Ефективні аптечні засоби для схуднення: види препаратів

Позбутися від зайвого жиру і зробити тіло струнким і підтягнутим, можна з допомогою кількох перевірених способів. Одним з них є використання спеціальних таблеток, капсул і навіть коктейлів для схуднення, серед яких є чимало ефективних препаратів. Сучасні фармацевтичні компанії разом з вченими щорічно розробляють новітні засоби і дієві методики, які допомагають впоратися з ожирінням, який став серйозною проблемою для сотень мільйонів людей.

Що таке аптечні засоби для схуднення

Під аптечними засобами, покликаними боротися із зайвою вагою, маються на увазі спеціальні лікарські препарати. Часто лікарі призначають їх тим пацієнтам, які дійсно страждають ожирінням. Нерідко до таких засобів вдаються і люди з нормальною вагою, яким просто хочеться додатково скинути 2-3 кг. Щоб не спровокувати появу різних захворювань, необхідно знати, які з ліків є безпечними для організму. Не забувайте, що природний шлях для схуднення – це фізичні навантаження і здорове харчування.

Види

Перш ніж підшукати для себе найбільш ефективний засіб для схуднення, ознайомтеся з основними видами препаратів і детально вивчіть принципи їх дії. Форма випуску буває різною, тому що крім звичних таблеток і капсул можна придбати продукцію у вигляді ірисок, льодяників. В аптеках можна знайти великий асортимент сечогінних, що складаються з трав, засобів, які розганяють обмін речовин, що пригнічують апетит і т. д. За механізмом дії виділяють такі типи ліків:

  • центральної дії;
  • підвищують витрату енергії;
  • периферичні;
  • гормональні;
  • психотропні;
  • цукрознижувальні;
  • проносні і сечогінні.

10 Кращих Препаратів для Схуднення.

Центральної дії

Такі аптечні засоби для схуднення дуже сильні, але при цьому вони мають непередбачувані наслідки. Механізмом зниження ваги центральної дії мають норадренергетики (стимулятори) і аноректики. Останні не впливають на підшкірний жир, але сприяють обмеженню апетиту, завдяки якому організм людини не дає накопичуватися новим жировим відкладенням.

Ліки, спрямовані на придушення апетиту, часто є похідними амфетамінів. За допомогою нейромедіаторів вони можуть блокувати в мозку худне так званий центр насичення, за рахунок чого зменшується відчуття голоду. Використовувати їх можна лише при суворій лікарському контролі, т. к. є серйозні ускладнення. Рекомендується застосовувати у виняткових випадках. Через звикання і побічних ефектів, практично всі аноректики перебувають під забороною в багатьох країнах. Там, де вони продаються, їх виписують за рецептом. До групи анорексигенных відносяться:

  • Амфепрамон;
  • Дексфенфлурамін;
  • Диетрин;
  • Лираглутид;
  • Меридиа;
  • Минифаж;
  • Редуксин;
  • Редуксин Мет;
  • Тримекс.

Всі наведені ліки є небезпечними при самостійному застосуванні. Анорексигенный ефект обов'язково повинен контролюватися лікарем фахівцем. Засоби, що сприяють зменшенню апетиту, є токсичними. Чим сильніше їх центральне дію, тим більш вираженими будуть побічні реакції. До останніх відносяться сильні головні болі, лихоманка, алергія, запор і сухість у роті, звикання.

Підвищують витрату енергії (стимулятори)

Перш ніж купити ті або інші ліки для схуднення в аптеках, ознайомтеся з категорією стимуляторів. Їх функція полягає в тому, щоб впливати на роботу організму, завдяки чому підвищується витрата енергії знижується маса тіла. Стимулятори протипоказані людям із захворюваннями серця. Ліки, що сприяють підвищенню витривалості, випускають у формі таблеток, порошку, капсул. До відомих ліків такого типу ставляться:

  • Айкар;
  • Карнітин;
  • Остарин;
  • Пікамілон;
  • Сиднокарб;
  • Убикон;
  • Фенотропіл;
  • Езафосфина.

Периферичні

Плануючи придбати ефективний засіб для схуднення в аптеках, зверніть увагу на периферичні препарати. Вони діють у межах шлунково-кишкового тракту (ШКТ) і не впливають на весь організм. Таблетки не здатні розщепити відкладення жиру, т. к. їх функція полягає лише в тому, щоб перешкоджати появі нових. Жири залишаються не перевареними, завдяки чому вони виводяться з організму, не змінюючи форму. Кал стає більш м'яким. В самому організмі виникає дефіцит енергії, внаслідок чого в дію вступають внутрішні резерви.

Продукція периферичного дії дасть ефект лише при поєднанні з дієтою. Якщо худне не стане контролювати свій повсякденний раціон харчування, то їх застосування виявиться практично марним. Варто не тільки зменшити звичні порції, але і прибрати з меню шкідливі продукти. До цієї групи фармацевтичної продукції відносяться Ксенікал, Орсотен.

Гормональні

При зайвій вазі, який викликаний гормональним збоєм, необхідно звернутися до ендокринолога або гінеколога – він підбере замісну терапію з метою стабілізації ваги. Жоден процес в організмі не обходиться без участі гормонів, які прискорюють, уповільнюють і змінюють хід подій. Гормони здатні інформувати центральну нервову систему про стан енергетичного балансу: про стан жирових «депо» повідомляють інсулін і лептин. Детальніше про препарати цієї групи:

  • Надають вплив на статеві органи. Дисбаланс останніх з'являється після пологів, в клімактеричний період. Обмін речовин з віком починає сповільнюватися, а потреба в жирах для синтезу гормонів (статевих) відпадає. Як підсумок – вони починають активно відкладатися.
  • Беруть участь у травленні. Активним чином проявляє себе лептин, який істотно знижується апетит. Є повідомлення, що на нього впливає такі цукрознижувальні ліки, як Баета, Янувия – при їх застосуванні відзначалося зниження ваги. Гормонами шлунка є грелін (стимулятор апетиту) і антигрелин. З них на сьогоднішній день ведуться дослідження.
  • Тиреотропні гормони, що роблять вплив на щитовидну залозу. Знижувати вагу при проблеми з щитовидкою не має ніякого сенсу, можна лише контролювати стабільну вагу. Гіпотиреоз (гормон) сприяє уповільнення обміну речовин, що тягне за собою збільшення ваги. За допомогою краще звернутися до ендокринолога – він обстежить роботу щитовидки і порекомендує відповідну частку замісної терапії.

Психотропні засоби, що знижують апетит

Деяке поширення набула фармацевтична продукція, яка знижує вагу і впливає на психіку людини. Приймати їх потрібно тільки за призначенням фахівця і під його строгим контролем. Взагалі психотропні препарати входять до складу багатьох ліків, призначених для схуднення, наприклад, «Юй Шу», «Дієт Пілс», «Жуйдэмен» та ін Випускаються у формі таблеток, капсул. Серед багатьох психотропних речовин, що входять до складу тих чи інших препаратів для схуднення, часто при детальному хімічному дослідженні виявляється сибутрамін.

Безконтрольне застосування сибутраміну протягом тривалого відрізку часу може призвести до важких нервово-психологічних розладів. Вони мають незворотні наслідки, яскравим прикладом яких є розвиток шизофренії на тлі звикання до речовини. До побічних дій сибутраміну належать запаморочення, головні болі, безсоння, перепади тиску, аритмія і багато іншого.

Цукрознижувальні

Цікавим напрямком в області зниження ваги є використання миметиков, які здатні впливати на центр насичення в гіпоталамусі. Одним з популярних препаратів є Сиофор, прийом якого вважається неоднозначним способом боротьби із зайвою вагою. Для схуднення його стали використовувати в останні кілька років. Застосування Сиофора для схуднення може привести до появи таких побічних ефектів, як відсутність апетиту, нудота, блювання, здуття і болю в животі, порушення стільця, гіпоглікемія при неконтрольованому прийомі та інших більш серйозних проблем.

Проносні і сечогінні

Сучасний фармацевтичний ринок насичений великою кількістю засобів, що сприяють зниженню маси тіла. Більшість з них приймаються тривалим курсами, але бувають ситуації, коли добитися результату необхідно як можна швидше. Для цієї мети широко застосовують проносні і сечогінні препарати. Взагалі ліки, що мають послаблюючий ефект, призначаються в медицині для надання екстреної допомоги при запорах. Жир вони, як правило, не спалюють. Зниження маси тіла здійснюється за рахунок виведення калових мас, очищення організму. Групи:

  • Сприяють збільшенню об'єму кишкового вмісту. До цієї групи відносяться ті препарати, які розтягують стінки товстої кишки за рахунок збільшення осмотичного тиску. Як підсумок – відбувається посилення перистальтики, що приводить до рясного стільця. За ступенем впливу на калові маси вони мають м'який або профузний ефект.
  • Хімічні подразники товстої кишки. Вони здатні стимулювати перистальтику кишечника за допомогою впливу на рецептори, розташовані в його стінці. Сюди ж відносяться препарати, які виробляються з рослинної сировини. Підходять для частого застосування, іноді викликають кашкоподібний стілець.
  • Проносні засоби, які полегшують рух вмісту по кишечнику. До цієї групи відносяться масла, прискорюють пасаж калових мас за рахунок мастильного ефекту. Вважаються практично нешкідливими, можуть використовуватися тривалий час.

Що стосується сечогінних, то до них відносяться засобів, що сприяють посиленню виведення рідини з організму за рахунок стимуляції роботи нирок. Є кілька групи діуретиків, відмінність у механізмі дії яких полягає у впливі на різні рівні утворення сечі. Найбільш потужними сечогінними є петльові. Фармацевтична продукція цієї групи має багато побічних дій, протипоказань, з цієї причини приймати їх необхідно за призначенням фахівця і під його наглядом. До відомих діуретиків відносяться:

  • Бруснивер;
  • Касторова олія;
  • Шлунковий збір №3;
  • Лаксигал;
  • Лактулоза;
  • Листя і бруньки берези;
  • Лотонел;
  • Мукофальк;
  • Оксодолін;
  • Фуросемід.

Дешеві таблетки для схуднення в аптеках

Збираючись придбати безпечні дешеві таблетки для корекції маси тіла, ознайомтеся з кількома популярними варіантами, порівняйте їх вартість, наявність протипоказань, можливу шкоду й побічні дії. Курс прийому недорогих ліків може обійтися в межах тисячі рублів. Перш ніж купити в інтернет-магазині американський або китайський препарат, прийміть до уваги стать людини, вікову категорію, спадкові чинники, індивідуальні особливості організму. До бюджетної продукції відносяться:

  • МКЦ (мікрокристалічна целюлоза). Є сорбентом і аналогом харчових волокон. Засіб багата клітковиною, яка потрапляючи в шлуночок людини, починає розбухати і створювати деякий почуття насичення. Це допомагає блокувати (відбивати) апетит, сприяє очищенню стінок кишечника. В результаті людина починає вживати менше калорій і худне. До протипоказань відносяться пухлини, кровотечі шлунково-кишкового тракту, запальні процеси.
  • Орсотен і Орсотен Слім. Обидва препарати були розроблені компанією зі Словенії. У складі Орсотена є орлисат – діюча речовина, що входить до складу багатьох дорогих капсул для зниження маси. Орсотен здатний блокувати вироблення травних ферментів, що розщеплюють жири, які надходять в організм разом з їжею. Завдяки цьому вони виходять з організму худне в незмінному вигляді.
  • Турбослім День, Турбослім Ніч. Відносно недорогий препарат зі стимулюючим ефектом в денний час доби і седативну вночі. Турбослім – це біологічно активна добавка (БАД), яка випускається російським виробником Евалар. Продається у вигляді капсул, чаю, рідкого концентрату для розведення. Для досягнення максимального ефекту ці БАДИ приймаються комплексно: за складом і дією вони абсолютно відрізняються. При застосуванні відзначається дренажний ефект, притуплениечувства голоду, прискорення метаболізму, зміцнення здоров'я, стимуляція процесу зниження маси тіла.

Гід по вибору ліків. Таблетки від ожиріння. Здоров'я. (18.12.2016)

Для швидкого зниження ваги

Кращі засоби для схуднення допоможуть досягти мети як можна швидше. Правда, не варто забувати, що яким би при цьому був препарат, таблетки дають побічні ефекти – обов'язково ознайомтеся з їх переліком перед початком прийому. До відомих і популярних засобів цієї групи можна віднести:

  • Шипучі таблетки Еко Слім (Eco slim) сприяють притуплениюаппетита вже після першого прийому їжі. Почуття голоду зникне на 8-9 годин, завдяки чому худне може скоротити кількість прийомів їжі до 2 разів на день без зменшення порцій. Еко Слім сприяє виведенню шлаків, нормалізації травлення, швидкого зниження ваги за рахунок спалювання жиру, поліпшенню загального стану здоров'я. Склад на 100% натуральний. Характеризуються точковим впливом на жирові відкладення.
  • Одним з найпопулярніших, але при цьому недорогих засобів є Фуросемід (сечогінне), що використовується навіть бодібілдерами, яким необхідно зайнятися «сушкою» тіла. Прийом навіть однієї таблетки Фуросеміду допомагає зменшити масу тіла на 2 кг і більше всього за кілька годин. Фахівці не рекомендується приймати його більше 3-х днів, т. к. разом з втратою рідини відбувається і втрата важливих для організму мікроелементів: магнію, кальцію, натрію, калію.
  • Фитомуцил. Саме по собі засіб не призначений для схуднення, але воно сприяє послабленню стільця, в результаті чого спостерігається зниження маси тіла. Фитомуцил м'яко очищає весь кишечник, в якому часом накопичується до 3 кг не найбільш полезныхвеществ. У складі цього БАДа міститься виключно клітковина, якої в раціоні сучасної людини відносно небагато. Після курсового примененияв протягом одного тижня Фитомуцил може допомогти знизити масу тіла на 3, а то і 5 кг.

Тайські

Велику популярність в країні з 90-х років набули тайські препарати. Процес схуднення при їх прийомі є загадковим, як і самі таблетки, які можуть виявитися небезпечними. Найчастіше якого-небудь відношення до Таїланду вони не мають – їх виробляють на підпільних фабриках в деяких азіатських країнах, і не завжди зрозуміло, що знаходиться всередині капсул. Нерідкі випадки, коли їх використання закінчувалося сумно. За чутками, при використанні тайської продукції для зниження маси тіла, пацієнт може завдати серйозної шкоди своїм ниркам.

Справжні тайські таблетки існують лише в Таїланді – їх склад розроблений, перевірений і схвалений з боку медичних центрів цієї країни, а рецептура тримається в найсуворішій таємниці. Деякі туристи примудряються привезти їх додому (хоча це суворо заборонено законами королівства), не взявши до уваги те, що здійснювати прийом слід курсами за спеціальними програмами і тільки під наглядом досвідченого фахівця. Для нормалізації маси тіла та корекції фігури використовуються:

  • «Тайські ведмедики» (THAI BEARS). Капсули містять у собі великий перелік рослинних компонентів, які мають цілеспрямовану дію. Якість препарату підтверджена сертифікатом Міністерства здоров'я Таїланду. З'явився він в кінці 90-х років минулого століття – практично відразу став застосовуватися в тайських клініках для лікування різних стадій ожиріння. За деякими джерелами таблетки «Тайські ведмедики» знижують почуття голоду, поліпшують травлення, обмін речовин, активізують розщеплювання жирів і сприяють очищенню кишечника. Неправильний підхід до прийому здатний викликати побічні дії: безсоння, почастішання серцевого ритму, слабкість, сухість слизових та ін.
  • «Янхи» (YANHEE). Тайські таблетки, які широко застосовують у спеціалізованих тайських клініках в якості ефективного натурального засобу для схуднення. Програма складається з 5-ти курсів, аналогічних курсів попередніх таблеток. Повний перелік компонентів не друкується на упаковці «Янхи», але дослідження показують, що ці таблетки здатні спалювати жирові запаси, знижувати апетит, виводити токсичні речовини. По суті, ці ж дії властиві всім інших Бадів для схуднення будь-якого виробництва.
  • «Святий Карлос». Таблетки аналогічні зазначеним вище – за твердженням виробників у їх складі є виключно натуральні речовини. Курси для позбавлення від зайвої маси тіла створені на базі госпіталю Святого Карлоса (Бангкок). Сама клініка відома у багатьох країнах світу своїми програмами зниження маси тіла. Виробники обіцяють цілий перелік корисних дій у вигляді зниження апетиту, забезпечення заспокійливого, проносний і сечогінний ефекти. Загалом програма розрахована на безпечне, поступове зменшення ваги.

Бади

Спори між дієтологами, медиками і звичайними людьми про користь біологічно активних добавок (Бадів) ведуться довго час. Одним вони нашкодили, інші ж залишають захоплені відгуки про їх чудодійні властивості. Важливо знати, що всі Бади без винятку – це лише допоміжні засоби для зниження ваги, тому вам все одно доведеться записатися в тренажерний зал і відмовитися від шкідливої їжі. Бажано, щоб прийом БАДа проходив під контролем лікаря. У всіх добавках є активні компоненти, які працюють по-різному. Бади можна поділити на три великі категорії:

  • контролюючі голод;
  • спрямовані на спалювання жирових клітин;
  • модифікатори їжі, що є замінниками основних прийомів їжі – в них немає важких вуглеводів, тригліцеридів.

Бади здатні активізувати багато обмінні процеси в організмі людини, поліпшити травлення та роботу внутрішніх органів. Деякі з них допомагають зняти втому, підняти тонус, знизити рівень холестерину. Крім того, добавки такого типу не дають відкладатися жирів, що важливо для багатьох тих, що худнуть. До відомих Бадів відносяться:

  • Карнітон. Ефективність цієї добавки доведена клінічними і лабораторними дослідженнями. Придбала популярність серед спортсменів. Випускається в таблетках, як розчин. У складі є Л-карнітин.
  • Хітозан Евалар. Цю біодобавку від компанії Евалар багато вважають ефективним засобом, що сприяє швидкому зниженню ваги, висновку рідини і зниження апетиту. Склад збагачений такими речовинами, як хітозан, вітамін C, лимонна кислота. Випускається у формі таблеток.
  • Обеграсс. Біодобавка з Іспанії (суспензія), яка багато років реалізуються в різних країнах Європи. Дія БАДа виражається в зниженні калорійності (поживної цінності їжі) через зниження засвоєння жирів. У складі містяться екстракт виноградних зерен, вітамін C, фруктоолігосахариди, хітозан.

Безрецептурні

Цілий ряд лікарських препаратів для зниження ваги можна придбати в аптеках без рецепта лікаря. Вони допомагають домогтися поставленої мети комплексно з помірними фізичними навантаженнями і грамотно складеної дієтою. Здійснювати прийом слід в строгій відповідності з інструкцією. У вільному продажу знаходяться наступні препарати:

  • Диетресса. Є біологічно активною добавкою, не створює звикання організму, але здатна забезпечити ефективне зниження маси тіла. Ці таблетки не роблять руйнівного впливу на наявні жирові відкладення, але пригнічує сильне почуття голоду. Завдяки цьому людина менше їсть, і з часом зменшує звичні порції. Відноситься до гомеопатичних препаратів.
  • Екстракт розторопші в капсулах. Часто застосовується для чищення печінки, але має деяку дію і для зменшення ваги. Вважається рослинним ліками – під впливом розторопші організм людини запускається процеси очищення, за рахунок яких спостерігається плавне зниження ваги. Активному очищенню сприяє наявність легкого проносного ефекту рослини.

Потужні

Каталог препаратів, які допомагають впоратися з надмірною вагою, з кожним роком стає все ширше. До популярних варіантів відносяться жиросжигающие краплі «Бджолиний Спас» (в складі є гуарана), Медохар Гугуль, льодяники Dr.Slim (екстракт зеленої кави, яблука кориця та ін) Акомплия (Римонабант), Трифала, Глюкофаж, та ін. Плануючи замовити потужну фармацевтичну продукцію, зверніть увагу на:

  • Цефамадар. Широко застосовується для лікування при наявності аліментарного ожиріння з метою зменшення надлишкової маси тіла. Здатний впливати на центри насичення і голоду, розташовані в проміжному відділі головного мозку. Форма випуску – таблетована.
  • Порциола. Відомий багатьом препарат, який випускається у формі капсул. Під час прийому створює в шлунку гідрогель з метою часткового заповнення його обсягу. В результаті спостерігається зниження почуття голоду, прискорення процесу насичення.
  • Ліда. Рослинний засіб, що користується високим рейтингом серед тих, що худнуть. Складається тільки з рослинних компонентів. Капсули прискорюють обмін речовин, знижують апетит, тонізують, надаючи сечогінну дію. Курс лікування становить близько 180 днів по 1 таблетці на день до прийому їжі або після.

Препарати, які реально допомагають

Ефективні аптечні засоби для схуднення діють краще і допомагають добитися відмінних результатів, якщо поєднувати їх прийом з заняттям спортом, збалансованим харчуванням та веденням правильного способу життя. Залежно від способу дії засоби, які можна придбати в аптеці, діляться на аноректики, нутрицевтики (замінники їжі), діуретики, спалювачі жиру. Хорошим ефектом володіють наступні ліки:

  • Редуксин;
  • Ксенікал;
  • Голдлайн;
  • Кленбутерол;
  • Турбослім;
  • МКЦ.

Редуксин

У складі препарату містяться два активних речовини: сибутрамін, мікрокристалічна целюлоза (МКЦ). Їх дія сприяє зниженню маси тіла, поліпшенню обміну речовин, спалювання підшкірного жиру. Сибутрамін допомагає розщеплювати жирові відкладення на гліцерин, воду, жирні кислоти, які перетворюються в енергію, а вода з гліцерином виводяться природним шляхом. Ліки сприяє очищенню організму від холестерину, нормалізації рівня цукру в крові. МКЦ здатна впливати на центр насичення головного мозку, що призводить до відчуття ситості.

Препарат випускається в капсулах з оболонкою з желатину. Залежно від дозування має блакитний або синій колір – для фарбування застосовуються різні види барвників. Редуксин призначається виключно лікарем для лікування ожиріння у людей, маса тіла яких на 30% перевищує нормальну. Курс триває 3 місяці з вживанням 1 таблетки в день, іноді він продовжується до півроку. Є протипоказання:

  • органічні причини ожиріння;
  • анорексія або булімія;
  • психічні хвороби;
  • генералізовані тики;
  • вагітність;
  • лактація та ін.

Ксенікал

Якщо ви шукаєте ефективне аптечне засіб для схуднення, то придивіться до Ксеникалу. У його складі є орлістат – речовина, що перешкоджає всмоктуванню жирів. Використовується для лікування ожиріння. Курс вживання розрахований на 6-12 місяців. Під час прийому найкраще зменшити споживання жирної їжі, оскільки препарат може викликати мимовільну дефекацію жирами. Випускається у формі капсул з оболонкою з титану діоксиду, желатину, индигоркамина. При прийомі сприяє блокуванню ліпази, тим самим не дає накопичуватися зайвому жиру. Протипоказання:

  • холестаз;
  • період годування;
  • гіперчутливість до допоміжним або діючим речовинам.

Голдлайн

Лікарський засіб, діючою речовиною якого є сибутраміну гідрохлориду. Випускається у вигляді желатинових капсул. Голдлайн має центральну дію, що виражається в пролонгування дії серотоніну та норадреналіну на рецептори центру насичення, що знаходяться в головному мозку. Для ефективного схуднення призначається прийом 1 капсули на день протягом 3-6 місяців. Протипоказання:

  • захворювання серця та судин;
  • ожиріння, обумовлене гіпотиреозом, нервовою булімією;
  • психічні захворювання;
  • порушення ниркових, печінкових функцій;
  • вагітність;
  • годування дитини;
  • вроджені нервові тики та ін.

Є побічні дії: запаморочення, нервові розлади, втрата апетиту, сухість у роті, підвищення тиску. Навколо капсул Голдлайн виникає безліч суперечок, як серед фахівців, так і між тими, хто пробував худнути з їх допомогою. Причина розбіжностей криється в сибутрамине – він вважається шкідливим для організму людини, але висока ефективність допомагає частково вирішити проблеми зайвої ваги. Втрата ваги коливається від 3 до 10 кг за місяць у відповідності з індивідуальними особливостями організму худне.

Кленбутерол

Особливість цього ліки для схуднення полягає в тому, що воно впливає на гормони щитовидної залози, які сприяють активізації ліполізу. Діюча речовина (основний) здатна спалювати жир і перешкоджати переїдання за рахунок придушення апетиту. Застосовується спортсменами під час «сушки». Тим не менш, Кленбутерол вважається дуже шкідливим. У високих дозах він токсичний, тому худнути з його допомогою вкрай не рекомендується. Він доступний в таблетованій формі, у вигляді сиропу, ампулах для ін'єкцій. Для зменшення маси тіла Кленбутерол вживається так:

  • 1 день – 20 мг;
  • наступні 5 днів доза підвищується на 20 мг/добу;
  • 6 днів доза становить 120 мг/добу;
  • наступні 2 доби – 80 і 40 мг;
  • потім робиться перерва на 14 днів.

Турбослім

Це аптечне лікарський засіб відноситься до Бадів. Здатне посилити обмінні процеси організму, вивести шлаки, шкідливі мікроорганізми, розщепити жири і перешкоджати відкладенню жирових молекул. При грамотному прийомі знижує відчуття голоду, зміцнює здоров'я. Турбослім – ціла лінійка коштів, курс застосування у яких дещо різниться:

  • «Турбослім кави» -1 раз в першій половині дня;
  • «Турбослім чай» – по 1 чашці під час їжі вранці та ввечері;
  • «Турбослім ніч» – 1 таблетка для схуднення під час вечері (4 тижні);
  • «Турбослім день» – по 1 капсулі на сніданок, обід (4 тижні).

Засіб позбавляє від набряків (якщо вони не з'являються внаслідок різних захворювань), виводить зайву рідину, підвищує тонус у судинах і м'язах та допомагає в подальшому підтримувати його. Одні варіанти Турбослима призначені для активного схуднення, другі роблять очисний ефект, треті – косметичний і т. д. При грамотній комбінації досягається максимальний результат. Є протипоказання:

  • підвищена чутливість до засобу;
  • атеросклероз;
  • безсоння;
  • проблеми серцево-судинної системи;
  • вагітність;
  • лактація.

МКЦ

Засіб має микрокристаллическую целюлозу (натуральний складний полісахарид з рослинної сировини). Схуднення можливо за рахунок зниження почуття голоду відразу після прийому МКЦ. Таблетки з целюлозою, потрапляючи в просвіт кишечника, не всмоктуються, а навпаки, починають розбухати. Людина в результаті цього відчуває ситість. Щоденне споживання калорій зменшується. Вважається, що ефективність МКЦ відносно невисока, але ймовірність прояву побічних дій вкрай мала.

Приймати такі біодобавки потрібно тривале, обов'язково у поєднанні з дієтою, фізичними вправами. Основні ефекти, одержувані під час курсу прийому МКЦ, полягають у:

  • уповільнення спорожнення шлунку;
  • зменшення всмоктування жирів і вуглеводів в товстій кишці;
  • зниження активності перистальтики;
  • стабілізації формування калових мас;
  • зменшення апетиту;
  • виведення токсинів за рахунок того, що полісахарид має адсорбуючі властивості.

Після курсу прийому нерідко відзначається стійке оздоровлення організму, підвищення працездатності, імунітету. Прямого впливу на масу тіла МКЦ не має, але за рахунок уповільнення всмоктування жирів засіб прискорює процес метаболізму в організмі. Під час курсу обов'язково потрібно пити кілька літрів звичайної води в день. Ліки перед вживанням потрібно розтовкти. До протипоказань відносяться:

  • вагітність, годування груддю;
  • підлітковий вік;
  • хвороби ШКТ;
  • виразка;
  • анорексія;
  • гіперчутливість до компонентів.

Можливі побічні ефекти у вигляді закрепів, тяжкості в шлунку. Щоб ефект був більш вираженим, МКЦ було б непогано поєднувати з дієтою, адже чим менше жирів надходить в організм, тим швидше з'являться перші результати. Мікрокристалічна целюлоза несумісна тільки з білкової дієти – при додаванні до неї МКЦ спостерігаються запори, посилене газоутворення. Важливе значення має фізична активність, тривалість курсу, адекватна доза (кратність вживання дорівнює 3 разів на день) і відсутність серйозних захворювань ШЛУНКОВО-кишкового тракту.

Препарати для зниження апетиту: Мікрокристалічна целюлоза, Редуксин, Турбослім

Як схуднути за допомогою пігулок

Ефективні аптечні засоби для схуднення не можуть бути безпечними для організму на всі 100%. До того ж, ніякі таблетки не дадуть потрібного результату без дотримання оптимального режиму харчування, прилучення до фізичних навантажень. Багато хто при цьому починають багато фантазувати, думаючи про те, що вистачить декількох днів прийому і можна як перш віддаватися обжерливості, втрачаючи один зайвий кілограм за іншим. Заради цього вони готові терпіти проноси, запори, безсоння, нудоту, головні болі та інші побічні ефекти. Домогтися результату можна, дотримуючись рекомендацій:

  • обмежте прийом вуглеводів, жирів;
  • відмовтеся від вживання спиртного;
  • постарайтеся не їсти після 6 вечора або за 4 години до того, як лягти спати;
  • харчуйтеся дрібно, часто, але потроху і без перекусів;
  • випивайте не менше 2 літрів води щодня;
  • урізноманітніть свій раціон харчування відварною нежирним м'ясом, морепродуктами.

Ціна

Вартість ліків, які допомагають у зменшення надлишкової маси тіла, суттєво відрізняється в залежності від складу, виробника, ефекту. Перед покупкою краще проконсультуйтеся з лікарем, тим більше, що деяка фармацевтична продукція продається виключно за рецептом спеціаліста. Проводити курс для позбавлення від зайвого жиру і очищення організму рекомендується під контролем лікаря, щоб уникнути негативних наслідків. Вартість популярної фармацевтичної продукції, яка широко застосовується для зниження ваги:

Назва

Ціна (рублі)

Редуксин 0,015 N90 (90 штук)

5663

Глюкофаж Лонг 0,75 N30 (30 штук)

330

Голдлайн Плюс (90 капсул)

4100

Eco Slim (Еко Слім) (20 штук)

1000

Порциола N60 (60 капсул)

2505

Ліда

1200

Кленбутерол СОФАРМА 0,00002 N50 (50 штук)

390

Турбослім батончик 50,0 N12 (12 штук)

1148

Турбослім кофу капучіно 9,5 N10

497

Турбослім день посилена формула (30 штук)

502

Ксенікал 0,12 N42 (42 капсули)

1914

Орсотен 0,12 N84 (84 капсули)

2413

Цефамадар N100 (100 штук)

2191

Відео

СХУДНЕННЯ ще НІКОЛИ не було Таким