Гуарана - що це таке: користь і відгуки

Дія окремих рослинних компонентів допомагає в найкоротші терміни нормалізувати роботу організму, роблячи особливий акцент на його проблемних зонах. В числі таких «народних цілителів» переважає унікальна рослина гуарана, яке називають Paulinia cupana або P. Sorbilis. Дія компонента цілеспрямоване, ефект приємно дивує.

Що таке гуарана

Вплив зазначеного рослини на організм колосальне, але, перш ніж вдаватися до інтенсивної терапії, необхідно розібратися, що це таке. Амазонський каштан гуарана з роду Паулиния (Paullinium) є уродженцем Бразилії, росте в дельті Амазонки, по довжині досягає 12 метрів. Листя овальні із зубчиками на кінці, квітки – круглі і яскраво-червоні, плоди – насичено-жовтого кольору, містять цілющі насіння.

Guarana допомагає своєчасно вирішити ряд проблем зі здоров'ям. З дозрілих плодів готують лікувальний екстракт, а насіння перетирають для створення лікувального порошку. У медицині таке інноваційний засіб зарекомендувало себе, як панацея від багатьох хвороб, і ефективна можливість підтримувати тонус організму. Настільки грандіозний ефект забезпечує натуральний склад рослини, його фармакологічні властивості.

Склад

Активний компонент цієї екзотичної рослини– гуаранін, який за своїми фармакологічними властивостями нагадує кофеїн. Його присутність в хімічному складі бразильського каштана підтримує тонус людського організму, підбадьорює його, наповнює життєвими силами. Зазначений компонент надає позитивний вплив на органи ШЛУНКОВО-кишкового тракту, нормалізує апетит, але при цьому може помітно зробити частішим серцебиття.

У сучасній медицині така рослина зарекомендувало себе з найкращого боку, і це обумовлено присутністю інших діючих речовин рослинного походження, корисних для організму:

  • дубильні речовини;
  • ефірні масла;
  • поліфеноли та аміди;
  • теобромін, теофілін, таурин;
  • ксантинові алкалоїди;
  • сапонін;
  • магній, цинк, натрій, марганець;
  • вітаміни групи В, РР, Е, А.

Дізнайтеся більше протаурине - що це таке, у чому міститься і для чого потрібен.

Ягоди

Зовні це непримітна кучерява ліана, на гілках якої проростають цілющі плоди з унікальними фармакологічними властивостями. Ягоди гуарани містять велику концентрацію гуаранина, підвищують вироблення адреналіну. При неправильному застосуванні можуть стати причиною безсоння, дратівливості і навіть агресії. Не дарма цей натуральний продукт входить до складу енергетичних напоїв, які тимчасово підвищують життєвий тонус організму.

У насіннях ягід міститься більше кофеїну ніж кавові зерна збирають, тому в ефективності цього натурального продукту сумнівів не виникає. Перед покупкою потрібно проконсультуватися з лікарем, виключити шкоди для власного організму. Також важливо не забувати, що це природний токсин, підвищена концентрація якого надає негативний результат обраного лікування.

В аптеці

Зазначене рослина може використовуватися, як харчова добавка з корисними властивостями. Гуарану в капсулах складно знайти у вільному продажу, тому таку покупку легше зробити через інтернет-аптеку або офіційний сайт натурпродукту. Це інноваційний засіб використовується не тільки сучасною медициною, але і є невід'ємною складовою спортивного харчування. Якщо заглянути в інтернет-магазин для спортсменів, асортимент продукції з гуараною, корисної для організму, приємно здивує.

Властивості гуарани

Про корисні властивості гуарани для організму ходять легенди, а натуральний склад вважається унікальним. Сучасні фармацевти продовжують вивчення цього вічно зеленого чагарнику, приписують йому нові досягнення в області медицини і спортивного харчування. Користь харчової добавки виражена в підвищеній активності гуаранина, який одночасно впливає на нервову, травну, ендокринну, м'язову, імунну та навіть статеву систему. Мова йде про таких змінах організму:

  • скорочення кількості та інтенсивності приступів мігрені;
  • придушення спазмів і гарячкових станів;
  • благотворний вплив на когнітивні здібності;
  • ефективний метод боротьби з депресією і поганим настроєм;
  • усунення втома, підвищення фізичної витривалості;
  • зміцнення і підтримання тонусу всього організму;
  • знищення бактеріальних інфекцій;
  • продуктивне лікування діареї, артриту;
  • усунення ознак похмільного синдрому;
  • посилення імунної відповіді організму;
  • ефективне лікування багатьох захворювань шкіри;
  • придушення почуття голоду, стійкий дієтичний ефект;
  • інтенсивне живлення головного мозку і не тільки цінними вітамінами, мікроелементами;
  • ефективна профілактика дизентерії, малярії;
  • усунення симптомів хронічних захворювань органів ШКТ.

Застосування

Ця кучерява ліана, що росте в дельті річки Амазонка, добре зарекомендувала себе, як природний енергетик і ефективний лікарський рослина, доречне до призначення від багатьох захворювань. Цінність для організму становлять насіння рослини, які додатково висушують, обробляють і отримують цілюще порошок. Широко використовується гуарана у спорті, медицині, сучасної дієтології та косметології, а результати її регулярного застосування очевидні в найкоротші терміни і приємно дивують навіть категоричних скептиків.

В спортивному харчуванні

Займаючись спортом, людина прагнути сформувати бездоганний м'язовий корсет, підвищити витривалість організму і повністю позбутися від жирового прошарку. Гуарана для спортсменів допомагає у кожному напрямку, стає важливою складовою спортивного харчування. Перед її вживанням не завадить проконсультуватися з лікарем і тренером, визначити форму випуску, дозування та спосіб застосування на практиці.

Гуарана для спортсмена – надійний помічник досягнення поставленої мети. З його допомогою можна сформувати атлетичний силует, зміцнити організм. Цей натуральний продукт підвищує витривалість, збільшує припустимі фізичні навантаження, активізує обмінні процеси на клітинному рівні, при цьому захищає імунітет. В аптеці настільки ефективний стимулятор для організму не знайти, краще відвідати спеціалізований магазин спортивного харчування (наприклад, спортпит).

Для схуднення

У всесвітній павутині можна зустріти популярні відгуки, що гуарана при схудненні творить чудеса. Це правда, оскільки за своїми фармакологічними властивостями є натуральним жіросжігателя і природним антиоксидантом. У першому випадку сприяє продуктивному позбавленню від жирового прошарку, а в другому – забезпечує безперешкодне виведення вільних радикалів з організму. Зацікавившись темою: «Гуарана – що це таке», варто нагадати, що гуаранін продуктивно знижує апетит, гарантує раніше відчуття ситості.

Як приймати гуарану

Насіння цього природного енергетика унікальні, тому використовуються в харчових добавках декількох форм випуску. Добре зарекомендували себе капсули гуарана, але ще зустрічається рідина для прийому всередину. Щоб уникнути проблем зі здоров'ям, попередньо потрібно звернутися до лікаря і уважно вивчити інструкцію по застосуванню засобу.

Амазонська гуарана є, як активний компонент, у численної продукції сучасної дієтології та фармакології, вельми корисна для організму. В аптеці купити такі препарати складно, зате можна недорого придбати через інтернет. Порошок потрібно попередньо розводити рідиною, а капсули пити перед їжею, бажано в першій половині дня.

Екстракт

Цей енергетик має доступну ціну і високу ефективність для організму, тому так популярний в масах. Дія екстракту гуарани практично миттєве: знижує апетит, підвищує витривалість, продуктивно прибирає ознаки нудьги і апатії, лікує авітаміноз. Приймати його рекомендується з особливою обережністю і не завищувати добові дози. В іншому випадку, частішає пульс, а дія на нервову систему надміру агресивне. Судячи за відгуками покупців, необхідність організму екстракту гуарани така:

  • як потужний афродизіак;
  • для профілактики малярії і дизентерії;
  • з метою продуктивного лікування діареї;
  • для зниження апетиту;
  • у боротьбі з хронічною втомою і депресією.

Чай

Це ефективний засіб для корекції проблемних зон фігури, оздоровлення всього організму. Чай з гуараною має доступну ціну, легко замінює будь-який інший напій. Приймати його можна і для підвищення життєвого тонусу, а готувати по одному з рецептів в інструкції. Якщо подивитися на фото жінок, які випробували на собі дієтичний ефект гуарани, стає очевидно, що цей «фрукт» реально працює на практиці. Крім того, чай допомагає знизити тиск, підвищує вміст вітамінів, зміцнює імунітет.

Напій

Така форма випуску особливо доречна в спорті. Фасований в спеціальні упаковки порошок гуарани потрібно розчинити у воді в допустимих пропорціях, після чого сміливо приймати енергетичний напій для особливої продуктивності регулярних тренувань. Це безпечний для організму допінг, який буде стимулювати спортсмена до роботи на собою, при цьому помітно підвищить результат тренувань.

Порошок гуарани в кількості 100 мг перед вживанням потрібно залити будь-якою рідиною. Це може бути сік, фреш, морс, йогурт, молоко або звичайна вода. Отриману дозу енергетика бажано вживати в першій половині дня, інакше серед побічних ефектів не виключена безсоння, внутрішнє хвилювання, дисбаланс організму. Разову дозу порошку збільшувати поступово, доводячи до позначки 400 мг. Випадки передозування шкідливі для організму.

Таблетки

Багато покупці приймають таблетки, вважаючи таку форму випуску натурального енергетика найоптимальнішою в своєму випадку. Ефективні за відгуками таблетки гуарани призначені для перорального застосування, а вживати їх дозволяється в кількості 1 шт. тільки перед черговим прийомом їжі. Тривалість курсу варіюється в межах 1-2 місяців, зміни організму спостерігаються практично відразу.

Вітаміни

Придбання таких полівітамінних комплексів можна здійснити в інтернет-аптеці, у вільному продажу ліки не знайти. Загалом, препарат виправдовує всі очікування покупців, забезпечує стійкий профілактичний і лікувальний ефект в організмі. Вітаміни з гуараною є представниками альтернативної медицини, тому, якщо ціна дозволяє, початок профілактичного курсу краще обговорити з лікарем.

Побічний ефект

Вибираючи такі інноваційні препарати, важливо пам'ятати про «зворотній бік медалі». Це побічні ефекти гуарани для організму, які особливо поширюються на роботу нервової системи. Пацієнт скаржиться на безсоння, перебуває в стані емоційної напруги, не здатний розслабитися навіть при настанні фази сну. Цей представник роду Пауллиния демонструє і інші неприємні зміни в загальному самопочутті, може приносити серйозні проблеми:

  • почастішали напади мігрені;
  • пульс порушений;
  • підвищене сечовипускання;
  • нудота, блювання;
  • судоми, тремор кінцівок;
  • напади тахікардії, аритмії серця;
  • підвищена дратівливість, агресія.

Шкоду

Сама по собі кучерява ліана не становить особливої загрози для людини, більше лякають випадки передозування гуараною, коли загальний стан організму можна охарактеризувати, як не зовсім адекватне. Крім того, є офіційні протипоказання гуарани, серед яких лікарі виділяють не тільки періоди вагітності і лактації, але й:

  • серцево-судинні захворювання хронічної форми;
  • виразку шлунка;
  • цукровий діабет;
  • обширні ураження органів ЦНС;
  • дитячий вік.

Ціна

Вартість препарату залежить від форми випуску, обсягу упаковки і місця, де було придбано цей інноваційний продукт. Якщо робити замовлення гуарани через інтернет, додатково доведеться оплатити доставку. Умови різні, головне – знайти постачальника, який пропонує оригінальну продукцію, а не чергову підробку. У багатьох магазинах і аптеках Москви гуарана різних форм випуску є в наявності, так що її покупка не викликає складнощів.

Назва гуарани

Ціна, рублів

Guarana Liquid (500 мл)

850

Guarana Liquid 20 ампул

1500

Guarana Power shot drink

700

Guarana with Calcium

550

Energy Storm Guarana 2000

1700

Відео

Гуарана,огляд.

Відгуки

Марина, 31 рікУ мене організм дуже швидко звик до цього натурального компонента, коли я худла. За тиждень з гуараною вдалося зробити неможливе – скинути до 4 кг. Потім результат просто завмер. Почала приймати велику дозу гаураны, але тільки здоров'ю нашкодила. Довелося відмовитися від такого методу корекції фігури, особисто моєму організму він так і не підійшов.
Аліса, 35 роківБрала кілька тижнів недешевий чай з гуараною, і ефектом в організмі залишилася дуже задоволена. Більше не мучуся з систематичної діареєю, при цьому немає тяжкості в кишечнику. При моїх проблемах з травленням гуарана – кращий засіб, тим більше, натурального складу. Під час прийому побічних явищ не було, організм прийняв лікування на ура.
Ганна, 36 роківОсь моєму організму такий енергетичний напій взагалі категорично протипоказаний, оскільки вже після першої чашки я стаю нервовою і дратівливою, навіть око сіпається. З'являється неприємне відчуття нудоти і запаморочення. Відчути позитивну дію гуарани мені не вдалося, організм пручається таким нововведенням.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!