Медова вода – засіб від всіх хвороб і для схуднення, лікувальні властивості та рецепти приготування

Твердження, що медова вода – засіб від усіх хвороб, підтверджується відгуками про цей корисний напій, який сприяє схудненню і нормалізує роботу всіх органів і систем організму людини. Перш, ніж почати вживати цей засіб, потрібно дізнатися, як правильно його готувати, і які є обмеження до прийому медового напою. Цей еліксир здатний позбавити від багатьох проблем, якщо дотримуватися рекомендацій щодо способу й часу його прийому.

Користь медової води

Цілющий напій, одержуваний шляхом розчинення у воді меду, має склад, близький до плазми крові. У ньому містяться ті ж органічні, неорганічні, мінеральні речовини і ферменти, що і в рідкій частині крові. Завдяки такому складу медовий розчин безпосередньо взаємодіє з лімфою, його компоненти швидко і безперешкодно потрапляють у всі клітини організму.

Мед гігроскопічний, тому здатний зберігати свої корисні властивості тривалий час. Висока кислотність перешкоджає проникненню в продукт шкідливих мікроорганізмів і бактерій. Розчиняючись у сирій воді, мед формує кластерні зв'язки (тобто структурує її), за рахунок чого підвищуються цілющі властивості напою. Користь медової води для організму полягає в наступному:

  • має противірусну, антибактеріальну ефектом;
  • сприяє виведенню шлаків і схудненню;
  • підсилює моторику кишечнику, в результаті чого розчиняються калові маси, проходять запори;
  • уповільнює процеси старіння;
  • знижує навантаження на серцево-судинну систему;
  • прискорює обмін речовин;
  • володіє протигрибковим ефектом;
  • надає протипаразитарну дію;
  • сприяє відновленню нервової системи.

Тепла вода з медом

Для лікувальних цілей важливе значення має температура напою. Медова вода краще засвоюється тепла, а не холодна. Максимальну користь для організму можна отримати, якщо готувати засіб кімнатної температури. При нагріванні рідини до температури понад 40 градусів відбувається виділення канцерогенних речовин, що негативним чином позначається на здоров'ї. Для того щоб зміцнювати імунітет слід пити теплий медовий розчин щодня з ранку або на ніч.

Натщесерце

Для того щоб дізнатися, чим корисна медова вода натщесерце, слід розібратися в механізмі пробудження організму і зрозуміти, які процеси в ньому відбуваються з ранку. Центральна нервова система поступово переходить від стану сну до бадьорості, подаючи імпульси всім органам і системам, запускаючи їх роботу. Сигнали формуються по мірі виникнення зовнішніх подразників, таких як шум, світло, холод, яка потрапляє в організм їжа або рідина.

Вода з медом натщесерце, залпом випитий, відразу потрапляє в шлунок, через те, що стравохідний сфінктер ще відкритий. Після цього запускається скорочувальний механізм, і випитий напій очищає шлунок від слизу і залишків їжі. Користь води з медом натщесерце полягає в наступному:

  • допомагає поліпшити роботу кишечника;
  • готує нервову систему до активності;
  • позбавляє від накопичених за ніч в шлунку і товстому кишечнику продуктів розпаду неперетравлених залишків їжі;
  • сприяє нормалізації обміну речовин, наслідком чого є схуднення.

На ніч

Випитий на ніч медовий розчин є гарним засобом від безсоння. Такий напій нормалізує сон, заспокоює нервову систему після розумових і фізичних навантажень, запускає природний процес клітинного оновлення. Крім того, структурована медом вода є гарним протинабрякову засобом, зважаючи на те, що вночі вона активує роботу нирок і покращує функціонування дванадцятипалої кишки.

Для дітей

Завдяки антисептичним властивостям меду, напій з нього можна використовувати, як засіб від грипу і застудних хвороб у дітей. Медовий розчин володіє антигельмінтною дією, тому буде корисно давати її дитині перед сном для позбавлення від паразитів і профілактики їх появи. Перш, ніж починати лікування, необхідно переконатися у відсутності алергічної реакції у дитини на продукцію бджільництва. Добове споживання дитиною меду не повинно перевищувати рекомендованої дози:

Вік

Добова доза

До 1 року

Не рекомендується

1-3 року

0,5 ч. л.

3-5 років

1,25 ст. л.

5-9 років

3,25 ст. л.

9-15 років

5 ст. л.

Для особи

Медовий розчин є безпечним антисептиком і може застосовуватися для лікування шкірних хвороб. Щоденне очищення і тонізування шкіри медовим тоніком стимулює захисні властивості дерми. Під впливом вітамінів і мінералів, що містяться в засобі, зменшується вироблення себума, прискорюється процес клітинного оновлення. Для досягнення видимого ефекту слід кілька разів на день протирати обличчя приготованим медовим лосьйоном.

Для печінки

Медова вода для печінки є активним стимулятором, вона благотворно впливає на процеси, що відбуваються в цьому органі. Всі речовини і мікроелементи, що містяться в меді, сприяють відновленню печінки, яка страждає від впливу токсинів і канцерогенів. Медосодержащий напій є корисним засобом для підготовки залози зовнішньої секреції до чищення, через те, що він сприяє нормалізації кислотно-лужного балансу.

Як приготувати медову воду

Для того щоб досягти бажаного ефекту оздоровлення важливо дотримуватися методики приготування медового розчину. Існує кілька варіантів рецептур виготовлення цього засобу, але всі вони передбачають дотримання таких правил:

  • для приготування необхідно використовувати тільки натуральний мед (не схильний до якого-небудь виду обробки);
  • вода повинна бути сирою, очищеної від шкідливих домішок (бутильована негазована або фільтрована);
  • температура не вище 40 градусів;
  • концентрація меду становить 30%.

Класичний рецепт полягає в розчиненні 1 ч. л. меду в 250 мл води. Для підвищення кислотності шлункового соку слід додати 1 ч. л. яблучного оцту або соку лимона. Щоб підвищити противірусні властивості напою можна ввести в нього очищений подрібнений корінь імбиру (за смаком). Процес схуднення почнеться швидше, якщо до класичним рецептом додати 0,5 ч. л. меленої кориці 1 ст. л. лимонного соку. Додавши листя м'яти або смородину, можна отримати не просто засіб від хвороб, але і смачний освіжаючий літній напій.

Як правильно пити медову воду

Біологічна активність людини і процеси, що відбуваються в організмі, зумовлюються циркадианными ритмами (або біологічними годинами). Під впливом зовнішніх чинників ці ритми порушуються, що призводить до збою в роботі органів і систем. Для нормалізації внутрішніх процесів і функцій під час лікування медовим розчином слід дотримуватися природних ритмів і випивати перший стакан напою до 7 год. ранку. До інших рекомендацій, як правильно пити медову воду вранці і протягом дня, відносяться:

  • напій готується безпосередньо перед вживанням;
  • воду вранці слід випити залпом;
  • на ніч засіб приймається за годину до сну;
  • протягом дня напій пити за 20 хв. до прийому їжі маленькими ковтками.

Для очищення кишечника

Якщо мета прийому напою – очищення кишечника, слід випивати його, приготованим за класичним рецептом, вранці на порожній шлунок відразу після пробудження. Згідно відгуками такий спосіб прийому ефективно усуває запори і нормалізує роботу кишечника. Після вживання кошти приймати їжу можна через 40 хвилин. Для ефективного очищення ротової порожнини можна останні кілька ковтків затримувати рідину в роті на кілька секунд.

Для схуднення

Для боротьби з зайвою вагою, слід пити мед з водою вранці. У приготовлений розчин рекомендується додати корицю, залиту окропом напередодні ввечері. Такий склад ефективно знищує всі патогенні організми, паразити, грибки, які заважають нормальному процесу травлення. Крім того, медовий розчин стимулює викид жовчі, що сприяє розщепленню жирів. Після очищення почнеться процес схуднення.

При вагітності

Очікування дитини не є причиною для відмови від медового напою. Якщо немає прямих протипоказань (алергія, непереносимість), вагітним жінкам можна вживати без обмежень. Користь від вживання розчину під час виношування плоду поширюється не тільки на майбутню маму, але і на малюка. Лікувальний еліксир протистоїть багатьом хворобам і інфекціям, надає релаксуючу дію на нервову систему і сприяє нормальному розвитку плоду.

Скільки можна пити медову воду

Звільнення від накопичених хвороб – це тривалий процес. Медовий розчин допомагає його запустити і стимулювати, але знадобиться час, щоб повністю оздоровити організм. Вживання цілющого напою не можна назвати лікувальним курсом в широкому розумінні цього терміна. Цей процес повинен стати способом життя, щоб процес оздоровлення не переривався. Пити розчин рекомендується щодня протягом 1 місяця, після чого можна зробити перерву 2 тижні, і потім продовжити схему прийому спочатку.

Лікування медовою водою

Благотворний вплив медового розчину поширюється практично на весь організм. Цей напій є високоефективним засобом для лікування багатьох хвороб, його можна використовувати в лікувально-профілактичних цілях та для підтримки природної мікрофлори кишечника:

Орган (системи)

Які хвороби лікує (вплив)

Шлунково-кишковий тракт

Гастрит, виразкова хвороба, холецистит, дисбактеріоз, нормалізує кислотність шлунка і роботу товстого кишечника, позбавляє від паразитів

Серцево-судинна система

Нормалізує роботу серця, покращує прохідність судин, знижує холестерин

Лор-органів

Нежить, бронхіт, біль у горлі, підсилює захисні можливості організму для протистояння вірусних інфекцій

Центральна нервова система

Головні болі, сприяє відновленню і заспокоєнню нервової системи, живить клітини мозку

Видільна система

Енурез, розвантажує сечовий міхур і нирки завдяки гігроскопічним властивостям меду

Печінка

Жовчнокам'яна хвороба, цироз, гепатит

Шкірні покриви, волосся

Виліковує екзему, покращує структуру шкіри, стимулює ріст волосся

Кістки, суглоби

Артрит, артроз, радикуліт

Від паразитів

Для позбавлення від гельмінтів та інших паразитарних організмів медова вода з додаванням кориці приймається ввечері перед сном і вранці натщесерце. Такий спосіб вживання напою дозволяє добитися максимального ефекту, через те, що паразити спочатку гинуть в несприятливому для них середовищі, а потім вимиваються від організму. Лікувальний курс триває від 2 тижнів до 1 місяця, але за відсутності позитивних результатів, лікування триває до повного позбавлення від паразитів.

При хронічному нежиті

Запальні процеси в гайморових пазухах є наслідком розмноження хвороботворних бактерій. Для зняття симптомів закладеності носа необхідно пити медовий розчин з додаванням соку лимона або подрібненого імбиру на ніч після прийому їжі. Напій вбиває мікробів, зменшує запальний процес, сприяє розрідженню і відходженню слизу.

При шкірних захворюваннях

Щоб позбутися від вугрів і інших шкірних висипань, шкіру особи щовечора протирають губкою, змоченим у медовій воді. Змивати нанесений розчин слід на наступний ранок. Крім зовнішнього застосування, необхідно приймати натщесерце напій, приготовлений за класичним рецептом. Через два тижні можна буде спостерігати ефект. Для лікування екземи в розчин додається кашка з 1 зубчики часнику, після чого суміш наноситься на уражені ділянки і залишають на ніч.

При хронічному бронхіті

З допомогою медового розчину можна вилікувати і хронічний кашель. Регулярний прийом на ніч склянки напою з додаванням імбиру і кориці заспокоює роздратоване горло, купірує напади кашлю, сприяє природному відходженню мокротиння. Перед вживанням розчин необхідно трохи підігріти. Приймати воду щодня слід до повного зникнення симптомів хвороби, після чого рекомендується профілактичний прийом кожні 3 тижні.

Від виразки шлунка

Лікувати виразкові хвороби шлунка з допомогою медового розчину рекомендовано в тих випадках, коли вони протікають не в гострій формі. Спосіб прийому напою залежить від кислотності шлункового соку. При підвищеній кислотності слід готувати зілля за класичним рецептом, використовуючи теплу воду, при зниженій – холодну. Вживати ліки необхідно перед їжею, і повторювати кожні три години після прийому їжі.

Протипоказання медової води

Лікування медом протипоказано при наявності алергії на продукти бджільництва. Якщо під час прийому напою з'явилися висипання, свербіж, набряк, слід припинити вживання розчину і здати аналізи на виявлення алергену. З обережністю слід підходити до прийому медового розчину людям, хворим на діабет, оскільки він може викликати різкі перепади рівня цукру в крові. Виразкові хвороби, що протікають в гострій формі захворювання підшлункової залози, є причиною для відмови від вживання меду.

Відгуки

Валентина, 48 роківНа своєму досвіді переконалася, що медова вода – засіб від усіх хвороб. Кілька років боролася із зайвою вагою і проблемами з кишечником. Після початку прийому медового розчину, за місяць вдалося позбутися 3 кг, налагодити роботу шлунка. Крім цього з'явилася енергія, бадьорість, нормалізувався сон, зникли болі в суглобах.
Євгенія, 53 рокиЯ пила водичку з медом кілька років тому на протязі 3 місяців, особливого ефекту не відчула, навіть навпаки – почала поправлятися. Потім дізналася, що від якості меду залежить ефективність напою. Зараз знайшла якісний продукт і почала курс заново. Минуло тільки два тижні, але вже помічаю поліпшення самопочуття.

Відео

МЕДОВА ВОДА НЕЙМОВІРНО КОРИСНА

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!