Чищення печінки родзинками: домашні рецепти

Якщо почастішали напади печії, турбує запаморочення або напади мігрені, все частіше наздоганяють проблеми травлення, необхідна чистка організму. Це гарна можливість позбутися від зашлакованості кишечника, почистити судини від шлаків і токсичних речовин. Особливою популярністю користується очищення печінки родзинками, яке можна провести в комфортній домашній обстановці. Метод доступний, мало того, забезпечує організм необхідними вітамінами, мікроелементами. Перш ніж його реалізувати на практиці, потрібно проконсультуватися з лікарем.

Корисні властивості родзинок

Це високопоживний сухофрукт, який для організму є «вітамінною бомбою». У його складі переважають не тільки вуглеводи, жири і білки, але й цінна для здоров'я фолієва кислота, фруктоза, клітковина, вітаміни груп А, В, С, Е, Н. Серед необхідних організму мікроелементів виділяють калій, залізо, натрій, цинк, селен, магній, кальцій. Особливо важлива присутність інуліну, який регенерує тканини, сприяє виведенню вільних радикалів, покращує функції печінки, зміцнює імунітет. Такий унікальний склад визначає корисні властивості родзинок:

  • володіючи жовчогінними властивостями, родзинки очищає печінкові, жовчні протоки;
  • відновлює порушені функції жовчного міхура, печінки;
  • з жовчю виводить вільні радикали, продукти інтоксикації;
  • збагачує організм вітамінами, мікроелементами;
  • покращує загальне самопочуття пацієнта після кожної чищення.

Вибір родзинок для чищення печінки

Щоб отримати бажаний результат домашнього очищення організму, необхідно зробити особливий акцент на виборі родзинок. У магазинах міста асортимент таких сухофруктів величезний, але більшість покупців частіше вибирають світлі горошини, які відрізняються своєю напівпрозорість, приємним запахом. В дійсності ж при покупці важливо знати такі правила:

  1. Напівпрозорість родзинок оманлива, оскільки свідчить про попередній обробці горошин сірчистим ангідридом. Краще вибирати дрібний сухофрукт насичено коричневого кольору.
  2. При наявності блиску теж не варто поспішати з покупкою родзинок, оскільки характерний глянець є наслідком обробки горошин жировою сумішшю, гліцерином. Природний відтінок – матовий.
  3. Наявність плодоніжки (невеликих хвостиків) у плода при виборі тільки вітається, оскільки це явна ознака, що купується натуральний продукт без сумнівних домішок.
  4. Якщо плід прілий і сирий, при цьому має неприємний запах бензину, це свідчить про порушення технології сушіння винограду, правил зберігання, транспортування корисних сухофруктів.
  5. Сухофрукт рекомендується купувати розфасованим, щоб особисто контролювати цілісність горошин. Розділені, розрізані плоди бажано не купувати, оскільки частина корисних властивостей вже втрачена.

Підготовка до чищення печінки родзинками

Перш ніж переступити до домашнього очищенню організму, потрібно проконсультуватися з фахівцем, виключити наявність медичних протипоказань та потенційних побічних явищ, мінімізувати ризик лікарської взаємодії. Правильно вибравши родзинки для печінки, потрібно дотримуватися таких нескладних підготовчих заходів:

  1. За місяць до очищення потрібно змінити звичне меню, збагатити добовий раціон клітковину. Особливо корисні такі овочі та фрукти, як морква, буряк, яблука, капуста, апельсини, банани.
  2. За 2 тижні до початку курсу потрібно виключити з добового раціону алкоголь, повністю відмовитися від жирної і смаженої їжі, скоротити споживання білка, збагатити меню крупами, кисломолочними продуктами і горіхами в дозованій кількості.
  3. За 1-2 тижні до очищення організму потрібно збільшити добову кількість рідини до 2-2,5 літрів. За кілька годин до процедури необхідно прикласти грілку до правого боку і не вставати з ліжка. Таке прогрівання є обов'язковим, прискорює м'яке відходження жовчі.

Після завершення очисного сеансу повертатися до свого звичного раціону потрібно поступово. В іншому випадку виникають серйозні проблеми з травленням, порушується стілець. Що ж стосується шкідливих продуктів харчування, після чищення печінки від них доведеться відмовитися назавжди. Забути треба про солодких, копчених і жирних страв, алкоголь, газовані напої. Тривалість лікувальної дієти обговорюється індивідуально з пацієнтом.

Рецепти для проведення чищення печінки

Перш ніж приготувати ліки, необхідно підготувати основний інгредієнт. Першим ділом промийте плоди під проточною водою. Переконайте залишки сміття, інших забруднень. Потім перекладіть сухофрукти в окрему ємність і залийте водою при кімнатній температурі і залиште на добу. По закінченню зазначеного терміну продукт готовий до використання. Рецепт і курс лікування визначає лікар, нижче представлені найбільш ефективні домашні рецепти.

Настій

Це народні ліки ідеально підходить для ледачих, яке легко приготувати на власній кухні і просто чистити печінку. Крім того, отримане блюдо смачне і ситне, володіє корисними для здоров'я властивостями. Рецепт приготування народного засобу, правила його застосування представлені нижче:

  1. Промити під водою половину склянки родзинок.
  2. Додати третину склянки теплої води і залишити ізюм на ніч.
  3. Вранці натщесерце випити изюмную воду і з'їсти розм'якшені горошини.
  4. Зайняти горизонтальне положення тулуба, покласти грілку під правий бік.
  5. М'який проносний ефект настає через 30-40 хвилин.

Відвар з ізюм з крушиною

За допомогою такого настою чищення печінки проводиться в прискореному режимі, має менше протипоказань та побічних явищ. Відходження жовчі м'яке і швидке, а отриманого ефекту при чіткому дотриманні лікувальної дієти вистачає на кілька місяців. Потім процедуру потрібно знову повторити. Послідовність дій пацієнта така:

  1. З'єднати 50 г крушини і 1 склянку попередньо розм'якшеного родзинок.
  2. Залити складу 1,5 літрами кип'яченої рідини.
  3. Варити на повільному вогні 20 хвилин, постійно помішуючи.
  4. Відвар настоювати 2 години під накритою кришкою.
  5. Додати 1 літр рідини і кілька ложок сиропу з шипшини.
  6. Готове ліки належить зберігати в холодильнику.
  7. Приймати всередину щоранку натщесерце по 2-3 ст. л., попередньо розігрів ліки.
  8. Курс чищення становить 2 тижні, повторити його можна через кілька місяців.

Відвар з родзинок і моркви

Щоб чищення печінки родзинками була максимально продуктивною, лікарі крім родзинок рекомендують задіяти свіжу моркву. Цей коренеплід благотворно впливає на жовчний міхур і печінку, виводить токсини і пісок, бере участь в регенерації уражених тканин паренхіми і гепатоцитів, очищає притоки. Рецепт приготування цього народного засобу гранично простий. Щоб чищення печінки родзинками в домашніх умовах була ефективною, потрібно діяти в такій послідовності:

  1. Нарізати кільцями 1 кг сирої моркви оранжевого кольору.
  2. Додати стільки ж коричневого родзинок і перемішати інгредієнти в одній ємності.
  3. Залити 2,5 л води, поставити на вогонь і довести до кипіння.
  4. Варити на повільному вогні 1,5 години, постійно помішуючи.
  5. Після накрити кришкою, остудити і процідити відвар (віджати морква, родзинки).
  6. Макуха зберігати окремо з рідиною, використовувати щодня.
  7. Вранці натщесерце з'їдати 2 ст. л. изюмно-морквяної суміші, перед сном випивати по половині склянки теплого відвару.
  8. Курс очищення печінки родзинками становить 2 тижні, через кілька місяців сеанси можна відновити.

Протипоказання

Зазначений сухофрукт при неправильному застосуванні або шляхом неконтрольованого самолікування може тільки зашкодити здоров'ю пацієнта. Тому починати домашню чистку печінки родзинками потрібно з візиту до фахівця, попередньої консультації. Лікарі виділяють такі медичні протипоказання, які можуть викликати серйозні ускладнення з боку внутрішніх органів, систем:

  • серцева недостатність;
  • виразка дванадцятипалої кишки, шлунка;
  • цукровий діабет;
  • великі патології дихальних шляхів;
  • туберкульоз;
  • жовчнокам'яна хвороба.

Відео

Простий рецепт очищення печінки від шлаків і токсинів в домашніх умовах

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!