Що таке муміє - застосування і корисні властивості

Коли до людини приходить розуміння, що вона частина природи, і тоді виникає інтерес до народних засобів оздоровлення, адже ці рецепти здавна використовують всі найефективніший для підтримки здоров'я і краси. Муміє – одне з перевірених століттями цілющих зіль, заслуговують уважного вивчення.

Що таке алтайське муміє

Вчені до сьогоднішнього дня не зійшлися в думці, з чого сталося це цілющий засіб, але однозначно це речовина биоорганического походження. У природі продукт зустрічається тільки на високогір'ї, і склад засоби відрізняється в залежності від місця видобутку. Муміє, здобуте на Алтаї, особливо цінне своїм органо-мінеральним складом.

Склад

Що ж таке муміє з Алтаю, які компоненти входять у це цілющий засіб? На склад цієї речовини дуже впливає навколишнє середовище. Високий рівень ультрафіолетового випромінювання, різко і у великому діапазоні мінливі погодні умови призводять до того, що компоненти муміє сплавляються між собою, створюючи смолянистую масу. До цього складу входять:

  • мінерали – кремній, кальцій, натрій, калій, фосфор, сірка та ін;
  • мікроелементи – йод, марганець, селен, залізо, нікель і ін;
  • амінокислоти;
  • вітаміни;
  • продукти рослинного і тваринного походження.

Як його отримують

Муміє у вигляді сирцю можна знайти тільки високо в горах. Цей цінний еліксир зустрічається в місцях розломів гірської породи, на склепіннях та стінах печер, гротів. Чим більше висота, на якій розташовуються поклади сирцю, тим багатше склад і тим менше сторонніх домішок в ньому міститься. Наприклад, первинне чисте муміє вищого сорту, яке утворюється на висоті від 3500 м над рівнем моря і добувається тільки скелелазами, дає 90% очищеного якісного кошти. Передгірний сирець (висота до 2000 м) добути легше, але він сильно забруднений, і з нього виходить лише 50% чистого речовини.

Показання до застосування

Які хвороби лікує муміє? Сфера застосування цього засобу надзвичайно широка:

  • діє як імуностимулятор;
  • ефективно при хворобах легенів – бронхіальній астмі, туберкульозі;
  • корисно для шлунка і печінки;
  • стимулює серцеву діяльність;
  • відновлює тканини, структуру крові;
  • протизапальну, дезинфікуючу дію.

Корисні властивості та протипоказання

Що такого робить муміє дивного, що з кожним днем зростає популярність цього засобу? Треба зазначити, що фактично у цього продукту немає протипоказань, крім індивідуальної нестерпності. Разом з тим, це цілющий засіб справляється з безліччю проблем:

  • нормалізує процес обміну речовин в організмі;
  • надає ранозагоювальну дію, лікує виразки;
  • прискорює загоєння переломів;
  • зміцнює імунітет;
  • знімає гострі алергічні реакції;
  • популярний косметологічне засіб: дієво проти целюліту, розтяжок на шкірі та ін.

Термін придатності

Це речовина утворювалося природою не одну тисячу років, що дає для вас ще одна перевага: термін зберігання такого природного еліксиру необмежений. Ефективність речовини не залежить від часу, коли був проведений збір. Форма, в якій продається засіб – цілісне, в таблетках або капсулах – теж на це не впливає. Під час зберігання може бути змінена тільки відсоток вмісту вологи, а набір цілющих природних речовин залишиться той же і зовсім не втратить своїх властивостей.

Інструкція по застосуванню муміє рідкого і в таблетках

Якщо вас зацікавила користь цього природного зілля, поцікавтеся, крім алтайського, киргизьким, памирским, індійським муміє. Зіставивши відмінності складів зі своєї медичної або косметологічної проблемою, яку ви хотіли б вирішити, оберіть для себе оптимальний засіб і замовте в аптеці. Далі представлено кілька детальних рецептів, як без шкоди використовувати муміє в таблетках або в рідкому вигляді для застосування зовні або прийому ліки всередину.

Для волосся

Такий коктейль корисних речовин – чудодійний засіб від випадіння волосся, їм навіть лікують облисіння. Для оздоровлення своєї шевелюри використовуйте наступне:

  • Додавайте засіб в шампунь. Для цього 5 г муміє розчиніть 30 мл теплою (не гарячою!) кип'яченої води, додайте цю рідину в пляшку із шампунем 200 мл Застосовуйте для миття волосся раз на 2-3 дні, залишаючи піну діяти пару хвилин.
  • Зробіть живильну маску: змішайте мед з муміє (1 ч. л. меду і 3 р засоби), додайте 1 жовток. Нанесіть склад на 30 хвилин і змийте. Курс – 10-15 процедур, по 1 разу на тиждень.

Для шкіри

Мумійо широко застосовується в косметології, тому що сприяє регенераційною процесів шкіри. Використання цього засобу буде корисно не тільки для обличчя, але і на інших ділянках тіла. Так, гірський бальзам чудово підійде для зменшення розтяжок, дієво допоможе боротися з целюлітом, помітно розгладить шрами, а ще сприятиме загоєнню виразок. Ви легко зможете в домашніх умовах приготувати високоефективні склади кремів і масок для шкіри за наведеними далі рецептами.

Від розтяжок

Позбутися від розтяжок шкіри, які виникли під час вагітності, допоможе простий засіб.

  1. Взяти 60 таблеток муміє (можна замінити на 12 г продукту в пластинах), залити 1 ст. л. гарячої кип'яченої води, залишити на кілька годин до повного розчинення.
  2. Ретельно змішати в ємності отриману масу з 150 мл дитячого крему. Помістити складу в зручний пластиковий контейнер, зберігати в холодильнику.
  3. Застосовувати вранці та ввечері на ділянку шкіри з розтяжками як крем для тіла, курс – 2 місяці.

Маска для обличчя

Зняття запалень, очищення пір і усунення висипань, розгладження зморшок і підтягуючий дія – ось що таке муміє для шкіри обличчя. Потрібно пам'ятати, що маски із застосуванням цієї гірської смоли треба використовувати не частіше ніж раз в 10 днів, рекомендований курс – не більше 10 масок. Таке обмеження пов'язане з тим, що цей відхід швидше лікувальний, ніж косметика. Спробуйте зробити таку ефективну маску від прищів:

  • До 2 таблеток муміє додати трохи кип'яченої холодної води. Отриману густу суміш нанести на обличчя і тримати 15 хвилин.

Як приймати муміє всередину

Цей гірський еліксир – хоч і натуральне, але ліки. Ознайомтеся з описом і способом вживання продукту перш ніж пити муміє. Не рекомендується приймати більше 1 таблетки (0,2 г) кошти на добу. Для вживання одну дозу розводять у воді або іншому напої (крім алкоголю, кави, чаю). У профілактичних цілях вживають розчин з 0,1 г муміє натщесерце, а для лікування таку ж дозу п'ють ввечері через 3 години після їжі. При деяких хворобах дозування може збільшуватися, але не варто перевищувати граничну курсову дозу за 3 тижні – 6 г муміє. Далі роблять перерву на 2 місяці.

При переломах кісток

Унікальні лікувальні властивості муміє забезпечують йому широке застосування при переломах. Вважається, що прийом цього гірського еліксиру прискорює процес зрощування кісткової тканини завдяки нормалізації в крові рівня кальцію, калію і фосфору, а ділянка між фрагментами кістки заповнюється кісткової мозолем. Щоб на організм опинявся такий ефект, добова доза муміє має становити 0,5 м (приймається за 2 рази, вранці і ввечері). Рекомендований курс – 25 днів, але таке додаткове лікування повинно проходити під спостереженням лікарів.

Для схуднення

Що таке муміє, як засіб зниження ваги, як правильно приймати цей продукт для надання такого ефекту? Гірський бальзам діє не як якийсь чарівний спалювач жиру. Муміє налагоджує процес травлення людини, покращує метаболізм, за рахунок чого природним чином знижується вага. Курс прийому розрахований на 20 днів, після чого треба зробити перерву на 1 місяць, а повторювати такий курс не слід більше 4 разів за рік. Передбачена дозування кошти на добу:

  • вага до 70 кг – 0,2 г;
  • вище 70 до 80 кг – 0,3 г;
  • 80-90 кг – 0,4 г;
  • вага перевищує 90 кг – 0,5 г засобу.

Читайте також:муміє - корисні властивості і протипоказання.

Відео

Секрет мого чарівного шампуню

Відгуки

Євгенія, 27 роківЦе засіб народної медицини я вирішила спробувати від розтяжок після народження дитини. Рецепт, як додавати муміє в дитячий крем, я знайшла в інтернеті. Так само, як на фото з сайту, мій крем змінив колір з білого на світло-коричневий, а разом з тим змінилися і властивості. Вади шкіри після 2-тижневого застосування такого складу стали майже непомітні.
Світлана, 34 рокиЯ за порадою знайомого лікаря придбала в аптеці «Золоте Муміє» від Евалар, тому що мене почали потроху турбувати суглоби – дуже нили навіть після невеликого фізичного навантаження. Це лікувально-профілактичний засіб дійсно допомагає позбутися від такого неприємного стану!
Тетяна, 53 рокиЯ багато разів брала муміє, пробувала різні види, і не втомлююся дивуватися властивостям цього дива гір! Мені цей продукт допоміг вирішити проблеми по гінекології, ще робила з ним мазь від варикозу – результати відмінні! Читала, що лікарі навіть рекомендують перед операціями пропити це засіб, щоб потім швидше йшло відновлення.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!