальцями ніг я зіткнулася в минулому році – тоді я прийшла до лікаря, який призначив мені Ламізил. Після курсу у 5 тижнів стан покращився, але в цьому році стався рецидив. Я боюся пробувати аптечні препарати, тому що не довіряю їм – використовую в домашніх умовах сік чистотілу, який порадила мені бабуся.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!