Мазь від грибка стопи

Самим розповсюдженим шкірним захворюванням вважається мікоз стоп. Зараження, як і перша стадія патології, проходить безсимптомно, завдяки чому мікроби вільно розповсюджуються по організму і призводять до великого інфікування. Тим не менш, хворобу можна вилікувати, а найефективніший засіб проти грибка стопи – це мазь.

Чим лікувати грибок стопи

Сучасні аптеки пропонують велику кількість антигрибкових препаратів, що відпускаються без рецепта. Однак не варто самостійно вибирати ліки для лікування в домашніх умовах. Куплене засіб може виявитися не ефективним, а грибок продовжить свій розвиток. Щоб максимально швидко усунути мікоз ступні, варто довіритися кваліфікованому лікарю. Дерматолог зможе визначити вид збудника і стадію хвороби. Грунтуючись на цих даних, фахівець підбере дієві місцеві медикаменти.

Протигрибкові мазі для ніг

Існує велика кількість різних типів збудників грибків ніг, кожен з яких специфічний і по-різному реагує на той чи інший засіб. Як правило, шкіру ступень вражають дерматомицеты (трихотоны, эпидермофитоны, микоспоры). Рідше людина інфікується дріжджовими або пліснявими інфекціями. Препарати від грибка стопи підбираються з урахуванням виду збудника, тому лікар-дерматолог попередньо проводить аналіз зішкребу і лише після отримання результатів призначає конкретну мазь. Сьогодні поширені три основні групи антигрибкових препаратів:

  1. Азолові. До групи належать Міконазол, Клотримазол, Кетоконазол, пр. Ці препарати для лікування грибка стопи ефективні проти збудників дерматомікозу, кандидозу та багатьох інших патогенних мікробів.
  2. Аллиламиновые. Нафтифін і Тербінафін – найбільш затребувані мазі даної групи. Засоби відрізняються широким спектром дії, однак максимальна переважна впливають на дерматомікози.
  3. Комбінована група. Препарати включають у склад як азол, так і аллиламин. При цьому вони містять ряд інших антибактеріальних компонентів – кератолітіки, кортикостероїди, інші. Завдяки такому складу засіб проникає глибоко всередину шкіри, нігтів, допомагаючи навіть у запущених випадках хвороби.

Мазь від грибка на ногах широкого спектру дії

Вибір препарату повинен здійснюватися з урахуванням типу збудника патології. Виробники мазей від грибка стопи додають в їх склад антімікотікі широкого спектру дії, які здатні пригнічувати практично всі типи патогенних бактерій, що викликають розвиток мікозу. Тим не менш, застосування навіть таких універсальних препаратів не слід розпочинати, не порадившись з фахівцем. До протигрибкових засобів широкого спектра дії відносяться:

  • Кетоконазол (надає переважну дію на дерматофіти, трихотоны, епідермофіти, дрожжепобоные грибки);
  • Клотримазол (засіб використовується для терапії мікозу стоп і при ураженні пахової області грибками роду кандіда);
  • Лоцеріл (крем від грибка на ногах ефективний практично проти всіх типів збудників патології, надає антисептичну, фунгістатичну дію);
  • Ціклопірокс (мазь широкого спектру забезпечує бактеріостатичний ефект і пригнічує ріст/розповсюдження патогенних бактерій).

Популярне ліки від грибка стопи

  1. Ламізил. Основним компонентом ліки є тербінафін, який пригнічує синтез спір і отруює їх, що призводить до поступової загибелі грибка. При використанні Ламизил терапевтичний ефект досягається відносно швидко. Засіб дієво при хромомикозах, дерматомікозах, кандидозах шкіри ніг і певних типах лишаю. Лікування проводять як мінімум 14 днів.
  2. Кандид Б. Препарат комбінованого типу включає до складу клотримазол і беклометазон глюкокортикоида. Кандид Б знімає запалення, чинить протисвербіжну та антиалергічну дію. Призначається засіб для лікування різнобарвного лишаю, грибка на стопі, пальцях ніг, нігтях. Після зникнення симптомів курс терапії продовжують ще кілька тижнів.
  3. Нізорал. Цей крем від грибка стопи включає азол – активна речовина, що має фунгистатическим і фунгіцидною дією. Нізорал швидко усуває свербіж з ураженої області ступні й пальців, знімаючи запалення. Користуватися маззю від мікозу потрібно як мінімум 2 тижні, а при запущеній формі патології терапію продовжують 2 місяці.
  4. Экзодерил. Засіб належить до групи аліламінів. Завдяки специфічному складу мазь руйнує стінки грибкових спор, припиняючи їх синтез. Экзодерил швидко знімає свербіж, забезпечує протизапальну дію. Для усунення грибка стоп і пальців рекомендується продовжувати лікування 2-4 тижні, при оніхомікозі терапія триває до півроку.

Дешева мазь для ніг від грибка

Висока ціна фармацевтичного кошти не завжди гарантує його якість і ефективність. В аптеках запропоновані недорогі антигрибкові препарати, які не поступаються, а в деяких випадках навіть перевершують дорогі мазі в дієвості. До дешевих і ефективних ліків від грибка стопи ставляться:

  1. Тербінафін. Це препарат широкого спектра дії, чинить не тільки фунгіцидну, але і фунгістатичну дію. Знищує практично всіх збудників грибкової інфекції стоп.
  2. Клотримазол. Дія ліків стає помітним уже після першого застосування – проходить свербіж, шкіра стає менш червоної. Клотримазол ефективно знищує грибкові спори різних видів.
  3. Ністатинова мазь. Максимальна дія помітно при лікуванні грибків роду кандіда. Застосовувати цю дешеву мазь можна не тільки для лікування стоп, але і будь-якої ділянки тіла, а також піхви і ротової порожнини.
  4. Цинкова мазь. Головний її плюс – не низька ціна, а можливість застосовувати навіть під час вагітності та лактації. Володіє підсушують, антисептичною, протизапальною дією. Рекомендується використовувати одночасно з іншим місцевим препаратом з більш вираженим протигрибковим ефектом.

Дізнайтеся, яке народне засіб від грибка найбільш ефективно.

Ціна на мазь проти грибка стопи

Діапазон цін на протигрибкові медикаменти дуже великий – від кількох десятків до сотень рублів. Вартість подібних ліків залежить від виробника, популярності марки, спектра дії, інших факторів. При цьому не завжди місцеві препарати з більш низькою ціною є менш дієвими, ніж дорогі крему/мазі. Придбати ліки можна в аптеці купити в інтернет-магазині, навіть замовити доставку на будинок. Скільки коштують самі затребувані протигрибкові медикаменти (середня ціна):

  • на Тербінафін – приблизно 60 р.;
  • Клотримазолу – 40-50 р.;
  • Нистатиновой мазі – більше 45 р.;
  • Экзифина – 250 р.;
  • на Тербизил – 80 р.

Як вибрати мазь проти грибка на ногах

Терапія захворювання буде дієвою лише в разі правильно вибору медикаментів не тільки за ціною. З цією метою дерматолог проводить дослідження взятого зразка ураженої шкіри. Креми, лаки, гелі та інші медикаменти, особливо доступні за ціною, краще використовувати на самому початку розвитку патології, коли інфекція ще не поширилася на великі ділянки ступень і не проникла углиб шкіри. Максимального ефекту можна досягти лише, комбінуючи різні типи місцевих коштів.

Серед великого розмаїття препаратів, представлених в аптеках, складно зробити вибір. Підбираючи мазь від грибка стопи, важливо знати вид збудника недуги – від цього залежить, наскільки результативним виявиться терапія. Багато лікарі, крім місцевих ліків, призначають пацієнтам з запущеними мікозами прийом антигрибкових таблеток типу Флуконазолу та ін.

Дізнайтеся також способи лікування натоптишів на ногах в домашніх умовах.

Відео: народне засіб від грибка стопи

Як швидко позбутися від грибка стоп народними засобами? Рецепти.

Відгуки

Марина, 38 роківСин привіз з табору цю болячку: ноги сильно свербіли, на шкірі з'явилися червоні пухирці, почалося лущення. В аптеці мені порадили Мікосептін. Застосовували засіб по інструкції, симптоми почали проходити вже на третій день. Лікувалися з дитиною в цілому 2,5 тижні, рецидивів після цього не було.
Микита, 25 роківВже кілька разів підхоплював мікоз в басейні. Лікувати його можна навіть народними засобами, тому купувати мазі, дорогі за ціною крему не обов'язково. Я використовую дідів рецепт – змішую 1 сире яйце з 1 ст. л. оцтової есенції і такою ж кількістю рослинного масла. Цією сумішшю потрібно мазати ноги 2-3 рази в день.
Яна, 41 рікмазь від грибка стопи ефективна, якщо правильно визначити тип збудника хвороби. Навіть копійчаними засобами можна легко вилікуватися, тільки спочатку потрібно сходити до лікаря. Мені Клотримазол (мазь/розчин – різниці немає) допомагає, якщо виникає проблема. Для загоєння шкіри використовую звичайну цинкову мазь за 30 рублів.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!