Кондилин – інструкція із застосування, показання, склад, побічні ефекти, аналоги і ціна

Для усунення папілом і кондилом на слизових оболонках використовується прижигающий препарат Кондилин – інструкція з його застосування, який містить відомості про склад препарату, показання до використання і рекомендованих дозах. Рекомендована доза засобу наноситься на чисту шкіру, зменшує вираженість запальних явищ. Медикамент можна застосовувати тільки зовнішньо.

Розчин Кондилин

Згідно з фармакологічною класифікацією, Кондилин належить до засобів з припікаючою і мумифицирующим ефектом. Активною речовиною складу є подофиллотоксин, що входить до складу подофілліна, одержуваного з рослинного екстракту коренів подофилла. Цей компонент виявляє цитостатичну активність, знижує вираженість запальних явищ, при місцевому нанесенні препарат викликає некроз тканин папілом і кондилом.

Склад

Випускається тільки одна форма випуску Кондилина – розчин для зовнішнього застосування з концентрацій активної речовини 0,5%. Детальний склад препарату:

Опис

Прозора рідина

Концентрація подофілотоксину, мг на 1 мл

5

Склад

Вода, молочна кислота, етанол, натрію лактат

Упаковка

Флакон з темного скла об'ємом 3,5 мл в комплекті з 30 пластиковими аплікаторами, картонна пачка

Фармакодинаміка та фармакокінетика

Препарат Кондилин відноситься до местнонекротизирующим. У складі препарату на 99% чистий очищений стандартизований подофиллотоксин, викликає цитостатичний ефект. При зовнішньому застосуванні розчин некротизирует кондиломи.

При аплікації стандартного розчину в кількості 0,01-0,05 мл в сироватці крові з'являється незначна кількість активної речовини. Дія проявляється через 30-60 хвилин після нанесення. Через чотири години ефект починає знижуватися, а через 12 годин речовина виявляється у плазмі в мінімальній кількості. Виводиться Кондилин з організму за 2-9 годин, випадків кумуляції не описано.

Кондилин від папілом

Згідно інструкції по застосуванню, розчин Кондилин застосовується для припікання папілом і гострих зовнішніх кондилом. Причинами їх появи є вірус папіломи людини, препарат частково його вбиває, але діє тільки на зовнішню частину бородавки. Медикамент Кондилин можна використовувати для усунення новоутворень на шкірі або слизових оболонках, дотримуючись обережності.

Інструкція Кондилина

Для зовнішнього використання призначений розчин Кондилин – інструкція по застосуванню препарату припускає, що засіб будуть наносити двічі на добу з інтервалом 12 годин. Курс застосування триває три дні, потім робиться чотириденний перерву, лікування повторюється ще три дні. Терапія може тривати до п'яти тижнів або повного зникнення бородавки.

Щоб нанести медикамент, змочіть пластиковий аплікатор, щоб отвір петлі наповнилося рідиною. За допомогою петлі нанесіть розчин на кондилому, повторіть аплікацію Кондилина для всіх утворень, але не більше 50 разів. Уникайте попадання засобу на здорову шкіру і слизові оболонки, щоб не допустити вираженого роздратування і виразки. Після аплікації добре просушіть місце обробки, щоб здорова шкіра не стикалася з невысохшим засобом на кондиломе і не ушкоджувалася.

Особливі вказівки

Відгуки лікарів про препарат позитивні, але щоб ефект не приніс негативних реакцій, слід вивчити пункт особливих вказівок в інструкції по застосуванню:

  • не використовуйте медикамент на родимки, родимих плямах;
  • при потраплянні препарату в очі промийте їх водою;
  • чоловікам до повного одужання краще при статевому контакті користуватися презервативами, при необхідності проліковується статевий партнер;
  • перед застосуванням промийте уражені ділянки шкіри водою з милом і добре просушіть;
  • проявляйте особливу обережність при обробці кондилом на крайньої плоті і статевих губах;
  • щоб запобігти потраплянню розчину на здорову шкіру і щоб уникнути подразнення, обробіть покрови захисною маззю, нейтральним кремом, вазеліном або цинковою маззю;
  • нанесення препарату на площу понад 10 квадратних сантиметрів може призвести до реакцій резорбтивної дії;
  • не відзначено вплив препарату на концентрацію уваги та швидкість психомоторних реакцій, тому можна застосовувати його під час керування автотранспортом і небезпечними механізмами.

Лікарська взаємодія

В інструкції по застосуванню зазначено, що даних про лікарську взаємодію Кондилина з іншими медикаментами немає, але існують правила сумісності розчину з деякими речовинами:

  • уникайте надмірного вживання алкоголю під час терапії;
  • при розвитку набряку і баланопоститу у чоловіків в області крайньої плоті можна застосовувати протизапальні препарати або глюкокортикостероидные мазі;
  • під час лікування виключити статеві контакти або використовувати бар'єрні контрацептиви;
  • не слід поєднувати Кондилин з іншими препаратами на одному і тому ж ділянці шкіри;
  • засоби, що містять подофиллотоксин, в поєднанні з препаратом можуть призвести до підвищення його плазмової концентрації, що веде до ризику розвитку негативних побічних реакцій;
  • ліки, що містять поверхнево-активні речовини, що використовуються на одній ділянці з Кондилином знижують його ефективність, тому що частково «змивають» ліки.

Побічні дії

При дотриманні інструкції по застосуванню побічні дії Кондилина мінімальні. Можливо прояв почервоніння, болючість шкірних покривів, виразки епітеліального покриву кондиломи. Ці ознаки найчастіше виявляються на початку лікування – на другий-третій дні. При лікуванні великих кондилом в області крайньої плоті (препуциальной області), може розвинутися набряк або баланопостит.

Передозування

При нанесенні Кондилина на уражене місце у високих дозах уникнути передозування вийде, змив засіб теплою водою з милом. Якщо випадково проковтнути розчин подофілотоксину, можливі симптоми нудоти, блювання. Потрібно промити шлунок, провести контроль за балансом електролітів і газів, картиною периферичної крові, функціонального стану печінки.

Протипоказання

Згідно інструкції по застосуванню розчину Кондилин, існують обмеження на його використання. Протипоказаннями до препарату є такі ситуації:

  • дитячий вік до 12 років;
  • вагітність, грудне вигодовування (лактація);
  • підвищена чутливість до подофиллину або інших компонентів препарату;
  • одночасне лікування засобами, що містять подофиллин.

Умови продажу та зберігання

Препарат відпускається за рецептом. Зберігати Кондилин потрібно в темному, недоступному для дітей місці, при температурі до 25 градусів не довше чотирьох років.

Аналоги Кондилина

Виділяють прямі і непрямі аналоги препарату. Перші схожі з ним за активної діючої речовини, а другі – виявляють такий же терапевтичний ефект. На полицях вітчизняних аптек можна зустріти наступні аналоги Кондилина:

  • Солкодерм;
  • Алломедин;
  • Поликрезулен;
  • Вэллферон;
  • Алдара;
  • Гардасил;
  • Имунобекс;
  • Вартек;
  • Дезпапилон.

Ціна Кондилина

Купити препарат Кондилин вийде в аптеках за цінами, які встановлюють роздрібні мережі з певним рівнем націнки. Вартість упаковки розчину об'ємом 3,5 мл по Москві і Санкт-Петербургу складе:

Найменування аптеки

Ціна за упаковку розчину, в рублях

Пігулки.ру

62

ІФК

56

Аптека.ру

72

Вікно допомоги

75

Діалог

165

36,6

67

Витав

79

Wer.ru

100

Відео

Кондилин, Кондилайн, Ферезол, Солкодерм, Солковагин, Малаві, перекис водню від кондилом

Відгуки

Павло, 31 рікУ мене під пахвою з'явилася невелика папілома, яка завдавала незручностей, я боявся її відірвати. Лікарі порадили застосовувати Кондилин розчин. Я почитав на ліки відгуки, і зважився спробувати. За три дні папілома повністю всохла, а на четвертий сама відпала. Я радий, що вдалося так швидко позбутися від заподіює дискомфорт проблеми.
Віталій, 39 роківЛіки Кондилин мені виписав лікар після того, як виявив на статевому члені безліч гострокінцевих кондилом. Вони не доставляли мені незручностей, але було страшно на них дивитися. За три дні використання я не побачив змін, крім почервоніння і набряку. Довелося шукати інший метод позбавлення від кондилом, я вибрав лазерне видалення.
Маргарита, 45 роківУ мене на шиї є дві висячі папіломи, які виглядають негарно й чіпляються за одяг. Я прийшла до лікаря з метою видалити їх, на що той порадив розчин Кондилин. Прочитавши інструкцію, я приступила до обробки – змастила навколишнє область захисним кремом і завдала розчин точково. Було не боляче, але неприємно, а через два дні папіломи відпали.
Уляна, 28 роківМій молодий чоловік заразив мене кондиломами – я побачила в області промежини спочатку один наріст, потім з'явився інший. Я злякалася, ми пішли разом до лікаря. Той порадив видалити кондиломи лазером, але це було дорого. Ми прочитали в інтернеті про Кондилине і купили розчин, змастили нарости, і через два дні бородавки скукожились і відпали самі.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!