Інструкція по застосуванню урологічних зборів для лікування хвороб сечостатевої системи у чоловіків і жінок

Для лікування захворювання сечової і статевої системи використовують трави, які володіють ефективними лікувальними властивостями. Яскравий приклад – урологічний збір Фитонефрол, які отримав багато позитивних відгуків після застосування пацієнтами. Всі компоненти препарату є подарунками природи і не несуть загрози для здоров'я людини. Можна купити в аптеці або інтернет-магазині готові збори або зробити їх самостійно вдома.

Що таке урологічний збір

Це спеціальний засіб рослинного походження, що використовується для лікування великої кількості патологій сечостатевої системи. До найбільш популярним аптечним варіантами зараз належать:

  • Фитонефрол;
  • Уровал;
  • Уротранзит;
  • Збір-Ф;
  • Збір «Муравушка»;
  • Бруснивер;
  • Лерос (Leros).

Показання до застосування

Фітопрепарати впливають на організм людини дуже м'який вплив, тому більшість людей воліють починати лікування з таких засобів. При необхідності можна замовити з інтернету урологічні збори або «Фитонефрол», які показані при:

  • запалення уретри;
  • нефриті (запальний процес в нирках);
  • пієлонефриті;
  • запаленні сечового міхура;
  • загострення хронічного простатиту;
  • сечокам'яної хвороби.

Відомий урологічний препарат Leros відноситься до протизапальною, діуретичною засобів із загальним (комплексним) дією, часто призначається для фітотерапії:

  • уретриту;
  • циститу.

Склад трав

Компоненти, які використовуються у зборах можуть відрізнятися, але в основі найчастіше лежать одні й ті ж компоненти. Урологічний чай або настій готується за принципом максимальної ефективності для лікування сечостатевої системи і мінімального кількості побічних ефектів. Основу більшості зборів урологічного типу складають такі рослинні інгредієнти:

  1. Листя м'яти перцевої. Надають заспокійливий ефект, допомагають знятий больовий синдром.
  2. Квіти календули. Мають антисептичну, протизапальну, антибактеріальним ефектом. Надають стимулюючу дію на сечовиділення.
  3. Мучниця. Листи цієї трави містять арбутин, що володіє бактерицидною дією після розщеплення. Елементи вбиває патогенні мікроорганізми, стимулює функцію сечовидільної системи.
  4. Плоди кропу. Цей компонент допомагає зняти спазми гладкої мускулатури, що допомагає справити позитивний вплив на стеки сечовивідних шляхів. Плоди кропу мають діуретичний ефект.
  5. Корінь елеутерококу. Має загальнозміцнюючу, тонізуючу дію на організм людини. При нормальній роботі імунної системи впоратися з інфекційними збудниками буде значно простіше. Цей компонент допомагає стимулювати захисні механізми організму.

Протипоказання

У всіх фітозборів є один загальний заборона на використання – непереносимість або підвищена чутливість до одного з компонентів збору. Не рекомендуються до застосування урологічні чаї та настої давати дитині до 14 років або при наявності наступний патологій:

  • цироз печінки;
  • гіпокаліємія;
  • набряки через серцевої недостатності;
  • запальні захворювання нирок;
  • виразки дванадцятипалої кишки, шлунка;
  • ниркова недостатність;
  • запалення жовчних проток або міхура.

Повна заборона на використання урологічних чаїв накладається під час вагітності (у всіх триместрах), протипоказані вони і в період лактації. Пов'язано це з можливим порушенням електролітного і водно-сольового балансу, який спровокують виведення К+ з організму, що вкрай негативно позначиться на перебіг вагітності. У складі кореня петрушки укропного насіння є ефір міристицин, викликає почастішання пульсу, блювання, нудоту, занепокоєння і запаморочення. Спориш, який має багато лікувальних властивостей, провокує підвищення тонусу матки.

Інструкція по застосуванню урологічного збору

Всі види таких зборів мають внутрішній спосіб застосування. По інструкції необхідно приготувати настій або чай, подрібнивши суху сировину і, заливши окропом у термосі або під кришкою. Простіше це робити, якщо придбати в аптеці вже готові порції в пакетиках, заварювати їх слід не більше 15 хвилин. У кожній інструкції до медикаменту вказана дозування прийому, як правило, використовують наступні правила:

  • подрібнені урологічні трави – 3 рази на день по 100 мл;
  • пакетовані трав'яні збори – 3 рази за добу по половині склянки.

При циститі

Це вкрай неприємне захворювання, яке вимагає своєчасного лікування. Урологічні збори від циститу допомагають безболісно, без побічних ефектів лікувати недугу. Нижче описані деякі з готових аптечних засобів, які використовуються в урології:

  1. Фитонефрол. Випускається у вигляді фільтр-пакетиків, необхідно 2 шт. на 100 мл рідини. Через 30 хвилин буде готовий настій, пити 3 рази за день перед їжею за 20 хвилин. Термін лікування цим урологічним фитосбором залежить від занедбаності хвороби, термін коливається від 2 до 4 тижнів.
  2. Лерос урологічний. П'ють збір по склянці 3-5 разів за добу. Готувати потрібно чай прямо перед прийомом, 1 пакетик на 250 мл води. У складі засобу використовується: кропива, листки мучниці, деревій, корінь петрушки, березовий лист, квітки бузини, березовий лист, бычачья трава (коренева частина).
  3. Алтай збір № 28. Урологічне засіб п'ю по одній склянці під час прийому їжі вранці, вдень і ввечері, тривалість терапії – 4 тижні. Якщо недуга не піддається лікуванню за цей період, курс подовжують. На 200 мл рідини заварюють 1 пакетик збору, через 15 хвилин чай готовий.

При вагітності

Під час виношування дитини лікарі вкрай не рекомендують використовувати трав'яні збори. Більшість коштів володіють властивостями, які можуть негативно позначитися на стані майбутньої мами або дитини. Деякі сечогінні збори можуть викликати підвищення тонусу матки, що порушують електролітний баланс, що дуже погано під час вагітності. Приймати жінці будь урологічні медикаменти або настої можна тільки після консультації з лікарем і його схвалення.

При простатиті

Фитонефрол володіє комплексною дією, тому застосовується в багатьох випадках урологічних патологій. Спосіб застосування збігається з тим, який був описаний в розділі про цистит. Можна і самостійно приготувати збір одному з нижчеописаних рецептів:

  1. У рівних пропорціях змішайте пелюстки червоної троянди, перцеву мыту, ягоди глоду і заваріть окропом. Пийте тричі за день, як чай, вживати потрібно завжди свежезаваренное засіб.
  2. Листя брусниці, деревій, нирки берези, кропиву і пустирник змішайте і подрібніть. Суміш залийте 400 мл окропу і дайте настоятися. Пийте 3 рази за день по 1/3 склянки.

При сечокам'яній хворобі

Фитонефрол по інструкції ефективно застосовується для терапії даної патології. Знайдіть у продажу розфасований по пакетиках збір, один пакетик на 1 чашу як чай заварюється. Дайте йому настоятися 30 хвилин, потім долийте ще 200 мл теплої води. Пийте по 100 мл перед їдою 2-4 тижні (залежно від поліпшення стану). Можна використовувати й інші урологічні збори при сечокам'яній хворобі власного приготування:

  1. Збір за Йорданову. Це урологічне засіб готується з рівних пропорцій перцевої м'яти, ялівцю, плодів шипшини, польового хвоща та кропиви. Ретельно перемішайте всі інгредієнти, наберіть 1 ст. ложку збору і залийте окропом у склянці. Тримайте під кришкою настій 1 годину, потім випийте води перед їжею (обов'язково свіжу). Пити засіб потрібно 3 рази за добу протягом місяця.
  2. Цей збір готується з перцевої м'яти, вересу і споришу, візьміть кожного компонента по 20 грам. Заваріть інгредієнти і пийте по 1 склянці щодня, через тиждень курсу здайте аналіз сечі. Це допоможе визначити необхідність подальшого лікування.

При пієлонефриті

Запалення нирок – дуже болюче, неприємне захворювання. Воно може виявлятися в гострій або хронічній формі у чоловіків і жінок. Збір урологічний Фитонефрол довів свою ефективність у боротьбі з цим захворюванням, спосіб прийому не відрізняється від вищеописаних випадків. Можна використовувати і наступні збори:

  1. Змішайте остудник голий, вовчуг польовий, петрушка і листя мучниці. У рівному співвідношенні змішуються компоненти, далі їх потрібно залити окропом і настояти 2 години. За добу слід випивати не більше 1 склянки, який потрібно розділити на кілька порцій.
  2. Змішайте листя брусниці, чистотіл, траву петрушки, мучниці. Одна ложка збору заливається на 40 хвилин 400 мл окропу. Пити урологічний настій по 100 мл 3 рази за добу.
  3. Для збору знадобиться кропива, хвощ польовий, листя брусниці, пустирник, хміль, квітки фіалки, череда. Залийте трави гарячою водою, поставте на 30 хвилин на водяну баню. Пити урологічне засіб невеликими порціями (близько 100 мл) тричі за добу.

Ціна на збір урологічний

Знайти всі вищеописані властивості можна в аптеках Москви, Санкт-Петербурга та інших міст або замовити з доставкою по пошті з інтернет-магазинів. Якщо ви хочете купити засіб дешево, то краще робити покупку в регіонах, віддалених від великих міст. Ціна на уросептические медикаменти може бути різною, тому орієнтуйтеся на наступну вартість популярних медикаментів:

Назва

Ціна, рублів

Збір Урологічний 50г

68

Збір Урологічний ф/пак 2г №20

110

Збір нирковий Уротранзит

132

Відео

Збір урологічний

Відгуки

Валерія, 33 рокиВ холодну пору року в мене часто трапляються проблеми з-за низької температури, тому я для профілактики п'ю трави для сечостатевої системи. Пробувала різні народні рецепти, але зупинилася на Фитонефроле. Дорого за нього платити не потрібно, продається у всіх аптеках і готується легко, як чай. Нирки більше не турбують взимку.
Андрій, 26 роківПоїхав з друзями на полювання взимку і довелося довго сидіти на морозі, по поверненню додому почали турбувати болі в нижній частині спини. Вирішив пропити збір урологічний, щоб не розвинувся пієлонефрит. За відгуками добре себе зарекомендував Фитонефрол, який я і замовив через інтернет. За тиждень всі симптоми і болю пройшли.
Олена, 23 рокиПісля поїздки на море почалися часті позиви в туалет, що безпосередньо вказувало на цистит. Купання у воді не пройшло безслідно, але таблетки я пити не люблю, тому вирішила спробувати збір урологічні Фитонефрол. Вибрати його мені допоміг лікар, призначив його курсом на 2 тижні кожен день по 3 рази. Через 2 дні мені стало легше, через 5 цистит відступив.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!