Безкоштовне лікування алкоголізму в наркологічній клініці і в домашніх умовах

В будь-якому віці людини може наздогнати алкогольна залежність. У більшості випадків за спиною алкоголіка стоять люди, які бажають його одужання, родичі, колеги, друзі багато чого віддали б за вилікування хворого. На жаль, існують люди, що потрапили в мережі алкоголізму, у яких поруч немає близьких людей, готових надати допомогу. Для них єдиним методом порятунку стає безкоштовне лікування в державній клініці.

Що таке алкоголізм

Спиртні напої різних марок і видів користуються попитом у переважної більшості сучасних людей. Різні лише причини і регулярність розпивання алкоголю. Багато людей знають міру, дозу і коли потрібно зупинитися. Деякі стають залежними від дурманного зілля. Алкоголізм є психічним захворюванням, при якому людина надмірно вживає алкоголь.

11111111111111111111111

Олена Малишева: "У наш час алкоголізм як хворобу, дуже сильно помолодшав. Часто спиваються саме молоді люди, які руйнують своє майбутнє і завдають непоправної шкоди здоров'ю. Допоможе впоратися з проблемою дієвий засіб.

В результаті постійного сп'яніння падає працездатність, моральні цінності, добробут, сильно погіршується здоров'я. Від міцних напоїв у хворого з'являється психічна і фізична залежність. Коли спиртного немає, людина страждає, а щоб їх полегшити, знову і знову випиває. Національний інститут по зловживанню алкоголем визнає алкоголізм хронічним захворюванням, яке слід лікувати на початкових стадіях, щоб попередити важкі ускладнення.

Лікування алкоголізму

Позбутися від алкогольної залежності самостійно людина може рідко. Хвороба прогресує непомітно, а в цей час алкоголік втрачає своє здоров'я. Алкоголь – це універсальний цитоплазматичний отрута, який, легко проникає в клітини, вражаючи всі системи і органи людського організму. При систематичному його вживанні необоротно руйнується серцево-судинна, травна, центральна нервова системи, перестають нормально функціонувати нирки і печінку, розвиваються хронічні захворювання.

Навіть важка ступінь алкоголізму піддається лікуванню. Сучасні методики включають в себе і медикаментозні, і психологічні схеми терапії. Окремо проходить лікування, спрямоване на відраза до спиртного, що називається кодування. Принципи позбавлення від алкогольної залежності:

  • детоксикація – усунення наслідків отруєння алкоголем;
  • вироблення відрази до запаху і смаку спиртовмісних напоїв на рівні рефлексу;
  • підтримуюча терапія, що триває 2-3 роки.

Існує безліч наркологічних диспансерів, де лікують алкоголіків, як державних, так і приватних. Платні клініки проводять комплексне лікування, що допомагає вилікувати сильну тягу до міцних напоїв, але забезпечуючи при цьому повну анонімність. Державні установи та церкви, як правило, надають соціальну адаптацію, нетрадиційне або психологічне лікування алкоголізму безкоштовно.

11111111111111111111111
Ось, що говорить 45-річна Ганна в інтерв'ю для журналу 7 днів.ру«Алкоголізм лікується! З запійного алкаша мій чоловік нарешті перетворився на золотого людини! » Читачка рекомендує[seohide title=
"]

Сучасні методи

І платна і безкоштовна допомогу алкоголікам ведеться в декілька етапів:

  1. Умовно-рефлекторна. Терапія спрямована на розвиток у хворого негативної реакції на спиртовмісні напої. Алкоголіку дають невеликі дози горілки разом з блювотними медикаментами.
  2. Сенсибілізація. Метод дозволяє не тільки провести психологічний аналіз проблеми, але і допомагає створити у людини установку на непереносимість алкоголю.
  3. Гіпноз. Один з найбільш ефективних методик позбавлення від алкогольної залежності. Спрямований на стійке відраза від спиртних напоїв. Гіпноз ефективний, коли пацієнт добровільно звертається до нарколога.
  4. Кодування. Іноді безкоштовна допомогу алкоголікам проводиться за методом Довженка. Терапія теж побудована на гіпнотичному навіюванні відрази до алкоголю, але має кілька етапів.

На кожному курсі є остання фаза – підтримуюча терапія. Вона закріплює результат для зниження ризику рецидиву. Це і медикаментозна терапія, в яку входить прийом підтримуючих лікарських засобів, та постійне спілкування з психотерапевтом. Ефективність лікування залежить від самого хворого. Чоловік повинен пам'ятати, що колишніх алкоголіків не буває, і назавжди відмовитися від прийому хмільних напоїв. Навіть маленька доза спиртного на свято здатна знову привести до тривалого запою.

Де лікують від алкоголізму безкоштовно

Як вже згадувалося, допомога при алкоголізмі безкоштовно можна знайти в державних установах. При цьому треба розуміти, що послуги не можуть бути на вищому рівні. У безкоштовного лікування є як плюси, так і мінуси. Позитивні сторони:

  • допомогу алкоголікам проводиться безкоштовно, адже у питущих людей часто немає засобів на платне лікування;
  • залишається право на стаціонарне лікування при виклику швидкої допомоги в будь-який час;
  • дається напрям алкоголіка на примусове лікування, що особливо важливо для близьких людей.

Основний мінус безкоштовної державної програми – постановка на облік. Лікар в історію хвороби вносить відповідну інформацію, яка може перекреслити людині підвищення по службі. Для багатьох людей ця процедура є головною причиною відмови від лікування алкоголізму. Також безкоштовна наркологічна допомога не особливо ефективна з-за негативного ставлення медичного персоналу до хворих. Державні установи, де можна отримати лікування алкоголізму без оплати:

  • соціальні центри;
  • церкви;
  • наркологічні диспансери.
11111111111111111111111
Олена Малишева: Алкоголізм можна перемогти! Рятуйте своїх близьких, їм загрожує серйозна небезпека! Читати далі

Наркологічна клініка

У диспансері можна отримати безкоштовне лікування алкоголізму, але краще заздалегідь дізнатися, якими методами користується та чи інша клініка. Частіше це соціальна реабілітаційна програма, в якій використовують психотерапевтичну допомогу, а медикаментозне лікування проводиться на платній основі. У важких випадках алкоголіків можуть направити в загальну палату стаціонару на безкоштовне лікування, але для цього потрібно мати страховий поліс. Наркологічні диспансери надають пацієнтам наступні види послуг, що проводяться під постійним наглядом:

  1. Первинна детоксикація. Процедура включає очищення організму від продуктів розпаду етанолу. Здійснюється із застосуванням крапельниці допомогою інфузії. В умовах стаціонару проводять і плазмаферез – глибоке очищення крові. Крім детоксикації пацієнт отримує вітамінну терапію і допоміжну підтримку центральної нервової системи, печінки, нирок, серця.
  2. Купірування абстинентного синдрому. У хронічній стадії алкоголізм характеризується формуванням важкого фізичного стану при припиненні вживання спиртних напоїв. Людина страждає від депресії, м'язового болю, тремору та інших симптомів. Наркологічні диспансери в стаціонарі знімають алкогольну ломку транквілізаторами, магнезією, препаратами магнію, натрію, калію та іншими медикаментами.
  3. Антиалкогольна терапія. На цьому етапі проводиться очищення організму пацієнта від токсинів, повернення алкоголіка в нормальний фізичний стан, відновлення всіх фізіологічних функцій. Паралельно здійснюється лікування від залежності з допомогою заборонних медикаментозних засобів. Додатково хворому призначається спеціальний раціон харчування, фізіотерапевтичні процедури.
  4. Психологічна допомога. У наркологічних установах завжди працюють штатні психологи, які надають хворим реабілітаційну підтримку. Усунення фізіологічної алкогольної залежності не дає 100% успіху, тому обов'язково потрібна корекція психічного стану.

Куди здати алкоголіка без його згоди

Здати хворого алкогольною залежністю в лікарню не так вже просто, адже чинне законодавство захищає всіх членів суспільства. Повнолітній алкоголік лікуватися в наркодиспансері може тільки на добровільній основі. Проходити терапію і амбулаторно і в стаціонарі примушувати людину не мають права – тільки умовляти. То ж чинне законодавство подбало і про родичів хворого, тому примусово алкоголіка можна здати в клініку при виняткових життєвих ситуаціях без звернення до суду:

  1. Якщо він неадекватний і самостійно не контролює свої вчинки. У цьому випадку родичам потрібно довести, що хворий потребує спеціального догляду і кваліфікованої медичної допомоги.
  2. Пацієнт веде себе агресивно по відношенню до оточуючих. Якщо хворий становить загрозу суспільству, то його теж направлять на примусове лікування.
  3. Спроба самогубства. Схильність до суїциду є доказом, що людина потребує примусового лікування.
  4. Вчинення злочину. Будь-яке правопорушення переслідується законом, а стан сп'яніння не є пом'якшувальною обставиною.

Де закодуватися від алкоголізму

Безкоштовне лікування алкоголізму проводиться тільки медикаментами та психологічною допомогою. Кодують в приватних клініках за гроші. У кожному місті багато фахівців пропонують свої послуги по різній вартості. Краще звертатися до перевіреного лікаря, адже некоректно проведена процедура в кращому випадку не дасть результату, а в гіршому – спровокує масу побічних реакцій, які погіршать і так похитнулося здоров'я алкоголіка.

Існує багато методик кодування від алкоголізму. Найкращою терапією, за відгуками пацієнтів, вважаються сеанси гіпнотичного і психологічного впливу за методом Довженка. Ефективним вважається лікування алкогольної залежності уколом (Витамерц, Торпедо, Аквалонг) або методом вшивання (Радотель, Еспераль). Ці препарати залишаються в організмі.

У звичайних умовах вони ніяк не шкодять, але варто потрапити в кров навіть незначної дози етанолу, як діюча речовина будь-якого з перерахованих вище препаратів вступає з ним у реакцію. Негативний відповідь організму на алкогольні напої після кодування в кілька разів перевищує звичайний стан похмілля. Після цього у людини з'являється страх до прийому спиртного.

Консультація нарколога по телефону безкоштовно

Інтернет на новий рівень вивів можливість отримати безкоштовно лікування алкоголізму. Майже всі алкоголіки бояться реальної зустрічі з наркологом. Зараз вони мають можливість дізнатися всю необхідну інформацію анонімно онлайн режимі або по телефону. Зрозуміло, що повного одужання людина не отримає, але така розмова може стати першим кроком на шляху до усвідомленого лікування. Нарколог допоможе виявити боку залежності, які не доступні розумінню пацієнта, адже на тлі прийому спиртних напоїв руйнується і фізичний та психічний стан хворого.

За безкоштовною допомогою по телефону може звернутися не тільки залежний, але й його родич, який хоче допомогти, але не знає як. Зручність консультації онлайн полягає в тому, що її можна отримати, не виходячи з дому і не залишаючи хворого в стані сп'яніння одного. Переваги безкоштовної допомоги нарколога:

  • отримання мотивації на початок лікування;
  • можливість цілодобового спілкування;
  • шанс побачити проблему цілком.

Як вийти із запою в домашніх умовах

Наркологи стверджують, що самолікування небезпечно, але якщо пияцтво було недовгим, то його переривання можна зробити менш болісним самостійно. Головне, щоб людина сам усвідомив потребу у виході з запою. Щоб полегшити стан після п'янки, необхідно:

  • зібратися з силами і припинити ввечері вживання спиртного;
  • вранці відмовитися від опохмела і випити 1,5-2 літри рідини у вигляді розсолу, свіжоприготованого соку, мінеральної води, трав'яного чаю з ромашки, чебрецю, м'яти, меліси;
  • потім необхідно випити активоване вугілля (1 таблетка на 10 кг маси тіла), 20 крапель Корвалолу, 1 таблетку Аспірину від головного болю (при необхідності);
  • далі бажано поїсти жирного бульйону і прийняти контрастний душ;
  • протягом доби слід багато спати, гуляти, читати, дивитися фільми, пити більше рідини;
  • увечері прийом ліків і контрастний душ потрібно повторити для закріплення результату.

Допомога нарколога на дому

Якщо людина п'є алкоголь тривалий час (більше 4 днів), то самостійно перервати вживання спиртних напоїв буде дуже складно. Вийти із запою в домашніх умовах може допомогти нарколог, але це не буде безкоштовною послугою. Для даної маніпуляції запрошують лікаря зі спеціалізованої або приватної клініки. Нарколог ставить хворому крапельницю з регидратациоными та детоксикаційні розчинами, які швидко нейтралізують і виводять з організму продукти розпаду етанолу, заповнюють втрачену рідину, відсутні вітаміни і мінерали.

Вводяться препарати призначаються кожному пацієнту індивідуально. Підбір відбувається, в залежності від тяжкості стану алкоголіка, віку, хронічних захворювань в анамнезі. Після поліпшення ситуації лікар проводить бесіду з хворим і його родичами, у ході якої роз'яснює, які особливості і негативні наслідки згубної звички. Деяким пацієнтам розробляється комплексний курс реабілітації, який допоможе позбавитися від алкогольної залежності. Іншим – пропонується послуга кодування, а третє лікар визначає на наркологічний контроль.

Медикаментозні препарати нового покоління діють без шкоди для хворого. Після застосування немає посталкогольного синдрому. Краплі від алкогольної залежності і таблетки здатні не тільки відбити тягу до спиртного, але й оздоровити організм.

Ганна Гордєєва, 45років:«Вилікувати алкоголізм можна навіть при поганій спадковості. Переконалася на власному досвіді!»[seohide title="Читати далі
"]

Крапельниця при алкогольної інтоксикації на дому

Внутрішньовенне введення лікарських засобів з допомогою крапельниці прискорює виведення етилового спирту за рахунок сечогінної дії препаратів і нейтралізації токсинів. Таке лікування допомагає в короткий термін усунути зневоднення і забезпечити організм необхідними мікроелементами, втраченими під час запою. Ціна на таку послугу буде залежати від кількості використовуваних препаратів і професіоналізму лікаря. По своїй суті крапельниця – це прискорений курс детоксикації. До її складу обов'язково входять:

  • розчин сульфату магнію на глюкози, фізіологічний р-р або глюкоза;
  • дезінтоксикаційні засоби (Натрію тіосульфат, Унітіол, Желатіноль, Гемодез);
  • содовий розчин;
  • регідратаційні ліки (Трисіль, Дисоль);
  • вітаміни В1, С;
  • заспокійливі препарати (Седуксен, Реланіум).

Таблетки від алкоголізму

Призначення будь-яких медикаментів для лікування алкоголізму проводиться після додаткових лабораторних досліджень (біохімія крові, ЕКГ та інші). Результати аналізів допомагають лікарю підібрати більш щадні для внутрішніх органів даного пацієнта препарати. Деякі з призначених медикаментів можуть продаватися виключно за рецептом лікаря, так як мають небезпечні побічні ефекти. Найпопулярніші препарати для лікування алкоголізму:

  1. Дисульфірам. Порушує процес знешкодження алкоголю, в результаті на фоні спільного прийому препарату зі спиртними напоями пацієнт відчуває вкрай неприємну симптоматику (серцеві болі, гіперемію та інше). Внаслідок цих відчуттів у алкоголіка виробляється стійке відраза до випивки. Таблетки приймають під час їди за певною схемою 200-500 мг/добу. Тривалість лікування – до 3 років. Не призначають лікарський засіб при цукровому діабеті, епілепсії, психічних відхилень і багатьох інших патологіях.
  2. Цианамид. Препарат порушує нормальний процес розщеплення в організмі етилового спирту, підвищуючи у пацієнта чутливість до спиртного. Після спільного застосування у хворого на алкоголізм виникає відчуття страху, сильне серцебиття, судоми, озноб. Така реакція призводить до розвитку відрази до запаху і смаку спиртовмісних напоїв. Дія Ціанаміду настає через 40-60 хвилин після прийому і триває близько 12 годин. Приймають всередину по 12-25 крапель кожні 12 годин протягом 1-3 місяців. Препарат протипоказаний при важких захворюваннях серця, печінкової недостатності, патології нирок і дихальних шляхів.

Багато сучасні таблетки і краплі від алкогольної залежності рекомендовані до відпуску без рецепта.

Відео

У центрі уваги уваги. Безкоштовне лікування алкоголізму

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!