Що зробити, щоб чоловік не пив алкоголь - медикаменти, народні засоби і змови

Алкоголь при правильній культурі вживання природно вписується в культурну парадигму більшості народів. Проблеми починаються, коли прийом спиртного стає самоціллю і переходить в алкогольну залежність. Багато жінок задаються питаннями – як відучити чоловіка від алкоголю і допомогти йому кинути пити, яке знайти засіб, щоб впоратися з цією проблемою. Народний досвід і медицина пропонує безліч способів лікування від алкоголізму, але далеко не всі вони діють або взагалі мають якийсь сенс.

Чому чоловіки п'ють алкоголь

Алкоголізм розвивається у чоловіка на тлі безлічі факторів. Ключовою проблемою стає безконтрольне вживання спиртного, залежність, коли бажання випити перетворюється в основну мету існування. Алкогольна залежність починається або з сильних емоцій, або від негативного досвіду. Самі по собі будь-які фактори переборні при твердому бажанні чоловіка вилікуватися від алкоголізму. Ключові причини, чому чоловік просто випиває, можна визначити такі групи:

  • невлаштоване особисте і соціальне життя;
  • слабовільний характер, коли людина не може відмовити в компанії і навіть собі в випивки і сп'янінні;
  • ситуація спадкової схильності;

Як відучити чоловіка пити

Як відучити чоловіка пити алкоголь? Словоформа «відучити» в даному випадку не доречна.Пияцтву нікого не вчать, це свідомий або несвідомий особистий вибір, що сформувалася звичка. Жінка здатна в цьому випадку допомогти усвідомити згубність того, що відбувається в житті людини, створити атмосферу, в якій не буде чинників, що провокують бажання пити. Тільки жіноча мудрість допоможе зберегти сім'ю, якщо чоловік усвідомлює наявність проблеми.

В даному випадку допомагає нормальний відверту розмову. Можна навіть посперечатися, якщо чоловік азартний, на те, скільки він здатний прожити часу навіть без горілки або пива (такий метод діє і в боротьбі з курінням). Якщо чоловік усвідомлює свою залежність від алкоголю, але не в силах його самостійно побороти, то цілком можливо він погодиться на кодування або медикаментозне лікування.

Перший метод працює тільки з великими людьми. Алкоголіки, як би це не виглядало суперечливо, з міцною волею просто не піддаються гіпнотичному впливу - це особливість психіки деяких людей (будь-яких, не обов'язково алкоголіків). Медикаментозне лікування алкоголізму у чоловіка передбачає придушення бажання вживати алкоголь, очищення організму від продуктів розпару етилового спирту, стимулювання вироблення гормонів радості без спиртного.

Як зробити, щоб чоловік не пив

Перш за все, потрібно зрозуміти, чи усвідомлює коханий чоловік наявність проблеми. Якщо так, то позитивний результат цілком можливий. У розмовах слід апелювати до часу, коли алкоголізму не було, а сім'я була щаслива. Допоможуть сімейні альбоми, відеозапису, просто спогади. Головне почати розмову, коли чоловік тверезий і не мучиться абстинентним синдромом (похміллям). Не можна влаштовувати скандали або звинувачувати у пияцтво, у більшості випадків це викличе агресію або почуття сорому, яке буде компенсуватися новою дозою спиртного.

Корисно буде спілкування з людиною, яка є тверезим авторитетом для чоловіка. Потрібно зрозуміти коло спілкування чоловіка. Якщо всі знайомі є алкоголіками, то потрібно постаратися знайти нових цікавих знайомих або захопити його хобі, придумати спільне дозвілля (кіно, театр, музеї). Якщо розмови не приносять ефекту, то деякі наркологи і психотерапевти пропонують зняти п'яного чоловіка на відео і показати запис тверезого, хоча ефект буває повністю зворотній від бажаного.

Багато жінок звертаються в релігію або до ворожок, гадалок та іншим окультних працівникам. В кращому випадку – це приносить самозаспокоєння дружині, але не несе прямого ефекту для питущого. У гіршому – використання якихось коштів від алкоголізму, які дають псевдо цілителі, здатна просто вбити людину, тому що невідомо, що в складі зілля.

Як вилікувати від алкоголізму без відома хворого

Усвідомлений алкоголізм, який не приймається як проблема, вважається однією з найбільш складних форм захворювання. Примусове лікування в цьому випадку практично не дає результату – пацієнт знову починає пити, тому що він свідомо цього хоче. Багато жінок думають, як відучити пити чоловіка без його відома. Ефективність таких методів від алкоголізму не визначена, тому що статистика не ведеться, але вони є:

  1. Медикаментозний спосіб. Препарати, що пригнічують бажання пити, знижують потяг до алкоголю, що викликають негативну реакцію на етил існують і їх цілком можливо додавати в їжу без відома хворого. Однак тут існує небезпека в тому, що людина буде далі випивати на тлі присутності медикаментів в організмі. Результат їх змішування стане бути найнесподіванішим. Додавати якісь лікарські засоби слід тільки після консультації з досвідченим наркологом.
  2. Магія, окультизм і похідні (не можна змішувати дані способи з релігією, яка не визнає жодного способу впливу на хворого, крім молитви, сім'ї та медицини). Деколи жінки впадають у крайнощі, коли прагнуть вилікувати чоловіка від алкоголізму «по фотографії», змовами і підмішуванням зіль невідомого походження. Ефект таких дій – від нуля і нижче, аж до нанесення шкоди хворому.
  3. Відвари трав і харчові поради від бабусь або з інтернету. Невідомо як подіє навіть невинна ромашка або кора дуба на алкоголіка. Використання народної медицини небезпечно тим, що при невиявлених захворюваннях, їх ефект відправить людину в лікарню, викличе важкі ушкодження організму. Трав'яні настої за рекомендацією лікаря дієві на першій стадії алкоголізму, коли чоловік усвідомлює свою проблему. Знову потрібно нагадати, що потрібно проконсультуватися з лікарем перед застосуванням навіть перевірених засобів.

Як позбутися від п'янки назавжди

Знову потрібно повторити, що повне позбавлення від алкоголізму можливо лише при щирому бажанні чоловіка покінчити з цією проблемою. Тоді будь-який спосіб не буде дієвим, а можливо вистачить однієї сили волі людини і підтримки домашніх. Без поєднання цих чинників всі зусилля будуть зводитися до нуля. Єдиний спосіб повністю прибрати алкоголізм з життя сім'ї, якщо чоловік не хоче припиняти пити ні в будні, ні в свята – розлучення, але такий вихід гарантовано зруйнує осередок суспільства. До того ж жіноча любов до останнього вірить у щасливий результат.

Примусове лікування або додавання потайки від чоловіка ліків в їжу може назавжди відбити тягу до алкоголю, але немає гарантії, що психологічно чоловік залишиться тим же людиною. Такі способи можуть кардинально змінити характер людини, змінити поведінку. Цілком можливо, що після такого лікування поруч в сім'ї виявиться зовсім чужа людина. Тому фахівці настійно рекомендують максимально намагатися привести алкоголіка до розуміння власної трагедії і необхідність побороти алкоголізм.

Замовляння

Магія і чаклунство стають притулком зневірених боротися з алкоголізмом рідної людини жінок. Ніяких підтверджень в дієвості цих методів немає. Хтось буде переконувати, що замовляння на мило, воду, по фотографії, на релігійні свята від алкоголізму працюють і відбивають охоту пити, але якщо розглядати їх тексти і ритуали уважно, то це дика суміш з молитов, язичницьких обрядів та особистої самодіяльності знахаря. При цьому навіть самі ворожки попереджають, що швидкого ефекту може не бути або не бути зовсім. По суті, не дають ніяких гарантій.

Таких, з дозволу сказати, рецептів можна знайти сотні тисяч в мережі, книгах та оголошеннях знахарів. Вірити їм чи ні - вирішувати виключно жінки, але в більшості випадків – це просто викинуті на вітер гроші і зусилля, в той час, поки чоловік продовжує посилювати свій стан, прикладається до пляшки, губить здоров'я і руйнує власну сім'ю.

Замовляння Ванги від пияцтва

Прикриватися відомим ім'ям – вдалий маркетинговий хід. Однак потрібно згадати, що Ванга була провісницею, а не ворожкою, знахаркою або магом. Навіть якщо взяти за вихідну, що замовляння від алкоголізму на чоловіків працюють, то потрібно зрозуміти, що наклепів від пияцтва від болгарської пророчиці не існує. Вона була глибоко віруючою людиною і з проблемами радила звертатися до Бога та святих з молитвою, а не до чаклунів, яких зневажала.

Молитви

Питання віри суто індивідуальний. Суперечки ведуться постійно, але факт в тому, що зафіксовано медиками безліч випадків, коли жінки вимолювали мужів від алкоголізму. Деякі вчені пояснюють це тим, що енергетика щиро віруючої людини може впливати на близьку, якому моляться про. У православній традиції прийнято молитися за чоловіка Пресвятої Богородиці перед іконою «Невипивана чаша». Сам текст молитви може різнитися, але його можна знайти в будь-якому повному молитвослове. Також рятівником від алкогольної залежності вважається мученик Боніфатій Милостивий.

Препарати

Як вилікувати чоловіка від алкоголізму? Насамперед потрібно зрозуміти - будь-які медикаменти слід починати приймати тільки після серйозних консультацій з наркологом. При цьому бажано, щоб пацієнт пройшов обстеження, для виявлення прихованих хвороб на тлі алкогольної залежності. Самостійне використання навіть по інструкції може привести людину на лікарняне ліжко або навіть вбити. Сучасна наркологія використовує наступні препарати при алкоголізмі:

  • Дисульфірам – формує відразу до этилу;
  • Лидевин;
  • Колме;
  • Абстинил.

Народні засоби

Зупинятися на народних засоби від алкоголізму не має сенсу, тому що реально діючі порекомендує лікар-нарколог, а імпровізація з рецептами з інтернету викличе найнесподіваніші наслідки. Треба бути надзвичайно обережними, застосовуючи відвари без відома хворого, що страждає алкоголізмом. Трав'яні збори на основі трав і коріння полину гіркого корисні при лікуванні організму, але при цих рецептах треба уважно підбирати рослини, щоб вони не провокували тахікардію, гіпертонію і не провокували проблеми з печінкою, нирками та ШЛУНКОВО-кишкового тракту.

Найпоширенішим і безпечним засобом вироблення відрази до алкоголю вважається гриб копрінус (гнойовик). Його висушують на сковороді відразу після збору і подрібнюють на кавомолці. Залити окропом, настоювати приблизно 10 хвилин, процідити і додати по 2-3 краплі 2 рази на день. При прийомі спиртного людина починає відчувати моментальне важке похмілля (тремор, блювота, слабкість). Монастирський чай допомагає боротися з алкоголізмом, якщо чоловік готовий лікуватися сам. Комбінація трав стимулює організм і виводить токсини.

Що підсипати чоловікові, щоб не пив

Ця тема вже піднімалася вище. Лікування алкоголізму без відома хворого загрожує найнесподіванішими наслідками. Виконувати такі маніпуляції можна тільки за рекомендаціями лікаря. Приміром, дисульфірам, який буде підходити для 20-річного алкоголіка, відправить на той світ 55-річного чоловіка з хворим серцем і печінкою. Будь таємне лікування тільки під контролем лікаря.

Відео: як відучити чоловіка від пияцтва

Наталія Толстая - Як відучити чоловіка пити? Доброго ранку, світ!

Відгуки

Ольга, 56 роківЧоловік пив запоями після смерті сина. Начебто і розуміла, чому це він робить, але шукала спосіб, як відучити чоловіка від алкоголю. Коли розмовляли, він все розумів, обіцяв зав'язати, робив перерви, але потім знову починав. У підсумку вийшло привести його в храм, де він дуже здружився з настоятелем. Після кількох тижнів спілкування чоловік взагалі перестав торкатися до склянці.
Сергій, 43 рокиВживав алкоголь років 25. Почалося просто з посиденьок з друзями після роботи з пивом, а через пару років - стабільний алкоголізм. Дружина зібрала дітей і пішла. Ось це і вдарило по голові в правильну сторону. Ліг у клініку на утримання: відкапали, почистили організм, походив до психолога. А ще через рік сім'я до мене повернулася.
Марина, 39 роківСин запив після армії. На розмови не йшов, говорив, що зав'яже. Тільки все тривало. Хотіла відучити його - ходила до ворожок, подмешивала заговоренную воду – все без толку. Зважилася використовувати відвар на клопа (знайшла в інтернеті) і поливати в суп. Через тиждень сина забрала швидка, отруєння, ледве відкачали. Як на мене кричав лікар! Сина в лікарні привели в порядок, а ви не повторюйте моєї дурості.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!