Таблетки для печінки після алкоголю, кращі для відновлення органу

У сучасній медицині налічується кілька десятків гепатопротекторів різного походження. Таблетки для печінки після алкоголю допомагають відновити працездатність важливого органу і усунути симптоми згубного впливу етанолу. Необхідно чітко розуміти, які лікарські препарати потрібні в тому чи іншому випадку.

Відновлення печінки після алкоголю

Життєво важливий орган забезпечує переробку етанолу шляхом розщеплення на нешкідливі компоненти. При хронічній алкогольній залежності навантаження на фільтруючу систему збільшується. Її клітини – гепатоцити накопичують жири, із-за чого перестають розщеплювати алкоголь. В результаті утворюються вільні радикали, які сприяють руйнуванню мембрани печінкових клітин.

Відновлення печінки після прийому алкоголю необхідно, тому що розпізнати захворювання на ранніх стадіях дуже складно. Про проблеми можна говорити, коли змінюється кількість ферментів (ензимів) в крові. Загальні ознаки нездужання організму легко сплутати із симптомами печінкових захворювань. До них відносяться:

  • біль у правому підребер'ї;
  • підвищена стомлюваність;
  • нудота, сонливість, слабкість;
  • часті екземи, дерматити.

Профілактика захворювань печінки не менш ефективна, ніж лікування. Вона вбереже орган від розвитку патологій, поверне йому здатність до регенерації тканин.

Препарати для відновлення печінки

Перш ніж лікувати печінку після алкоголю, треба мати уявлення про те, що собою являють гепатопротекторні засоби. На фармацевтичному ринку дана група ліків представлена численними препаратами. За складом таблетки для печінки після алкоголю підрозділяються на наступні підгрупи:

  1. Фосфоліпіди – надають зміцнює дію на клітини печінки. Ці речовини містять корисні компоненти, які покращують склад жовчі, стимулюють ферментативний обмін.
  2. Амінокислоти – важливі учасники синтезу фосфоліпідів і БАВ. Вони відновлюють печінкові клітини, стимулюючи їх ріст.
  3. Ліки для печінки після алкоголю тваринного походження – використовуються тільки за призначенням лікаря при певних захворюваннях. Діючі речовини беруться з печінкових клітин тварин.
  4. Рослинні препарати – природні антиоксиданти, які спрямовані на стимуляцію росту клітин, відновлення порушених мембран.
  5. Гомеопатичні препарати – вважаються одними з найм'якіших за ступенем впливу. Однокомпонентні засоби здатні як відновлювати, так і лікувати головний фільтр організму.
  6. Біологічно активні речовини – препарати для відновлення печінки після алкоголю з м'яким дією. Мають найменшу кількість протипоказань та побічних ефектів.
  7. Жовчні кислоти підвищують імунну середу клітин печінки. Сприяють зниженню рівня холестерину жовчі, покращують роботу шлунка і підшлункової залози.

Для більш ретельного вивчення таблеток для печінки слід розглянути декілька препаратів кожної підгрупи.

БАД для печінки

  • Гепатрин. Складається з вітамінів, лецитину. Застосовується в комплексі з медикаментозними засобами, посилюючи їх дію. Підвищує імунітет клітин печінки, знижує вплив алкогольних токсинів. Використовується при печінкових патологіях.
  • Куперс НЕО. Відноситься до групи "препарати для печінки після алкоголізму". Стимулює відтік жовчі і розріджує її. Медикамент сприяє оновленню гепатоцитів, знижує залежність від алкоголю, захищає нирки.

Фосфоліпіди

  • Эссливер Форте. Складається з фосфатидилхоліну на 85%. Препарат містить вітаміни, які нормалізують синтез білків і допомагають процесу регенерації. Рекомендований при тривалих інтоксикаціях етанолом.
  • Фосфоглив. Є лікувальним засобом, що містить гліциризинову кислоту. Вона запобігає розвитку інфекції в печінці. При більш тяжких захворюваннях рекомендований Фосфоглив Форте, де есенціальних фосфоліпідів міститься в 2 рази більше.

Амінокислоти

  • Гепа-Мерц. Містить орнітин, який розщеплює аміак до сечовини. Ліки призначається при печінковій енцефалопатії, цирозі та жирової дистрофії. Ефективний після прийому наркотичних речовин і барбітуратів.
  • Гептрал. Основною діючою речовиною препарату є адеметионин, який мінімізує вплив вільних радикалів на мембрани гепатоцитів. Ефективним є внутрішньовенний або внутрішньом'язовий спосіб введення.

Ліки з розторопшею

  • Карсил Форте. Містить 90 мг силімарину – речовини, з якого складається розторопша. Таблетки для печінки краще приймати через 3-4 години після останньої дози спиртного.
  • Гепабене. Крім розторопші містить екстракти лікарських трав. Так, рутка стимулює відтік жовчі і знімає кишковий спазм при її русі. Препарати з розторопшею не можна застосовувати при ендометріозі, пухлинах, пов'язаних з рівнем естрогену в крові.

Препарати артишока

  • Хофитол. Артишок багатий вмістом вітамінів, інуліну, заліза і каротину. Препарат благотворно діє на клітини фільтра, знижує рівень холестерину і володіє сечогінним і жовчогінним ефектом.
  • Цинарикс. Використовується для детоксикації при хронічному алкоголізмі, атеросклерозі та хронічному гепатиті в якості допоміжної терапії.

Ліки тваринного походження

  • Прогепар. Містить витяжки з печінки великої рогатої худоби. Препарат сприяє збільшенню кількості гепатоцитів, захищає їх від токсинів. Нормалізує печінковий кровотік. Протипоказаний дітям і відпускається за рецептом лікаря.
  • Гепатосан. Виготовляється з екстракту свинячої печінки і містить гідролізати амінокислот. Ліки перешкоджає розростанню сполучної тканини, захищає мембрани клітин фільтруючого органу. Застосування препаратів тваринного походження виправдано тільки при серйозних захворюваннях.

Жовчні кислоти

  • Урсофальк. Що входить до складу препарату урсодезоксихолева кислота сприяє зниженню холестерину, якнайшвидшому його розчинення жовчю. Застосовується при проблемах в роботі жовчовивідних шляхів, рефлюксі та первинному цирозі.
  • Ливодекса. Прийом препарату виявляє гіпоглікемічну дію, нормалізує діяльність шлунка і підшлункової залози. Жовчні кислоти протипоказані при запальних процесах будь-якого органу, при наявності кальцієвих каменів у жовчному міхурі.

Гомеопатичні засоби

  • Галстена. Позитивно впливає на якість жовчі, допомагає очистити печінку від дії шкідливих компонентів етанолу. Ефект від застосування досягається тільки при тривалому курсі лікування і під наглядом гомеопата.
  • Хепель. Містить кілька компонентів, які надають спазмолітичну, жовчогінну, антибактеріальну дію на гепатоцити. Таблетки для відновлення печінки після алкоголю сприяють оздоровленню всіх систем життєдіяльності.

Відео

Лікування та відновлення печінки натуральними препаратами

"Розторопша" Відновлення печінки.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!